Saturday, February 28, 2009

~pemalas=aku~

terbukti aku memang pemalas+pelupa...
aku mau tulis entri laen...
tapi aku tulis yg atas nh...
sOwt...
apa yg penting...
GBS xberjumpa di hujung minggu nh...
cik zuzu balek umah [menjeleskan aku] :035:

cik jaja menemankan cik mizah ke lab...
cik titi kunun2 nya penat dari lab... [mungkin ini keadaan cik titi sekarang] :025:
cik zaza tidak dapat dikenalpasti lOkasinya....
.
.
.
.
.
.
.

aku??? tetap buhsan dihujung minggu...
study ya cik putri....

~midsem ku ada 2 lagi~ :028:

~ini utk cik amOi~

buat cik amOi tersayang....

aku telah menyedut emO kamu.. :006:
trima kaseh atas segalanya...
seperti xkenang budi plak if xkredit kamu...
[wat ucapan raya ka plak]
.
.
.
.
.
.
.
.
.
THANK YOU....
wahOho~:047:


~suka suki amek. wat sindri xpndy~

~kOmuter~

aku sgt2 la tidak suka naek kOmuter...
bayangkan la... [kejadian ini berlaku semalam]
aku smpy kt stesen ktm kOl 555pm.. [cantek nO nih]
pas2, kunun2 aku mO tggu cik zuzu la...
dia smpy kat ktm kOl 615pm rasanya [kat bOard th tulis, ktm smpy 616pm. TIADA nih]
pas2, kitOrg ngn ayunya, tggu lagi. [640pm kunun2.]
TIADA lagi. syihal~
tapi kami tetap sabar. tggu lagi. [656pm]
bOdos. mmg bOdos. TIADA jugak.
tO be exact, kOm smpy 705pm.
thn, kOnpOm la kena berebut2 mau masuk kan. kena tOlak2. sOwt.
keadaan time tuh lbey kurang cmni. SESAK sungguh.

kami bersabar lagi. but, time kat stesen serdang n seterusnya, makhluk2 bernama manusia yg xsedar asal usul mereka tuh, menOlak2 mau masuk. diOrg nh teda sikap yg tOlerate. da penOh, lg mau tolak2. syihal la mamat berbaju belang tuh. aku mmg anti dia. hu~
[lingke tOl]

keadaan kami lbey krg cam sardin dalam tin...


tapi, ini ja la satu2 nya cara mO pegi kL ngn cepat.
wpn xla cpt sgt. drpd naek rapid selama 1jam lbey. siapa sanggup???
aku kena bersabar ngn benda nh..
fuh~

~benci kOmuter~

~28feb2009~

hari nih end Of feb kan...
nOt sO interesting hari nh
juz dOin' few thngs...
wakeup early in da mOning... :26:

searching n buying ma sist tudungs...
searching biOsignalling bOoks...

~rupa buku tuh. sepa da buku nh n mau jual. let me knOw k~

bt, xjumpa. sedey~ :19:

then...

gO back tO ukm...

bOring kan ari aku nh????


~penat jalan2 carik gadO td~

Thursday, February 26, 2009

~tag by shida~

tetiba plak shida rajen mau ngetag aku. disebabkan aku terlebih rajen membuat benda nih dr asgmnt, sO here we gO...

THE MUSICAL TAG

1. Put ur i-tunes, mp3, mp4, windows media player, etc on shuffle..
2. For each question, press the next button to get your answer..
3. You must write down that song name no matter how silly it sounds..
4. Tag 10 friends..
5. Everyone tagged has to do the same thing..


If some asked u..

How would you describe yourself..
~jangan pernah by estranged~

sO, jgn penah2 mintak aku describe dri sindri. malas mau wat benda nih. aiyak~
[aku memang baek]

What do you like in a guy/girl..
sOmeone like U by bunga citra lestari

cm palui ja nh. seperti kamu diluar sana, aku tetap suka kamu. wahOho~

How do you feel today..
hanya ada satu by afghan

aduyai~ memang teda kaitan lol ngn apa yg aku rasa. dush~

What is your motto..
sejuta cinta by yOvie n nunO

alahai~ xkan sejuta cinta mau jadik mOto hidup aku. palui~ tapi if mO dijadikan mOto jugak, ley la. pasrah ja nh. sejuta cinta akan ku cari. he!

What do your parents think about you..
tired missiOn by bunkface

adakah parents aku mengatakan aku suatu misi yang memenatkan. jangan pernah begitu. aku anak yang baek. wpn pOn kekdg nakal jugak. haha~

What do you think about very often..
ayat-ayat cinta by rOssa

wat da! aku jarang memikirkan menda nih. baek lagi aku pikir sal masalah dunia ka. tesis ka. chenta??? nt rite nOw. duh~

What is 2+2..
One thOusand miles by vanessa carltOn

sweet gilak lagu nh. but, napa plak tiba2 da sOklan math disini. tidak patOt!!! siapa wat tag nh. aku mau ketuk kepala dia. damn! aku reti math k. terang2 la 4. atau pn lbey bijak lg 22. haha~

What do you think of your bestfriend..
ingkar by bunga citra lestari

wahai rakan2 ku semua, aku xpenah ckp kOrg ingkar. adakah ingkar kepada aku??? siapa aku kepada kamu. haha~ lingke~

What is your life story..
melodi cinta by aizat

apsal asek kuar chentha nh. diam!!!!

What do you want to be when you grow up..
shanty lussy by afghan

sepa dia tuh??? alahai... aku mau jadik diri sendirik ja. cm2 Ok???

What do you think when the person you like..
dibius cinta by yusri n melly

memang terasa dibius2 badan aku nh. sOwt~
siapa yg aku suka??? stil mencari lagi. walaweyh~

What will you dance at your wedding.
terima kasih cinta by afghan

berapa kali da lagu mamat ni ja kuar. aku memang agak fanatik afghan k. heh~
lagu ini tidak berapa seswai tuk dinyayikan time mau dance dkt weds aku.
lg pOn aku mmg xmO menari. xsenOnoh~

What will the play at your funeral..
putri iklan by ST12

bOdo ke bangang siapa2 yg wat lagu nih time mati. sO, kOrg2 yang pintar. lakukan tanggungjawab anda semasa hari kejadian [igt aku dlm doamu]

What is your hobby..
selamat tinggal akhirnya by aizat

patOtnya, menda nih kuar kat last2. haha~
hObby aku memang suka meninggalkan urg. wakaka~

What is your biggest fear..
ke pangkuanmu by shima

ya2.. rite. bnyk menda laen aku takOt drpd kamu. heh~

What is your biggest secret..
hanya engkau yang mampu by nubhan

siapa yang bOdo mO share secret ma Org laen. secret simpan sindri cukOp.

What do you think of your friends
bintang by air

memang kOrg seperti bintang yang menyinari hidOpku seperti bintang2 yang berkelipan di malam hari. fuh~ 1nafas th. haha! tapi kamu memang kawan aku yg baek.

What will you post this as..
wilayah strawberi selamanya by the times

memang palui la tag nh. suda2. aku xmO wat da. n xmO kena kan kt Org laen. fuh~

~kisah mereka tanpa aku~

seperti yang aku telah maklumkan kepada kamu, 25 feb ari tuh besday my dad...
mereka telah menyambutnya tanpa kehadiran aku [act, ummy pOn teda]
ini la muka2 berlagak mereka setelah puas mendengkikan aku...
fuh~

~sila lihat disini. aku tiada???~

~bagi la alya pasang lilin~

~alya sOrg ja tgk cam~

~smgt Oo dad~

~alya suka begambar~

~alya wif her papa~

~lastly, da jugak Org mek pic acha~

~tidak mau lepas peluang mek pic~

tetiba plak terasa hOmesick.
wat??? nOt again. wahOho~

~tanpa aku, kOrg gembira~

~tag by tisha~

demi persahabatan kita, aku jawab tisha. baca btOl2 jwpn aku nh. haha~

1. sape KAWEN dulu?

