Thursday, December 30, 2010

~30.12.10~

hari nih birthday adik bongsu.
aku tiada mood.

esok cuti.
tapi, aku kena kerja.

tiada mood mau berblog lagi.

taun baru ttp blog kot.

sekian.

diam!

.:END:.

Monday, December 27, 2010

~Guilever's Travel~

ini cerita best!
much2 better than Tron Legacy.
:)

mengisahkan c Guilever, budak mel di sebuah syarikat penerbitan.
hidup sgt kesian kerana mempunyai bos baru di bilik mel.
tidak mempunyai gF.

dipendekkan cerita, Guilever mahu buat cerita ttg penggembaraan ke Segi Tiga Bermuda.
Ini kerana cinta hatinya, C Darcy yg suruh.
kapal dia rosak.
gara2 pusaran air yg tiba2 ada di STB tuh.
dan dia termasuk ke dunia org kerdil.

Guilever dipanggil gergasi.
Menyelamatkan Puteri Raja dari diculik.
Juga Raja dari kebakaran.
Menjadi pujaan di Dunia org kerdil.

Si Edward yg dijatuhkan pangkat oleh Raja betray dan berpaling kepada musuh.
Buat robot dan mengalahkan si Guilver.
Cerita2 tipu Guiliever kantoi.
dia dihanyutkan ke dunia org gergasi.

Si Darcy pon hanyut ke dunia org kerdil.
Malas mau tulis lagi, ending dia Darcy dan Guilever couple dan bercinta.

cerita ini sesuai ditonton oleh kanak2.
bawa lah mereka menonton semasa cuti sekolah.
:)

sekian.

diam!

.:END:.

~malaslah!~

Sunday, December 26, 2010

~Tron Legacy~

komen tentang mOvie nh, baek kOrang jangan tengok kat cinema.
membazir.
tengok ja kat astro nanti.
haha.

intro 10min aku xtertengok.
gara2 penjual popcorn yg lembap dan org yg bodoh memotong Q aku.
dem u!
da la xensem.
cesh!

back to the story, adek aku cakap bapa Sam Flynn iaitu Kevin hilang.
dipendekkan cerita, rupa2 nya c Kevin berada di The Grid.
dia ada kembar dlm dunia digital, Clu.
dan seorang teman setia, Tron.

Clu jadi jahat dan mahu bunuh Kevin utk bina dunia dia sendiri.
C Kevin baek dan diselamatkan oleh Tron.
c Sam termasuk ke dalam The Grid dan berkenalan dgn sorg pmpuan tuh, lupa namanya.

Lepas gado2 n perang2 sket, Dunia pon selamat gara2 Kevin berkorban nyawa utk menyelamatkan anaknya dan perempuan itu.
Dan mereka berdua kembali ke Dunia Asal, Grid mungkin musnah kot.

kesimpulannya, cerita itu buhsan.

sekian.

diam!

.:END:.

~apa2 lah dunia!~

Saturday, December 25, 2010

~Aku Masih Dara~

bukan mo cerita pasal keDARAan aku.
ini tajuk filem ya kawan2.
haha.

sumpah xbest!
tapi, disebabkan ada ashraff Muslim, cerita nih tiba2 jadi beh.
dan aku berjaya jumpa twitter AM disebabkan oleh cik paan.
:)

ok, story dia pasal budak2 yg liar.
sorg anak org miskin, Hani.
sorg anak org kaya, Sophia.
sorg anak cekgu yg ibu bapa bz, Alisya.
Alisya ada kazen c Firdaus (AM).

mereka bertiga liar.
ibu bapa Alisya harap Firdaus dapat ubah tabiat dorg.
dipendekkan cerita, Sophia nih insaf.
kawan2 dia xpercaya.
Last2, Alisya terlibat dgn dadah n seks gara2 Hani dan c farid Kamil.
lupa nama watak dia.
:p

Ending dia, c Firdaus bakal kahwin dgn Sophia.
Firdaus cedera ditikam oleh FK.
dan yg plng xlogik, kena tikam kt perut tapi kena pky kain anduh?
lalala.

kesimpulan, cerita nih sesuai bagi tengok kat orang yg xberapa insaf dan mahu insaf.
:)

sekian.

diam!

.:END:.

~aku malas!~

Tuesday, December 21, 2010

~tiada mOod~

saya tiada mOod mahu update blog.

sekian.

diam!

.:END:.

