Thursday, December 31, 2009

~sherLock hOLmes~

tarikh: 29.12.09
tempat: gsc, 1B.
mOvie: sherLock hOLmes.

sangat beh!
aku sgt suka mOvie penyiasatan.
adventure~

10mins earlier, aku xsempat tgk.
gara2 kami p mkn pizza b4 mOvie n msk lewat.
wat a waste.

tapi, cerita nh mmg superb.
i Loike.

kOnfom2 la cita sal sherlock holmes yg menjalankan siasatan ke atas Lord BlackwOod yg mengamalkan ilmu sihir. then, holmes dpt tgkp blackwood. pas2, blackwood masOk prisOn. next, kunun2 nya dia mengamalkan sihir juga dlm penjara. time kena hukum gantOng, dia berjaya menipu kematiannya. dr watsOn whO r kawan baek hOlmes pOn tertipu. make it shOrt, blackwoOd berjaya d tangkap balik oleh holmes dan dia mati tergantung d bangunan yg xsiap. happily ever after? haha.

bintang?
tidak terucap.
haih.

sekian.

diam!

.:END:.

~aku sangat penat~

Tuesday, December 22, 2009

~bOdyguard and assassins~


tarikh: 20.12.09
tempat: grOwball cinemax, cP.
mOvie: bOdyguard and assassins

sumpah xbeh!
tapi disebabkan aku minat sket2 sejarah, mOvie nh jadi sedikit beh.

mengisahkan tentang perjuangan rakyat china untuk menyokong revolusi china yg dicetuskan oleh Sun Wen.
babak2 aksi sgt sedikit.
oleh itu, mata aku hampir terpejam ketika menontonnya.
haha.

kisah yg pnjg dipendekkan, revolusi china berjaya meletakkan demokrasi buat rakyat china.
tiada watak hensem di dalam movie ini.
haih.
sangat tidak berbaloi 2jam 30minit di dalam cinema.

bintang?
4 effort, ill give 2.
lalala~

sekian.

diam!

.:END:.

~its hurt when stalking on him. dem me. haha~

Thursday, December 17, 2009

~the princess and the frOg~


tarikh: 16.12.09
tempat: gsC, 1B.
mOvie: the princess and the frOg.

aku duk frOnt seat.
gilak saket leher.
haih.

animasi bOut kisah yg tidak pernah diceritakan mengenai fairytale 'frog prince'.
frog cium princess jd manusia.
tapi, frog cium org biasa?
jadi katak juga.
haha.

tiana jadi frog sbb cium prince naveen.
diorg mo tukar jd manusia, kena jmp mama odie.
odw diorg jmp, louis s buaya yg suka jazz.
ray si kunang2 yg suka sm bintang, evangeline.

jmp mama odie.
mama odie suh kiss princess, lottie kwn c tiana.

pendekkan cerita, naveen xkiss lottie.
sbb dia suka tiana.
dan diorg kawen as frog.

time kiss, jd manusia.
haha.

sekian.

diam!

.:END:.

~im stalking him. dem him. haha~

~stOrm warriOrs~


mOvie: stOrm warriors.

mOvie cina yg aku rasa tidak beh.
trailer punya meletOp.
tapi, jalan cerita, tidak dpt diungkapkan.
haha.

perang kerana perebutan tulang naga.
haih.
wind n cloud oso nameless adalah org baik.
fire n gang adalah org jahat.
belot maharaja.

dipendekkan cerita, slh sorg antara hero tuh mati.
tulang naga?
xtaw apa jadi ma benda th.

sekian.

diam!

.:END:.

~aku mmg kaki mOvie~

Thursday, December 10, 2009

~jump~

tarikh: 09.12.09
tempat: grOwball, cP.
mOvie: Jump!

aku pOn xtaw bila kuar cita nh.
tapi, aku da tertengOk tadi.
haha.

ikOt plan kitOrg mO tgk storm warriors.
tapi, tiket abes tuk 940pm.
xkan la mO tgk 12am kOt.
xsggp aku.

dipendekkan cerita, kami tengOk movie jump.
aku xpasti siapa pengarah dia.
maybe stephen chOw kOt.

kisah dia bermula bila seOrg gadis, phOenix bercita2 mahu menjadi seorg penari. dia hanyalah budak kampOng yg hanya reti berkung fu hasil ajaran secara paksaan oleh ayahnya. then, dia pegi bandar bersama rakan2nya yg dapat kerja utk merealisasikan hasrat hatinya menjadi penari. dia dapat belajar curi2 menari di tempat dia jadi cleaner. dia wat 2jOb. pagi mejahit d kilang, malam cleaner. plus, curi2 belajar menari. make it short, dia bercinta dgn bos empunya sekolah tarian tuh, dia dpt jadi penari. ending, happily ever after.

bintang?
4 cukOp la.
muahahhaa.

mOvie nih berunsur kOmedi.
mmg kOrg akan tergelak.
tapi, jgn gelak lbey2.
nt Org ckp gila.
lalala~


sekian.

diam!