~ZURA~

mengikut kOndisi sekarang, yg paling berpOtensi kawen dulu cik zuzu. ini kerana beliau memang gtl mau kawen ngn encek myn.
seterusnya, mungkin cik jaja. wpn c rOn kena berkhidmat tuk negara dlu, aku tetap ngn jwpn nh.

pas2, cik titi, cik zaza, cik nene n last sekali aku. kenapa??? aku xde calOn. haha~

2. sape JADI MAK dulu?

~ZURA lagi~

da aku teka dia kawen dulu, mesti ah dia dpt anak dl kan. haha~

3. sape BERPOTENSI JADI DATIN dulu?

hurm...aku??? xmO2. mau jadik datOk cam siti nurhaliza. muahaha~

4. sape GEMOK (pas kawen) dulu?

sOklan nih susah sket. tapi mungkin AIN. jgn marah cik jaja.

5. sape KAYA dulu?

~TISHA~

dia nih dolu2 teringin mau wat bisnes. tapi supplier cam haprak. bg harga mahal. siapa mau beli kan. duh~

6. sape G HAJI dulu?

ikOt rezeki la. kita tgk n lihat. [sama ja kan wOrd nh]

7. sape DEAN LIST sem ni dulu?

~NENE~

paling mantap sekali di antara semua. nene, milo ais satu!!! haha~

p/s: kenapa dalam pilihan jawapan aku plng last sekali??? cuba jwp cik titi. xpuas hati plak. haha~

~wat asgmnt biO mol la~

~kisah mereka dan aku~

time pegi melawat ke uitm ri2, banyak kenangan yang terungkap kembali. sememangnya kitOrg nih nakal tapi hati baek, sO banyak meninggalkan sisa2 kenangan di sekOlah.

fOrm 1

  • seminggu aku masOk skOlah tuh, seminggu jugak aku menangis xrenti2. sgt2 hOmesick. terlalu jauh ku rasakan ketika itu, jarak antara sekOlah dan umah aku. kOnpom la ba. seberang laut ma.
  • teringat time Orientasi, aku menangis tatkala sariza wati silim menitiskan air mata di tepi dewan sekolah. [lupa nama dewan tuh] sariza merupakan kawan pe1 aku ketika di sini. sama2 merantau. ~anak perantau~
  • bila masOk dOrm plak, tetiba sOrg mak cik nh menegur. *datang sOrg je ke. xde org hantar. [dengan loghat perak yang susah gilak aku mO paham dl]* memang mau menanges time tuh. mak cik nh pOn xberpada2 mau wat Q. xsilap aku time nih aku dkt a2-3. tapi disebabkan aku xmO bepisah ngn sariza, kami diletakkan dalam 1 dOrm [a2-1]
fOrm 2
  • sudah kurang hOmesick time nih.
  • taun nih, tetiba plak aku teringin mau pindah sekOlah. mau pindah balik bljr dkt ngn umah. bukan kerana hOmesick. tetapi ketensenan melanda diriku akibat tidak suka akan ustaz bahasa arab. [sesiapa 1skOl ngn aku, kOrg pikir2kan la siapa] tetapi, atas desakan parents, aku still stay kt sekOlah tuh. kunun2 nya nekad di dalam hati mau pindah after fOrm 3. wahOho~
  • aku penah gadO besar ngan rifarihana ahmad karib taun nih jugak. aksi kitOrg bergadOh tidak bley dinyatakan di sini atas sebab2 tertentu. tapi sekarang, kami kawan baek lol. heh~
fOrm 3
  • aku tetap nakal bersama2 rakan seperjuangan [nurhazirah ya ghazali, norhafizah mohd sidek, sarizawati silim, shazwani musbar musa] memang kami agak rapat ketika ini. dari f1-f3 kelas sama. ~taimiyah rite???~
  • kelas bahasa arab dibahagikan mengikut kemampuan masing2. naseb kami tidak berapa mau bagOs, dapat plak ustaz tuh. gilak! mmg terdapat aksi lucu ketika di kelas ini [sariza diketuk kepalanya, aku dirotan guna buku] tapi kerana ustaz nih jugak aku hafal banyak wOrd arabic. thanks ya ustaz tut~
  • saat mau amek PMR, kebanyakan teman2 aku diserang saket mata. memang bengkak mata2 mereka ini. nasib ku baek kerana tidak terkena sama. mungkin kerana imun terhadap penyakit ini menebal di dalam diri. fuh~
fOrm 4
  • pada mulanya, aku diletakkan di kelas taimiyah [aliran teknikal] terasa mau terjun bangunan ketika ini. tidak sanggup rasanya mau mengikuti kelas lukisan2 tuh. ini kerana bakat tidak ada. selepas itu, aku berpindah ke kelas jabir [aliran sains] siyuk~
  • teman2 rapat ketika ini sudah tidak ada [sariza tidak mau smbg stdy kt sJung, smbg kat luar, g-ah, wanie keluar sekolah atas mslh kesihatan, pijah keluar sebab g faris] sOwt. time nih terasa terumbang-ambing. memang aku plan mau pindah sekolah jugak. xsilap labu or sharOdz. but, aku tepikir [nanti jd budak baru xbesh. fuh~] naseb baek la, kawan2 seperjuangan sanggup menerima aku. [faten laila nasruddin, juliana hanum mohamed nOr, nurhidayah ahmad masri, nOr fazreen aina mOhd nasiruddin] wujud lah geng baru ketika ini.
  • percaya atau tidak, aku jadik naqibah taun ni. duk kat a1-3 kOt. naqibah bersama2 nur 'afiah alias n musalmah. tapi, kami ni memang kakak naqibah yg baek. Onya ja slalo jd mangsa duk dOrm time th. kami suka merantau pegi a2-5. tpt nurnabilah abu mangshOr. bnyk kenakalan berlaku. heh~
  • time nih jugak, aku terlalu nakal rasanya. suka escape prep, masjid, balik awl prep, bawak hp g sekolah n macam2 lagi. tapi, hObi nab yang 1, aku suka mau jOin, tgk org maen bola kt padang belakang. seriyes, gatal~ pas2, suka menyekandelkan diri mO minat2 urg. sungguh bunguk~ akhirnya, bukan kami yg dpt. dia pandang yg laen. haha~
fOrm 5
  • menyekandelkan diri dengan pelbagai ragam. maen pas2 cOklat, conteng2 nOta n macam2 lagi. bukan lupa, tetapi terlalu banyak. fuh~
  • saat2 menghadapi SPM dirasakan. disebabkan time SPM puasa, kami puasa la. haha! bila mau dekat2 raya mum cakap *xpayah la balik, duk c2 stdy* seperti mau menangis tatkala itu. tetapi dad seolah2 paham perasaan anak yang tertekan ini, dad suh jugak aku blk raya. hurray~
  • akhirnya, berpisah dengan rakan2 di sekolah. memang menanges tahap gilak da time pisah2. tetapi, aku control2 lagi, da rezeki mmg kita jmp. [mmg jmp pOn, aku smbg stdy cni lg. damn!]
cukuplah aku merepek nih. kalO aku mau tulis lg, aku akan smbg. haha~

~memOri bersama tidak dilupa~

~pOnteng kelas~

hanya dapat dilafazkan melalui satu perkataan
TERUK
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.

cakap td xmO malas2 kan....
tp pOnteng kelas ekOlogi kOl 3pm...
kerana hasutan mata yang mengantuk...
Oso cuaca yang kehujanan...
sdp ja tdO...
jgn wat lagi ya...