~urh!~

Sunday, December 19, 2010

~181210~

ini update utk apa yg berlaku semalam.

ekceli nothing interesting happen.
haha.

erm, Malaysia masuk final Piala Suzuki.
Juara Mari Menari Razif.

Dan aku makin addicted dengan whatberry dot com dot my.
Dari ranking yg jauh ke belakang, aku try masuk ranking bawah 1k.
dan berjaya.

mission seterusnya, 50 below.
:)

sekian.

diam!

.:END:.

~sangat mahu berhenti study!~

Wednesday, December 15, 2010

~WhatBerry are You~

addicted to this site.
just google and u can find it.

its a contest ba.
:)

Harap2 dapat menang.
tapi, terpaksa online 24/7 kot.
:p


sekian.

diam!

.:END:.

~oh, dem!~

Monday, December 13, 2010

~Aku Tak Bodoh VS Hantu Kak Limah Balik Rumah~

ini adalah dari sudut pandangan aku.
itu terpulang pada kamu semua utk terima atau tidak.
:)

okeh.
quick review for this two movie.

act, aku tertengok ja ATB tuh.
ini disebabkan HKL telah full house, aku dan adek kesygn pasrah beli tiket muvie sbb da dtg lewat2 malam tanpa hasil adalah sesuatu yg tidak patut dibanggakan.
haha.

ATB mengisahkan tentang perhubungan kekeluargaan.
F.A.M.I.L.Y.
father and mother I love you.
Senang cerita, ini senario yg biasa kita lihat, ibu bapa sibuk, anak terabai.
manakala, satu pihak lagi, bapa pemarah, kunun2 nya anak jadi gangster.
anak terabai dan anak pemarah kawan dengan orang jahat.
last2, ibu bapa insaf.
bapa pemarah pon insaf dan mati.
itu cerita yg dipendekkan.

sangat banyak unsur komedi yg boleh diterima akal utk ATB.
contohnya, part polis tangkap Roy dan bapanya bergaduh.
sangat lawak ok!
sila tengok jika mahu tahu.

then, other story HKLBR.
konon2nya cerita kelakar.
for me, HKL merupakan sambungan kepada Zombie Kg. Pisang.
then, ia sangat TIDAK patut ditengok berbanding ATB.
maybe promosi melebih2 kot.
who knows.
:)

cerita pendek, Husin balik Kg. Pisang setelah 3tahun lari ke Singapura utk cari duit mahu kahwin dengan Che Nin.
Pak Jabit berdendam dgn Husin.
Konon2 nya HKL ada di kg pisang.
rupa2nya, hanya Kak Limah yg sakit mental berkeliaran di sekeliling kampung yg membuat kacau.

hantu sebenar adalah Che Nin dan Ayu yg telah aku agak awal2 merupakan hantu di dalam cerita ini, dan BUKAN Kak Limah.
watak2 sampingan yg tidak membantu membuat komedi kot.

itu adalah 2movie melayu yg aku tengok dalam 1malam.
so, bagi aku ATB worth to watch than HKL.

komedi in ATB aku boleh terima than HKL.
lawak HKL da basi or aku suka sangat tengok Amy Mastura dalam ATB.

ok, lah.
tidak baek menghentam movie2 nih.
nanti org ckp syok sendiri.

for me, better u all tgk HKL dulu before ATB.
sebab korg akan menyesal if buat sebaliknya.
:)

TADI, sempat tengok Harga tiket 3D in Growball.
Normal price= RM15.
Student price=RM13.

if that the rate, better tengok d GSC.
sebab tandas dekat.
dan persekitaran best.

sekian.

diam!

.:END:.

~apa2 tah!~

Friday, December 10, 2010

~nenek balik haji!~

im so happy!
nenek kesygn sudah balik haji.

dulu time nenek man balik haji, kami dapat teropong kecik yg bley nmpk Kaabah.
nw, budak2 mmg malang.
tiada pon mainan2 mcm kami dulu.
haha.
*ketawa riak*

nenek woman bg kami cincin yg sgt cantek.
i <3 my grandparents lah!
:)

mls mo cerita pnjg2.
sila abaikan muka aku yg bertambah gelap.
haha.

luv this pic. :)

abaikan pemakaian dua org itu. :)

guess me yg mn? haha.


sekian.

diam!

.:END:.

~demam again!~

Tuesday, December 7, 2010

~FB tiada privacy lagi~

sangat tidak suka fB baru.
:(

tiada privacy.

sekian.

diam!

.:END:.

