Monday, May 23, 2016

~Arrajai CC Cream~

assalamualaikum dan hi.

produk terbaru di pasaran ni.
meh sini ai cerita sikit pasal Arrajai CC Cream.

bukan semua orang suka pakai foundation.
dan seperti diri sendiri ni juga.
dan kebanyakan foundation tidak sesuai untuk kulit berminyak, pori yang besar dan masalah paling besar ialah kulit akan menjadi seperti kekelabuan.
muka akan nampak lebih kusam.

tetapi, masalah tersebut boleh di atasi dengan Arrajai CC Cream.
kesan yang menyeluruh.
nampak lebih semulajadi.
boleh menutup kesan bintik hitam, parut kecil dan kulit muka kusam.
bahkan kalau muka terbakar pun boleh cover.
:)

pemakaian Arrajai CC Cream ni tidak akan menyeksakan anda.
muka terasa ringan walaupun sudah apply banyak kali ke muka.

so, apa lagi, marilah cuba nya sekarang.
kalau mau order, boleh email ai di [princessaashgar@gmail.com]
atau boleh tengok instagram ai, [@ps.princessa]
no untuk contact ada di situ.

jom jadi lebih cantik untuk raya ni!
sekian.

diam!

.:E.N.D:.

~ayuh kerja!~

~Kulsocs~

assalamualaikum and hi.

hari ni ai mau promote satu page jual hand socks yang sangat menarik.
bosan juga kalau asyik pakai warna hitam, coklat dan putih tu kan.

kalau korang pergi page dorang ni >>>kulsocs<<<, korang boleh tengok bermacam pattern dan jenis sarung tangan yang ada.
jangan risau.
semuanya cantik dan menarik.
:)

meh ai belanja gambar satu dua tiga empat.
haha.







oleh itu, kalau terasa mahu tengok dan beli kulsocs ni, klik sini.
:)

sekian.

diam!

.E.N.D:.

~jom berubah~

Monday, May 16, 2016

~ AJ Skin Solution ~

assalamualaikum and hi. 

update terbaru dari ai adalah ai sudah jadi ejen AJ Skin Solution. 
oleh itu, siapa yang mahu mencuba atau sedang mencari skincare Ajs, boleh lah contact ai. 
:) 

🚗 COD : Kuala Lumpur, Jalan Duta, Segambut, Universiti Malaya





 Set trial ajs ni ada :

🍃 Pencuci muka
🍃 Day cream
🍃 Night cream

Trial set (3 in 1) : RM90 SM/ RM95 SS
Free postage 

Kelebihan AJ Skin Solution 
📌Mencerahkan kulit
📌Menghilangkan bintik hitam, parut, jeragat, sel kulit mati.
📌Merawat kulit berjerawat
📌Mengurangkan pigmentasi, masalah eyebag.
📌Membantu mengawal masalah kulit
📌Melicinkan kulit
📌Sekatakan warna kulit
📌Kulit kelihatan lebih cerah

❎ Bahan kimia
❎ Penglupasan
❎ Melekit
❎ Kira jantina
☑ Diuji secara klinikal
☑ Sesuai untuk remaja
☑ Untuk wanita mengandung
☑ Lulus KKM
☑ Harga mampu milik

💯 Keluaran Bumiputera Muslim
💯 Diperbuat daripada bahan semula jadi 
👍 Tanpa bahan kimia terlarang
👍 Kilang berstatus GMP Certified
👍 Mendapat kelulusan KKM
👍 Lulus ujian makmal
👍 Selamat dan berkesan 

Bahan-bahan yang terdapat dalam produk Ajs ni ialah seperti Argan oil,rose hip oil, madu, ekstrak buah2an, Vitamin E, Vitamin C, Vitamin B3, Alpha Arbutin dan collagen. Extrak aloe vera, apple stemcell. 

Cara penggunaan: 

Letakkan 2 titik pencuci muka, tidak perlu banyak air, buihkan dulu dekat tapak tangan, lepas tu baru sapu dekat muka dengan leher.

Urut secara membulat and bilas dengan air bersih.
Kemudian, sapu krim.

Jadi, bagi yang masih tercari-cari produk penjagaan kulit yang bersesuaian dengan kulit, boleh lah cuba skincare Ajs ni. 
sesuai untuk semua jenis kulit, tidak kira kulit kering, kulit normal atau pun kulit berjerawat, sensitif atau berminyak.

kalau uolls berminat, boleh lah order dengan ai.
pergi instagram, follow atau tengok dengan lebih detail di @ps.princess untuk order.
:)

sekian.

diam!

.:E.N.D:.