~2nd time pOnteng kelas nh~

~gO penang 2009~

..........................................................























..........................................................

seperti plan ini tidak jadi. terlalu banyak masalah timbul. nih yang malas mau plan. damn!

~mau pegi penang~

~geoLogi dan manusia~

pada pagi tadi, tepat kOl 8am, aku telah menghadiri kuiz kedua yang telah diadakan di DKG126G. kuiz kedua ini sama juga seperti kuiz yang lalu. aku tidak dapat menjawab dengan baek. mungkin kerana kurang tidur malam tadi. ataupun kerana ilmu susah mau lekat kat kepala hOtak aku yang seperti tidak berapa bagus fungsinya. sepanjang menjawab soalan kuiz tersebut, aku sungguh gembira. kerana hanya mengisi tempat kOsong. tetapi, kOsong memang kOsong jugak jawapannya. atas dasar setiakawan, cik titi telah membantu aku dengan menunjukkan serba sedikit jawapan yang beliau telah tulis. maka, idea2 baru dapat dicerna oleh Otak aku yang biOl di awal pagi kames ini. sehubungan dengan itu, aku pOn menjawab dengan penOh tekad. tiba2, cik jaja bangun dan dengan penuh yakennya menghantar kertas jawapanya. kOnpom dalam 1dewan tuh, ada yang berkata2 begini:

~terer siyOt budak tuh. cepat gilek jawab~
~laen kali mau duduk dkt dgn dia. br dapat jwpn. haha~

mungkin ayat2 di atas telah dilafazkan oleh salah seorang kerabat yang menghadiri kuiz ini. Oleh itu, dipendekkan cerita, tepat kOl 841am, aku dan cik titi telah menghantar kertas jawapan dengan hati yang redha serta pasrah. laen kali aku akan berusaha untuk memperbaiki kelemahan diri yang terlalu malas mau belajar. insaflah wahai cik putri. ingatlah Orang yang tersayang ~ada kaitan???~

~asgmnt dr farah lagi~

~kisah kau dan aku~

bermulanya begini...
pada suatu malam yang indah, bintang2 pOn berkelipan di atas langit, bulan pula aku xnampak di mana. heh~
krOni2 GBS sedang duduk di suatu sudut menunggu brad pit. fuh~
tujuan kami berbuat demikian adalah utk pulang ke kampus setelah puas karOk. [lambat gilak]
dan terdengar suatu suara:


cik jaja: put, nanti eh aku byr hutang kO sebanyak rm50 tuh.
aku: yela2. aku xkesah. ade jek wet skg nh.
cik nene: [menyampuk] wah! bnyk nye ain. cmne kO bley tidO malam? kalO kite kOnpom xdpt tidO.
cik jaja: [selamba menjawab] aku tidO nyenyak jek.

kemudian, krOni2 GBS ketawa bersungguh2 tanpa rasa was-was. wpn, Org sblh kitOrg da pandang2. tetap mau gelak. ada aku kesah kOrg tgk2??? kitOrg xkacO sepa2. juz telinga kOrg ja yg kena dgr Org ketawa seperti puntianak di malam hari. haha~

p/s: entri ini tidak bermaksud mau gtau Org aku da bnyk wet bley kes pinjam2. bantu membantu amalan mulia.

~tetiba aku jadi baek~

Wednesday, February 25, 2009

~tag by atus~

Rules : Use google image to search the answers for the questions below.
Then you must choose a picture in the first page of the results, and post
it as your answer.


=>I am :


aku sangat happy ngn hidOp ini. heh~

=>I really wanna gO to:

teringin mau pegi eiffel tOwer. mesti kOrg cakap aku terpengaruh cerita eiffel im in luv kan. haha~ agak la. deh~


=>My favOurite place:

walaupun ini bukan rumah aku, tpt paling aku suka ttp rumah. home sweet hOme lol.


=>My favOurite thing:

acer 4520. seperti nyawa aku. kalO xda tenet, cmna mO on9. wpn dad yg belikan. aku xmmpu beli sindri. isk~

=>My favOurite drink:

cOke yg cam cedap. bOikot!!!

=>My favOurite fOod:

mee hailam??? teraddicted time skOl dolu2. nyum2.

=>My favOurite cOlour:

sejak dua menjak nih, aku mmg suka pink. mau kawen nt, bersanding pky baju pink. bley x agak2??? tapi im dark lol. duhai~


=> I was bOrn in:


lahir kat hOspital queen elizabeth, kOta kinabalu, sabah. xtaw la tingkat brp. hehe~



=>I live in:


aku tinggal kt kG likas, kOta kinabalu, sabah
hOmesick again~ pemandangan dr atas nh. haha~

=>My schOol:


sekOlah pertama aku, sk Likas. heh~

sekOlah kedua aku, sMka Slim rier. pecya ka aku skOlah agama dlu??? bnyk memOry kt sekolah2 nh. wahOho~

=>My favOurite stOry:


x kesah la cita CSI apa. suma aku layan. hO~

=>My hObby:


suka baca buku. tapi malas mau belajar. bley???

=>I wish I am:


mau jadi wanitasOlehah. haha~ agak2 bley berjaya x???

=>Tag 5 mOre people:

malas mau tag Org. siapa rasa mau jawab. sila2....
heh~

~malas study~

~tag by cik syazni~

Describe 10 things about the person who tags me.

1) setahu aku, nama dia syazni
2) belajar merata2. selangor, terengganu, kedah.
3) suka kucing.
4) rajen sungguh update blog dia.
5) mata dia menggoda???
6) syg sgt kat zaimi. ~doakan dia jd husband kamu. amin~
7) suka berjalan2.
8) sayang fmly dia.
9) study kt ukm. ~tp xpnh jmp. ha~
10) suka senyum

Describe 10 things about myself.

1) nama ikOt ic putri irdawaty binti ali ashgar
2) ada sorg ja abg ~mohd idzwan ashgar~
3) ada sorg kakak n 2 adek pmpuan yg lagi lawa dr aku. haha~
4) suka sgt minum cOke. ~bt, nOw boikot!~
5) suka bg nma blacky dkt kuceng ~3generasi berturut2. tp mati jgk. wa~
6) ex sMka slim river. ~skolah agama aku nh. haha~
7) xsuka langsung kOs aku skg. ~tp ttp abeskan. fuh~
8) asek merantau dr kecik g. ~skol kat sJung ja. 2psl hOmesick slalo~
9) ada dua anak buah yg xknal aku. damn~
10) mau carik prince charming. haha~

10 people been tags by me.

siapa2 mau jawab. sila2. malas mO tulis. bley ka tuh??? heh~ tapi mereka nih wajib jawab

1) zura
2) ain
3) tisha
4) atun
5) atus
6) nab
7) amien
8) daniel ~dak master ahlp. haha~
9) thiam tsu ~astnt ahlp~
10) mak cik cleaner fst. haha~

~rajen jwb tag. tp malas mau stdy~

~pengaturan metabOLisme~

tajuk entri di atas adalah subjek yg aku amek sem nih.
tuk pengetahuan semua, malam tadi ~24feb09~ telah berlangsungnya perlawanana diantara otak aku ngn ketas midsem. cam palui ja ayat nh. duhai~

disebabkan kami ~aku, cik titi, cik jaja~ takut tidak dapat bas untuk ke tpt exam [dewan gemilang], kami ber3 pOn bersantai2 pergi ke bilik cik zuzu yang terletak di keris mas. perjalanan mengambil masa yang sungguh sekejap. ini kerana kami menaiki bas untuk sampai ke kkm. wahOho~

setelah sampai di sana, kami telah bersembang2 mengenai hal ehwal semasa. tetapi bukan subjek yang kami mau exam nh. gilak~ sO, dipendekkan cerita, exam pOn bermula...

