Tuesday, April 28, 2009

~tag frOm atus~

Senaraikan 5 hadiah yang anda impikan:

  1. handphOne
  2. camera
  3. kereta
  4. pergi terengganu
  5. suami

[sila abaikan permintaan terakhir. haha~]

Alasan terhadap pilihan tersebut.

  1. aku teringin mau handphOne sOny E. wakaka~
  2. penat kumpul duit tuk bLi cam. tapi, aku belanja wet tuh. isk~
  3. senang bergerak ke mana2. [penah minta. tapi, tunggu putri kerja n beli sendri. kata dad. muktamad!]
  4. negeri yg belOm aku jejak di sJung nih. aish~
  5. gatal mau kawen lepas grad. haha!
[sekali lagi, abaikan yg nO 5. fuh!]


5 Impresi terhadap Orang yang diminati:

  1. duduk diam2 tgk fs, tagged Or fB dia. [kalO ada la]
  2. xkan add ym dia wpn taw.
  3. bagitaw kawan2 kamu MINAT dia. [aku suka wat. haha!]
  4. if Org cerita sal dia, amek taw. haha~
  5. dOa bnyk2 supaya dia pilih aku sbg jOdoh dia. [gilak!]
[dia xpenah taw aku suka dia. haha!]


5 perkara hebat yang pernah dilakukan [hebat sangatkah???]

  1. marathOn tidur. [pagi sampai malam]
  2. marahtOn tgk muvie.
  3. pegi kuantan naek bas kOl 1am.
  4. makan bnyk2 smpy jadi gemOk. [berjaya!]
  5. jenjalan menghabiskan duit.
[perkara terakhir itu selalu dikesali. isk!]


5 ciptaan yang paling disukai [tak semestinya teknologi]:
  1. keluarga yg paling utama. [tiada mereka, tiada aku]
  2. kawan2. [jangan jadi musuh ngn aku. kOrg mesti regret. haha!]
  3. LaptOp. [tiada laptOp, tiada tenet, tiada fB, tiada bog. aiyOk!]
  4. duit. [aku suka duit. mata duitan nih!]
  5. pizza. [sebab aku suka makan pizza. heh~]
[aku bersyukur dengan apa yg ada]


5 perkara yang dibenci:

  1. siapa yg jadi penipu. [cuba berterus terang. damn!]
  2. siapa yg pura2 lupa janji. [kunun2 lupa, padahal!]
  3. siapa yg saketkan hati aku. [siap utk dimaki Org itu]
  4. siapa yg merOkok. [aku cuba suka kt Org2 nih. sebab dad aku dl pOn smOker. haih!]
  5. siapa yg menggedik2 dan merampas2 hak Org. [dari kecik smpy besar aku jmp spesies nih. benci kamu!]

[yg terakhir bukan ditujukan pada sesiapa. lalala~]


5 orang yang hendak ditag:

  1. siapa yg baca entri ini.
  2. siapa yg jadi follower aku.
  3. siapa yg rasa dia kawan aku.
  4. siapa yg bergelar GBS. [bukan geng budak ega ok!]
  5. siapa yg mahu buat diutamakan.
sekian.

diam!

.:END:.

~aku mahu baca barab~

~kepaLa sedang saket~

ehem2...
aku saket kepala.
sebabnya, tidO pas maghrib.
pas2, dikejOtkan dgn deringan henpOn murahku itu.

*slm. putri wtpa?
*tidur. napa?
*di mana nih?
*bilik.
*xp tpt dad ka?
*xla. dad xsuh.
*napa dad xsuh?
*putri xtaw.

diulang berkali2 sOklan itu.
aku rasa lagi susah dari exam tadi mO jwb.
aku sambung tidur balik.
selang 5minit. henpOn bunyi lagi.

*putri napa xpg kL???
*dad xsuh la. xkan mO pg.
*napala dad xsuh ah. xtanya?
*mana putri taw.

penat aku jwb.
selagi xdpt jawapan memuaskan, xkan diletak henpOn.
pening!
tapi, itu tabiat mum.
if dad g kL, putri wajib turun kL jugak.
dari f1 smpy sekarang.
bila aku mO retire???
selepas grad kah???
aku harap begitu.
suda penat.

sekian.

diam!

.:END:.

~cik jaja suka ngn tabiat mum aku~

~nOne~

secara tiba2 mau tempek muka aku dlm bLog.
mmg aku sedar aku xcantek. tp aku kiyut. munguk!

sebLom sesiapa menyerang mengatakan 'CUBA KO AMEK GMBR GUNA DSLR. BARU NAMPAK SKET BERAPA BIJI JERAWAT KO TUH'. aku tekankan di sini aku guna kamera henpOn murah. setakat enset nOkia yg ntah berapa hengget dad aku belikan. pLus, sebLom aku kerja n kawen, aku xmampu maubeli DSLR tuh.
haha~




nih pLak benda yg aku snap di bangi kOpitiam.
munguk!






sekian.

diam.

.:END:.

~aku sedang lapar~

~aku suka geOlogi~

geOlogi suka aku.
aku suka geOLogi.
haha~
tajuk entri macam syihal.
sOwt.
gara2 menjawab paper geOlogi dan manusia dalam keadaan tertekan.
air cOnd kt dG tuh terlalu hampir denganku. ngam2 menghala ke badan ku yg cumiL. nasib baek aku membawa sweater. if tidak, secepat mungkin aku keluar.

exam kali ini, tidak membuatkan aku tensen.
kerana aku sangat heppy menjawabnya.
sebab yg utama ialah kerana aku duduk di barisan paling ke depan. org ke3 dari depan tuh. bila jawab ja, aku tgk muka prof. macam diberi2 jawapan tuh. haha~ gilak!

sOklan ada 10. semuanya struktur.nasib baek xda esei. bak kata cik titi,paper 1st year kan, xkan la nak wat sOklan susah2.

  • sOklan p1 tanya sal bumi. aku dgn yakennya menghentam sal kerak bumi, mantel dan teras bumi.
  • sOklan ke2, kesan luluhawa dan hakisan terhadap alam sekitar. blank! memang xigt. berkat melihat muka prOf aku dpt jawab.
  • sOklan ke3, pasal gempa bumi. fuh! nasib baik ingat. tektOnik2 segala. hu~
  • sOklan ke 4, kesan bencana gempa bumi. kaLo bukan tsunami, apalagi kan. susutan jisim bley gak kOt. aku siyes xigt, jadi menghentam itu WAJIB.
  • sOklan ke5 dan ke6 tanya sal batuan sedimen, metamOrf dan igneus. sifat utama dan kelasnya. wahOho! aku mmg agak igt part ini. berkat membacanya tanpa menghafal. sOwt!
  • sOklan ke7, kegunaan batuan kepada manusia. menghentam selagi boleh. macam2 la aku merapu. batu nih, batu tuh, ekOnomi, pembinaan. munguk!
  • sOklan ke8, sal bentuk dan longgOkan emas dan bijih timah di Semenanjung Malaysia. kenapa x kat Sabah n Sarawak, sbb kt c2 mmg xda. aku pOn xtaw sebabnya. mengikut kepintaran tahap kanak2 tadika ttg geOlogi nih, aku fikir sbb tiada batuan igneus asid. haha~
  • sOklan ke9, kepentingan mineral kepada manusia dan pengelasannya. ketika ini, tangan aku mmg saket da. penat menulis. kunun2 berjaya menipu la. hOho. keadaan sejuk+jari saket+mata ngantuk=cepat2 abeskan. lalala~
  • sOklan ke 10, sal pembentukan petroleum, pengumpulan dan perangkapnya. sal perangkap2 nih, aku lupa. yg aku igt stagtigrafi. tp ejaan tuh betOlkah??? biarla. da usaha tulis tuh. hu~
dan akhirnya, tepat 950am aku kuar dewan. xsanggup menahan kesejukan sehingga aku mengigil duduk di atas kerusi itu. masa berbaki 40minit. aku tunggu cik titi, cik jaja dan cik zuzu. sehingga bas smpy, hanya cik titi dan cik jaja keluar. kami balik bersama. tinggallah cik zuzu di dalam dewan exam itu.heh~

wahaha~
macam lapOran lak entri nih. bley jadi rujukan budak2 yg cari past year geOlogi manusia. hu~

sekian.

diam!

.:END:.

~penjaga exam ku ensem~

Monday, April 27, 2009

~kemalasan di tahap kritikal~

aku sedang malas...
malas menguasai diri...
diriku amat malas...
malas menjadi buhsan...
buhsan itu menyusahkan...
menyusahkan sungguh memeritkan...
memeritkan bila malas...
malas memakan diri...

cukOp!
riddle tuk hari ini.

sedang malas utk menghafal nOta itu.
tapi siyes aku sudah habis baca.
satu kemenangan untuk aku hari ini.

sO, jadilah rajen putri.
rajen untuk menghafal.
nanti mengadu dalam bLog kO xdpt jawab la.
Org laen pOn menyampah mau dengar.

entri merepek macam kerepek.

sekian.

diam!

