Sunday, September 27, 2009

~jiran aku hensem~

sumpah hensem!

xpenah perasan pOn b4 nih.
sbb aku jarang duk umah.

kehensemannya terserlah time aku pegi Open hOuse umah dia.
rajen la nak g kuar umah sapu sampah.
xpOn siram bunga ka.
haha~

tapi, mum ckp dia da kawen.
damn!

kecewa~

sekian.

diam!

.:END:.

~aku belum ngantuk~

~aku benci Open hOuse~

sangat benci yang ada karaOke yg sgt kuat.
sangat benci yg ada mak cik katering yg perasan lawa.
sangat benci bila ada mak cik yg xreti jaga adab.
sangat benci yg ada scene bLock kereta [saa2302h]

yg penting aku benci rumah terbuka yg aku pegi tadi.
tempat mmg nmpk ada kelas la.
umah datuk kan.
tapi, bila ada pekerja catering yg sungguh kurang ajar itu, aku BENCI.
tidak beradab, kurang ajar, etc.
memang tidak baek mengumpat pasal Org.
mintak mahap Org yg berkenaan.
haha~

sekian.

diam!

.:END:.

~aku xsuka pegi Open hOuse~

Saturday, September 26, 2009

~mOmOk the mOvie~

it's sucks!
muvie melayu mmg xbeh.
bukan mO menjatuhkan wayang kita n menaikkan wayang mat saleh, tapi siyes aku cakap, cite tuh kena sumpahan kOt.
langsung TIDAK MENARIK.

nasib baeklah bukan wet aku.
bakal adek ipar belanja.
mmg kena pau cukOp2 dia th.
haha~

pelakOn2 kaku sungguh lakOnan mereka.
rasa cm tgk tunggul kayu berlakOn.
haih~

jalan cerita lg la muhsan.
time Org ckp2 kt intrO tuh xdgr.
jalan cerita memula beh jugak.
15minit berlalu, keTIDAK siyukan cerita bermula.
cerita sal hantu tahan lori, hantu pOcong, hantu kuceng, n etc. ada 6 hantu n aku xigt suma.
hehe~

kesimpulannya, cerita ini memang tidak besh.

sekian.

diam!

.:END:.

~aku semakin gemOk~

Sunday, September 20, 2009

~selamat hari raya~

selamat hari raya.

esOk hari raya.
balik kampung tuk hari raya.
tidak rasa feel balik kampung tuk hari raya.
sebab utama, aku balik umah sindri gak. juz terletak di kampung. berdekatan dengan umah atuk aku.
sangat dekat.
tapi aku blOm jejak kaki ke sana lagi.

esOk hari raya.
agak2 dapat duit raya ka x nih.
melihat kepada rupa bentuk badan aku nih, kOnpom bley dpt. org kOnpom pikir aku budak kecik lagi.
yeah!
untung Org yg berbadan kecik dan pendek nih.
muahaha~

adakah aku akan ke cinema utk menOntOn wayang di hari raya???
mungkin!
aktiviti wajib tiap2 tahun.
heh!

mahu menulis setakat ini sahaja.
nanti dad aku dan adek2 aku memandang sinis lagi.
aku guna laptOp dad.
adek aku mO guna jgk.
mO bukak fB katanya.
haih~

sudah2 la merepek.

sekian.

diam!

.:END:.

~aku mahu makan laksa~

Saturday, September 19, 2009

~UP~

tarikh: 18.09.09
tempat: GSC 1bOrneo
mOvie: UP!

mOvie ini da lama kt dlm cinema. tapi, aku baru tengOk. 2pn, gara2 aku paksa adek aku pegi tgk sama2. dia mmg ngantuk time th. tidO dlm cinema. mmg membazir wet aku ja bawak dia. tapi, if xbawak, xda kawan plak. haha~

sesuai untuk tOntonan umum. agak siyOk tapi mengecewakan. sebab mOvie nih xmencapai expectatiOn aku time tgk trailernya. haih~

mengisahkan tentang Carl FriedicksOn yg mahu fulfil impian arwah isterinya, Ellie. impian dia nh utk pergi ke paradise falls dan meletakkan rumah mereka di sana. sebab utamanya ialah kerana terpengaruh dengan Charles Muntz, the explorer.

memendekkan cerita, Carl bersama2 budak kecik tuh, Russell dan Kevin, si burung serta Dug, c anjing pOn berjaya bersama2. semua bahagia. mO taw tgk la sendiri. kejam!

cerita ini bOleh tahan, tidak besh.

malam nih aku balik kampung. sO, xley On9. tapi aku akan berusaha pinjam brOadband dad. heh! balik kampung tapi duk umah sindri. bek xpayah balik kan. aku xpaham apa aku tulis.

sekian.

diam!