835pm

  • exam bermula. aku mau menjawab dengan tekun nih. tetapi, apabila aku bukak kertas sOklan, damn!!! sepatah haram aku xpaham. syihal!!! kerana kurang ilmu kah aku tidak jawab??? btol3. aku malas sangat mau baca buku. aiyak~
  • bley2 plak tnya sal toksin kolera. brp kerat ja slaid sal menda tuh. tp tuh 20marks. sOwt. sabar putri. hentam selagi boleh. wahOho~
  • mekanisme isyarat dipengaruhi oleh jarak.. bla2...bla2..bla2... tidak dpt jawab juga. fuh~
  • adrenalin??? lagi 1 hal. aku lupa gilak. pelan2. nt ley igt kan.
  • trans-membrane receptOr??? tidak tahu jugak. apala yg aku taw nh. aiyak!!! xkan mau antar kOsong paper nh. kerahan kerja kepada otak berlaku. duh~
940pm
  • aku memang tiada jam. sO, dengan muka blur, memandang ke tepi. ngam2 plak cik zuzu tgk aku. kami saling berpandangan dan mau tergelak. dua2 muka blur. aku sempat bertanya kepada cik zuzu akan waktu sekarang. fuh~ da lagi 25minit. apa aku mau buat??? keluar, nnt org ckp terer bdk nh. padahal sepatah haram aku xtaw. kelentong ja lbey. dush~
  • cik jaja ke tandas. sekembalinya beliau, dia berkata telah mendapat ilham. mengong jek. haha~
1000pm
  • lagi 5minit exam mau abes. cepat2. tidak sabar kurasakan. cik zuzu telah standby dan menutup kertas nya. aku??? pura2 mau tulis lagi. hentam2. asalkan kertas tuh xkOsong. wahOho~ mesti kOrg ckp aku nh bengOng kan. ada aku kesah????
1008pm
  • papa cik titi berkata *jam saya da kol 1008pm. sO, semua please stop menjawab*
  • aku dengan semangatnya menutup kertas dan teros menghantarnya dengan tanpa rasa was2. [gunakan tanpa was2. iklan zaitun rite???]
1031pm
  • berlari2 anak mengejar bas mau pulang ke kolej kesygn. hu~ sib baek tidak terlepas. if x, menapak la balik kolej. wahOho~
1045pm
  • duduk diam2 dkt dlm bilik. ketensenan melanda akibat tenet yang tidak berfungsi. bengap~ low cOnnection. pas2 limited. bunguk~ layan sEcurity pOLice plak. muvie time~
  • kuiz geologi ari kames. xpa2. sempat lagi stdy sOk. palui~ tidak pandai insaf ini anak. dush~
sekian kisah aku dan pengaturan metabolisme. sket ja pOn. haha~

~study tuk geologi pulak~

~25feb2009~

dipagi yang sepi...

~hensetku berbunyi2~

adesh...sepa yg kacO aku d pagi hari yg damai nh. tgk skrin, tertera *mummy sayang*
jeng2...napa mum mO cal aku pepagi nh. aiyak! agkt2...

mum: slm. blom bgn lg ka???
aku: hurm..br ja nh. ~kaber lmbt bgn~
mum: kol brp klas???
aku: kol 12 ada pejmpaan. ~npa mum aku cal semata2 mau tanya benda nih???? heran~
mum: putri lupa wish dad ka???
aku: ha??? aduyai~ aku pOn mereka alasan. mmg terlupa nh. sOwei dad. heh~
mum: ba. p la wish dad.
aku: ok mum.
mum: bye.
aku: daa~

dengan sepantas kilat aku mau mendail nO dad. baru ku perasan ada 1 msg masOk....

*akum. putri lum wish dad birthday. lum bangun ka?*

masalah2!!! dad pOn da minta wish. maafkan kealpaan anakmu ini wahai dad. terlupa sebentar kerana tensen ngn tenetmlm td. jht sungguh aku. wa~

selepas itu, aku terus dail nO dad.

aku: slm. mOning dad. heh~
dad: mOning. ~nada ceria kedengaran~
aku: heh~ sOwei putri lmbt wish. heppy besday dad.
dad: ok. npa xwish awal??? ~terdengar nada kecewa~
aku: celcOm prob mlm td. ~iya2 ja. jht ny aku~
dad: xpa la. wish jgk kan.
aku: mlm td kamu sambut dkt salut kan.
dad: mnada. gayang ja. mkn dlm tpt ecOn g. mlm nh smbt ngn alya n acha.
aku: oo... kes dengki. xpa2. nt dad p cni, kita smbt plak. haha~ kecewa n suka nada suaraku~
dad: iya ba. teda klas ka???
aku: ada. nanti. heh~
dad: ba. ok la. p la wat keja dl.
aku: ok dad. selamat hari tua. daa~
dad: daa~

fuh~ lastly aku telah menalipOn dad. sib baek xmarah. taun nh ja aku terlupa mau wish besday dad. sgt jahat o aku. isk~ tapi atleast wish jugak kan. lmbt~ ngeh!

buat encik ALIASGAR BASRi a.k.a my beloved dad, selamat hari lahir yang ke49. panjang umur. murah rezeki. berjaya dalam apa bidang yang dad tempuhi. heh~


~aku anak yang jahat~

Tuesday, February 24, 2009

~betrayed???~

macam palui ja tajuk entri nh....
act, xla terasa d betray sesangat. bt, adala sket.
hurm...pagi2 td, before kelas geologi aku th, adek ym. ~intan nurul hidayah~
then, dia bawak 1 news yg membuatkan aku mengang. awal2 ja la. tp apa ley wat, suda suratan.
mesti kOrg nebes mau taw sal apa kan???
teda sepa2 yg kemalangan kali nh. mahupun terjatuh dr bangunan. ataupun tergolek2 di jalanan.
one of my beshpren time sekolah dOlu2 married.
time besday kawan aku yg sOwg nh lak tuh.
agak tekilan la cOz aku xdpt pegi.
pas2 dia xgtaw aku. kunun2 ny, takOt aku xdpt trima.
siyes, mmg xley trima nh. mau terjOn bgnn. wa~

time ys dl, dak2 nih suka ckp....

~mesti alOng kawen dl. sbb alOng da talent mO kawen awl. haha~

tapi sekarang, tidak lagi.. budak ini telah memecahkan rekOd ak. dia kawen dl. wahOho~

apa2 pOn, semOga kamu bahagia smpy ke anak cucu k. nnt bila ak blk sbh, mau jmp kamu. fuh~

~muka budak yg da kawen xmO gtaw ak~

saja2 mau tunjuk muka dia. jgn marah taw najaa. aku xtaw nama husband kO. ngeh~

~study la putri~

~ain sudah berubah???~

wahOho~
aku xpenah lak cita sal cik jaja nh kan...
tuk mengetahui lbey lanjut... sila klik disini ~zuzu~

tetapi tadi, seperti cik jaja telah berubah..
dia plak igtkan aku sal purse yg aku sengaja mau letak dlm beg cik jaja nh... cik jaja memang akan bawak ke mana2 beg avOn hijau th.. ups~ avOn ka??? mengkali....

thanks la kat cik jaja. harap2 kamu berubah ya.. heh~ kalo x, musti ak xdpt masuk blek. thn, xdpt mau stdy.. wpn skg aku mmg menjadi malas. semalas2nya. malam nih ada midsem pulak. aiyak~ skali lg, bila mau insaf???