.:END:.

~aku sedang berfikir~

~kau tetap di hati~

nOvel by Liza Zahira.
taun lepas kOt kuar.
tapi, aku rasa xkan dicetak berkali2 kerana nOvel nih sehampas2 hampasnya.
bagi yg meminati beliau, sOwei tO say k.
dan kepada empunya badan, aku hanya meluahkan apa yg terbuku di dalam hati.

dari pembacaan aku, nOvel ini agak kucar kacir. sekejap ke new zealand, sekejap ke malaysia. macam telah dicampur adukkan sehingga bOleh dikatakan sebagai nasi campur.
tapi, mmg xsalah pOn jika penulis mau wat begitu. da mind set cerita nih xbesh kOt.
adakah kerana fOnt??? sebab terlalu banyak watak yg ditOnjolkan???
TAPI tidak kira sebab apa, penulis mampu pergi jauh. [puji lagi. yeah!]

apa2 pOn, meh aku cita sal nOvel nih.

watak sOphia adalah yg mcm biasa, MESTI baek. herOin adakah jahat??? aiyOk! watak baek WAJIB diperbOxeskan. sO, yg memperbOxeskan sOphia adalah kakaknya, Syidah, mak, Hajah Kasmah, dan ayah dia Haji Badri.
Syidah mempergunakan sOphia bagi menjaga anak2nya di new zealand. manakala, maknya memaksa dia mengikut apa yg mak dia cakap [paksa kawen ngn nazsmizan] bapak dia pulak paksa kawen ngn benjamin. adeh! maen2 paksa ja.

memula, sOphia pergi new zealand ikOt kakak dia utk jaga anak hiperaktifnya, imad n iman. disamping itu, dia membantu di restOra, paradise milik abg iparnya, Ahmed yg memonopoli duit utk berfoya2 bagi melampiaskan nafsu serakah bersama MariOn. selepas itu, adek kepada ahmed, ibrahim pula suka kat sOphia. tapi, terpaksa balik mesir utk belajar [budak pandai kunun!]

Syidah yg histeria kerana lakinya curang berlari keluar rumah dan akhirnya dilanggar Oleh kereta xtaw dari mana dtg. sOphia lari tk mengejar. tapi terlmbat. semasa kejadian, benjamin yg berhenti di situ telah dituduh sebagai pembunh. walupOn hakikatnya tidak benar kerana kes itu langgar lari.

setelah kematian Syidah, sOphia mau balik Malaysia. tapi mau bawa anak2 saudaranya akibat amanat terakhir Syidah. ini terhalang sebab ahmed yg tiba2 bernafsu dgn sOphia walaupOn suda ada mariOn. [lelaki arab digambarkan sebagai kuat nafsu dlm cita nih. ceh~] atas bantuan benjamin, sOphia berjaya membawa ank2 saudaranya balik.

turut ditOnjolkan watak puan nOrah. yg nh mmg part plng bOdoh aku baca. mau kaitkan sabrina, bella n brandOn serta benjamin. tapi gagal. aku pada mulanya memang TIDAK paham. kerana speed membaca ala2 superman akibat TIDAK besh!

berbalik kepada sOphia, apabila balik ke malaysia, mak dia mau jOdohkan dengan nasmizan. anak angkat mak dia merangkap kawan baek time sekOlah. memula menjadi badut, pas2 jadi juruteknik dan kunun2 nya bercinta dgn minah indOnesia yg jadik tukag sapu. [bOdoh la!] akibat paksaan mak dia, sOphia terima nasmizan walupOn cinta dia utk benjamin.

watak nasmizan diMATIkan di dalam nOvel ini. caranya, sOphia buka suis utama yg tertutOp kerana rumah gelap. pas2, tiba2 daging busuk dapat dihidu. rupa2nya, nasmizan tgh pasang lampu rumah. sekali lagi, bOdoh! masa nih, sOphia mengandung. histeria.

selepas setahun, sOphia melahirkan Iqbal. pas2, haji Badri suh sOphia kawen ngn benjamin.
pas2, happy2 sekejap. pas2 frust sbb kekasih lama benjamin, sabrina muncul. kunun2 makan hati la sOphia. tapi, benjamin hanya utk sOphia. ceh!

watak2 yg terlalu banyak. tgk list.

  • mek nab. busuk hati sehingga sanggup menyumpah seranah keluarga sOphia.
  • rOshainiza kOt. kawan baik sOphia.
  • rafiQ. kawan baik kepada nasmiza. sama2 kerja kt mid valley.
  • jack. aku xtaw dari mana dia nih. tiba2 muncul. sOwt!
  • zalina. watak pembantu rumah.
  • iman, imad, umairah, n iqba. 3yg pertama anak syidah. hanya iqbal anak sOphia.
  • ketua editOr tuh aku lupa nama dia.
  • encik yusri. penulis nOvel yg hampas.
  • arni, suka dekat nas.
  • bella.
  • puan nOrah.
  • dean. sepupu kepada benjamin yg kerja pOlis kt new zealand kOt.
  • datuk syukOr. majikan benjamin
  • sandy perempuan skizo yg suka benjamin.
dan ada lagi beberapa watak. aduhai! nOve nih mempunyai lebih dari 15 watak. ada yg tidak perlu ditonjolkan langsung rasanya. tapi siapa aku utk berkata2. heh!

ending, ttp gembira.

2 frOm 5 la nOvel nih.
aku tersilap ambil. sebenarnya mau amek lagi 1 karya anis ayuni, tp tersilap. da byr baru sedar.
gilak!

sekian.

diam!

.:END:.

~aku mmg rajen baca geologi~

~sungguh aku cinta~

nOvel baru karya Anis ayuni.
aku beli kat pesta buku juga. haha~
jiwang time!

nOvel nih mengisahkan Humaria @ Maira yg digambarkan sebagai seOrg wanita bekerjaya yg terlalu BAIK. dicintai Oleh Mohd Fajaruddin. mendapat gelaran janda akibat diceraikan Oleh Azhan @ Hans selepas perkahwinan mereka di UK hancur gara2 perempuan bernama sOfia. Maira kunun2 nya hOt stuff apabila direbut juga Oleh Qariz, sahabat Fajar yg akhirnya merelakan Abby pergi dan menagih cinta dari Delly yg amat mencintainya dari dulu lagi. diwujudkan juga watak antagOnis iaitu jezmine iaitu perempuan yg sungguh busuk hati dan amat meminati Fajar kerana kekayaan n ketangkasannya.

watak Datin Yati ditOnjolkan dalam cerita ini bagi menghalang perhubungan kaseh n cinta antara Fajar dan Maira. Tapi akhirnya merestui akibat adek Fajar, Nur Suria yg kematian Kamil, suaminya yg meninggal akibat serangan sakit jantung ingin berkahwin dengan Tengku Zakir. [mak dia xsuka sbb Maira janda. tapi, Suria balu. sO, terima ja la. fuh]

nOvel ni mengambil tempat disekitar malaysia serta turut memprOmosikan pelbagai khazanah negara seperti Hutan Belum, Rafflessia, Gunung Kinabalu n bnyk lagi. ini kerana minat yg dikOngsi antar Fajar n Maira adalah rekreasi yg lasak. rOck climbing n bla2. bla2. bla.2

ending nya, semua gembira.

nOvel ini sungguh besh. dapatkan la. [macam prOmot plak. royalti??? haha!]
4.5 frOm 5. kurang .5 sbab aku xmO bg full. lalala~

sekian.

diam!

.:END:.

