Sunday, May 31, 2009

~siapa cakap aku rajen~

aku mmg malas.

sekian.

diam!

.:END:.

~pening kepala kerana kemalasan sendiri~

~aku saket hati~

sbb utama, jeruk mangga yg mum wat tuk aku da rOsak.
Org bOdoh yg xreti guna peti ais punya pasal.
aku xmenuduh.
ada bukti kukuh.
bekas tuh aku tutOp rapat b4 masuk peti.
aku masukkan bekas itu dlm plastik yg terikat kemas.

tapi, malam tadi plastik itu terbuka.
bekas itu longgar dan terbuka.
jeruk itu rOsak.

syihal Org itu.
maaf kerana kata2 kesat.
aku sedih sebab aku xmakan jeruk tuh sepuas2nya lagi.
hanya 2keping smpt masuk pewOt.
lgpOn da jnj ngn GBS mO bg dOrg rasa.

syihal!!!!!

sekian.

diam!

.:END:.

~aku memakikah?~

Saturday, May 30, 2009

~aku benci makhluk ini~

perampas.
atau pOn dalam prOses merampas.
ataupOn Org yg memang menggatal2 ngn hak Org laen.

kenapa la ada manusia macam nih kat dunia.
agak2 hidOp mesti aman, tenang if makhluk nih xda.

aku benci mereka.

sekian.

diam!

.:END:.

~aku sedang berfikir~

~selagi ada dia~


karya aisya sOfea.

watak utama: arianni maLik, idris, haris Othman, malini maLik.

kisah berkisar tentang cinta pertama yg tidak dapat dilupakan oleh sesiapapOn.
arianni masih terigt cinta pertamanya bersama haris iaitu bF kepada kakaknya, malini.
manakala, idris masih igt akn cinta pertamanya bersama arwah isterinya yg persis rupanya seperti arianni.

haris seOrg lelaki yg bOleh dikatakan pengecut kerana tidak berani mengatakan sesuatu tentang hatinya, semuanya perlu mengikut malini dan keluarganya. dia digambarkan sebagai seOrg yg tidak mungkin akan membuat sesuatu yg lain daripada kebiasaan.

malini seOrg kakak yg tegas dan sgt mementingkan kerja. tetapi amat lembap dalam percintaan. sanggup melakukan apa sahaja demi cinta agung nya kepada haris.

malas tulis lagi.
ending, arianni kawen ngn idris.
malini menjadi Org yg ttp gila kerja.
haris kempuanan cinta arianni dan malini.

sekian.

diam!

.:END:.

~aku masih begini~

~meniti maut~


nOvel ini pemberian encek kF sempena besday aku ri2.
maceh! maceh! maceh!
da lama mau tulis sal entri nih.
tapi, xberkesempatan.

nOveL ini karya eyman haikal.
berkisar tentang dunia penyiasatan.
birO risikan negara, ecOnOmic hitman, silent dead, etc.

memang buku nih besh!
suka2.

malas mau cita sinOpsis nya.
sila gugel.
haha~

sekian.

diam!

.:END:.

~aku suka nOvel ini~

~hanya dia tahu~


hasil tulisan aLeya anEesa.

watak utama: nasuhah harlena khairuddin, zaen lufthi, arianna lufthiah.

mengisahkan keakraban antara nasuhah dan arianna. arianna ingin menjOdohkan nasuhah dgn abgnya, zaen. tapi awal2 lagi zaen da reject. then, d story begin. kisah pujuk memujuk supaya menerima cinta [zaen wif nasuhah].
terputusnya hubungan antara dua sahabat [ nasuhah wif arianna] kerana seOrang lelaki bernama rezuan. hanya kerana seOrang lelaki persahabatan mereka terputus.
tetapi akhirnya, hubungan mereka beransur baik kerana hasil usaha zaen yg telah diterima nasuhah.

terdapat banyak kOnflik ditOnjolkan.
sgt menghiburkan hati.

sila baca if mau lebih lanjut.
yg penting, zaen tetap kawen ngn nasuhah.
dan arianna bukan dengan rezuan.
haha~

sekian.

diam!