~setadi oR setidO????~

Monday, February 23, 2009

~sungguhpenatkurasaketikaini~

uda lama xbukak ini blog...
wireles dkt uitm sungguh mendukacitakan....
sOwei ye nab. jangan mrh. he~
2psl xdpt update blog kesygn gue nh...
haha~
kOl 215pm td, aku baru smpy ke bilik kesygn setelah berhempas pulas menaiki bas rapid yg sungguh mengOng itu.... hu~

krOnologi perjalanan hari ini:

7am: bangun pagi. gOsok gigi. cuci muka dan mandi. macam lagu plak.
8am: bersiap2 mau jalan.
810am: berpisah ngn nabilah, afiah n roshima. sdey~
850am: naek bas T603. mau pegi seksyen 2.
930am: naek bas U80 plak. mau pegi pasar seni. fuh~ tidO mati dlm bas nh.
1050am: naek bas U40. pegi kajang. memula mau naek kOm. tp mls mau jalan. haha~
1130am: arrived at kajang tOwn. ~town la sgt. pegi carik makan. pewot ku lapar~
1230pm: menunggu bas T430. ~bunguk. lama gilak aku tggu~
1355pm: baru ku baek bas itu. sungguh menyampah tggu lama.
1415pm: sampai ke bilik.

sungguh penat. mau rehat. tp kena study. esok ada midsem. wahOho~

~akusungguhmalas~

Saturday, February 21, 2009

~terbangkeshahalam~

GBS yang ku sayangi, aku telah sampai di UITM shah alam nih.
jgn wisO kan daku....
aku taw kOrg mesti rindu kat aku nt. ~pasan sindri~
tunggu aku kembali ari ahad nt ye shbt sekalian...
wat nab, aku telah sampai di bilik mu.
haha~

krOnolOgi perjalanan hari ini:

630pm: naek bas dari bus stOp amin. wahOho~
715pm: naek ktm ke kL sentral. ~gOsh. da mamat ensem. crush ka??? muka cam chidlish. xmO~
755pm: naek star Lrt g pasar sEni. ~ensem gilak mamat tuh. wahOho~
810pm: naek bas U80. ~fuh!!! pak cik hOrny duk sblh aku. takOt siyot. wa~
900pm: sampai kat stesen 2 s.alam. ~mau naek bas apa??? tidak tahu!!! tepOn2 nab, 603 la pu3. haha~
930pm: sampai kat depan bgnn civil eng. ~sib baek tidak terlepas tpt benti td. wa~
945pm: jejak kasihan bersama nab, piah and shima.
1000pm: meneruskan sesi berkasih2an bersama mereka. ~bnyk bnd mau cakap nh~
1030pm till nOw: bersembang bersama mereka.

penulisan berakhir disini... mau sambung cerita.

~akusungguhgmebiraberjumpamereka~



Friday, February 20, 2009

~akusungguhmalas~

siyes aku tengah MALAS tahap yg tidak dapat disebOt2 uda...
kira kalO dak math ckp, infiniti??? muahaha~
asgmnt dr farah bila mau siap???
duE date ini petang lol... dia da bg 2weeks.... palui nh anak~
pemalas nya diriku ini... wahOho~
patOt ka aku cOpy ja jwpn nh???
mmg da mls mau pikir. tiru ja lol. laen kali xmO wat da. heh~
aiyak!!! utk diriku sindri...
~insaf la. kembali ke pangkal jalan~

~ada dua asgmnt lagi nh. fuh~

Thursday, February 19, 2009

~akusungguhngantukdansakettekak~

tajuk da macam lingke... ini mungkin kerana aku sgt ngantuk dan juga tekak ku saket. gara-gara berkarOk tidak igt dunia td. heh~ rOmbongan GBS kali ini berkesempatan utk berkarOk di metrO pOint kajang. act, kitOg mmg xplan mnda nh. takOt xjadi lol. slalO ny, bnd yg plan bagai mO mampus, yg th la xjadi. sO, mengambil pendekatan yang ada, kami tidak mahu plan. jalan terus jalan ma. ~siapa punya blog ntah~

tadi kitOrg berenam ~aku, titi, jaja, zuzu, zaza n nene~ telah berjalan2 carik gadO d kajang. perjalanan kitOrg mengambil masa yg sungguh lama. ini kerana kami menaiki bas rapid kesayangan suma warga UKM. haha~ sesampainya kami di pekan kajang ~to be exact:1815~ kami pOn berjalan2 ke metrO pOint. di sana, kami berenam terOs menaiki lif ke tingkat 2 dan mencari2 di manakah terletaknya music bOx. disebabkan cik nene berpengalaman ke music bOx, dia telah menjadi tOurist guide tuk kami semua. segala urusan berkaitan di kaunter diuruskan oleh cik nene ngn bergaya nya. wahOho~setelah urusan pendaftaran selesai, kami diberikan bilik tuk berkarOk. 9 is d lucky nO. heh~

kemudian, tanpa membuang masa dan tenaga, kitOrg pOn memulakan misi karOk.

  • aku bersama cik titi memulakan majlis. intrO~ sora memang mengOng gilak ah. ~salahkah aku mencintaimu+teman tapi mesra~
  • diteruskan dengan cik zaza dan cik jaja. ~aku lupa tajuk lagu kOrg~
  • cik zuzu dan cik nene plak menunjukkan bakat masing2.
  • selepas itu, aksi sOlo dr setiap individu. ~entam sajalah labu~
  • beristirehat sebentar. ~menunaikan tanggungjwab sebagai insan~
  • sambung lol. smpy kOl 848pm. heh~ final sOng by cik nene ~lupa tajuk da~
selepas tekak masing2 da saket, kitOrang pOn memblahkan diri dari music bOx th. fuh~ kemudian, kami bergerak pula ke metrO kajang. cik nene mau beli makanan tuk mOmo. manakala, cik titi mau beli carrOt. cik2 yg laen mau beli brg keperluan asrama a.k.a stOk makanan. megi2~

kami semua berasa lapar pula. teringin mau makan di statiOn kOpitiam. tapi....

cik titi: sempat je kalo xramai org.
cik zuzu: btol2. [menyokong dengan penuh yaken]
aku: aku xkesah. ikOt jek.


kami pOn memulakan langkah utk ke tgkt 4. malangnya, seperti sudah tutOp tpt th. sO, kami pOn beransur pulang dgn pewOt kOsong. cik nene berkata, makan megi je la. he~

selepas keluar dari metrO kajang, kami pOn menunggu bas rapid kesayangan tuk membawa kami pulang. seperti biasa, bas ini mmg lambat. tepat kOl 1030pm baru mau gerak. rekOd tuk hari ini juga, aku tidO dlm bas. dOlu2 aku jarang atau tidak pernah tidO dlm rapid ke kajang. aiyak!!!

sampai ke bilik tepat kOl 11pm. fuh~

~akusungguhpenat~

~malas~

keMALASan melanda...
sekarang mau kuar pegi kajang...
ngn GBS. wahOho~
siapa mau jOin, msg me k. haha~
enjOy2.. asgmnt bila mau siap???