~aku study!~

~seribu kali sayang~

tajuk nOvel okeh.
written by anis ayuni.
aku beli time pesta buku.
tetiba mau jadi jiwang pulak.
sOwt.

nOvel nih taun lepas kOt kuar.
ntah la. xtaw!

nOvel nih mengisahkan nur Qazrina@ abby yg digambarkan sebagai seOrg pmpuan yg terlalu BAIK sehingga berjaya diperbOxes kan Oleh kakak dia, nur Allisa @ Lisa. dicintai dgn sepenuh hati Oleh syed Nadjmil Faiz @ Faiz. kunun2 nya, Abby menganggap Faiz bercintan cintun bersama kakaknya. tapi dia silap. Cinta FAiz hanya untuk Abby. [jiwang!]

kOnflik antara Lisa dan Abby diutarakan dari permulaan cerita hingga pertengahan. biasalah watak antagOnis akan menjadi baek. ini kerana abby derma sum sum tulang pada Lisa wpn Abby da suh Dr rahsiakan. sO, insaf!

dalam nOvel nih juga diwujudkan kOnflik antara ibu dan ayah Abby. tapi last2 mereka bersama juga walaupOn telah berjauh hati utk sekian lama. watak Mak Ina juga dikenalkan dalam nOvel ini sebagai wanita yg ketandusan kasih seOrg anak kerana telah menjadi andartu gara2 atuk Abby yg terlalu memilih dalam sOal pasangan.

selain itu, watak Norsham iaitu bekas tunang Faiz juga terdapat dalam novel ini. Norsham hanya diutarakan sedikit bagi menggOyahkan keluarga Abby yg telah mempunyai seOrg cahaya mata, Syarifah Nur Alliya. Norsham mau merapatkan hubungannya dgn Faiz kerana Faiz adalah seOrg peguam yg membantu dia menguruskan kes penceraiannya. dia bercerai kerana berlaku kOnflik curang dan main kayu tiga. adui!

kisah dalam nOvel ini banyak mengambil tempat di Bukit Tinggi, Padang Indonesia serta CamerOn highland dan juga Kuala Lumpur. terdapat banyak tempat menarik yg digambarkan sehingga aku terasa mau pegi. heh!

eding nya, semua gembira.
cinta Faiz hanya utk Abby. [isteri adalah anak sulung yg perlu dimanjakan. begitu juga sebaliknya. kenapa aku amek ayt nih? aiyOk!]
jiwang!

nOvel ini agak besh.
4 frOm 5. kerana terdapat part yg tidak menarik perhatian.
tapi, tidak rugi kamu membacanya. yaish!

sekian.

diam!

.:END:.

~malas!~

~aktiviti hujung minggu~

macam tiru tajuk entri nabilah pulak...
aiyOk~
xpala sama kan cik nab...
haha~

aku mmg rajen bila part bejalan...
sememangnya tahap kebuhsanan yg amat tingg mempengaruhi kaki aku utk berpusing2 disekitar malaysia... [ayt munguk!]

hujung minggu th, aku ke uitm shah alam sekali lagi.
merempat di bilk nabilah dan juga afiah...
tapi, aku tidak berjmpa dgn rifarihana sebab dia blk umah kerana diserang demam campak.
rOshima pula tetap berkunjung ke bilik nabilah utk bersua muka dgn aku. [pemes nih!]

pada petang sab2 tuh, aku berjalan kaki bersam nabilah untuk bertemu seOrg lagi rakan lama, FARHANIZA.
tiada adegan peluk memeluk mahupOn jerit menjerit k. heh~
cuma kami bersantai2 di restOran barra itu. [mapLey!]
kami berempat [nab, fara, piah n aku] makan2 sambil bersembang.
ceritanya berkaitan sOal kawen. pecaya?? haha! sOwt! teda2 nih. sOal hidOp la pas abes skOlah kOt. lalala~

sesudah sesi jejak kasih, kami pulang ke kOlej MAWAR uitm. [btOl x cik nab???]

keesOkkan harinya, nab, shima n aku berjalan2 carik gadO ke pesta buku antarabangsa kuaLa Lumpur.
rasa agak teruja kerana setelah 4tahun mengidam mau pegi,akhirnya pada tahun nih aku dapat pegi. [gembira!]
nab beli twilight dan buku utk hanif kOt. shima beli nOvel nOrhayati berahim. aku?? nOvel jugak. da abes baca. nt aku gtaw sal nOvel tuh ah. lalala~
sempat juga aku memaki time nih.
sebab nya, mak cik tuh carik gadO. ntah apa2. dia mmg bOdoh!. mak cik bertudung cOklat yg langsung TIDAK cantik n mempunyai anak yg TIDAK kiyut. [tmbh dOsa plak. aduh!]

selepas itu, kami pergi ke sOgo. sebab da buhsan kt PWTC. crOwd la. aduyai~
mmg tekejt cOz xramai Org kt sOgo. sbb nya, ada prOgram jelajah malaysia tuh.
sO, jln TAR smpt ke dataran merdeka tuh ditutOp.
rugi la peniaga2 th bak kata nab. heh~

tapi, sempat gak nampak lelaki ensem.
yeah! yg mengayuh basikal tuh. haha~
TIPU!
dorg tgh lumba sO, xnmpk la muka. deh~

kami pOn meneruskan perjalanan pulang.
tapi singgah skjp kat CM. kerana aku mencari ladies. haha~
wpn kena byr 5osen tuk masOk, tapi aku rasa berbalOi. sbb envi nya Ok.
xbusuk cm sesetgh tpt tuh. pas2 kebersihan n kecantekan tOilet dijaga.
sOrg mak cik cina tuh kOmplen, kenapa kena byr mahal.
mau ja jwb, tuk maintance la mak cik! 2pOn xdpt pikir. aiyOk!

thn, nab n shima balik uitm.
sbb aku malas, aku blk la UKM.
mau exam ba. deh!

entri merapu sekali lagi. haha~
gambar sepanjang aktiviti tiada kerana semuanya dgn nab.
dan dia tidak dpt transfer pic cOz laptop dijangkiti virus chenta. haha~

sekian.

diam!

.:END:.

~aku setadi geOlogi~

Saturday, April 25, 2009

~berfOya-fOya~

tadi aku lapar....
pewOt merengek mahukan pizza...
mcD pOn jadik la...
tapi, tiada siapa mau belikan. kecewa! kB mau keluar bersama kamu. yah! peluang dipergunakan.

*kB, belikan mcD?
*bLey2. tapi lambat la.
*xkesah la. asalkan makanan. [act, aku mau pizza. tapi.....diam!]
*alamak, kitOrg nk mkn ikan bakar la plak.
*xpela. nah 10hengget. nasi gOreng paprik je la. [kecewa lagi!]

kemudian, aku di BUZZ.

*put, jOm g mcD.
*ala, aku da Order ngn kB tadi. hurm.. jap eh. if dpt kensel, aku ikOt. [ayt ini setelah dipujuk beberapa kali.
*Ok2. sOund2 je. nk g kOl 945pm pOn.

selepas bermsg2 ng dak kB. Order berjaya dibatalkan. diOrg baru smpy kt WARTA. bLom berbelanja g. SELAMAT!

*zatti, jOm. aku ikOt.
*Ok2. jOm.

dipendekkan cerita yg da melalut2 nih, kami pergi ke mcD berdekatan PKNS.
siapa kami??? cik zaza, cik titi, cik nene, encek FK dan aku.
buat pertama kalinya setelah bOikot sekian lama, cik nene melangkah ke mcD.
kagum seketika dengan beliau. sebab?? dia peminat nO 1 mcD. tapi berjaya bOikOt selama berapa bulan??? start bOikot2 tuh la. aku lupa. aish~

kami makan bersungguh2. cik titi dgn mC chicken. cik zaza gn mc chicken juga kah??? encek FK dgn spicy mc chiken kOt. aku big maC. cik nene??? hanya mC fLurry. aish~

*pas makan nk g mn???
*jOm2 g putrajaya.
*jOm2. [gelak beramai2]

encek FK dengan pasrah membawa keempat2 gadis jelita ini ke putrajaya. aktiviti:

  • melOmpat2 di tengah2 dataran.
  • mencegah maksiat dgn menyanyikan lagu nasyid.
  • menunggu kereta perOnda untuk menghalau kami. [tapi teda pOn. bak kata encek FK, sbb aku ade tuh. aiyOk!]
setelah jam menunjukkan waktu 1230am. encek FK berkata, jOm balik.
gadis2 jelita menyahut dgn penOh smgt, jOm!

dalam perjalanan pulang....

*kOpitiam!
*kueh tiaw??? [ayt cik nene]
*die ckp pendiam la. [cik titi]
*sume pekak. aku ckp kOpitiam la. [cik zaza]
*singgah2. Old town.

encek FK pOn memandu menuju Old tOwn.

*Old tOwn ke bangi nih???

tiada kata sepakat. akhirnya,bangi kOpitiam je la.
Ok!

*white cOffee 4. teh masala muthu???? ape bnde nih? [encek FK]
*teh halia+ limau. [pelayan xensem!]
*xjadik la. xsuka! [aku]
*Ok! [pelayan xensem!]

mereka menggelakkan aku. kunun2 nya mau sgt rasa teh tuh. dpt taw ja mix ngn halia, KENSEL! haha~

selepas itu, kami dihalau dengan penuh hOrmat.
  1. diberi biL secara tiba2.
  2. menaikkan kerusi ke atas meja.
  3. mengemOp lantai.
terasa terhalau, kami pulang. waktu: 115am.

seterusnya, bergerak pulang ke UKM. siyes! kami xsinggah mana2 suda. haha~

anta cik nene, anta cik titi, anta aku, anta cik zaza dan encek FK pulang.

sekian.

diam!

.:END:.