.:END:.

~sempat pulak aku baca nOvel~

~gambar si tepung~

ehem....
sila tgk di bawah.

muka semua mmg baek gila time nih. sumpah xtipu!
semut pOn xmati kena pijak.
makan sate.
makan kek.
ketawa2.
tapi mereka silap bila mau baling tepung itu, aku nampak.
lari.
lari.
dan lari.

bila da penat lari, aku menyerah.
hasilnya seperti di bawah. [tp ttp cumil kan. haha~]


SEBELUM








SELEPAS









aku sayang kamO geng dOyan.
pLus terselit disitu ain.
haha~

sambutan besday yg akan aku kenang smpy bila2.
lalala~

sekian.

diam!

.:END:.

~aku mau wat asgmnt!~

Wednesday, May 27, 2009

~kesayangan anak dara GBS~

malam td sambut besday dak faiz kamiL nih.
atau nm manja nya, FK.
haha~

mmg happy.

malas mau cita panjang.
tgk kat sini >>>>>birthday faiz kamiL<<<<<

stil xrasa bersalah kOtOrkan tss.
cctv telah merakam segala2 nya.
aish~

sekian.

diam!

.:END:.

~aku sedang makan bubur~

Tuesday, May 26, 2009

~seigi nO mikata~

walaupOn aku xda laptOp, aku still tgk muvie lagi.
pecayakah????


aku tgk cita nih ngn zuzu.
ari sab2 kOt.
kerana kebuhsanan berada di bilik.
tanpa rakan2 yg memekak. [maen2 ja ah kwn2.]

cerita nih...

  • mengisahkan tentang Nakata yOukO [shida mirai] yg dibuLi Oleh kakaknya, nakata makikO [yamada yu]. dlm kehidupan seharian yOukO, mesti kena suh buat itu ini Oleh makikO. pegi beli brg. masak. uruskan pecintaan dia. lepas kahwin pOn stil mcm tuh. [sib baek kakak aku xmcm g2]
  • cerita nih bnyk unsur kOmedi. mengajar tntg erti kekeluargaan. selfishness. persahabatan. dan juga percintaan.
  • herO cita nih bley la tahan hensem nya. tp, xmengugat keimanan pOn. haha! ayt cm munguk!
  • Overall, 4 frOm 5.
sekian.

diam!

.:END:.

~aku masih malas~

~neLsOn mandeLa~

tajOk tk prOjek hakam aku.
memula encek mohamad tuh xbg aku wat.
katanya, ada grOup wat sudah.
aku terasa sedih.
rasa mau nanges.

TAPI, last2 en. hakam tuh ckp, kamu antar tajOk dl kan.
kamu la buat nelsOn.

yeah!
aku gembira.
reasOn utama, aku da pegi ptsl.
pinjam buku sal mandela.
surf tenet, cari infO sal mandela.

mandela pejuang anti-apartheid.
presiden afrika selatan yg berkulit hitam p1.
heh!

sO putri, sila fOkus wat asgmnt plak.

sekian.

diam!

.:END:.

~aku masih ngantuk~

~biO-nik~

cerita yg hangat di TV3, 9pm.
herO kamaL adLi.
herOin intan Ladyana????

cerita nih start biLa mOhd haznik tuh ekseden.
mmbe dia mati.
dia nyawa2 ikan.
bapak dia slmtkan nik nih. [prof la kunun]
bg dia body stainless steLL.
kekuatan yg melampau2.

ayat kt eps 2 yg membuatkan aku tegelak2 mO mampus ngn ain.

after dia pecahkan batu,

kuatnya nik , pa.

gilak sewel ayat tuh.

pas2, ayat peragut.

dari mana lak datang MANGKUK nih???

cik jaja suka wOrd mangkuk.

cerita nih besh.
bukan sbb watak herO ny hensem.
tp aku terhibur ngn hasil kerja KRU studiOs.

mangsa laptOp masa ini .:ain:.

sekian.

diam!

.:END:.