~oh, teruk!~

~terguris!~

sesiapa yg baca status kt FB tadi, mesti boleh faham sket2 entri ini.
tapi aku pon xberapa igt aku tulis apa tadi.
huhu.

aku xkan cerita detail kat sini.
tapi, aku mahu luah2 sket2 kat sini.
sangat2 terguris hati.

memang aku da ok tadi.
tapi, bila aku pikir2 hati aku sakit.
aku sedih sebab kawan aku begitu.
aku dituduh benda yg tidak logik.

ok, aku sedar aku orang luar.
aku ada batas.
itu aku sangat faham.

menuduh aku yg bukan2 tidak akan membantu.
ok la, aku marah lagi.

xkan membantu if aku menulis merepek di sini.

sekian.

diam!

.:END:.

~tension!~

~Program Mengubah Destini Anak Bangsa~


tadi gatal2 tangan masuk website uitm sabah.

dan ternampak program ini.

oleh itu, siapa yg berkenaan dan mahu melanjutkan pelajaran, silalah pergi ke tempat2 itu.
ataupun apply ja terus pergi pejabat uitm.
:)

Entry requirement:

  1. Entry application for ‘Mengubah Destini Anak Bangsa (MDAB)’ is open throughout the year.
  2. MDAB form is free and there is no processing fee.
  3. MDAB programme was established to provide educational opportunity for the qualified poor Malays and the Bumiputeras from rural areas as well as urban areas, whose parents’ monthly income is less than RM2,000.
  4. Qualification categories:-
  • Sijil Pelajaran Malaysia (SPM)/Equivalent to 4 credits which include Bahasa Melayu, and not qualified to apply for UiTM diploma programmes
  • Parents’ monthly income is less than RM2,000 regardless of the location (urban/suburban or rural area) and the number of dependents
  1. The offer is valid for only one (1) application. Thus, successful candidates should grab the opportunity given. Once offered, candidates are required to abide by the UiTM rules and regulations as it is a once in a lifetime offer.
  2. Students who successfully completed and passed this (MDAB) programme will be offered to continue to Diploma programmes according to the rules and qualifications set by the UiTM Student Admission Department.
  3. Only staff who are appointed by UiTM are authorized to handle the application form.
  4. The offer will be automatically nullified if candidates are NOT Bumiputeras.
  5. Application can be done by filling in the forms provided and attaching all required documents. Please submit the completed application forms to the Department of Academic Affairs, UiTM Sabah.

For Futher Enquiries, Please Contact:

The Academic Affairs Department of UiTM Sabah
Locked Bag 71
88997 Kota Kinabalu
Sabah

Telephone: 088-325183/188/238
Fax: 088-493995

Kindly Read the General and Entry Requirements

A. General requirements:

  1. Bumiputeras ONLY
  2. Students from low-income and poor families
  • Unable to continue their education due to poverty
  • Parents’ with a monthly gross income of LESS THAN RM2,000

B. Entry requirements:

  1. Bumiputeras with MALAYSIAN citizenship aged 16 and above
  2. SPM qualification with 4 credits including BM
  3. 3. Entry requirements for Pre-Diploma (Commerce) Programme
  • Passed in Mathematics
  • Passed in English
.....4. Entry requirements for Pre-Diploma (Science) Programme
  • Credit in Mathematics/Additional Mathematics
  • Passed in English
  • AND passed in any of these Science subjects (Physics, Chemistry, Biology and Additional Science)


.....5. Additional Requirements

  • Physically healthy, free from mental illnesses and capable of participating in any planned programmes.
6. Apart from these requirements, approval can only be granted by the VICE CHANCELLOR.

cukuplah iklan.

:)

sekian.

diam!

.:END:.

~mari berbakti!~

~Harga Tiket Wayang~

erm, keyword ini paling pemes tuk blog aku.
untuk kemudahan semua orang, aku list harga tiket wayang bagi cinema kat kota kinabalu sahaja.
:)

GSC ataupun Golden Screen Cinemas yg terletak di Suria Sabah dan 1Borneo.
isnin - jumaat : student price = RM6.
sabtu, ahad dan cuti umum : student price = harga biasa tiket wayang itu.

bagi mereka2 yg telah bekerja dan yg tidak mempunyai kad pelajar, harga tiket bergantung kepada sesuatu movie itu.
kebiasaannya movie melayu, RM 8 or 9.
tapi xpenah exceed RM10.

movie english RM 9, 10 lah.

untuk movie 3D, harga tiket adalah RM15.
student price aku xberapa pasti.
nanti aku buat eksperimen eh.