~entri agak panjang dan merapu!~

Friday, April 24, 2009

~penjaga examku tadi~

aku exam dekat dewan kOnvensyen keris mas...
penjaga exam tadi mmg hensem..
tapi cuma pada pandangan pertama...
bila aku tgk balik, da xensem.
haha~
aku rasa dia budak yg baru pas sPm...
tgh tunggu mau masOk matrik agaknya.
xpOn, dak yg baru abes matrik.
yg mau masOk uni.
sbb muka dia mcm budak2.
aiyOk!

sekian.

diam!

.END:.

~malas~

~buLL fighting Or hoOping duLcinea~

cerita ini pula aku tgk dikala kebuhsanan yg amat setelah menelaah nOta ekOlogi selama 30minit. heh!


  • mengisahkan tentang keObsesan seOrg perempuan, Yi Sheng Xue [Hebe tian] dgn basketball. dia telah menyebabkan kekalahan kumpulan dari sekOlah dOng shang yang diketuai Oleh Shen ruO he [Mike He] bagi mempertahankan gelanggang di Jalan 13. tetapi, perempuan tuh berusaha mendapatkan kembali cOurt tuh. dak nih dilindungi Oleh bOdyguard yg sungguh2 setia, Jin Zi Cong [Lee Wei].
  • ada beberapa kOnflik dipaparkan dalam cerita ini. ruO he disuruh bapa dia amek jalan 13 yg dipunyai Oleh tuan wu, ayah kepada c Sheng Xue. tapi, c ruO he nih tangkap cintan plak ngn c Sheng Xue. mau tau kesudahannya?? tgk sindri. penat tulis!
  • ending aku gtaw la, ruO he ngn sheng Xue. dan Zi cOng yg tangkap cintan gak ngn c sheng xue tuh kapel ngn He Qian Na [Ke ruan hu]. siapa perempuan nih??? tgk cita nih baru kOrg taw. haha~
  • watak2 dalam cerita ini tidak berapa hensem! perempuan2 dia agak kiyut la. heh~
  • cerita nih, aku bagi 3.5 frOm 5. kerana ada part yg aku rasa tidak perlu dipaparkan pOn. tapi, siapala aku. aku bukan pengarah mahupOn penulis skrip cerita ini. heh!
sekian.

diam!

.:END:.

~aku lapar~

~hanayOme tO papa~

malam tadi aku tidak dapat tidur.
mungkin sbb nebes mau exam ekOlogi kOt.
tapi, dengan bijaknya, aku STUDY! sambil menghadap mOvie. sO, kOrg rasa mana yg aku tgk??? nOTa atau mOvie?
opkOs la mOvie. haha~ 10% ja kOt nOta tuh masOk. adeh! [ptt la xdpt jawab tadi. haha~]

cita yg tanpa ragu2 aku tgk ialah HANAYOME TO PAPA.


  • cerita ini amat menarik pada penglihatan aku. sememangnya amat memberi kesan. ia mengisahkan tentang seOrg bapa, Uzaki KentarO [TokitO saburO] yang sgt2 SAYANG kan anak dia yg satu tuh, Uzaki AikO [Ishihara satOmi]. dia seperti Obses dgn anak sendiri. daLam rumah, dia menetapkan beberapa peraturan yg mesti dipatuhi.
1. perintah berkurung sebelum 7malam.
2. tiada hubungan antara lelaki dan perempuan.
3. mesti bersapa antara satu sama lain tidak kira di mana.
  • kaLo aku, mungkin da lama xikOt peraturan nih. tapi, sememangnya aikO anak yg baek. dia menurut segala kemahuan bapanya. sehinggakan apabila bercinta dgn Miura sEiji [Taguchi JunnOsuke], dia perlu mendapat kelulusan bapa tercinta. dan peraturan digubah sedikit:
1. tiada perintah berkurung lagi.
2. rahsia tidak dibenarkan.
3. tiada ciuman.
lagi dua aku lupa. heh~

  • yg penting, cerita nih mmg besh. mengajar anak2 mematuhi perintah ibu bapa, tidak melawan cakap ibu bapa, saling hOrmat menghOrmati antara satu sama lain, dan banyak lagi nilai2 murni. sO, korg tgk ja la k. haha~
  • rate fOr diz stOry 3.5 frOm 5. ada la sket2 part yg aku rasa MENYAMPAH! lagi2 di waktu tgh2 malam tgk cerita nih. aish~
  • tapi, herO dia mmg hensem. haha~ bapa dia xensem. anak dia kiyut. bOs dia ensem. pekerja2 sepejabat, agak cantek.
sekian.

diam!

.:END:.

~award frOm hasni~

1st time dpt award dari hasni..
dak nih satu sekOlah aku time kicik2...
satu kelas jugak la...
dia kan pendiam....
aku jugak yg bising...
dia skg bljr dkt UM...
aku dekat UKM...
tapi xpenah jumpa pOn...
sedangkan aku sLalo ja pegi mid... kan c2 tempat lepak dak UM...
atau, dia lepak tpt laen..
aiyOk...

ini la award nya...
lalala~

gembira kerana dihargai...
syg kamOo...

sekian.

diam!

.:END:.

~masih tensen lagi~

~ekoLogi asas yg cm hampas aku jwb tadi~

panjang gilak tajuk entri..
haha~

sOklan ekOlogi td mmg membunuh!
dlm 2jam, mesti siapkan 50 sOklan objektif, 20 true faLse, 5 sOklan struktur ngn anak beranaknya, n satu sOklan esei.

sOklan Objektif tuh, SGT2 susah. walaupOn hanya part dr wEe, tapi mencabar Otak! sehingga menyebabkan Otak aku cramp. [tipu! otak mn ley cramp. munguk!] sOklan nih merangkumi 7 chapter. [biOmes, cycle, ecOsystem dLL] pilihan jwpn pOn mengelirukan. aiyOk!

20 true faLse tuh pLak part prOf jumaat. mmg hentam abes la. asal sedap dkt telinga n mata pandang pOn ok ja, aku wat true. if x, false la. haha~ adakah Org wat cm aku nih???

struktur plak tnya sal spesies2. aiyOk! mana la aku mO hafal nma2 pLant tuh. yg aku taw, nepenthes n rafflessia ja. yg laen, HARAM!

part esei mmg membuatkan jantng ak cm mO tercabut td. aku tgk sOklan da 4. gilak! kena jawab suma ka??? memang membunuh nih. tp, sib baek ANSWER ONLY ONE. SATU! yay! satu kegembiraan terpancar. TAPI, markah 1sOklan tuh, 30mark. munguk! aku mO kelentOng apa. adeh!

kesimpulannya, sOklan ekOlogi membunuhku tapi kurang drpd rasa kecewa ketika menjawab bIomolekul. [apa aku merepek??? ngOk!]

sekian.

diam!

.:END:.

~ain da recycle nOta ekOlogi. aku???~

~tag frOm encek kF #2~

Tag pertama

Rules

1) Copy Image kat bawah ni







2) Tulis sebarang komen pasal penghantar ni..
~encek kF seorg yg baek. suka kOmen dkt bLog aku. cukOp???

[banja pizza kf. haha~]


3) Send kepada sape2 blogger yang kamu suka...
~aku suka fOLLowerku. sO, kamu jawab!~

Tag kedua

5 things in my bag:

  • pen
  • pensiL
  • LiQuid
  • kaLkulatOr
  • pendrivE

5 things in my wallet:
  • kad pengenaLan
  • kad-kad bank
  • duit sepLoh ringgit
  • duit satu ringgit
  • duit Lima ringgit


5 favourite things in my bedroom:

  • LaptOp
  • bantaL
  • seLimut
  • makanan
  • minuman

5 things I wish to do :

  • baLik rumah
  • dapat enset baru
  • beLi camera
  • jumpa kuceng aku
  • pegi jaLan2

5 things I’m doing now :

  • jwb tag
  • cet ngn nabiLah
  • garu kepaLa yg xgatal
  • menaip jwpn tag nih
  • berfikir jwpn tag. haha~


5 people I would like to tag:

  • siapa baca, mesti jawab!


Tag ketiga


TAG INI SUDAH KU BUAT. SO, TERLEPAS. haha~


1.Anda rasa anda hot?

2.Upload gambar kegemaran anda.

3. Kenapa anda suka gambar ini?

4. Bila kali terakhir makan pizza?


5. Lagu terakhir yang anda dengar?

6. Apa yang sedang anda buat selain daripada selesaikan tag ini?

7. Selain dari nama sendiri, anda suka dipanggil dengan panggilan aper?

8. Tag lagi 6 orang dengan hati terbuka tanpa rasa kekesalan .Sila lakukan kalau tak nak kena denda mandatori.


9. Saper no. 1- kepada anda?


10. Orang no 3 - ada hubungan dengan sesiapa?

11. Kata sesuatu berkenaan dengan orang no. 5 ?

12. Bagaimana pulak dengan orang nombor 4 ?

13. Siapakah orang no. 2 ?

14. Bagi pesanan anda pada orang no. 6 ?

yang lagi satu, hutang dL eh kf.
pening mau jawab.
heh~

sekian.

diam!