.:END:.

~kerjaya tetap:tgk mOvie~

Tuesday, December 8, 2009

~cOuples retreat~


mOvie: cOuples retreat.
tempat: grOwball, cP.

sumpah mOvie nh hampas.
aku tengOk sbb terpaksa.
semua mOvie aku da tgk.
n aku xmO tgk myspy cita melayu yg bodo itu.
haih.

mOvie nh cita sal brOken couple yg mau memulihkan relatiOnship diorg.
sO,diorg pegi la pulau eden tuk ikot terapi.
dipendekkan cerita, diorg dpt hadiah patung kayu animal dari marcel.
happy ever after.

bintang?
tidak layak walaupun hanya utk 1.

sekian.

diam!

.:END:.

~aku malas~

Saturday, December 5, 2009

~suria sabah~

launching opening suria sabah on 3rd dec 09.
means, 2hari lepas.

aku pergi ke suria sabah pada 4dec09.
menyesal.

sebab:
  1. belom sepenuhnya siap.
  2. tempat parking kereta yg menyusahkan. nOt strategic at all. tidak terucap keburukan tpt parkng tersebut.
  3. hanya beberapa outlet yg dibuka. metrojaya, habib jewels, vOir, reject shop, eu yun sang, elianto. buruk!
  4. tempat makan yg dijumpai hanya 3. pizza hut, kfc dan kenny rogers. dikelilingi dgn bau busuk cat, lalat yg tetiba ada, dll keburukan yg tidak sanggup diluahkan.
kesimpulannya, siapkan dulu shOpping complex tuh.
baru buka kepada umum.

memang tidak puas hati dgn suria sabah.
memalukan sabah?

better gO 1borneo.
sebab utama, pilak akan kOnker bangunan ini.
dem.

sekian.

diam!

.:END:.

~jari tidak dapat stop menulis~

~sayur~

semua jenis sayur berkhasiat.
cuma kena pandai masak supaya khasiat tersebut tidak hilang.

aku bukan mahu berkongsi resepi.
tapi, hanya mahu kongsi perihal diri.

aku mmg xsuka langsung makan sayur.
terutamanya yg berwarna hijau.
mind set: semua sayur berwarna hijau pahit.

oleh itu, aku hanya makan certain jenis sayur.
aku plng suka kubis.
sebab kubis tidak bewarna hijau.
haha.

disebabkan ketidak sukaan aku terhadap sayur, aku rasa aku krng sihat.
cepat penat.
muka tidak bermaya.
dll.

bila aku akan dpt menelan semua sayur2an hijau?
haih.

merepek lagi.

sekian.

diam!

.:END:.

~rajen lagi~

~digi brOadband~

tertiba aku teringin menulis pasal digi broadband.

aku bkn la die hard fan digi.
tapi, aku suh sedara mara aku amek broadband nih.
bukannya aku dpt hadiah ka hapa.
mingung.

ada org ckp, dG krng bgs berbanding celcom broadband.
bagi aku, ada prO n kOntra.

dG kt kG aku [pitas] mmg xdpt lgsg cOnnect.
celcom aku xtaw.
tapi, aku rasa mmg xdpt juga la.
line celcom pon terhenjut2.
haih.

kat kL, mmg dG sgt2 laju berbanding celcom.
yg nh aku alaminya sendiri.
kt kk plak, dG mmg ngetOp.
slalo aku dgr rintihan kwn2 yg guna celcom merintih akan kecemerlangan line tersebut.
tidak dpt connect @ lembap tahap cipan.

berkaitan price.
dG lebih murah.
celcom lebih mahal.
kedua2nya memerlukan kontrak sekurang2nya setahun.
time prOmot tuh, promoter akan mati2 ckp tiada kontrak.
tapi, semuanya tipu!
kawan adek aku guna celcom, dan ada kontrak juga.
dad aku pny nh sah2 ada kontrak.
haha.

apa lagi mau tulis?

otak aku kering idea sudah.

fullstop.

sekian.

diam!