.:END:.

~aku mO sungkai~

Friday, September 18, 2009

~g-force~

tarikh:18.09.09
tempat: grOwball cinemax,cp.
mOvie: G-fOrce

sesuai untuk tOntonan umum. lebih2 lagi, budak2 yg berumur di bawah 12 tahun. bukan kartun, tapi seperti kartun. aku xpaham apa yg aku tulis. abaikan. lalala~

mengisahkan tentang superherO kecil, iaitu Darwin, Juarez, Blaster n Hurley. superherO ini bukanlah kanak2, tetapi ialah tikus belanda. mereka ini merupakan agen khas FBI yang dipelihara Oleh Ben dan Marcie. misi mereka adalah untuk membantu FBI dalam misi membanteras jenayah c Saber. tapi, diOrg nih blom diiktiraf oleh pebgarah FBI. sO, mereka2 ini diburu dan mahu dimusnahkan.

banyak aksi2 menarik yg dapat d tgk time dOrg nih kena kejar. bayangkan 4ekOr tikus belanda dikejar oleh manusia yg menaiki kereta 4wd. lawak!

malas mO tulis panjang2. akhirnya yg jahat dikalahkan. yg baek menang. kumpulan darwin nih Or G-fOrce akhirnya diiktiraf FBI.

sekian.

diam.

.:END:.

~malas kemas rumah~

Thursday, September 17, 2009

~gamer~

tarikh: 16.09.09
tempat grOwball cinemax cp.
mOvie: gamer

anOther mOvie dat d main actOr is GERARD BUTLER. mOvie nh mmg best bagi Org yg suka. aku suka, sO mmg gila2 best. haha~

GAMER menceritakan ttg satu permainan iaitu SLAYER yg dikelolakan oleh Ken Castle, seOrg yg sgt kaya dan da berjaya dengan 1lagi game, SOCIETY. bayangkan game cOunter strike n the sims menggunakan manusia sebagai the gamer n player. sumpah takOt if bnd nih terjadi btol2.

sesiapa boleh dibunuh secara sesuka hati, melakukan sesuatu tanpa kerelaan diri n etc.

utk meringkaskan apa yg aku tOnton, Gerard butler membawakan watak KABLE, ikOn dalam game Slayer yg paling famOus kerana berjaya dalam setiap pertarungan dan mampu bertahan paling lama. kable mahu keluar dari kOngkongan slayer. sO, dia bertarung berhabis2an dibantu oleh pemainnya, Simon. time pertarungan last, dia berjaya melarikan diri. pegi cari anak bini dia. jumpa. konflik lagi bila CAstle jumpa dia. Kable mO dibunuh.

tapi, sila tgk ending sendiri. haha~ yg penting, kable dapat bersama2 dengan family dia dengan bantuan HUMANZ [penentang castle].

sekian.

diam.

.:END:.

~aku lapar. makan, pOsa???~

~kad raya Org bg aku amek~

~cik dazz~


~encek sham~

~kf~

maceh ya kad2 raya kOrg bg nih.
ak xsmpt mO wat la.
taun dpn bg bley????
hehe~

yg penting, jgn lupa pOs wet raya kat aku.
muahaha~
maen2 ja la.

tapi, apa salahnya if mO bg kan.
lalala~

sekian.

diam!

.:END:.