Growball Cinemax yg terletak di Centre Point.
harga tiket pelajar SETIAP hari adalah RM5.
Tiket biasa beharga RM7.
TIket movie yg hOt dan baru keluar mungkin RM8.

bagi movie 3D aku xpasti.
sebab benda nih baru lagi.
nanti aku bereksperimen k.
:)

tiket utk mOvie day adalah RM6 utk semua pawagam kecuali Growball RM5.
:)

bagi cinema yg terletak di megalong dan cathay aku xberapa pasti lah.
kurang pasti.
tapi, macam sama ja rate ngan GSC.
:)
sekian.

diam!

.:END:.

~oh, rajen hapdate!~

~i sayang nuffnang lah!~

haha.
earning naek lagi.
kagum2.

:)

sekian.

diam!

.:END:.

~OMK!~

~demam~

ini gara2 main hujan.
itu tipu!

akibat dari berpanas dan berhujan dan bersejuk dan berpanas lagi.
ayat tunggang langgang.
haha.

erm, aku pergi pulau.
pulau panas.
mandi laut sejuk.
pergi masuk hutan panas.
diving sejuk.
pergi masuk hutan lagi, panas.
mandi laut sejuk.
balik pulau panas.
balik kk sejuk.
pergi karambunai panas.
mandi laut sejuk.
duduk rumah panas dan sejuk bergabung.

anda faham apa aku tulis?
:)

kesimpulannya, panas dan sejuk tidak boleh digabungkan.
aku akan demam.
till today 4hari.

sekian.

diam!

.:END:.

~aku sayang kamu tapi kamu tidak tahu. haih~

Sunday, December 5, 2010

~Formspring~

tiba2 terbuat formspring.
ini adalah akibat dari kebuhsanan yg dialami apabila FB n twitter semakin tidak menarik hati.

siapa mahu tanya aku, sila ke formspring ini.
>>>miszirdawaty<<<

aku akan cuba jawab sebaik mungkin.

kepada orang2 yg pernah dengki tuh, sila la soal dalam nih.
haha.

entri cari gado ka ini?

oh, tidak.
sila soal aku.
aku akan jawab seikhlas mungkin.
:)

sekian.

diam!

.:END:.

~if suma da xbest, apa mau buat?~

Saturday, December 4, 2010

~wau, nuffnang nih!~

da lama xupdate.
haha.

tajuk entri?
dapat earning dari nuffnang.
walaupon hanya 75sen, tapi aku kagum.
naeklah jugak sikit2.
:)

erm, nanti aku update ke mana aku pergi semasa merajuk!
tipu!
time aku sampling.
:)

sekian.

diam!

.:END:.

~sangat penat!~

Thursday, December 2, 2010

~tidak akan update blog~

untuk makluman semua, aku tidak akan update blog buat selama2 nya.
sila baca entri yg lepas2 ja la.

ok, itu tipu.

tapi, aku tidak akan update blog, fB, twitter n etc untuk tiga hari dua malam.

mahu pergi merajuk sebab teda org mo baca blog aku.
*isk2*

itu tipu juga.

aku mo pergi mengembara.

sekian.

diam!

.:END:.

~aku saket~

Tuesday, November 30, 2010

~MYAUTHENTICZONE OPENING GIVEAWAY~

aku telah ditag oleh kak aima.
dateline: 25 dec 2010
hadiah : mana² item dari Victoria's Secret Secret Garden Collections body mist/ body lotion/EDT yg bernilai lebih RM50. seperti dalam gambar dibawah nih. :)

syarat2 yg sungguh mudah:
  1. Follow blog - myauthenticzone.blogshop.com
  2. Create satu post untuk giveaway ni
  3. Link semula contest to this post.
  4. Tepek banner kat bawah di sidebar.
  5. Komen sikit pasal blogshop ni.. ok ke tak..apa perlu tambah ke..ape yg korang nak di bawak masuk ke.. ape² la.. ^^ [[ since ni giveaway..tiada special markah akan diberi.. cuma cadangan/komen yg memberansangkan supaya blogshop ni dapat dikembangkan sangatlah dihargai]]
  6. Tinggalkan link entry korang kat sini so that saya leh buat terjahan yer!
  7. Ajak kengkawan lain masuk by tagging dorang ke apa ke amatlah digalakkan :P

ok, yg atas tuh da buat.
so, kena komen kan.
here i go.