~aku sdg kenyang~

Friday, May 22, 2009

~bebas dari TESIS~

siyes xpyh pikir suda.
wpOn tesis berjilid aku versi jawi, aku xkesah.
haha~

Log bOok pOn da siap.
da pegi anta tgh ari tadi.

LaptOp lak baru ja p antar repair.
after 2weeks rOsak tuh. [pemalas gilak!]
maybe anOther 1mOnth siap.
cesh!
aku kena puasa internet gini.
wat asgmnt pOn kt lib.
wa~

mangsa laptOp masa kini .:zuzu:.

sekian.

diam!

.:END:.

~aku asek tidO~

Wednesday, May 20, 2009

~malas update bLog~

macam xpecaya.
tp nih hakikat Ok!

sbb aku xda laptOp. [mau guna laptOp kwn2, malu! act xpenah malu. men guna ja nih. haha~]
sbb aku xda mOod.
sbb aku windu umah.

sekian.

diam!

.:END:.

~aku malas g kelas hakam n insan~

Monday, May 18, 2009

~aku mau pegi jilid~

kawan2, jangan jeles Ok!
aku plng lmbt viva.
aku plng lmbt wat lab.
aku plng lmbt dapat data.
tapi, aku plng CEPAT mau antar jilid.
haha~

entri ini mmg untuk menjeleskan sesiapa yg berkenaan.

tapi, aku blom siap Log bOok.
aduyai~

aku mO jilid kt mana nih?
kOmuter?
aku dgr cita, anta isnin last week, dpt jmaat diz week.
xgila nmanya tuh.
pusan?
dOrg pOn anta kt luar.
teda guna la cm2.
hentian kajang?
malas la mO tggu brad pitt.
haha~
serdang?
tidak tercapai kaki ku ini. yaish!

maybe, aku akan pegi antar jilid kt za'ba.
dekat.
agak cepat.
dan tercapai Oleh kaki ku.
haha!

sekian.

diam!

.:END:.

~data aku dalam laptOp rosak itu~

Friday, May 15, 2009

~aku sedang edit tesis~

siyes.
aku rajen edit tesis.
mau tunjuk kat mama sayang ari isnin. [dia akan sign ja. xkan baca pOn.]
pas2 aku mau anta jilid.

mangsa laptOp untuk masa ini, ckin.


sekian.

diam!

.:END:.

~bila aku mau repair laptOp nih~

Thursday, May 14, 2009

~sudah abes viva~

mau cakap teruja, tiada pOn.
mau ckp gembira, tiada pOn.
mau ckp sedih, tiada juga.

yg penting aku sgt ngantOk.
gara2 bangun awal pagi tadi. [kol 645am. awalkah???]

aku smpy kt bsbt kOl 8am.
kunun2 mau beri sOkongan kat amien.
dia bentang, aku yg cuak.

tepat kOl 1030am tadi, aku bentang viva.
selaju ERL aku ckp.
pas2 sesi sOal jawab.

tiada kata GHAIRAH keluar dari mulut dr sharOm.
aku kecewa.
keGHAIRAHan menulis juga tidak diucapkan.
hanya TESIS kamu ditulis dengan baek.
ceh!

sekarang aku mau tidur.
sebab aku lapar.
sebab tiada big apple dOnut.

sudah2 merepek.

sekian.

diam!

.:END:.

~aku malas edit tesis~

Wednesday, May 13, 2009

~aku sedang risau~

esOk aku viva.
viva aku esOk.
kOl 1010 am.
cantek nO itu.

siapakah pemeriksa aku.
kalO dapat dr sharOm, aku mmg mau jadi gilak dan perlu GHAIRAH membentang. [perlukah begitu?]
if dapat dr nik, terpaksa wat gaya2 Org pantai timur n make up kena lbey.
if dapat dr rOohaida, aku mesti kena sal gene.
tapi if dapat prOf zainOn, msti beh. sbb dOrg ckp dia xbnyk sOal.

sekarang aku sgt takOt.
risau.

aku sudah makan.
tapi aku rasa lapar.
mau makan big appLe.
siapa bley bawakan?

apa2 pOn.
gudlak utk aku.

sekian.

diam!

.:END:.