~mOod raya bLom sampai~

Wednesday, September 16, 2009

~the ugLy truth~

tarikh: 15.09.09
tempat: grOwball cinemax cP
mOvie: the ugLy truth.

cerita ini tidak sesuai untuk ditOntOn oLeh mereka yg berumur 18tahun ke bawah. ia mengandungi tahap keLuncahan yg melampau bagi gOlongan ini. haha~ ayat skema di situ. tapi siyes, mOvie nih kOmedi rOmantik yg Luncah. haih~

mOvie nih tentang c abby seOrang penerbit rancangan yg tidak mempunyai teman lelaki yg mencabar c mike yg mengacarakan rancangan THE UGLY TRUTH. d prOgramme based On hOw wOmen shOuld knOw bOut men, sex n etc. abby nih langsung xsetuju ngn teOri2 yg dikemukakan Oleh c mike. then, 1day lelaki idaman abby muncul dan dia memerlukan bantuan mike utk mendapatkan cOllin. last2 abby dpt pikat cOllin menggunakan semua kaedah yg diutarakan oleh mike.

tapi, akhirnya diOrg putus sebab abby xmenjadi diri dia yg sebenar. dan collin hanya mahu abby versi mike. sempurna, tidak mengongkong, tidak suka mengawal, etc. ciri idaman semua lelaki kunun2nya. adOit!

finally, mike n abby jatuh cinta. bagaimana dan mengapa. sila tgk mOvie ini. heh~

pesanan penaja, jangan tgk mOvie nih ngn bOipren. sila tengok dgn suami.
haha~

sekian.

diam!

.:END:.

~aku sangat buhsan~

Saturday, September 12, 2009

~imagine that~

i want the gOo-gOo!!!
sumpah lawak c eddie murphy tuh.
penat aku tengOk muka dia tadi.
haih!

tarikh: 11.09.09
tempat grOwball cinemax cp.
Org terlibat: masih sama [me, yun n eein]
mOvie: imagine that.

aku rasa mOvie nh kuar da lama kan.
aku baru tengOk.
sebab utama, mOvie kt kL MAHAL. cant affOrd. padahal xjauh beza. haha~

cerita dia berkisar kepada kekeluargaan. mOvie nih bley bawak budak2 tengOk2. bukan da kOmedi yg meluncah. heh!

memula, c bapa, evan bekerja dlm industri pelaburan kOt. da divOrce ngn bini dia,trish yg ada bOipren baru bernama rick. mereka ada anak bernama OLivia. sangat berfantasi menggunakan gOo-gOo nya iaitu sehelai selimut. Olivia nih ada kawan imaginasi, kapuda dan mapuda iaitu princess dan Qwali iaitu Queen.

kawan imaginasi Olivia nih membantu evan dalam pekerjaan dia. kiranya selimut tuh predict keberjayaan sesuatu urusniaga yang diuruskan evan. dipendekkan cerita, konflik berlaku bila evan terlalu bergantung pada selimut itu dan melukakan hati anaknya.

last2, evan sedar kesilapan besar yang dilakukan dan meminta maaf dengan anaknya dengan menunaikan perjanjian mereka iaitu menjadi seorang raja. [sumpah lawak time tgk c eddie murphy time nih. hOho~] selepas itu, c evan berjaya dalam kenaikan pangkatnya dan hubungan evan dan olivia kembali ceria.

last bt nt least, aku rasa bOleh jadi guru bm dengan penggunaan ayat yg full di atas. patOtnya dulu aku amek kOs pendidikan bahasa melayu. xpOn kesusasteraan melayu. munguk!!!

sekian.

diam!

.:END:.

~aku ngantuk~

Thursday, September 10, 2009

~aku teringin memaki tempat aku repair laptOp~

bolehkah???
nanti Org msti labelkan aku [Perempuan perasan kiyut yang suka memaki di bLognya]
xmO!!!!

tapi, aku tetap xpuas hati.
adakah patOt laptOp yg aku rasakan sangat hebat itu rOsak lagi setelah direpair sebanyak 3kali.

pertama kali: mOtherbOard adek rOsak. kena charge almOst thOusand nih. then, aku cakap, repair ja. saya mO bhn dalam laptOp tuh. tesis!

kedua kali: fius terbakar la dik. kena ganti. still dalam warranty. fuh~

ketiga kali: display set da prOb la dik. REPAIR ja! still under warranty. damn!

nOw kali keempat rOsak. xdpt claim warranty sebab aku da kat sabah. gilak!
rasa2, aku mO p cek esOk kt acer centre. xpOn suh abg aku. kan dia terer jugak. haih~ damn u st****-**. huh!

aku telah memaki lagi.
kurang pahala bulan pOsa nih.

aku amat tensen.

sesiapa jgn cari gadO.

sekian.

diam!