as for me, the blog is marvellous!
loading cepat.
sebagai pengguna, xda la saket hati bila tunggu satu blogshop tuh loading lambat sangat sebab disertakan dengan terlalu banyak benda mahu diletak dalam satu page.
membuat link untuk melihat item, cara membuat bayaran dan etc adalah satu cara paling senang bagi pelanggan.
:)

kesimpulannya, blogshop nih memang da cantek pon.
dan if termalas untuk bukak blogshop nih, korang yg kaki fB tuh boleh jenguk mereka di facebook mereka di sini .
>>> Blogshop CheChe Lyn dan Rosie Posie<<<

as for the tagging issue, aku xdapat mao tag sesiapa.
rasanya seperti sudah kehilangan pembaca tegar yg akan buat tag nih.
oh, sedih!

sekian.

diam!

.:END:.

~harap2 luck ada!~

Monday, November 29, 2010

~Rapunzel~

aku mmg mo story pasal gadis berambut panjang yg tinggal di dalam hutan.
heh.

make it short.
aku tengok mOvie nih dkt GSC Suria Sabah dengan tiket berharga RM6.
aku xtengok 3D.
dan aku guna kad student supaya lebih murah.
tidak cukup bajet.
:p

kami tengok cerita Rapunzel bagi mengelakkan kesesakan lalulintas.
haha.

Movie nih simple.
Sama ja macam fairy tale yg slalo kita dgr tuh.
Rapunzel diculik oleh org tua jahat.
disembunyikan di dalam hutan.
bukan putera raja yg selamatkan dia.
pencuri yg paling dikehendaki dalam negara yg selamatkan dia dari perempuan tua yg mahu kelihatan sentiasa cantek.

banyak part yg sangat lucu di dalam mOvie nih.
Part Pascal (sesumpah Rapunzel) yg pandai merajuk n etc.
Part Maximus (kuda diraja) yg bermusuh dengan Eugene (Pencuri).
Part penjenayah muka kejam boleh jadi hati lembut.
oh, dem!

sila tengok mOvie nih.
recommended lah!
:)

sekian.

diam!

.:END:.

~oh, please!~

Sunday, November 28, 2010

~Ngangkung~

ini adalah tajuk filem Shaheizy Sam.

aku tengok di Growball cinemax gara2 pokai.
harga tiket untuk sesiapa yg menunjukkan kad matrik/student adalah RM5.
hall cinema boleh tahan.
tapi, tandas jauh ya kawan2.
:)

mula2, aku sangat tidak faham maksud benda nih.
aku buat assumption Ngangkung bermaksud judi.
dan itu salah.
aku gugel kejap tadi, maksud nya pemujaan dengan mencangkung.

introduction movie ini adalah ngangkung oleh Azad Jazmin dan Angah bersama seorang bomoh di telaga.
mula2, menakutkan.
lama2 buhsan part ini.

dipendekkan cerita, Azim (Shaheizy Sam) mempunyai isteri yg suka membebel tentang kesusahan hidup.
langkah pendek yg diambil Azim, mintak nombor ekor dari bomoh.
then, dapat nombor, menang dan beli semua benda bagi menebus kemiskinan mereka.

ending, mereka bertiga insaf.
Shaheizy Sam insaf akibat berkasar dengan anaknya.
Azad Jazmin insaf akibat bayi dalam kandungan isterinya hilang.
Angah insaf akibat dibelasah Along dan isterinya mengandung.

nasib baek aku xtgk the making of.
jadi, boleh enjoy story ini.

part2 yg beh adalah seperti, angah buang air kat semak.
dia minta permission dari 'penunggu' di tempat itu.
hantu tuh sahut, bila masa aku kawen dgn atuk ko.

banyak lagi kot part lucu.
tapi aku xdpt mo ingat.

permulaan cerita bagus.
pertengahan dan klimaks tercapai.
tapi, ending aku macam xbley terima.
pelik sikit time keinsafan tuh dikemukakan.
:)

panjang da aku tulis kan.
sila tonton if anda mahu.

sekian.

diam!

.:END:.