~aku tergagap time practice viva~

Tuesday, May 12, 2009

~hak asasi manusia dan hubungan insan~

aku amek subjek nih tuk shOrt sem.
ini gara2 bersukaria di tahun p1 dOlu.
Org laen sdp2 amek kredit banyak2, aku enjOy.
amek kredit sgt2 sedikit.
mau menyesal pOn xguna.

kena pikirkan tajOk tuk hakam [hak asasi manusia]
begitu juga tajOk tuk insan.

siapa2 bley bg cadangan.
uhuk!

sekian.

diam!

.:END:.

~aku tidak siap slide lagi~

Monday, May 11, 2009

~vivakah aku~

awal2 pagi lagi aku da pegi tgk viva [1030am br ak smpy]
kunun2 mO bg smgt ngn anak2 dOc aku.
heh!
tapi, aku plak yg takOt.
cuak siOt! [aku bentang kames!]

mereka bentang.
aku cuak.
mereka kena sOal.
aku pikir jawapan.
mereka gembira sudah abes.
aku masih bersedih sebab xabes lagi.
gilak!

sekarang, aku mO wat slaid.
'ain sayang, pinjam laptOp ye syg. nak buat slaid nih. kO pegi la enjOy kat mana2. uhuk!'

suka tapi benci.
benci tapi suka.

apa aku merepek.

sekian.

diam!

.:END:.

~aku sedang lapar~

Sunday, May 10, 2009

~aku kemas bilik~

memang aku kemas.
xpecaya???
tanya cik titi n cik jaja.

sekian.

diam!

.:END:.

~aku yang pemalas~

~khas buat mum~

tiada yang dapat diucapkan.
sungguh ku sayang mum [dad juga!]
aku curik ayat Orang itu, 'biarpOn kecantikan mum tidak setanding ratu dunia, tapi MUM lah wanita terhebat pernah aku temui.'
pikir2kan la sendiri.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
aku windu mum

sekian.

diam!

.:END:.

~aku tidak pandai buat entri jiwang~

Saturday, May 9, 2009

~sahabat mengkhianatiku~

mmg kejam.
sggp wat aku mcm nih.
sdey taw.
laen kali bg taw la.
jgn sorok2 mcm nih.
isk~

GBS kOrg mmg la.
sungguh nakal.
sggp wat aku g2.
geng dOyan pOn sama.
suma jahat!

cuba teka diOrg wat apa.
teka.
teka.
teka.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
diOrg rahsiakan dari aku sesuatu.
dOrg wat suprise party.
utk aku.
besday aku.

GBS buat2 xtaw.
kunun2 mau kuar smpy kOl 10.
aku 4llow ja.
mmg innOcent.
huhu~

pas2 dOyan plak, wat party kt tss [suatu tpt di UKM]

kami makan kek.
kami gelak2.
kami minum2 air.
kami gelak2.

mereka baling tepung
belOn air.
kepada budak cumil [aku!]
selepas aku menyerah diri.
xlarat mau lari lagi.
uhuk~

gambar aku upload kemudian.
ini laptOp ain.

sekian.

diam!

.:END:.

~aku akan cerita sal karOk ngn GBS kemudian~

Friday, May 8, 2009

~viva~

viva aku kames.
sila wish gudlak.
munguk!

mau prepare tuk viva.
tapi data dalam laptOp.
laptOp aku rOsak.

ada back up.
tapi malangnya, hanya penulisan.
gambar2 itu????
pergi lab amek? malas!
data kira2 tuh, aku ley buat balik.
tapi, dkt mana kertas reader itu.
aduh!

aku mmg munguk.
xpayah ckp, aku mmg taw.
haha~

sekian.

diam!

.:END:.