~asgmnt dr farah yg garang~

~pak cik teksi yg sengal~

pagi hari yg mmg tidak baek tuk aku.
awl pagi da maki uOrg nh.
nh suma salah pak cik th. if dia xwat cm2, kOnpom aku xmemaki awal2 pagi.

after smpy2 ja stesen ktm UKM, aku pOn berjalan ngn cepat, cepat n cepat.
skg da kOl 759am. wa~ lambat2.
tanpa rasa ragu n segan, aku pOn naek teksi.

pak cik teksi yang sengal: nk ke mana nh dik???
aku: amin.
pak cik teksi yang sengal: ok.

aku igtkan dia da mau jalan. rupa2nya, stil cari org. wtf~ aku mau cepat la pak cik. dush~
tggu lagi. kol 805am. fuh~ pak cik nh xreti2 mau jalan ka. aku sudah lambat lol.

810am. baru dia mO gerak. bOdOh!!! kan da termaki. sOwei ats peggunaan kata2 kesat d cni. haha~ sib baek dia bawak teksi agak laju. cepat2. aku sudah lmbt.pas2 ngam2 kat dpn bus stOp amin th dia berenti....

pak cik teksi yang sengal: kat sini je dik.
aku: ha?? kt atas la.
pak cik teksi yang sengal: pagi2 xbley la.

dengan perasaan marah, aku hulur ja 5hengget, pas2 hempas pintu kuat2. da la tua, panggil2 aku adek plak. igt awk th muda sgt ke pak cik. menci!!! naseb baek blek aku nh dkt ja. xpayah g daki2 bukit yg sggh tggi th. xpa2. nnt akan ku hasut kawan2 jgn naek teksi pak cik teksi yang sengal. tuk infO suma, pak cik th bawak teksi merah putih. nO plat lupa mau tgk. nama dia mOhd azmi Othman. haha~ jgn naek teksi dia. evil me*

~akhirnya, aku masOk klas kol 820am~

~pagi yg sejuk???~

rekOd 4 tOday. aku bangun sblm subuh. haha~ cOz subuh da lewat kan, sO mmg logik la aku bg awl pagi tadi....

~alarm bebunyik~

aku stil wat bodo lg. thn, dad tutOp alarm dia.

dad: putri bangun.
aku: ya2. jap lg.
dad: bgn la. smlm ckp klas kOl 8am.
aku: okla. bgn sudah nh.

~dengan kemalasan yg terkumpul, aku melangkah g mandi. aiyak!!! sejuk gilak air nh. sib baek da air panas. fuh~ besh mnd lama2. haha... bersiap2 n bersiap2...

dad: cpt2 la siap tuh.
aku: ba2. mO siap suda ba nh.
dad: semua suda bawak ka??? teda tinggal???
aku: suda ba nh. teda jgk apa2. brg2 kak tny, da pu3 kes masuk dlm beg.
dad: ok. jln bgs2 ah.
aku: baek dad.

~after slm ngn dad, aku pOn meneruskan misi balik UKM. wa~ awal2 pg suda bgn pegi klas. igt mau pOnteng td. evil plan failed!!! agak sdey berpisah ngn dad td. kunun2 nya ak nh hOmesick la. act, teda perasaan. kOnpom korg ckp aku kejam. wahOho~

~rush kejar mOnorail, Lrt n ktm. duh~

~big appLe dOnuts n cOffee~


~wahOho~

tengOk tajuk pOn da taw aku mO tulis apa. ~ayt nh mcm penah tulis kt entri laen. ulang2~
aku kenal dOnut nh time kuar jenjalan ngn geng durianz. insan yg bertanggungjawab je atas keTAGIHan ke atas dOnut nh ialah.... jeng2. aku pOn xbrp igt. tp sum1 dlm geng durianz. mybe k.ain kOt. sesuka ati~

mmg gilak addicted aku ngn fOod nh. tidak dapat di sangkal2 lagi. mungkinkan time dorg wat adunan th, beserta dadah. jht ny ayt~ mungkin x, kerana kesedapanny teramat2 membuatkan aku tertarik. ~ayt lingke~ dOlu2, aku suka makan DUNKIN DONUT. wahOho~ isu perbandingan sekarang. tp, skg tidak lagi. big apple mcm ada suatu kelainan. ececey~ memuji nh. ptt big apple bg aku makan dOnut pree selama setahun. haha~

~kotak pn mau amek pic ka. lyn kan ja~

2hari berturut2 aku makan big apple. sO kawan2, kOrg mmg xdpt jeleskan aku lagi. terutama cik jaja. ri2 dengki kan aku makan kt dataran pahlawan kan. heh~
krOnOlogi cerita aku dan big apple......
~17feb09~
  • aku bli dkt lOw yat. yummy~
  • kinda frustated. cOz xdpt dOnut yg ak mO. act, aku bli kOl 9pm. kOnpOm la teda yg aku maw th. duh~
~dpn: dancing Queen. tgh:whitnut. hjng:kimOchi~

~18feb09~
  • aku bli kat midvalley plak. kerana big apple, suma sanggup aku wat. dush~
  • kali nh aku dpt dOnut yg aku suka. say cheEse!!! biarpOn menggemukkan, aku ttp mau makan. sgt2 sdp. yum2~
~depan: merry cherry. tgh2:almOnd. hujung: say cheese!!!~

siapa2 yg mO makan big apple, ajak aku k. heh~ btw, semalam aku dpt mkn egg tart jgk. suka2.. gembira~

~aku suka makan big apple~





Tuesday, February 17, 2009

~i've cut my hair~

dOom!!!
tepat kOl 1245pm bertempat di pusanika UKM, aku telah berjaya memOtong rambut kesayangan. wahOho~
alkisahnya begini, setelah berkurun2 menyimpan keinginan memOtOng rmbt, aku dan zuzu bergerak ke pusan.

aku: kO potong dulu eh. tkt lak dgr cita c titi td. rumet dia kan xsatisfied.
zuzu: ala...kO la dl.

aku: xmO~

~sampai d kedai pOtong rmbt.~
  • aku xtaw mO pggl pa tpt nh. cm hOrrOr. mak cik th pOn xmO snyum. smile la cket mak cik. dush~

mak cik xtaw senyum: nak ptng cmne?
zuzu: mau pOtong layer k.



~prOses pemOtongan rmbt zuzu bermula~
  • aku tgk prOses nh dari awal smpy akhir.
  • mak cik nh mcm x expert ja. mau bg dia pOtong atau tidak??? wahOho~ takut gilak.
  • penat aku berfikir. aku NEKAD. pOtong ja rambut nh. bila g mau wat kan
~zuzu da abes pOtong rmbt~

zuzu: kO nak ptng rmbt x nh put???
aku: mcm takOt jek. alahai~

zuzu: aku xkesah sbb ak mmg nk ptng.

aku: yela2. pOtong jek la. mak cik, saya mau ptng rmbt.

mak cik xtaw senyum: nk mcm mn nh???

aku: pOtong bg rata jek suma. fuh~


~rambut aku start dipOtong~

~kunun2 aku la nh. dgn rmbt lama. haha~
  • seperti mau menanges. rambutku~ rambutku~
  • kejap ja prOses ptng rmbt ak. sng sket dr c zuzu kOt.
  • satisfied jugak aku. muahaha~
~selesai!!!~
  • nmpk cumil la put, kata zuzu. ntah iklas ke tidak. haha~
  • aku suka jgk. sib baek xhancus.
selepas membayar 10hengget sOrg, kami pOn blah dari kedai mak cik xtaw senyum nh. haha~ balik kOlej trus tulis entri nih. smgt~
skg, mau siap2. sugar dad ku dtg lg. palui~ dad dtg. jadik spy lagi. aiyak!!!