~insomnia lagi?~

Saturday, November 27, 2010

~Likas Highway Corner Part #2~

dulu aku pernah story pasal restoran ini.
>>>sini<<<

ada lah improvement sikit2.
nasi da xrasa masin sangat.
air tetap jugak kurang manis.
layanan pon ada improvement.
:)

aku makan nasi goreng paprik ayam.
bu ijah makan nasi goreng kampung + baby kailan.
intan makan nasi putih + isi ikan masak sweet n sour.
ummy makan wantan ho.

kami minum ice lemon tea, neslo tarik dan milo kot?
total kerugian malam itu, rm 40.40.
peniaga itu bagi diskaun 40sen ja.
kan bagos if diskaun 40hengget tros.
haha~

aku boleh syorkan korang makan sini.
tapi, jangan harap lebih2 ok.
average lah tempat nih.





sekian.

diam!

.:END:.

~oh, field work!~

Friday, November 26, 2010

~GIve AwaY...SaPA NaK BaJu?????~


dateline: 100ppl join @ 30 nov 10
hadiah : baju seperti gambar di atas.

syarat:
1)jadi follower kedua blog empunya GA.
2) copy banner ke dalam entri dan sidebar with backlink.
3) link entri anda ke entri ini.

all done!

wish me luck!
:)

sekian.

diam!

.:END:.

~oh, si gila contest sdh muncul!~

~3RD CONTEST : BELANJA SAYA MC DONALD'S~

disebabkan aku suka gila kat mcD, aku jOin contest nih.
nyum2!



dateline : 30 nov 2010
hadiah : RM 20. :)


syarat :
1) follow blog ini.
2) post pic kat atas tuh.
3) komen kat entri ini.

all done.
mudah kan.
:)

sekian.

diam!

.:END:.

~aku gila mcD~

~1 ST GIVEAWAY-The Chronicles Of Yaya~

demam GA melanda.
okeh, ini GA dari empunya blog ini.
marilah kita join si kaki wayang.
haha.



dateline : 1 dec 2010 (12am)
hadiah : 2 Voucher tiket wayang The Chronicles of Narnia - The Voyage of the Dawn Trader


syarat2:
  • Jadi follower saya
  • Letakkan blog saya di list blog anda
  • Buat satu entri pasal giveaway ni (hanya letakkan banner dan copy paste je ayat yang saya buat ni sebijik2)
  • Tinggalkan komen di entry itu.
ok, done!
ada naseb baek, boleh menang lah kan?
:)

sekian.

diam!

.:END:.

~aku rajen hapdate!

~Giveaways selipar jepun pink~

sumpah GA ini sangat best!
boleh menang pulshies dan i love it.

sangat mahukan plushies.
tapi, teda siapa mo bagi.
so, aku join GA nih dengan harapan menang.
:p

dateline : 10 december 2010
hadiah : 3 plushies mengikut kategori (3 kategori -ibu2, student, bekerja)

syarat2:
1) jadi follower blog itu.
2) tinggalkan nama dan linkblog serta komen secara best.
3) letak pics kiszydolls dan terangkan abt GA itu.
4) sila mention kategori mana korg join.



aku mestilah jOin GA ini bagi kategori no 2.
aku masih study dan tidak bekerja juga tidak mempunyai anak.
:)

Kak AIMA, join lah GA nih.
best!
:)

sekian.

diam!

.:END:.

~update2~

~Little Finger Personal Giveaway Calendar 2010~

aku telah ditag oleh kak aima untuk giveaway ini.

dateline : 24 december 2010
hadiah : 10 X simple personal calendar dgn photo sendiri + birthdate penting

syarat2:
1) kena jadi follower kedua2 blog empunya GA.
2) if mau letak empunya GA dalam bloglist lagi bagos. haha
3) letaklah banner empunya GA kat entri dan sidebar with backlink.
4) upload 2 pictures yg kamu rasa paling best utk diletakkan dalam calendar + date istimewa.
5) lagi best if korg dapat tag kawan2 utk meramaikan GA itu.
:)

pictures yg aku pertaruhkan:

alya.aysha.mya


tarikh penting dalam hidup aku, banyak sgt, tapi mo list down jgk
haha.

6 May : Im getting older every year! my birthday!
12 May : Mya's birthday
23 June : Aysha's birthday
23 Dec: Alya's birthday

cukup kot 4, xmo letak banyak2, nanti jadi tamak.

i tag cik farhana.

ok, done!

:)

sekian.

diam!

.:END:.

~misi join GA on!~

~Seminar!~

bukan mahu cerita pasal seminar yg membuhsankan tuh.
just mahu share group photo kitorang.

seminar itu sumpah buhsan!
aku harap xkan pegi seminar macam itu lagi.
ish.

gambar nih adalah budak2 lab atas.
ptc.
labmate yg ganti sikin adalah org yg disebelah aku.
lelaki itu.

kak ain.kak ainil.kak lina.nor.me.fauze.bong.

malas merepek.

sekian.

diam!