~baru berjinak-jinak dengan perniagaan~

Friday, May 13, 2016

~wishlist~

assalamualaikum and hi.

setiap tahun ai cuba tulis wishlist setiap kali hari lahir.
tahun ini pun lambat tulis sebab ai rarely writing here instead of twitter.
eh, twitter pun jarang.
ai lebih suka membaca semenjak dua menjak ni.

so, here there are.
29th wishlist.
oh, an older me, the wiser i want to be.
:)

  1. Alhamdullilah, the relationship was good. even though there was time that we fought, we laughed, and doing everything together, we still be together. thank you because always be with me no matter how childish my act, how i love to sulk. haha. thank you MZ. ilysm. InsyaAllah we'll go to the next step. eh. 
  2. My xiaomi Mi3 still with me. during good and hard times. but, for this phone, i've changed the tempered glass almost every 2 months. ganas betul. jangan merajuk dengan ai walaupun tiap2 hari ai berniat mahu ganti. for over a year, right now the phone love to hang. kah kah kah.
  3. Laptop. The pink one still with me. Bear with me for another year okay. And im using external keyboard. People will see the difficulties to have an external keyboard. That is why I'm using an elastic one. Easy to assemble and pack. :)
  4. No birthday celebration for me this year. Muadz had celebrated his birthday exactly during his birthdate. And Mya is coming. Happy Birthday Love!
  5. Still hard to meet my friends. The time arrangement still not okay with me. If Tisya in KL, maybe I went to fieldtrip. Or Fanieka here in KL, I'm had something else 'work related' to do.
  6. Pray for the happiness of myself and family.
  7. So, I still have 4 nieces and 2 nephews. Maybe my newlywed sister will give me niece or nephew soon? haha. Muadzam sangat nakal. And he scared of me. During my sister wedding, he cried all the time when he saw me. Is it damoi a ghost? haha.
  8. Alhamdullilah, I finished the master programme. And waiting for the convocation date. Phew. The next step, I'm still thinking about it. Probably I'll further as I'm still in the line. Do Du'a for me, okay? :)
  9. Every year I hope for a better future. InsyaAllah, I hope it will be with you. May Allah ease it.

till then.

sekian!

.:END:.

~sleepyhead~

Thursday, May 12, 2016

~LampuNeon Cafe: V2~

assalammualaikum dan hi.

ini adalah versi kedua.
versi pertama, sila tekan di sini.

kali ni banyak menu baru.
selepas beberapa bulan tidak datang.
macam dekat ja mau datang hari-hari.

ai minum Nutella Milkshake.
dia Yoda (mint+lime).

ai makan Maryland Chicken.
as always.
haha.
dan dia,Chicken chop with rice.
sebab dia lapar nasi.
kesian.

drink was okay.
ai memang suka!
but, food dia agak hangit kuah blackpepper itu.
mungkin sebab atas sizling pan?
tapi, habis juga dia telan.
:p

gambar makanan kami seperti di bawah.
rugi tidak cuba.
:)



sekian.

diam!

.:END:.

~sana sini cari makan minum~

Wednesday, May 11, 2016

~restoran dinding gelas besar: V2~

assalammualaikum dan hi.

ai pernah review kedai ni dalam post lama di sini.
kali ni ai mau review lagi.
haha.

ai tetap minum coconut shake besar itu.
gelas terlalu besar.
tiga scoop ice cream vanilla.
harga RM6.

air kelapa gelas sederhana.
betul pure air kelapa.
harga RM4.

dan gambar di belakang itu laksa dinding gelas besar.
serius sedap!
dan serius pedas.
ai habiskan coconut shake itu dan suku air kelapa itu sebab terlalu pedas.
mungkin sebab ai tidak tahan pedas.
harga nya ai kurang pasti.
sebab ai bayar semua makanan semua sekali.

nikmati gambar di bawah walaupun ada sekeping sahaja.
haha.


kalau ai pergi tanjung karang/kuala selangor lagi, ai mau rasa makanan lain pula.
:)

sekian.

diam!

.:END:.

~suka makan~

Tuesday, May 10, 2016

~Civil War~

assalammualaikum and hi.

lama ai tidak review movie.

so, here's one.

civil war ni tentang Avenger's and team.
eh, Captain America sebenarnya.
dan Winter Soldier.
tapi ada ramai watak superhero sekali.

5 minit pertama movie, ai terlepas.
sebab ingatkan movie start 15 minutes after iklan.
kami beli tix 13 minutes before.
jalan ke hall, tengok cerita sudah start.

ai start tengok part iklan marvel.
then, superheros ni menyelamatkan orang.
ada Cap Rogers, Sam, Rhode, Nat, Wanda.
kejadian membanteras penjenayah dekat Wakanda.

di pendekkan cerita, PBB mahu Avengers ni di kawal dari melibatkan lebih banyak nyawa terkorban semasa misi mereka.
so, PBB mahu mereka tanda tangan satu deklarasi.
atau pun kesepakatan.
tapi, ada pihak yang tidak setuju dan mengeruhkan keadaan bila ada pemimpin mati.

ending movie ini, semua orang hidup gembira.
tiada superhero yang mati.
cuma tercedera.
dan dalam ni ada watak spiderman muda.
watak ant man.
dan banyak lagi.

tidak rugi untuk menjadi tontonan keluarga.
tetapi, anak-anak mesti di kawal.
jangan terpengaruh dengan aksi merbahaya dalam movie ini.

nilai kesetiaan dan kesepakatan amat penting dalam hidup kita.
dan ini ditunjukkan di dalam movie ini.
banyak lagi nilai baik yang boleh di ambil.

oleh itu, bintang yang ai mau kasi 4 from 5.
sebab Captain America hensem.

sekian.

diam!

.:END:.

~ilysm~

 
blog template by suckmylolly.com : background image by Patrick Hennessey