.:END:.

~current mOod: tensen!~

Wednesday, April 22, 2009

~siapa suruh tengOk~

salah sendiri..
siapa suruh ikOt sgt kata hati tengOk menda tuh..
skg, hati siapa yg xtenang...
macam mana mau jawab exam nih...
tObat la putri...
tObat!
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
menyesal tgk result midsem biOmol!
peratusan utk mendapat kegagalan itu amat tinggi.
harap2 xkan gagal.
aiyOk!
sedih!
salah sendiri...

sekian.

diam!

.:END:.

~current mOod: sedih!~

~kuitan @ fOod detective~

tgk muvie lagi...
aish~
percaya atau tidak, aku berjaya abeskan 2 seasOn kuitan dlm masa kurg 10jam...
gilak fanatik ngn cita nih...
haha~

cerita hari ini seperti tajuk di atas...


  • mengisahkan ttg detektif yg terlalu suka akan makanan, TakanO seiya [Higashiyama nOriyuki]. menjalankan penyiasatan melalui makanan. di mana ada makanan, di situ ada dia. heh! muka dia bLey tahan la. xsehensem tOmohisa dan tidak sebida' nakaO. lalala~ kunun2 pandai speaking bermacam2 bahasa [france, mandarin, kOrean dll] disukai ramai kerana nafsu makannya. aiyOk!
  • watak sampingan cita nih bLey tahan jugak la. Noda ryOsuke [Morita gO], Idemizu kyOko [Ichikawa mikakO], Kaneda Hajime [suga kenta], Ogata mOmO [kyOno kOtomi]. ryOsuke agak ensem tapi sgt bengap menyelesaikan kes. kyOko agak cantek tp sgt berkira psl duit yg dibazirkan Oleh kuitan n ryOsuke. kanEda budak kecik yg kaya tp kurang kaseh syg sb parents dia bz. mOmo pOlis yg baek tp sgt suka menjerit [Igarashi!!!].
  • cerita ini melibatkan bnyk makanan. ketika lapar seperti aku nih, tdak digalakkan utk menOntonnya kerana anda akan merasa kebulur melihat makanan yg sungguh menyelerakan. heh!
  • cita nih 4 frOm 5 ja. cOz lil bit bOred in middle Of d stOry. [brOken english!] bermacam2 kes yg kuitan nih selesaikan bila ada makanan [takOyaki, bentO, sushi dll] mmg bergaya lol dia time selesaikan kes itu.
sekian.

diam!

.:END:.

~mari study~

Tuesday, April 21, 2009

~award frOm paan #2~

dapat frOm my Luvely fren FARHANA.

maceh dear.

syg kamOo..




terasa amat terharu kerana diberi award ini. heh! mOga2 kamu bg lagi ya.


sekian.

diam!

.:END:.

~syg kamOo~

~dragOn zakura~

berjaya menghabiskannya dalam masa sehari....
ari nih langsung xbaca nOte... putri...putri... munguk!

tapi, setelah tgk cerita nih, semangat mau study semaken menaik... haha~
TIPU!


  • mengisahkan tentang Sakuragi Kenji [Abe HirOshi], lawyer yg papa kedana menangani suatu kes di sebuah sekolah yg hampir bankrap dan paling BODOH di jepOn. dia mmg tidak ensem. lalala~ atas semangat yg membara, dia mau menjadikan 5org student kat sekOlah nih masuk ke uni tOdai [uni terhebat di jepOn katanya] . apakah dia berjaya??? kamu tgk sendiri. haha~
  • Yamashita tOmohisa berlakOn dlm cerita ini, maka maken bersemangat la aku menOntOnnya. ENSEM! yaish~ dia memegang watak sebagai Yajima Yusuke. seOrg anak yg prihatin terhadap ibunya tapi amat membenci ayahnya yg berhutang keliling pinggang lalu menghilngkan diri itu. mempunyai bakat dlm bdg nyanyian. tp, amat lembap dlm pelajaran.
  • MizunO naOmi [Nagasawa Masami], Ogata Hideki [kOike teppei], OkunO IchirO [NakaO akiyOshi], Kosaka yOshinO [Aragaki yui], kObayashi Maki [SaekO] merupakan watak2 yg turut berusaha maw masuk tOdai. naOmi BLUR mau masOk todai sbb mau bn2 keluarga. hideki ENSEM tp kuat merungut. IchirO BIDA' tapi ada twin ENSEM kt skOl plng PINTAR. yOshinO CANTEK suka akan Yusuke. maki KIYUT mau jadi artis.
  • cerita ini 5 frOm 5 kerana ia mmg BEST. memupuk sifat mau belajar. memberi tips2 utk belajar. hubungan kekeluargaan turut ditOnjolkan. kelebihan menjadi PINTAR dijadikan aspek utama dalam cerita ini.
sekian.

diam!

.:END:.

~aku betOl2 study. TERinfluence lol~

~brOther beat~

sedang exam, tapi xsedar diri mau belajar...
tetap dengan habit xberfaedah. tengOk muvie.
if dad aku nmpk, mesti dad bakar dvd2 tuh.
aiyOk~

muvie yg baru aku abeskan pagi tadi setelah kecewa dgn biOmolekul...
kunun2 mau study ekOlogi.
mmg study, tapi hanya beberapa jam ja.
tgk muvie lagi lama.
alahai~

  • brOther beat mengisahkan seOrg ibu, Harue [Tanaka misakO] membesarkan 3 anak lelaki yg terlalu nakal. masing2 dgn perangai yg ntah apa2. digambarkan sebgai seOrg ibu yg pemalas, tidak pndy buat kerja rumah setelah kematian suaminya. amat bergantung kepada anak2 utk meneruskan hidOp. tetapi, ibu ini rajen bekerja dipasaraya bagi menampung kehidupan anak2nya.
  • abg suLung, Tatsuya [Tamayama Tetsuji] seOrg lelaki yg berkerja di syarikat pengiklanan. seOrg abg yg bertanggungjawab menjaga adek2 nya, mendengar cakap ibu, mempunyai keyakinan yg AMAT rendah apabila mau mengOrat herOin cerita ini. aish~
  • ank ke2, Riku [Hayami mOkomichi] seOrg lelaki pLaybOy yg hanya pandai mengOrat perempuan. tetapi amat cintakan gF dia. sweet~ digambarkan sebagai seOrg yg SGT tidak berguna. tetapi pada akhirnya, menjadi kebanggaan famiLy bila membuka semula bisnEs dObi bapa mereka yg sudah meninggal.
  • ank bOngsu, junpEi [NakaO akiyOshi] pula merupakan adek yg SGT baik. mendengar kata2 ibu, abg2 serta sgt pandai dlm melakukan kerja rumah [memasak, membasuh baju, mengemas rumah]. tetapi, lembap dalam percintaan. senang dipergunakan Oleh sesiapa sahaja. amat menyintai perempuan yg ala2 lembut. haha~
  • herOin, Tamura [Kuninaka ryukO] merupakan perempuan yg SGT baik juga. mmg menantu pilihan keluarga. mls mau describe lbey2 sbb dia kiyut dr aku. haha~
  • cerita ini mementingkan hubungan kekeluargaan. walaupOn agak buhsan, aku berjaya menghabiskan 11 episOd kerana lelaki di dalam cerita ini sungguh ENSEM [kutuk la. xkesah~]. cOnc, cita ini 3 frOm 5 la. hOho~
sekian.

diam!

.:END:.

~aku mau tgk dragOn zakura~

~rahsia nOmbOr Lahir~

aku dapat dari fB...
buLih percayakah???
sket2 tuh, bley kOt.
haha~

6 + 5 + 1987 = 1998
1 + 9 + 9 + 8 = 27
2 + 7 = 9
Nombor Tarikh Lahir anda ialah :9
.


1. Ketulenan
Hadir dengan idea baru.
Memperolehi sesuatu dengan cara yang tersendiri.
Golongan ini merupakan yang paling jujur dan boleh mempelajari dengan baik teknik diplomasi.
Mereka suka mengambil inisiatif dan suka menjadi yang terbaik dan kebiasannya adalah pemimpin atau boss.
Bekerja sendiri merupakan pilihan terbaik mereka.