.:END:.

~aku mO minum cOke. gilak!~

~dance fLick~

tarikh: 09.09.09
tempat: grOwball cinemax CP, kk.
Orang yg terlibat: aku, yun n eein.

kembara mOvie bermula lagi.
kali nih kami tgk mOvie, dance fLick.
gara2 cerita imagine that yg terlalu lewat, 11pm xsilap. yun takOt aku kena marah if blk umah lewat. heh~

mOvie ini sungguh lawak. 18SG Ok!
jangan bwk kanak2 bawah umOr tgk. if mO bwk jgk, gerenti budak itu akn rOsak. maksud di sini, dia akan terpengaruh dengan anasir2 buruk. haih~

keseluruhan cerita ini berkisar dengan TARIAN. tajOk pOn dance fLick. apala. thOmas yg bercinta dengan megan yg berminat dengan hip hOp yang memasuki sekOlah muzik yang sangat terOk. [Ok x ayat saya cekgu2 di luar sana??? haha~]

unsur2 penghinaan kepada artis2 hOlywOod amat ketara dlm mOvie nih. kes langgar lari lindsay, brandy dan halle berry turut dimuatkan. selain itu, kes mabOk juga tidak terkecuali. kim kardashian. hOho!

permulaan cerita ttg kekalahn thOmas dan a-cOn dalam pertandingan tarian. kawan diOrg D, mati ketika membuat rutin mereka yg sgt hebat itu. guna kepala geser2 kt lantai. aku xpandai buat ayat. heh~ disebabkan kekalahan itu, diOrg berhutang kepada sugar bear. makhluk yg sgt gemOk.

after dat, thOmas jumpa megan kt sekolah. bercinta. kOnflik megan di sekolah bersama megan. kes kematian mak megan akibat ujibakat ketika di kampung dulu. macam2 lagi.

lastly, thOmas menang dlm pertandingan tarian kedua mengalahkan 409.

kesimpulannya, cerita kOmedi ini lucah.

sekian.

diam!

.:END:.

~aku benci street-it~

Sunday, September 6, 2009

~gambar cOnvO~

siapa2 yg memaksa diriku meletakkan pic convo, sila tgk di bawah.
muka aku xcantek.
camera murah.
muahaha~












nt upload lg.
malas.

sekian.

diam!

.:END:.

~lmbt lagi buka pOsa~

~sedih~

bila plane landing ja malam tadi, aku terOs nanges.
siapa mau gelak, silakan.

putri sangat tidak matang.
patOt terima ja seadanya.
macam kena paksa kawen plak.
haha~

act, aku da selamat smpy ke sabah.
kan aku kena paksa balik.

regret sangat xsmpt jumpa kawan2.
geng durian.
zura n zatti.
geng sekolah dOlu esp g-ah n wanie.
semua la.
masa xmengizinkan.

maafkan aku if da salah silap eh. [dOrg baca ka bLog aku??? haha]
if aku pegi sJung, aku gtaw.
sure mO jumpa kOrg.
agak2 mum bg x ikOt g kL bulan 10 kang???
adOit.

sayang kamO semua.

sekian.

diam!

.:END:.

~merindui kamO~

~aku benci anjing~

apa perasaan kOrg if dikejar anjing???
mmg scary gilak nih.

act, aku bukan mO cerita sal adegan kejar mengejar bersama anjing.
but, pasal anjing yg sesuka hati p masOk halaman umah aku.
nih la kesusahan if kawasan umah kita bnyk anjing terbiar.

ari2 dgr, dbkk da musnahkan anjing2 liar nih.
tapi, HARAM.
banyak ja anjing kt kawasan rumah aku.
bodoh!
kurang pahala puasa.
adOit.

pagi2 anjing masOk halaman umah.
xtaw cmna anjing2 tuh panjat pagar umah aku.
sOwt~

nOw, kucing aku hilang.
anak kucing aku pOn hilang.
adakah anjing itu memakannya?
aku tembak kO ANJING gila.
tensen2.

harap2 kucing aku okeh.

sekian.

diam.

::END:.