~aku mesti sewel sekarang. karOk!~

~pengaturan metabOlisme~

harap2 lulus.
if xlulus kena extend.
if kena extend, kena marah.
if kena marah, xmO balik umah.
if xmO blk umah, aku akan windu kan kuceng.
if windu kuceng, aku akan jadi gila.

puisi yg memang tidak sedap. haha~

pengaturan metabOlisme atau biopengisyaratan.
sOklan ada 5 tapi kena jawab 4.
markah ada 80 markah.
tapi aku rasa aku akan dapat 30markah PALING banyak.

soklan p1, nuclear receptor pathways. classical and nOn classical pathway. kena describe. tapi aku rasa jawapan aku salah. munguk!

sOklan ke2, regulatiOn of nuclear receptOr kah??? mungkin itu sOklan nya tadi. aku hanya igt term2 itu. tapi xtaw mO desribe. tapi putri kan bijak [pasan] menghentam itu perlu. menipu juga perlu. tiada kaitan, tapi aku tetap tulis. haha~ buduh!

sOklan ke3, ada 2part. a) S.pOmbe cdc2, cdc25 dan wee1. aku mmg lupa. tapi, HENTAM! b) regulatiOn cell cycle by anaphase prOmoting factOr (APC). skali lg aku hentam. kOnpom hilang 20markah disini. isk~

sOklan ke4, aku tidak jawab. sebab aku xbrp igt. part a) regulatiOn by s. cerevisiae. b) regulatiOn phOsphOrylatiOn in cell cycle. ngOk!

sOklan ke5, ada 2part jugak. a) regulatiOn of EGF for c-jun n c-fOs. wahaha~ hentam lagik! b) hOw cell decide tO divide Or differentiate. agak yaken disini. sO, adala kOt markah kesian. wahOho~

sOklan exam ini memang susah.

sekian.

diam!

.:END:.

~aku guna laptOp ain~

Thursday, May 7, 2009

~selamat hari lahir buat semua~


buat kawan2 yg sambut besday bulan mei...
selamat HAri Lahir...

2 may: ziana zain
4 may : balQis liyana n nasuha
5 may: zafirah
6 may: aku n atiQah
7 may : hazirah [skOlmateku]
8 may: amiEn
10 may :adik TISHA n my mastura!
11 may : yun sayang
12 may : farhana rashidi
14 may : siti khadizah [mak cikku]
15 may : akram
28 may : fairuz nadzirah
29 may : idat [bf adek aku kah???]
30 may : eeyO [abg iparku]

encik FK yang aku xtaw bila besday nya...
haha~

sekian.

diam!

.:END:.

~aku suka bulan mei~

Wednesday, May 6, 2009

~nilai sebuah persahabatan yang gOyah~

hari birthday aku...
semua Org da wish....
tapi kawan baek lupa kat birthday aku..
igtkan mau tggu pagi baru dia wish..
aku tunggu...
tapi tiada...
isk~

kerana dia, aku dilupakan....
xpa la.
siapa aku di mata dia.

yg penting, parents, kwn sekOlah, kwn bLok, adala insan2 tertentu wish aku.
xda hadiah pOn aku xkesah.
hahhaa~

aku mau kek ini.
isk~



sekian.

diam!

.:END:.

~percintaan mengatasi persahabatan~


Tuesday, May 5, 2009

~menumpang kaseh~

ehem2...
menumpang kaseh kat kB....
utk mengupdate bLog n segala2...
wahaha~

laptOp sah rOsak terOk....
mau kena g anta repair...
bf kB g cerai2kan laptOp aku td...
dan dia agak mOtherbOard rosak....
macam mana mau gtaw dad.
isk~

sedih!

sekian.

diam!

.:END:.

~aku sedang pening~

Monday, May 4, 2009

~sekarang laptOp aku rOsak~

jadi aku xdapat mau update bLog...
xdpt mau bukak fB...
xdpt mau bukak fS..
semua xdpt.
isk~

aku sedang sedih bercampur demam.
munguk!

sekian.

diam!

.:END:.

~aku benci~

~aku sedang demam~

terdemam pulak.
haha~
tapi masih berbLog...
bukak fB.
bukak ym.
ceit!
pegi la rehat putri.
mau exam lagi.
jgn suh makan ubat.
aku xkan wat.
ubat itu tiada nikmat.
aiyOk!

sekian!

diam!

.:END:.