2. Pendamai
Dilahirkan sebagai diplomat.
Mereka selalu memikirkan dan peka terhadap keperluan dan perasaan orang lain sebelum mengambil kira dirinya sendiri.
Secara semulajadi sangat analitikal dan suka mengikut gerak hati.
Mereka tidak suka bersendirian. Persahabatan adalah penting buat mereka dan berupaya mendorong mereka untuk berjaya di dalam hidup, tetapi mereka sanggup untuk bersendirian jika hubungan yang terjalin itu tidak serasi.
Golongan ini secara semulajadi adalah pemalu, mereka patut belajar untuk meningkatkan nilai kendiri (self esteem) dan meluahkan perasaan secara terbuka tanpa berselindung.

3. Ceria
Golongan ini merupakan golongan yang idealistik.
Mereka sangat kreatif, sosial, mesra, romantik dan mudah dibawa berunding.
Mereka suka memulakan sesuatu tetapi jarang dapat menghabiskannya.
Mereka suka orang lain gembira dan sanggup melakukan apa sahaja untuk mencapainya. Mereka sangat popular dan idealistik.
Golongan ini perlu belajar untuk melihat sesuatu dengan lebih realistik.

4. Konsevatif
Golongan ini sangat peka dan tradisional.
Mereka sukakan arahan dan sesuatu yang rutin.
Mereka hanya akan bertindak apabila faham sepenuhnya tentang apa yang sepatutnya mereka lakukan.
Mereka suka bekerja keras dan sanggup melakukan sesuatu kerja secara sendirian. Mereka mudah tertarik dengan aktiviti luar dan merasai pertalian dengan alam sekitar. Mereka berupaya untuk bersabar, tekun dan adakala dianggap degil.
Mereka harus belajar untuk lebih feksibel dan bersikap lebih baik terhadap diri sendiri.

5. Perintis
Mereka adalah perintis.
Secara semulajadi mereka mempunyai sikap ingin tahu dan suka mengambil risiko serta sangat bersemangat (enthusiasm).
Mereka perlukan kepelbagaian dan tidak suka disekat. Dunia ini adalah sekolah mereka, mereka memerhatikan setiap peluang untuk mempelajari sesuatu daripada setiap situasi yang ditempuhi. Persoalan yang bermain difikiran mereka tidak pernah terhenti.
Golongan ini dinasihatkan untuk melihat sesuatu dengan teliti dan mendapat semua fakta yang diperlukan sebelum membuat sesuatu kesimpulan.

6. Romantik
Golongan ini adalah idealistik dan memerlukan sesuatu sebab untuk berasa gembira. Hubungan kekeluarga yang kuat adalah penting buat mereka. Perasaan mereka mempengaruhi keputusan mereka. - Mereka sangat suka untuk membantu dan menjaga seseorang.
Mereka sangat setia dan boleh menjadi guru yang terbaik.
Mereka suka seni musik.
Mereka menjadi teman yang setia kepada sesiapa yang menjalin persahabatan secara serius.
Golongan ini harus belajar apakah yang boleh diubah dan apakah yang tidak boleh diubahnya.

7. Intelektual
Golongan ini adalah Pencari.
Selalu menyelesaikan sesuatu yang tersembunyi,dan mereka sukar untuk menerima sesuatu perkara dengan mudah.
Perasaan mereka tidak mempengaruhi keputusan mereka.
Mereka suka mempersoalkan apa yang ada disekeliling mereka tetapi mereka tidak suka dipersoalkan.
Mereka kerap dikenali sebagai ahli falsafah dan sangat berpengetahuan dan kadangkala bersendirian.
Mereka gemarkan perkara yang berteknikal dan berkebolehan untuk menjadi penyelidik yang baik dalam menyelesaikan sesuatu perkara.
Mereka sangat suka berahsia.
Golongan ini hidup dalam dunia mereka tersendiri dan mereka perlu belajar untuk menerima kenyataan dunia sebenar.

8. Penyelesaian
Golongan ini adalah penyelesaian masalah.
Mereka adalah profesional, berterus terang, penilai yang baik dan sangat tegas.
Mereka selalu mempunyai perancangan yang hebat dan suka hidup dalam suasana kehidupan yang terbaik.
Mereka sangat suka mengendalikan manusia. Mereka melihat manusia secara objektif. Mereka akan memberitahu seseorang dengan cara mereka tersendiri bahawa mereka adalah ketua.
Golongan ini perlu belajar untuk membuat keputusan berdasarkan keperluan sendiri daripada mengikut keperluan orang lain.

9. Pelakon
Golongan ini mempunyai kebolehan untuk menghiburkan orang lain.
Mereka sangat penyayang dan pemurah.
Dengan daya tarikan yang ada, mereka tidak mempunyai masalah untuk berkawan dengan sesiapa jua dan pada mereka tiada sesiapapun yang dianggap asing kepada mereka.
Mereka mempunyai personaliti yang pelbagai sehingga menyukarkan orang sekeliling mereka untuk memahami mereka.
Mereka umpama binatang sumpah-sumpah yang boleh berubah dan menyesuaikan diri mengikut persekitaran.
Mereka mempunyai nasib yang sangat baik tetapi juga boleh menderita akibat terlalu bergantung kepada nasib dan perasaan (mood). Untuk berjaya golongan ini perlu membina landasan kasih sayang.

diam!

.:END:.

~aku study ekOlogi~

Monday, April 20, 2009

~aku harapkan hanya LuLus~

biOLogi mOLekuL...
aku YAKEN xkan dapat B...
A jauh sekali...
sO, hanya harapan utk LULUS bermain2 dikepala...

aku dan cik jaja, sungguh redha menjawab sOklan exam td.
mmg xku sangka drOsophiLa akan keluar lg.
damn!
aku xbaca sungguh2.
salah sendiri. sO, jgn maki2. heh!

baru tgk sOklan 1st, aku da maki. 2nd Q, maki lagi. 3..4...5... smpy la yg ke6 aku br stOp maki.
sbb yg nih, aku agak taw ans. haha~
sila gelak bg siapa2 yg mau. aku xhalang.
mmg bOdOh!

sekarang, aku mau baca ekOLOgi.
xmO lagi berulang kejadian yg sama utk hari ini.

sekian.

diam!

.:END:.

~aku menci biologi molekul!~

Saturday, April 18, 2009

~abg burger chicken chOp~

tadi aku pergi ke pasar mlm SEKSYEN 16, Bandar Baru Bangi bersama k.mOd, ana, kB n yana...
rOmbOngan kali ini menaiki kereta ana...

macam biasa la...
aktiviti aku, memerhatikan Org sekeliling...
macam2 perangai yg aku dpt lihat...
mengada2.. tergedik2... happy... macam2 la ba deh.
wpn aku bukan baek sgt, tp sukahati aku mO describe org kan..
muahaha~

sO, aktiviti mencari makanan bermula...
memula aku xmO beli kt RODA IMPIAN tuh tp last2 sana jugak aku beli BIHUN SUP yang agak pedas disebabkan aku minta sambal [siyes. aku xtahan pedas!]

pas2, beli plak AIR KELAPA utk meghilangka rasa dahaga.
hari ini sungguh panas!

aku belikan ROTI JOHN utk cik jaja yg kelaparan di dalam bilik terapi...

ketika sedang tOur pasar malam th, aku ternampak sesuatu....
abg burger chicken chOp itu mmg HENSEM...
haha~
sukahati kOrg la mau ckp aku gtl ka...
dia membuatkan aku mau membeli burger dia..
tp, apakan daya, aku pikir akan PERUT yg semakin membuncit nih..
sO, misi mau beli ngn abg hensem GAGAL!

abg nasi lemak SRI SARAWAK pOn hensem gak.
tp kali nih, xmO bli ngn dia.
aku wisO akan tidur selepas makan nasi.
nt xdpt study.
[aku xstudy2 pOn]

sekarang, aku mau wat apa???

diam!

.:END:.

~aku study??~

~sushi princE~

cerita nih aku tgk pas abes cita taiyOu tuh..
haha~
mcm marathOn muvie plak..
putri..putri...
study!

cita nih mmg beh....
give it 5 frOm 5..

semua aspek ada... sedih. lucu. gembira. marah. benci. gadO. [macam2 ada]

herO dia[dOmotO kOichi] adalah sushi Oji @ sushi prince. dia ada fish eye phObia menyebabkan dia xmO wat sushi lagi. tapi, demi mau mempelajari ilmu mempertahankan diri dari master dia, terpaksa wat sushi jugak. [ayat lingke disitu~]

dia belajar berpandukan jinenryu guide. mmg lawak task2 yg perlu dia fuLfil such as, tarik tayar, maen ping pOng udara n bLa2...bLa2... bLa2...

time dia ngah selesaikan semua2 task tuh, kunun2 bnyk la cabaran yg perlu dia tempuhi. kena battLe ngn Org2 jht la. ichinagi sushi xsilap. tp, da namanya herO, MESTI menang la. hOho~

dipendekkan cerita yg panjang nih, cerita nih enjOy. endIng ny, herO ada adik kembar. jahat plak tuh. tapi last2, jd baek. fuh!

sila tgk cerita ini. beh!

diam!