~aku kat umah~

Friday, September 4, 2009

~my day s***ks~

ktmb sucks!
aku sudah memaki di sini.
habis kesucian bLog nih.
wakaka.

stOry begin cmni, memula aku tertinggal tren g seremban tuh. dr kL sentral. juz lmbt 2saat. damn! pas2, aku tunggu la. 30mins.
sabar~
Org sgt rmy.
tren smpy. aku xdpt masOk.
masih sbr sebab pOsa.
tunggu anOther 50mins.
it sucks!!!!
Org sgt rmy k.
aku bukan xsbr.
tapi esOk flight balik.
mau amek laptOp kt ukm.
tepat2 50mins, tren dtg.
aku XDPT masOk lagi.
shit!!!
apsal minah tuh tolak2 aku.
if x, aku msti dpt msk.
annOuncement, wait anOther 50mins.
waktu ketika itu, 6.09pm.
if aku tunggu, maknanya aku buka pOsa d mn????
fikir2 kan la.

amek jalan pintas, aku pegi pasar seni.
naek bas U40.
waktu ketika itu 630pm.
gilak!
jalan jem.
aku bukak pOsa dlm bas.
telan air liur ja.
tiada makanan langsung.
aku smpy kajang kOl 805pm.
pas2, lari naek g umah tisha.
pas2, lari g ukm.
amek laptOp kt amin ngn ainil.
sgt pnt.
jalan kaki dr pintu utama ukm g amin.
bayangkan la perjalanan aku malam nih.
sumpah penat.

sudah2 la memaki dan merapu.
diam!!
diam!!
diam!!
aku sgt tensen.

sekian.

diam!

.:END:.

~badan aku saket~

~tag frOm encek kF #3~

tag yang da basi.
tapi aku tetap mO buat.
sebab aku tengah rajen.
kf yang bagi.
haih~
Adakah anda suka blogging? Kenapa?
  • aku suka bLogging. sebab aku suka la. bLog tpt luah perasaan, dptkan iLmu n bLa2..bLa2..bLa2...
Blog siapa yang selalu anda skodeng? Nyatakan 5.
  • maLu mau cakap. semua yg da dkt List ak tuh, aku pegi biLa free. xda yg terkecuali n bLog yg aku fOllow.
[ayat diatas bg menjaga hati semua pihak. haha~]

Upload 5 gambar followers yang anda suka .Dan describe it.
* tidak semestinya orang yang anda nyatakan di atas.*

disebabkan aku sedang guna laptOp dad, tiada langsung pic yg berani aku upload ataupOn donlod. haih!

siapa yg aku suka????

ntah!

jawapan selamat~

haha~


Adakah anda menginginkan seseorang dalam hidup anda?
Yang boleh menemani dan menyayangi anda sepenuh hati? Dan siapa kah orang itu?


setiap Orang memerlukan seseOrg dalam hidOp. aku tidak terkecuali. siapa Org itu??? aku pOn xtaw. mungkin masa yang berlalu bLom menemukan aku ngn Org tuh. yucks! ayt jiwang. haha~


Taken or single? Mana lebih bagus?
bagi aku, sama ja pOn. lalala~

Pernah tak cinta anda tidak dibalas?
cinta tidak dibalas??? aku rasa pernah. cinta mOnyet. tiada siapa mO layan. ngeh! aku chenta dia. tapi dia? hanya dia yang tahu. ngOk!

Ciri-ciri idaman gf/bf anda?Nyatakan 5.
sesiapa mO jadi lelaki idaman aku mestilah:
  • parents aku suka.
  • parents aku restu.
  • i2 ja yg penting. tapi, if dia hensem. Okeh jugak. bOnus! haha!

Pada umur berapakah anda akan merancang untuk berkahwin?
tahun depan bOleh x???? haha!
aku masih muda.
baru 22, da mO kawen. laki aku xterjaga nt. maybe 25 kOt. bila aku da ada kerja n kereta. jeng2.

Nak berapa anak?
seramai yang mungkin.
gilak!
10 orang bertuah yang anda ingin tag :
skg bulan puasa, aku xmO tag siapa2. hehe~

sekian.

diam

.:END:.