~menunggu~

~ayam penyet~

terletak kat seksyen 15 bangi.
pergi dengan satu tujuan, makan!


kunun2 yg pemes kt cni, ayam penyet.
agak sedap.
rasa cam ayam biasa ja.
akukah yg xpndy menikmati makanan????
aiyOk!
befOre~


after~
aku mmg xkan makan tempe n tauhu.
sayur plak aku bg kt k.mOd.
aduyai!



pas2 aku dapat minum pearl milky tea.
yeah!
jarang2 ada kt sJung nih.


hanya menu yg dpt jd tatapan.
haha~
milky tea nih TERLALU manis.
aku terpaksa mintak tmbh air n ais bg sesuaikan rasa yg selalu aku minum kt sbh.
tapi Okeh la.
dapt hilangkan ketagihan aku terhadap menda nih.

sO, sila la berkunjung kt c2 bagi menikmati ayam penyet.
time aku belek2 menu, ada 1 g restOran nuh kt subang jaya SS15. hO~

sekian.

diam!

.:END:.

~aku sedang demam~

Saturday, May 2, 2009

~gilak~

ak baca berita ini >>>>>>Pelajar UiTM maut, rakan parah dalam nahas <<<<<<
dan juga ini >>>>>>>>>> Ibu, adik maut depan mata <<<<<<<

lepas tgk cita Xmen, pelajar Uitm tuh meninggal.
kawan dia patah kaki.
ayat fanie [kOnpom trauma lelaki itu. macam kt tpt aku pOn penah jd cmni. aish~]

sgt kasihan.

bagi kes ibu tuh plak, mau pegi kenduri, tp keta kena langgar...
melibatkan tiga kereta.
dia hanya mau pergi ke majlis tunang anak saudaranya.
tapi, semua sudah terjadi.
aish~

TAKZIAH buat mereka yg mengenali mereka2 tersebut.

nyawa kita bila2 bley kena cabOt.
bersediakah aku????

entri di atas berunsur keinsafan.

sekian.

diam!

.:END:.

~aku sgt buhsan~

~aku suka trOpicana twister~


aku memang addicted.
adakah mereka letak dadah.
mugkin tidak.

ada Org cakap, kenapa la mau beli air mahal2 macam tuh. bek bli air murah.

aku suka.
sO, aku minum.
peduli!

aku suka epal.
adek aku suka Oren.
aku xsuka Oren sbb aku benci OREN!
tapi aku beli ri2 sebab mengada2.
haha!



jgn cOntohi sikap aku letak bOtol itu di atas buku lalu mengambil gambar.
aduh!

sekian.

diam!

.:END:.

~aku menulis~

~2 mei 2009~

perjalanan bersama fanie di teruskan.
kami bergerak dari UKM yg terchenta kOl 10lbey.
kunun2 nya mau bergerak awal.
tapi, semuanya salah mata.
sebab tutOp dan tidak mau bukak awal pagi.
heh!

menuju ke Low yat.
tujuan kali ini, fanie mau beli henset.
kerana dia mau bagi henset lamanya kepada adek. [mau kakak macam nih. haha!]

kami berjalan.
mencari2.
kemudian, fanie mau jatuh.

*put, jOm makan. lapar.
*jOm. smpy tesadung kaki kO bejalan smbl kelaparan ah.
*wakaka!

kami mencari makanan pula.

*makan apa nih???
*aku cari pau tuh dOlu. kempunan nih.
*pau apa lagi. deh!
*kO tgk ja ba.

rupanya2, yg ini.
baOz!



kami pusing ke kiri.
nampak sushi.

*fanie nmpk sedap.
*btOl ba. mari2. haha!

prOmoter itu bijak.
dia bg 1 flyer.

*nmpk sedap sOba nih.
*btOl2. jOm2 makan situ. heh!

prOmoter lg sOrg, bg 1flyer lg.

*uiks...bentO nih pOn sdp ba. jOm la fanie.
*tggu lu pau tuh.
*ba2. sbr2. haha~

kami dapat pau.
masuk ke dalam kedai.
SHIKIYA.
halal Okeh!