.:END:.

~lampu itu cantek!~

Thursday, November 25, 2010

~Cinta Hatiku~

bukan mahu bercerita tentang boyfee kesayangan.
*adakah orang itu? haha*

tapi, aku mo story pasal 3 dara pingitan kesayangan kami.
aLya.mya.aysha.

aLya = 4 tahun.
mya = 6 buLan.
aysha = 2tahun.

aLya, cucu sulung yang sentiasa mahu menjadi no 1.
banyak berceloteh.
telah memasuki Tadika Sunshine Tuaran.
kununnya seorang yg pemalu di kelas.
erh.

asyha, cucu kedua yg sangat cOoL.
mendapat nO 2 kerana kakaknya sentiasa no 1.
berbakat untuk menjadi seorang Raja Lawak dan pelakon.
petah berkata2 walaupun hanya 2tahun.
heh.

mya, cucu ketiga yg gundut dan menjadi no 3.
suka tersenyum dan pandai pose depan camera.
terlalu cergas untuk melompat2 jika dipegang.
suka bermain dengan walker kesayangan.
:)

tengok muka mereka.
aku sayang mereka.

ayat aLya = aunty amOi teda kawan lelaki.
dan aunty amOi jawab, nanti if ada, teda orang mau bawak kakak pg 1B.
dia diam dan setuju untuk aku tidak berboyfee.
mungkin untuk kesenangan sendiri.
mahu ke 1B tiap2 minggu.
haha.

cukup la merepek.



sekian.

diam!

.:END:.

~hidup ceria walaupun kamu tiada~

Wednesday, November 24, 2010

~Borneo Tribes Kafe~

ini adalah nama kafe yg terletak di U-Playground+U-Bowl.

just mahu share makanan yg aku terfikir mahu beli di sini.
oleh kerana kami bermain bowling dan aku terasa lapar, aku mengambil keputusan untuk membeli makanan di situ.

bukan heavy food lah.
just mau isi perut.
erm, aku minta Triple Combo.
consist of sedikit french fries, 3biji bebola ketam@ikan (xigt), dan 4 ketul jejari ayam.

Mengikut List Harga di meja Bowling tuh, Rm6.
Mengikut List Harga di Kaunter itu, RM6.50.
Dan mengikut Harga yg disebut oleh Cashier itu, RM6.90.

ini sudah lebih, ada charge 5% tuk gvmnt tax kah?
malas mau kecoh2 sebab aku risau food tuh kena goreng dgn salutan ludah org yg sakit hati.
jadi, anggap ja Rm0.90 tuh jatuh dekat longkang.

mesti ada mulut2 yg ckp, duit xsmpy seringgit pon mau kecoh.
if korg, kumpul2, rm1 dpt gak jd duit merah kan.
if dia letak dlm mesin cashier tuh xkesah.
if masuk poket sendiri?
erh.




sekian.

diam!

.:END:.

~apa2 lah~


Tuesday, November 23, 2010

~Unstoppable~

oh, ini bukan pasal MLM yg membencikan itu ok.
ini adalah tajuk muvie yg aku tonton hari ahad yg lalu.

erm, ini kisah pasal tren kereta api yg kununnya tidak dapat diberhentikan.
sinopsis korg bley baca sini.
Unstoppable.

memang banyak adegan menarik dan mengejutkan.
oleh itu, jika anda ada saket jantung, sila bawak meds dlm cinema.
kidding.

tapi, part yg mau turunkan Ryan Scott ke ats Train 777 tuh mmg menakutkan lah.
mungkin dia boleh tergilis if slh point uk jatuh.
tapi, pada akhir cerita dia patah leher dan dapat diselamatkan.

train yg kunun2 nya tidak dapat diberhentikan dapat diselamatkan tanpa sebarang penggelinciran berlaku dan kemalangan yg teruk dapat dielakkan.
Will Colson pula dapat berbaik semula denga isterinya.
manakala, Frank pula dapat GF baru iaitu Connie.
pandai2 ja buat cerita nih.

apa2 pon, aku recommend jugak lah korang tengok muvie nih.

sila tengok di Sabah ok.
harga tiket wayang sangat murah.
oh, sangat gembira!
RM5 ja.
:)

sekian.

diam!

.:END:.