~siap suda~

~tag frOm yun #5~

Rules: Once you've been tagged, you are supposed to write a note with 100 Truths about you.At the end, choose 25 people to be tagged.You have to tag the person who tagged you.
WHAT WAS YOUR:
1. Last beverage=H2O
2. Last phone call = my dad.
3. Last text message = dia.
4. Last song you listened to = Our sOng. taylor swift. dalam bas rapid pagi td. haih.
5. Last time you cried = tadi.
HAVE YOU EVER:
6. Dated someone twice = nOpe!
7. Been cheated on = yah!.
8. Kissed someone & regretted it = Ops~
9. Lost someone special = maybe.
10. Been depressed = yah!
11. Been drunk and threw up = nOpe!
LIST THREE FAVORITE COLORS:
12. white.
13. pink.
14. bLue.
THIS YEAR HAVE YOU: (2009)
15. Made a new friend = yup!
16. Fallen out of love = maybe.
17. Laughed until you cried = Of cOurse.
18. Met someone who changed you = whO???
19. Found out who your true friends were = yeah.
20. Found out someone was talking about you = nObody nOe.
21. Kissed anyone on your FB friend's list = nOpe!
GENERAL:
22. How many people on your FB friends list do you know in real life = mOst of them. deh!
24. Do you have any pets = yeah. my cats!
25. Do you want to change your name = nOpe. im prOud of it.
26. What did you do for your last birthday = kena baling tepOng! kena kejar. kena simbah air. cesh!
27. What time did you wake up today = erm...yg btOl2 bangun, 7am. damn. awalnya bg sOrg pengganggur. heh!
28. What were you doing at midnight last night = cut tisha's hair.
29. Name something you CANNOT wait for = my prince charming.
30. Last time you saw your Mother = last 2 weeks.
31. What is one thing you wish you could change about your life = nOthing.
32. What are you listening to right now = nOthing. quite sunyi la bilik nih.
33. Have you ever talked to a person named Tom = nOpe.
34. What's getting on your nerves right now = mau makan. haha!
35. Most visited webpage =fB, bLog n achemm. haha!
36. Where you want to be right now = wOrking???
37. Nicknames = putri, put, mOi.
38. Relationship Status = tet...tet...tet....
39. Zodiac sign = Taurus
40. Male or female = female
41. Elementary? = Likas
42. Middle school = sLim river.
43. Hair colour = bLack.
44. Long or short = shOrt.
46. Height = 160cm
47. Do you have a crush on someone = diam.diam.diam.
48. What do you like about yourself = ntah!
49. Piercings = ear.
51. Righty or lefty = righty
FIRSTS :
52. First surgery = nOpe.
53. First piercing = 3yrs Old.
53. First best friend = wOnder whO?
55. First kiss =jeng2...jeng....
56. First vacation = tO tawau. haha~
57. First crush = erm....syhhh...
RIGHT NOW:
59. Eating = fasting la.
60.Drinking =adOit! xbley.
61. I'm about to = sLeeping.
62. Listening to = air.
63. Waiting for = dunnO.
YOUR FUTURE :
64. Want kids? = yeah!
65. Get married =yeah!
66. Career = yeah!
WHICH IS BETTER :
67. Lips or eyes = eyes
68. Hugs or kisses = Hugs
69. Shorter or taller = taller
70. Older or Younger = younger
71. Romantic or spontaneous = i want bOth!
72. Nice stomach or nice arms = erm...bOth?
73. Sensitive or loud = neither 1.
74. Hook-up or relationship = relationship
75. Trouble maker or hesitant =lalala~
HAVE YOU EVER :
76. Kissed a stranger = nOpe!
77. Drank hard liquor = hell nO!
78. Lost glasses/contacts = nOpe.
79. Sex on first date = huh!
80. Broken someone's heart = yup.
81. Had your own heart broken = kind Of.
82. Been arrested = nOpe.
83. Turned someone down = nOpe.
84. Cried when someone died = yup!
85. Fallen for a friend? = nOpe.
DO YOU BELIEVE IN:
86. Yourself = yes i do
87. Miracles = sOmetimes.
88. Love at first sight = yeah!
89. Heaven = Of cOurse.
90. Santa Claus = nO.
91. Kiss on the first date = nOpe.
92. Angels = sama ngn malaikat kan. yeah.
ANSWER TRUTHFULLY:
93. Had more than one bf/gf?= nOpe.
95.Did you sing today? = yeah. awal2 pagi tadi. buhsan.
96. Ever cheated on somebody? = syhhh.....
97. If you could go back in time, how far would you go, and why? = back tO my highschOol. why??? change everything.
98. Are you afraid of falling in love with somebody else? =nOpe.
100. Posting this as 100 truths? = yala.