*fanie, mau makan apa???
*ntah. mana2 ja.
*aku mau bentO th. menarik! bukan kO mo sOba td???
*urm...kita Order bentO dl la. smbl tggu, kita makan pau n dumpling nih.
*okeh ja!

kami mula makan pau.
menunggu bentO.
bentO smpy.
terlihat satu benda.
fanie sudah ketawa2.
aku menahan liur.

*uish...aku xmO makan nih.
*makan ja ba. sedap tuh.
*xmO. xdpt telan.
*makan ja. try.




act, aku xsuka sushi.
haha!
tapi, sbb da Order dan sbb aku jugak kami duk cni, aku makan.
semuanya termasuk ini.
half cOok fish~


kemudian, setelah puas fanie ketawakan aku.
dan keadaan di dalam kedai semakin sejuk, kami beredar.
mencari henset.

pusing.
pusing.
pusing.
jalan.
jalan.
jalan.

akhirnya, fanie beli juga hP.
sOny ericssOn itu. w910i kah fanie????
dan juga utk pak cik nya. nokia apakah itu. 5600 kOt.

mmg anak buah yg baek.
siyes aku mau jd adek ataupOn mak cik kepada fanie.
haha~

seterusnya, kami berkejar ke kL sentral.
fanie mau pulang sudah.

berlari.
berjalan lebih laju.
berlari.

dan akhirnya, ambil beg dan menuju ke arah bas kuning itu.
menuju LCCT.
sebelum itu, fanie singgah ke kedai chOc.
aku igt mau beli chOc utk adeknya. [dia mmg kakak yg baek. aish!]
sO, aku tunggu.

kemudian, kami mau berpisah.
aku mau nanges.
tapi putri kan kuat. sO, simpan air mata tu.
fanie bg benda kt bawah nih utk aku.
bukan mau bagi kat adek dia.
siyes mau NANGES!
advance birthday present katanya.
syg fanie!


selepas itu, fanie naek bas kuning.
aku beredar balik bangi.

sekian.

diam!

.:END:.

~aku benci prOmoter celcOm dkt Low yat. kamu bOdoh!~

~kenapa mesti jadi begini~

bila berjalan seharian, kaki pasti saket.
kalO dua hari???
tiga hari???
memang saket sungguh!

tajOk entri mmg munguk.

selepas menjadi mata2 bagi mum, aku menjadi pengiring untuk 1 prOgra tergempar.
prOgram apa???
berjalan2 bersama fanie tanpa memikirkan aku ada paper lg satu.
mmg buduh!

1mei Org cuti.
Org sgt ramai di mana2.
mula2, fanie smpy dari UMP.
aku menunggu di kL sentral.
kami berjumpa. adegan pelOk memeluk??? tiada! kerana kami cantek. [ada kaitan? sOwt!]

selepas itu, kami pergi ke mid valley.
untuk makan.
makan apa???
pizza hut. i like!

aku makan spaghetti.
fanie makan pizza.
kami duduk agak lama di situ
sedangkan kami nampak ramai Org beratur.
ya, kami memang jahat.
tidak peduli perasaanOrg laen yg kelaparan.



setelah kenyang, kami berjalan2 sekitar mid valley.
kami ke rOmp.
fanie yg tgk baju, aku yg beli. apala~
kami berjalan lagi.
kaki saket.
berhenti berjalan.
mencari2 tempat duduk.
fanie kehausan.
mencari air sehingga ke dalam juscO.

sedap sungguh bau asam laksa itu.
menggOda2 nafsu makan kami.
sO, kami makan laksa pula.
bukan share. tapi sOrg satu.
walaupOn baru makan pizza 3jam yg lalu.


abes makan laksa.
kami pergi ke sOgo pula.
fanie mau mencari barangan mau bawa pulang.
kami berjalan.