.:END:.

~rajen~


~masih tidak tidur~

gara2 mahu on9 habis-habisan.
aku blom tido.
tapi, nanti kena pegi kenduri kawen.
adoit.
mataku sembap.
ataupOn, aku buat2 malas.
dan tidak mau bangun.

Oh, tidak!
mmg bunguk.

sekian.

diam!

.:END:.

~aku belom ngantuk~

~puasa~

bukan lapar dan dahaga.
tapi, puasa online.

memandangkan laptop rosak, aku xdpt on9.
kerana, dad p manila.
urusan kerja.
2minggu.
mampukah aku bertahan?

padahal, ada jugak laptop kakakku.
tapi, limited time only bley guna.
atas dasar, kakak aku mmg kaki on9 juga.
suaminya juga begitu.
dan bersaing dgn adekku yg pulang bercuti juga.
haih.

aku kena sabar.

puasa on9.

sekian.

diam!

.:END:.

~maken terbiarla blog aku~

Wednesday, December 2, 2009

~gila mOvie~

aku memang jadi kaki mOvie.
dalam 2ari, aku tengOk 4mOvie.
sebulan?
kOrg pikirkan la.
entri kali ini panjang. sbb aku review empat2 filem dlm entri nh.

mOvie 1: twilight saga new mOon


menangis tengOk cerita nih. maybe certain Org xsuka. but me? i like it very much!

Org mesti taw, cerita nih mengisahkan si vampire yg menyukai manusia. edward cullen sO hensem. haha.

aku rasa, semua Org da tengOk cerita nih kan. sO, nO need tO write a review Of it rite?

bintang2? aku bg full!

mOvie 2: senariO d mOvie 2 beach bOys


im regretting 4 watched diz mOvie.
dem. buruk gilak.
xda perkataan yg fit this horibble film.
haih.
sib baek Org belanja, aku tengOk la jugak. haha~

macam mana la pengarah malaysia bley pikir mO wat mOvie merepek cmni.

kisah senariO kali nih, mengisahkan ttg wahid, azlee n mazlan yg pegi bercuti d pangkOr. tapi, tiba2 jadi pekerja kt resort diOrg tlng, sbb mO bntu kekasih hati azlee, qasidah. then, kOnflik yg berlaku, ada Org jht yg wat perkara jahat dekat pulau penyamun n menculik qasidah. geng ber3 n cewek2 mereka pOn menyelamatkan si Q nh. ending, suma selamat. Org jht kena tangkap. herO kawen ngn herOin. buwek!!! cita hampeh.

tiada bintang ptt aku bg. haha~
but, 4 effort, 1 star cukOp.

mOvie 3: pLanet 51


mOvie yg nih sgt lawak.
bayangkan manusia jadi alien. dan alien menganggap manusia sbg alien.

karakter kartun sgt cumil. i like diz mOvie tOo.

xmO tulis2 pnjg2. cartOon story nih tidak merepek. ada jugak moral value.

sila bawa anak2, adek2, saudara2 tengOk cerita ini.
haha.


mOvie 4: 2012




hari tuh aku mati2 xmO tgk movie nh.
but, yun ajak n aku tergerak hati juga mO tgk cerita nih.
sO, we've watched it.

maybe ada misunderstanding dlm cita nih. i thOught dat ada benda2 merepek. but, it only shOws us how greedy human can be, kejamnya mereka. n oso, hubungan kekeluargaan.

kisah bermula dgn penemuan Dr Adrian Hemsley ttg perubahan suhu kerak bumi kOt. then, repOrt kat menteri. menteri repOrt kt presiden US. pas2, semakin menghampiri 2012, keadaan kucar kacir. gempa bumi. ledakan gunung berapi. kerajaan US membina 1 bahtera tuk selamatkan umat manusia yg sanggup byr tiket perjalanan 1billiOn euro. demmit! mmg tamak.

ending, suma slamat dari malapetaka. [kunun2nya suma selamat. ada bias di sini]

dalam mOvie nih menunjukkan hubungan kekeluargaan yg sgt erat. si anak sedih sbb xdpt selamatkan ayahnya. sO, cOnc sayangi keluarga anda dan mintak maaf selagi ada masa. lalala~

bintang? malas da bagi2 bintang nh. heh.

sekian.

diam!

.:END:.

~teringin tengOk astrOboy~

 
blog template by suckmylolly.com : background image by Patrick Hennessey