.:END:.

~aku taw kena study. jgn bising!~

~taiyOu nO kisetsu~

aku tidak study...
tapi aku tgk muvie...
brp terOkny diriku ini..
adeh~

cerita ini muhsan....
walaupOn herO dia agak ensem [Hideaki Takizawa] dan herOin agak kiut [Ikewaki Chizuru], tapi cita nih xdpt menarik perhatian..
mmg merugikan if kOrg beli...
haha~

pelakOn sampingan agak ensem gak. sO, cerita ini dapat ak abeskan dgn berjaya. hOho~

aku bg 2 frOm 5. brp terOkny cerita ini di mataku... aish~

cerita nih sal si herO tuh mau balas dendam ngn famiLy c shInji yg menyebabkan bapa herO nih bunuh diri. fmLy shInji ada bank. pas2, dia xluluskan pinjaman bapa c herO. tensiOn pny pasal, dia bunuh diri sb xdpt mO buka kilang.

c herO pulak, bila da besar, dia mau balas dendam. cara dia:

  • rapat2 ngn shinji n jd kawan baek.
  • rapat2 ngn awek shinji yg mmg xcantek.
  • pecah belahkan persahabatan shinji ngn rakan2 kaya dia. adeh~
malas mO cita bnyk, last2 herO insaf. dia xjd balas dendam. blk kg g kubur bapa dia. pas2, herOin mati. sbb dia??? tgk sindri la. muahaha~

diam!

.:END:.

~exam aku isnin. aku xstudy~

Friday, April 17, 2009

~award frOm yun #3~

murah rezeki aku bulan nih...
semua Org mau memberi award..
heh~
diz One cOme frOm yun again...
muaxs~
syg kamu...



The rules of "if you receive the awards" are quite similar thought :


1. Link the person who tagged you.
2. Copy the image above, the rules and the questionnaire in this post.

3. Post this in one or all of your blogs.

4. Answer the four questions following these Rules.

5. Recruit at least seven (7) friends on your Blog Roll by sharing this with them.

6. Come back to
BLoGGiSTa iNFo CoRNeR
(PLEASE DO NOT CHANGE THIS LINK) at http://bloggistame.blogspot.com and leave the URL of your Post in order for you/your Blog to be added to the Master List.

7. Have Fun!



The Q's and A's:

1. The person who tagged you
~yun~


2. His/her site's title and url
~
http://stefyanie-pursueofhappiness.blogspot.com/
~


3. Date when you were tagged
~April 16, 2009
~


4. Persons you tagged:
~anyOne read diz pOst. jangan tipu ckp xbaca! haha~



rajen aku wat tag. haha~
langsai!
jgn mau tag aku lagi.
siap kamu.

diam!

.:END:.

~aku syg kawan2~

~tag frOm sham~

act, ak da penah dpt tag nih...
dari cik merahitujambu...
sOklan sama...
tidak berubah2...
haha~
tapi, aku kan baek hati... [pasan!]
jadi aku jawab lagi!


Apakah benda paling penting dalam hidup kamu?
~semua nya penting. lalala~

Apakah benda terakhir yang kamu beli dengan duit sendiri?
~jajan 2ari lepas~
[aku xpegi cafe. jadi xkuar duit sejak 2ari lepas]

Di manakah tempat impian perkahwinan kamu?
~rumah!~
[senang Org dtg, senang Org cari]

Berapa lama hubungan kamu berkekalan?
~dengan siapakah??? sOklan ini mmg tergantung!~

Adakah kamu dilamun cinta?
~mungkin dgn lelaki2 ensem. buduh!~
[tiada la!]

Di manakah restoran terakhir kamu makan malam?
~pizza hut kajang~
[bersama cik zuzu n cik titi]

Namakan buku terakhir yang kamu beli?
~mikhaiL~
[by ramLee awang murshid]

Apakah nama penuh kamu?
~maLas mau sebOt bnyk kali. haha~
[putri+irdawaty+aLi+ashgar]

Kamu lebih senang dengan mak atau ayah?
~aku sayang dua2. mana ley pilih2 kaseh. apaLa~
[kaseh syg mereka tidak ternilai]

Namakan seseorang yang kamu ingin berjumpa untuk pertama kalinya dalam hidup anda?
~kamu!~

Adakah kamu mencuci pakaian kamu sendiri?
~yap!~
[mengelak menggunakan mesin basuh kerana kebencian terhadap aLat itu menguasai diri. bajuku rOsak!]

Org kamu tag?
~tiada!~
[same tag lol. xkan mau bg lagi adeh!]

diam!

.:END:.

~aku tidak study. bangga~

~happy birthday cOnniE~


ari nih merupakan besday kOsmet aku...
cOnnie~

walaupOn kitOrg xberapa rapat, tp tetap mau wish...
cOnnie nih adalah Labmate kepada cik zuzu....
dari dOlu smpy skrg, mmg xberpisah mereka nih...

wat tesis pOn under ummi yg sama [dr haLimah]
wahOho~

aLL da best fOr u dear...
gudLuck!!!

syg kamOo...

diam!

.:END:.

~aku mau study~

Thursday, April 16, 2009

~tag frOm aisyah~

1. Apakah nama blog anda sekarang dan kenapa anda memilih nama itu?

~hanya putri~

aku pilih tajuk ni sebab bLog ni aku punya n cerita2 di dalamnya hanya yg berkaitan dengan hidOp aku. [ada masalah??? haha~]

2. Apakah link blog anda sekarang dan dan bagaimana boleh timbul idea untuk menamakannya seperti itu?

http://miszirdawaty.blogspot.com



aku piLih Link ini sebab aku perempuan [misz] dan aku terasa mau guna 2nd name yg jarang2 aku pakai. hOho~ [irdawaty]

3. Apakah 'method' penulisan dalam blog anda?

MACAM2... pujian, makian, kutukan, luahan rasa. semuanya ada. haha~

4.Pernah terasa nak hapuskan blog anda? sebabnya?


TIDAK MUNGKIN.



aku syg bLog nih. dan aku xbuat salah pOn. if, aku da terlalu malu mcm Org itu, aku akan delete bLog dan akan hilang dari dunia maya terOs. haha~


5.Apakah pendapat anda mengenai blog kepada pemilik blog yang anda tag ini?

bLog aisyah [kawan aku time sekOlah dolu2. aish~]



simpLE...

padat..

bermakna....



6.Senaraikan 5 orang yang akan anda tag:

mOSt of bLogger yg aku kenal da penah buat benda nih.
sO, korg SELAMAT!


diam!

.:END:.

~study!~

~award frOm sham n mr shari #3~

1st time dpt award dr encek sham...
dia nh baru ak knal kt bLog...
xsmpy seminggu kan...
pas2 dpt award....
aish~ hepy!

time kaseh...
akan ku tempek di bLog kesygn ini...
haha~

~sham's award~

btw, bLogger sOrg nh amat pemurah...
mr shari lol...
asek2 memberi award kepada urg2 yg xbnyk award cm aku...
heh~

nway, thanks yah.
tgk la kt bwh nh...



~mr shari's award~

diam!

.:END:.

~tOlong study putri. tolong lah~

~aku suka dia~


tetiba mau suka ngn faizaL tahir...
reasOn ny??? GBS taw kOt.
muahaha~

biar ia menjadi rahsia...
jeng2...
yang penting, skg aku minat faizaL tahir.

diam!

.:END:.

~aku yg pemalas~

~selamat ulang tahun farhana~


slmt ulang tahun yg ke22 utk cik FARHANA....
aku xdpt wish kamu menggunakan sms...
ini kerana hP ak br difOrmat ri2 [abes terbang 5ohengget. menci!]

Oleh yg demikian, aku dgn berbesar hati ingin mengucapkan selamat hari lahir buat kamu..
semOga segala apa yg kamu inginkan akan dikurniakan oleh-Nya...
semOga kamu berjaya dalam hidOp..
semOga...semOga..semOga....

aku sudah blur. haha~

syg kamu. muaxs!

diam!

.:END:.

~aku xwish pOn lela ri2. ngOk! sesiapa yg ad nO ak, sila bg msg n knalkan diri ya. hOho~

Wednesday, April 15, 2009

~mikhaiL~

satu lagi nOveL by ramLee awg murshid yang maLatOp~
aku sgt suka baca nOvel ini...
siyOk~
xrugi kamu baca...

kisah saL pembunuh upahan...
mikhaiL....
di sifatkan sbg ensem...
sempurna....
tetapi mempunyai kekurangan dr sudut itu...
mau taw apa??
baca sindri...
malas mau tlis bnyk2...

give it 5 frOm 5...

hard fan Of ram lol...
haha~

diam!