~tiada yang kedua~

act, nOvel nih da lama aku baca.
tapi, baru igt mO tulis dlm bLog karat nih.
muahaahaa~

nOvel nih ditulis Oleh SANIA YASMIN.
tentang seOrg gadis yang bernama Nur Shahirah Batrisya yang terpaksa kawen ngn Imran. pas2, diOrg wat perjanjian. lepas 2tahun, diOrg akan bercerai. ini sebab c imran tuh da ada gf. aku lupa apa nama pOmpuan tuh. dalam nOvel nih, banyak juga la dugaan yg dOrg lalui. c imran akhirnya suka kt shira. mak bapak shira mati. gf c imran tuh mengugut. macam2 la. xbeh la if suma aku cita kan.

yang penting, cita nih beh la jugak. tidak terlalu buhsan n jiwang.
haih.

siapa yg mau baca, p kedai bli. aku pOn pinjam urg.
haha~

sekian.

diam!

.:END:.

~diam dan terOs diam~

~sedang sakit hati~

ada adik, tapi xley tolong.
bukan aku berkira, igt la jasa2 aku sket.
tensen.
if kOrg ketOk pintu, aku xmO bukak.
tggu la smpy dad blk.
padan muka kOrg.
siyes pas nih, tiada tittle kakak yg baek sudah.
if kOrg mO smthg, cari sindri.
haih!
xbaek simpan dendam.
tapi, aku sedang geram.
abes pahala puasa.
sOwt!
sekian.
diam!
.:END:.
~esOk!~

~tag frOm yun #4~

1- Would you rather have a fun fling or a lasting relationship?-

Lasting reLatiOnship

2- What was your longest relationship?
aLmOst 1year. haih~
3-What is your favorite personality trait?
aku cumiL. diam!

4- What is the most romantic thing a significant other could do?
dunnO???

5- When you are dating someone, what is the most important thing to you?
juz be yOurseLf. dun b hypOcrite. dang!
6- Do you like pet names (ex: baby, sweetheart...)?
teLL me, hOw many gurl dun like it. i lOve it. haha~
7- What is your ideal night out with a significant other?
dinner, mOvie n beach. same like yun. haha~
8- What is your ideal night in with a significant other?
syhh...ntah!
9- Would you be able to tell someone you love them, even if you didn't feel it?
abs, NEVER!!!
10- Do you like relationships that invovle serious commitments?
Of cOurse.
11- If you ever got engaged, how would you want it to happen?
smOoth n siLky. iklan tv nih. haha.
rOmantic??? maybe.

12- If you were engaged, would you want a wedding as soon as possible?
yah! mmg gatal nih. haha~
13- Do you like to talk about the future when in a serious relationship?
nOt me la. maybe him. ngeh!

14- Do you prefer a sensitive open relationship or a strong silent type?
strOng silent type~

15- When in a relationship do you have to have contact with your partner on a daily basis?
Of cOurse. dang!
16- Do you like public displays of affection?
xsangat la. aish~

17- Is there anything you won't tolerate while in a relationship?
dun cheat, dun b 2 jealOus. yaish~
18- What is one thing that you value most in a relationship?
erm...dunnO.

19- Would you ever be able to handle a long-distance situation?
yup. as Long trust remain us. haha. jiwang!

20- Do you believe in moving in together before engagement or marriage?
nOpe la.
Who would you like to see doing this survey? Tag them.
SIAPA2 yg RAJEN.
sekian.
diam.
.:END:.
~rajen update~

Tuesday, September 1, 2009

~rutin seOrang penggangur~

berjalan2 ke hulu hilir.
sekejap di shah alam.
sekejap lagi di bangi.
lepas tuh g kajang.
sangat buhsan.
nOw, kat kdy tisha.
dia kerja, aku kacO.
sib baek kak ida baek.
heh.
teringin makan ABC.
tapi, tekakku saket.
batuk2.
demam.
sebab utama, mandi ujan di pagi hari.
aish~
sekian.
diam!
.:END:.
~tinggal 3ari lagi~

 
blog template by suckmylolly.com : background image by Patrick Hennessey