  • grOund fLoor: setelah kami berpusing2 selama setengah jam disitu, fanie beli beg utk ibunya.
  • 1st fLoor: fanie beli baju dan seluar utk dirinya sendiri dan adek.
  • 2nd fLoor: fanie beli baju dan sapu tangan buat ayahnya.
ketika ini, terasa kaki mau putus.
sO, kami pulang sblm terjadi apa2.

semasa tunggu LRT, terlihat sesuatu.
sila tgk.
mungkin tidak jelas langsung.
akibat zOom dan kamera aku guna murah!


mau buat mcm nih, jgn kt pubLic k.
dlm pubLic kOrg maen2 cuit2 pipi, silang2 kaki n macam2 yg xdpt aku sebOt, if dlm cinema kOrg wt apa pulak.
aku malas fikir.
aku bukan baek mau kutuk kOrg.
sbb dulu aku buat dan xkan buat lagi.
haha!
bOdoh!

entri ini panjang.


sekian.

diam!

.:END:.

~aku tidak study~

~aku suka tOmok~

dOlu aku kutuk tOmok...
sebab sOra dia sengau...
tapi, fizah sedar akan kebOlehan tOmok utk pergi jauh.
fizah tuh kawan sekOlah aku.
dia minat sgt dengan tOmok..
katanya, tOmok hensem n sOra dia sedap.

sekarang aku sedar...
sOra tOmok sebenarnya sedap.
dOlu dia xmatang lagi. [ayat siapa aku lupa]
dan sebab tu muka xensem. [ayat aku!]

kesimpulannya, tOmok @ shah indrawan menang OIAM 3.
dia dapat satu juta.
kaLo aku apply jd bini, dia mau x??
buduh!
xmungkin aku buat.
haha!

entri merepek.
setadi2...

sekian.

diam!

.:END:.

~aku ngantuk~

Friday, May 1, 2009

~bahasa arab asas 1~

lama xpOst entri kan..
kerana aku berada di kL menjadi spy buat mum dan seterusnya menemani cik Fanie yg dtg ke kL.
fuh!

aku mmg kena duduk depan time exam.
menci!
time ngah tggu mau masOk exam, kami ber3 [cik titi, cik zuzu dan aku] bersembang...

*meja kO bape???
*337. kO lak zura?
*338. put?
*339. yes! kite duk berturutan. nnt agkt ketas bg tggi sket eh. haha!
*Ok2. tisha, kO bg tgk taw. haha~

tapi, semua tinggal kenangan.
ketika masuk ke dalam dewan exam kat dG.

*kOrg ber2 je la men agkt2 ketas k. aku da taw duk mana.
*eh, apsal plak???
*kO tgk kat atas tuh, kan nO meja aku tuh. depan lagi. wa~

dengan muka tenang aku mengambil tpt duduk.
depan... depan.... depan...
fine!
alamatnya, keluar awal lagi.
alasan, meja depan kena aircOnd lbey.
haha~

exam barab SKVA 2513:

  • tidak berapa susah. tapi tidak juga senang. sOwt!
  • part 1: kefahaman. sebijik dalam teks dalam buku. sib baek revise. sO, aku dpt jawab. yg nO 2 tuh di mOdified sket.tapi ttp ley jawab.
  • part 2: tatabahasa. suh tukar2 g jamak. jamak g mufrad. mufrad g muannath. tukar teks g kata ganti diri ke3. yg nih, kOnpom aku hilang 7markah. sebab aku rasa aku jawab salah. damn!
  • part 3: kOsa kata. cari yg xkena kt pilihan jawapan tuh, isi tpt kOsong, kata lawan, seerti. mmg blur part seerti tu. kata seerti keluarga??? bilik??? lupa! blank. last2 aku hentam. haha!
  • part 4: karangan. ada 3tajuk. universiti saya, kampung saya, negara saya. aku pilih, UNIVERSITI saya. sebab nya??? aku paling pndy kelentOng bab nih. wahaha! ustaz penah suh buat. jadi, wOrd aku agak igt. gembira~
selepas menjawab kesemua sOklan dengan bergaya nya, aku keluar awal lagi.
ceh! kunun2 mau stay smpy abes.
tapi, sejOk duk dpn! [alasan!]
lagipOn, xtaw mO tulis apa lagi.[alasan lagi!]
aku bukan terer Ok!
cuma xsggp mO hadap kertas tuh lama2.
pening.

sekian.

diam!

.:END:.

~menumpukan perhatian pada paper last~

 
blog template by suckmylolly.com : background image by Patrick Hennessey