.:END:.

~aku suka baca nOvel tp bukan buku?~

~jatuh cinta~

aku jatuh cinta...
bukan dengan abg guard ensem itu [2x aku ternampak kelibat beliau di depan gate UKM]
bukan juga dgn abg rapid yg ensem itu...
ataupOn dgn mamat2 yg suka lepak d mcD berhampiran pkNs tuh...
aiyOk~
siapakah yg berjaya mencuri hatiku...
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
aku jatuh cinta dengan BUKU
percaya atau tidak, terpulang!
muahaha~

diam!

.:END:.

~masih berfOya2 di tenet. STUDY!~

Tuesday, April 14, 2009

~favE Outfit~

Tag ini aku perOlehi dari encek cOrey...

Beliau telah lama memberikan tanggungjawab ini kepadaku..

Akan tetapi, atas sebab2 yang memang aku saja reka2, aku menangguhkannya...

walaupOn begitu, tag ini merOnta2 agar dilepaskan dari ruang draft itu.. [tipu!] haha~

Setiap tag mesti ada syarat nya...

sO, sila tengOk menda di bawah...

1. Copy title kat atas tu.
2. Buat satu sedikit "kenyataan" tentang "Outfit" kegemaran korang,macam pendahuluan.
3. Cari "Outfit" kegemaran korang kat "Google Image Search"
4. Tak kire la ape segala occasion yang korang suke pakai macam gi party ke, gig ke, berak ke.
5. segale pakaian mestilah start dari kepale hingge ke kaki.tak kire la brape banyak pon. accessories pon boleh,yang rare,mane-mane pon boleh.janji termasuk dalam kategori pakaian.
6. letak caption kat setiap gambar.macam brand ke,lagi best kalo ngan harge skali.
7. lastly,buat kesimpulan tentang outfit favourite korang.lantaklah kalau korang ni perasan ke.
8. pedajal 6 orang member korang dengan menge"tag" mereka.=D


Aku suka menda yg ringkas...
xperlu bergaya Over2...
haha~
sila tgk menda dibawah...

KEPALA

~kOnpOm2 la ba tudung. aiyOk~

BADAN



~aku suka pakai cardi, sweater, tshirt n sewaktu dgnnya~
~baju kurung amat jarang sekali aku pakai kecuali bila ada kenduri. adeh~



KAKI

~aku amat suka pakai jeans...tidak kira ke mana, jeans menjadi pilihan~


~aku benci skirt, sebab nampak tidak sesuai dengan aku~


~aku suka sLipper. ringkas!~

~kadang2, aku pakai jugak sandal. bila pergi kenduri. haha~~


~teringin mau pakai bOots. aiyOk~


~aku benci heels!~

LAIN-LAIN AKSESORI


~tidak dapat aku pikir~
~aku xpakai beg~
~aku xguna beLt~
~aku xpakai cincin~
~aku xpakai rantai~

LAST SEKALI,

aku RAJEN mau tag Org..
org yang bertuah
.:cik merahitujambu:.
.:cik syazni:.
.:leena:.
.:mr shari:.
.:dittO:.
.:sham:.

diam!

.:END:.

~aku malas!~

Monday, April 13, 2009

~award buat kamu~

aku persembahkan disini award buat kamu yg rajen, suka, menyampah tengOk bLog aku....
sesiapa sahaja aku benarkan mengambilnya...
tidak kira, baru kenal..
sudah lama kenal...
baru2 jadi fOllower...
da lama jadi follower....

tetapi, dedikasi khas ditujukan buat....
.:GBS:.
.:nene:.
.:khaLifah fedi:.
.:yun:.
.:fanie:.
.:nabiLah:.
.:paan:.
.:stef:.
.:beLLa:.
.:cik syazni:.
.:leena:.
.:cik merahitujambu:.
.:encek cOrey:.
.:dittO:.
.:rOozu:.

apa2 pOn, grab it Ok...
haha~



diam!

.:END:.


~aku mahu melayan mOvie dan mata~

~finaLLy! aku sgt2 gembira~

ala..di musim2 tesis nih, kOnpom bley teka kenapa aku gembira...
dr entri2 yang lepas, kOrg bley taw betapa pemalasnya aku pergi ke lab... mahupun membuat writing...
aku lagi sanggup melayan muvie2 yang hangat dipasaran...
serta melayan makanan yang menyelerakan...
daripada menghadap laptOp seberapa lama yg mungkin utk membuat tesis...

hari ni, aku amat terkilan dengan gaya penulisan UKM...
sungguh tidak ku sangka terlalu banyak sOngeh menda ini...
edisi semak la...
apala...
ia hanyalah menambahkan kerunsingan aku...

cuma tinggal 2jam lagi...
dan aku terus menerus melayan kerenah gaya UKM yang menyakitkan sendi2 itu...
jidar atas perlu begitu... jidar bawah perlu begini..
kamu tau apa itu jidar???
hahaha~

selepas bertungkus lumus melayan tesis, aku pOn nekad untuk print!
kesian printer aku.
terpaksa bertungkus lumus mengeluarkan seberapa banyak ink yang berada dalam tubuhnya... aish~

sehingga suatu saat, ia STOP!
aku panik, rupa2nya kertas abes...
fuh! naseb baek~


inilah hasilnya kawan2...
muka depan tesis aku..
haha~


kemudian, aku menuju ke FEP utk tape menda nih...

waktu itu, 420pm....
masih sempat putri...
pjbt lOm tutop...
missiOn accOmplished!
aku berjaya menghantarnya tepat jam 430pm....
yay~

sO, aku berhenti disini...
mau layan mata di ptg ini...
patOt la munguk... tdO pas asar...
aiyOk~

diam!

.:END:.

~aku mau tidur~

~award buat fOllower ke50 ku~

hiyargh...
aku tiba2 mau bg award...
buat encek jOe...
walaupOn blom knal kamu sepenOhnya...
tapi, award ini buat kamu..
amek ja..
haha~


aku suka spOngebOb..

diam!

.:END:.

~bila mau pegi bsbt ni~

~award frOm yun #2~

kegembiraan terpancar di wajahku...
bukan kerana aku sudah antar draft..
tapi aku dapat lagi award..=)


yun sayang yg bagi...
memang pemurah darl aku sOrg nh...
muahaha~
im nOt lesbO k!

mau stOry pasal c yun la...

aku kenal yun time matrik dOlu...
kami nih kawan baek la ba kunun...
mula2 malu2 lagi mau betegur...
aku bekawan ma SITI NAZAHAH [ke mana dak nh???] ja dOlu...
pas2, baru start2 rapat ma yang2 [marcella] dan yun....
nama yun mmg susa mau eja... tp senang jgk mau sebot....
sO, utk mengelakkan kesilapan, aku xmO eja nama dia...
sOwei ah darl....

kami mmg beshpren mau mampOs la...
buat tutOrial sama2...
kenakan encek matematik tuh sama2...
pegi kelas sama2....
bLok pOn sama...
tapi bilik aku tgkt 1, dia tgkt 2... laen2 wing plak th. adeh~

tpt meluah perasaan time matrik dOlu ngn yun jugak...
kwn berabis ba... semua mau share...
bila gadO dgn lelaki itu, luah sama yun...
bila clash sama lelaki itu, yun turut temper skali...
haha~

sweet mOment terlalu banyak Oo...

nway, skg kami pOn berada dlm UKM yg sama...
dia amek math, aku amek biOchem...
igtkan da terpisah pas matrik...
tp, jOdoh kami kuat...
yaish~

later aku bg tgk gmbr dia...
kena curik dr fB dOlu..
haha~

diam!

.:END:.

~aku mau ke bsbt~

~suka~

sekarang aku sgt gembira...
bukan sbb aku nmpk lelaki ensem di mana2....
aku hanya duduk di dalam bLok selepas kejadian petang td...
sangat saket badan ku ini..
gara-gara asek duduk tidak berdiri2...
[ayt munguk!]

berbalik kepada kisah tadi....
aku GEMBIRA...
SUKA...
kerana....




draft sudah siap.
walaupOn hanya draft...
tapi ini menentukan hidOp mati aku sebagai student di bumi UKM yg kadang2 ja indah...

Oleh itu, siapa yang mO wish kejayaan aku, silakan...
aku terima dengan pasrah..
PERASAN Org mO wish!

disamping itu, tadi aku tgk ABPBH...
bOley tahan la..
muhsan...

aku suka tgk stacy...
sebab aku minat dia..
dan aku suka tgk FAIZAL tahir..
sebab muka dia serOpa Org itu...
BUDUH!
lagi mau igt ka putri...

sO, diam!

.:END:.

~mencari penghargaan. siapa bley watkan???~

 
blog template by suckmylolly.com : background image by Patrick Hennessey