~rambut skrg???~


~aku suka rambut baru~

Monday, February 16, 2009

~16feb2009~

kemalasan berlaku lagi utk hari ini ~penah ka aku rajen????~
then, bila aku berlegar2 membaca blog kawan2... tetiba mau nanges...
ini disebabkan oleh entri dak tisha nh... sungguh sdey lol....
mampu membuatkan aku menanges kerana keRINDUan terhadap rumah tidak dapat dibendung lagi...
siyes kawan2, aku menanges nh. wa~

~tisha jahat, wat entri sdey2~


~aku yg tgh menanges???~
  • aku tersangat2 rindu akan family. da lama xjumpa my nieces. msti kOrg xkenal aunt pu3 kan. jauh sunguh. jumpa pOn bukan slalo. last skali kita jumpa time kamu pegi kL ri2. 2pn sbb aku tergedik2 mencari kamu dkt mydin. lastly, dpt release rindu sket. fuh~
  • aku tersangat2 rindu akan kucing2 ku. esp c DAMIT. nama dia mmg agak kekampungan. tp, bila aku bg nma yg agak elegan, dgr pOn cm sdp ja, mesti mati punya. sO, utk tdk menghampakan diri aku lg. bg la nma ala2 kg sket. wahOho~ mau jmp damit lg. sib baek ri2 time ym ngn adek ak, ternampak gak dia nh. aiyak~
  • aku tersangat2 rindu akan rumah. mesti kOrg ckp, teda2 hal mO windu umah. ikOt suka hati la mO windu apa pOn. da lama xblk umah. last time aku jejak kaki kt umah 03dec08. fuh~ setahun th. muahaha~
  • aku tersangat2 rindu akan family kat kg. my grandpa, grandma, babu2 n suma la. pnjg ba if mO sbt. b4 blk cni ri2, xsmpt jmp dOrg. kelam kabut mau blk ba. kunun2 ada lab. tp cam taik!!! teda pOn. ups...termaki lak kat cni. suka hati ak la. dush~
  • aku tersangat2 rindu mau jalan2 dekat kk. act, xpenah rsa gni. xda apa2 yg besh pOn. stkt 1B, cp tuh. muhsan jak. tp ttp mau rindu. haha~

da cukup la aku list kerinduan nh. nnt org ckp over2 plak. ada aku kesah??? ~kan GBS~ haha

~hOmesick again~

~15feb2009~

nOthing interesting tOday....
ngantuk sungguh aku...
tp tetap bangun awl, wpn aku terSANGAT2 penat malam td ~1030am on sunday. awl kn???~

thn, awl pagi, pewOt aku menyanyikan lagu kesukaan mereka... [wahai tuanku, bila mau makan]
haha~
tetapi hanya pd kOl 340pm aku berjaya utk makan setelah berhempas pulas membeli waffle d NELSON's pusanika. deh~ pnt gilak bejalan time2 lapar~


~menu hari ini: waffle+air mangga~


~waffle ku: chOc peanut. nyum2~

fOod di atas nih la brunch tuk aku. wa~
siyes lapar...
huhu...

thn, malam td ~act skg jam aku kOl 135am~ aku pegi tgk bunkface kat kkm.
thanks tO tQa cOz mau jugak tumpangkan aku.. if x, terpksa aku naek bas n menidurkan diri d blek zuzu. haha~


~gambar sekadar hiasan~

besh gilak dOrg perfOrm td...
4lagu lol... yg ngah pemes kat pasaran... muahaha~

ckup2... aku mau try tdO nh. daa~

~enjOy lg. bila mau insaf???~

Sunday, February 15, 2009

~addictiOn tO shOes cOme back~

walaweyh... tgk tajOk pn kOrg da paham kan...
ngeh~
act, aku xpenah bgtaw kOrg, bahawasanya manusia bernama putri nh amat2 la suka membeli kasut. if wat koleksi bley nh. br duk asrama da bnyk kasut. if kawen nt cmna.
~aiyak!!! apsal aku asek ckp sal kawen nh??? mybe V day ny psl kOt. hu~

mlm td, addictiOn ku cOme back. stlh sebulan mendiamkan diri dari kegiatan nh.
awl jan09 ri2 mmg aku mO bli kasut, but d prOb occur is ~kasut vincci tuh teda saiz. kaki gajah nh. adei~
middle jan09 plak ~aku tidak singgah ke mana2 kedai kasut pOn~
end jan09 plak ~skali lagi, kasut yg aku suka tiada saiz. syihal tOl~
awl feb09 plak ~aku terOver budjet. sO, duk diam2 ja menahan diri. duh~
lastly, nOw, middle feb09 aku telah mendapat 2pasang kasut baru.
~tuk infO korg, kasut aku yg tersimpan di dalam bilik da 5pasang. tp, aku mls mau pky. haha~
sila tgk gmbr2 di bawah. sekian terima kaseh. ~ucapan ka nh???

~saja mau tunjuk paper bag nh. haha~

~aku suka kasut nh sbb kaler dia. nOt tOo red, nOt tOo pink. deh~

~kasut nh plak sbb ny aku mau kasi jeles tisha. kuning!!! she like yellOw sO much. heh~

bila aku beli kasut lg, aku gtaw k. ngeh~

~kasutku cantek~


~buat skandelku~

kepada cik nOornatisha salleh
selamat hari lahir saya ucapkan...
semOga panjang umur...
murah rezeki....
dpt jOdOh kamu tuh... haha~
n hOpe all thOse nice things u'll get ~brOken english ma~
saya sayang kamu ~skali lagi, tuk infO suma, kami bukan lesbO k. duh~


~kamu aggp jek aku ngah nyanyi nh. haha~


~kawanku sudah tua~

~i need more sleep~

tajuk entri cm palui ja nh...
aku tetiba mau tulis bnyk plak ari nh...
heh~

aku sgt2 memerlukan tidur yg cukup....
malam td ~act, bukan la mlm pOn. da mO dkt subuh th. kOl 430am kOt~ baru la aku TERtidur. selepas memaksakan mataku utk tutOp wat sekalian kali ny. aduyai~

thn, tetiba plak aku bgn begitu awl di pagi ahad bersama kepenatan yg terkumpul ~ayat lingke. dush~ 1030am tuh kira awal la kan. siyes, aku mau tidur lg. wa~

penat ny mau tutOp ini mata. adesh~
utk membuatkan aku lg mengantuk, aku telah membaca buku+maen2 PET SOCIETY dan macam2 lagi. tapi stil jugak aku blom mau tidur. sO, skrg aku mau pegi mandi. aiyak!!! anak dara xsenOnoh. sib baek lom kawen. hahaha... cm syihal~ MANDI!!!

~bunface cOming tO kkm~

~gEng pengembaraan bermula~

nOw i wanna tell u'll abOut d muvie 'GENG PENGEMBAAAN'
walaweyh, mau ckp english pulak. mls la. ntOrg ckp over. ngeh~
maen2 jak lol. mls mO pikir wOrd nh. fuh~

~aku amek gmbr nh kat tenet. muahaha~
Okay2. back 2 d review.
aku bg 4 frOm 5 lol.
xdapat mau bg ful, sbb ad part2 yg aku rasa buhsan.
mybe Org laen rsa besh gilak. tp, da certain part yg aku rsa mmg xpaham+ngantuk+membuhsankan.
tpi overall, cita nih mmg BESH.

permulaan crita yg baek. act, aku xigt sgt. tp mybe permulaan ny sal HANTU DURIAN.
thn, aku start mau ngantuk kembali. phm2 ja la. midnite kan kitOrg tgk. tp cinema mmg ful gilak. bapak2, ibu2 sggp bwk anak tgk midnite. fuh~ penangan upin ipin. ngeh~
bila da Org gelak, aku pOn xphm nh. tepksa tanya titi apa jd. pas2, aku gelak sOrg2. duh~
bila da middle cta nh, aku semakin ngtk. siyes, aku terasa mau baring ja dkt cnema th. biar apa urg ckp. penangan bwk keta manual+berjalan 1ari nh. wa~

part2 gadO2 ngn makhluk2 th, siyes xpaham lgsg. grafik yg agak memeningkan mata aku yg semakin kuyu. ~mata da pening ka??? sOwt~ mybe aku xsuka sbb xsuka gadO2. sib bek tdk melibatkan pertumpahan darah. aiyak~
at d end Of d stOry, aku ttp rasa ngtk + enjOy jugak la muvie nh.
muahaha~

watak2 cita nh:

upin ipin: keluar kekdg ja. mO tgk dOrg nh yg lbey. duhai~
kak rOs: tetap garang tapi syg adek2.
badrOl: asek2 mau jadi machO. tapi kunun2 nya agak kuat. berlawan tuh. haha
lim: mmg sengal ubi watak dia nh. mau jd kerek, tp cm mangkuk.
rajOo: bulih ckp ngn binatang. syg sgt ma sappy dia. duh~
mak uda@nenek: pelik gak watak dlm nh. tetiba suka gOsip. bukan dia nh alim2, suka advice cucunya ka??? blur~
tOk dalang: tetap spt di dalam episOd2 terdahulu.
muthu: bapak c rajOo. lawak gak dia nh. ~act, aku lupa nm bapak dia. hentam ja. haha~
ah tOng: tidak percaya menda yg dia xnampak.
pak mail: penyangak nO 1 dunia. cm sOwt.
singh: terasa dia nh kuat la???
salleh@sally: watak lelaki lembut. cm syihal~ [time kaseh zura coz pasan aku silap tulis]
Oopet: suka tgk Oopet, tp warna dia aku xsuka. dush~

2ja la watak2 yg aku igt. ngeh~

~aku sgt enjoy ini muvie~

~14feb2009~

hari yang sungguh memenatkan tapi siyes mmg besh....
tOday, aku ngn GBS yg terdiri dr aku, aiai, titi, zuzu, zaza, aiai jaja and nene telah melakukan aktiviti jalan2 carik gadO. haha. ~suka ati ja aku bg nm pggln bru tuk kamu suma~

prOgram kitOrg ari nih adalah seperti d bawah:

700am: bangun pagi. kejOt akak ak, dia mO wat asgmnt tuh. suka cm2. adesh~
730am: baru mau pegi mandi. pas ain tepOn2. haha~
800am: menunggu kak huda ngn penuh kesabaran. ~kami sewa keta rini. xmmpu lol mO bli sindri. isk~
840am: baru i2 kakak muncul. mek keta. anta dia g fssk.
900am: sampai d dewan gemilang. ~kebOlehPASARan~
915am: dgr ucapan sepa2 ntah. xknal TNC th. muahaha...
945am: ceramah by sOme1 frOm misc. ~4got her name. ngeh~
1045am: 1sessiOn abes. kami amek fOod. thn blah g kkm. ~makan nasik lemak th. sdp nasik ja. sambal xsuka!~
1130am: sampai d kOlej masing2. suma bersiap2 utk keluar. heh~
1230pm: mau kuar suda kunun2 nya. tapi delay sket. suma da hal. mau buang itu amek ini, adjust itu, pakai ini. haha~
100pm: arrived at kkm. memulakan adventure utk hari ini. hO~
115pm: isi minyak kat petrOnas sek. 15. ~teda laki ensem tuk d lihat. muahaha~
140pm: arrived at alamanda. zuzu n nene g surau. aiai jaja n zaza g tOilet. aku n titi pegi beli tiket muvie. duh~
200pm: berputar2 sekeliling alamanda. tn, aku nmpk BIG APPLE. serbu!!!
245pm: keluar dari alamanda. bergerak ke taman warisan pertanian??? ~apa pny tpt th. bt still smpt take pictures.~
315pm: kunun2 nya mencari taman wetland. tapi rasa mcm xsempat mau pg. misi besar menanti. fuh~
330pm: baru nampak kelibat itu taman. xsempat!!! kami pergi la ke hukm.
400pm: arrived at hukm. xdapat melawat jgk. silap infO seh. wk2 melawat kOl 430. sempat jugak beli itu tOblerOne tuk kb. heh~
430pm: waktu melawat!!! pegi pandang2 nurse tuh. muahaha... ~turn aiai jaja +zaza~
445pm: turn aiai jaja +nene
500pm: turn aku+zuzu
515pm: turn aku+ titi.
530pm: dapat msg dari zura, kawi da dtg. mau masuk!!! menghalau siyOt. ~yela2, kami kuar la nh
540pm: bergerak keluar dari hukm.
615pm: arrived at dataran putrajaya pulak.~cm biasa, nene+zuzu g masjid. kami yg laen pegi tOilet. trOskan lg ngn take2 pictures.
630pm: kelaparan yg amat melanda. berfikir mau makan d mana ~da duduk kt kusi nh, tapi xtaw mO mkn pa lg. last2, alamanda jek la nt.~
700pm: still taking pictures. heh~
724pm: mau masOk maghrib. mari kita pegi alamanda, kata aiai jaja kepada kami. cukup la ngn aksi kOrg. haha
745pm: arrived again at alamanada. duh~ rutin la. nene+zuzu ke c2. pas2 kami yg laen ke mpH.
800pm: kelaparan yg amat. suma suda siap. fuh~ mau makan mana???, kata aku kpd rakan2.
815pm: makan kt A&W. ~xyah bOikot kan??? suda kenyang hati riang.
900pm: ke carrefOur ngn aiai jaja. mencari adapter. manakala yg laen still mkn. haha~
930pm: tidak taw mO wtpa. sO, kami bercadang kuar dari alamanda.
945pm: menuju ke arah jambatan2 yg ada d sekitar putrajaya. ~banyak maksiat. desh~
1050pm: arrived at alamanda again!!! nene+zuzu mau meneruskan misi mereka. malangnya, surau tutOp. agak2 la nk g kOl brp kan. muahaha...
1100pm: berputar2 sekeliling alamanada. sambil melihat2 Org maen game. ~buang masa syihal~
1200am: masuk ke cinema 1 untuk menOntOn muvie GENG PERMULAAN BERMULA. heh~
1210am: wayang mau stat. desh~ agak besh la~
245am: wayang sudah habis. bergerak balik ke ukm. fuh~ penat syihal~
300am: still menghantar penumpang2 yg ada d dalam keta nh. duh~
315am: pin2 blok ku kunci!!!! ~sib bek da ainil, dia bkakan pn2. fuh, sib baek~
335am: start membuat entri blOg ini.
400am: still tidak tidur. insOmnia lagi????

sambungannya nantikan ah. muahaha~ sememangnya, aku sgt2 penat. full day driver+ketua prOgram ~xmalu lantik dri sindri~ +ajk pengangkutan+ ajk muvie. fuh!!! bak kata aiai jaja, bgs bwk aku nh, suma bley wat. shes praising me Or wat??? bt, ada aku kesah?
gambar2 laen kali mau upload. dalam proses penyerahan dan pengeditan. aiyak~
suda2 la. aku pnt nh. nnt kita stOry mOry k.

~xsedar kOl brp aku tidur~

P/S: kata sepakat telah diputuskan. bahawasanya, watak aiai telah ditukar kpd jaja. kerana masalah teknikal. haha~

 
blog template by suckmylolly.com : background image by Patrick Hennessey