~alya xsesuai bawak masuk cinema~

Monday, November 22, 2010

~McD Api-Api Centre~

McDonalds di situ telah kembali beroperasi seperti biasa.

sumpah cantek oh after renovation.

aku blom berkesempatan masuk ke situ.

nanti aku capture pic n bagi korg tgk k.

sekian.

diam!

.:END:.

~puasa McD hampir 3minggu~

~Hadiah cabutan bertuah Manjakusayang~

saya menang!
dekat cabutan bertuah ini.
:)

website yg baek hati bagi aku menang adalah ini.
Manjakusayang

memula, aku ingat da xda luck mo menang mana2 contest.
tengok2 ini melekat.
lambat gak la aku claim hadiah.
sebab hari tuh kritikal xdapat on9.
naseb baek tuan rumah bagitau aku menang.
i lebiu lah!
:)

thank banyak2 sebab bagi aku menang.
terharu sangat!

ini hadiah tuh.
pouch tuh anak buah aku da amek.
gelang adek aku rampas kot.
brooch aku punya lah.
haha.


sekian.

diam!

.:END:.

~apa-apalah~

Sunday, November 21, 2010

~Harry Potter and the Deathly Hollows Part 1~

aku menonton muvie ini bersama2 adek2 kesayangan.
untuk makluman semua, adek2 aku sedang bercuti semester.
oleh itu, segala aktiviti dilakukan bersama adek2 lah.
:)

kami tengok muvie nih di Growball cinema, CP.
harga tiket untuk seseorang yg menunjukkan kad student adalah RM5.
naseb baek masih student, ada juga benefit nya.
haha.

ok, back to the story.
banyak sgt review aku baca dan dengar.
ada orang cakap beh.
ada orang cakap tidak seperti yg diharapkan.
bagi aku, ok lah.
boleh heart attack kot tengok muvie nih.
:)

just ada few part yg terasa sangat buhsan lah.
ada part yg memang beh.
part seksa2 Hermione dan berbunuhan sesama serta bergaduh sesama Death n ahli sihir.
part yg meloyakan adalah time Harry n kawan2 masuk kementerian sihir menggunakan mangkuk tandas.
oh, yucks!

untuk keseluruhan cerita, sila tengok sendiri.
ini aku recommend berbanding Skyline.
haha.

sekian.

diam!

.:END:.

~kaki muvie come back!~

Friday, November 19, 2010

~Skyline~

aku bukan mo story pasal kereta skyline tuh.
nih tajuk mOvie yg aku tengok kt 1b pada malam tadi dengan tiket beharga RM8.
Skyline hampeh!

tidak siuk lah.

cerita pasal makhluk asing kot yg menyerang bumi dengan menggunakan cahaya.
ia peka cahaya.
ia menarik manusia dan mengambil otak manusia.
dalam movie nih, aku ingatkan Terry adalah hero.
jangkaan meleset.
hero adalah Jarrod dan heroin adalah Elaine.

dipendekkan cerita, Terry adalah kawan Jarrod yg mempunyai kekasih bernama Candice dan skandal bernama Denise.
Jarrod melawat tempat Terry.
Percutian menjadi teruk kerana diserang makhluk asing yg makan otak manusia.

dipendekkan lagi, Jarrod dan Elaine tetap ditangkap oleh makhluk2 itu.
dan Jarrod telah transform menjadi mereka dan menyelamatkan Elaine dan janin itu dari dibunuh.
lastly, movie ini akan ada sambungan.
sebab cerita tadi tergantung.

mau tahu lebih detail, tengok sendiri.
tapi, aku xsarankan korang tengok lah.
menghabiskan duit ja.

aku tengok benda nih sebab Harry Potter full house.

sekian.

diam!

.:END:.

~i suka u~

Thursday, November 18, 2010

~selamat hari raya aidiladha~

tidak terlambat untuk ucapkan selamat hari raya aidiladha kepada semua rakan2 blogger.
:)

raya kali ini aku bekerja part time di bubble penguinz.
bukan sebab aku malas mo sambut raya.
tapi, ketiadaan kedua nenek aku yg pergi menunaikan haji membuatkan semangat raya hilang.

oleh itu, aku tiada apa mo share pasal raya.
just mya sudah 6bulan.
:)

sekian.

diam!

.:END:.

~aku malas!~

Sunday, November 14, 2010

~Oh dem!~

Kawan ketawa senang dicari, Kawan menangis sukar sekali.

renung2kan.
dan selamat beramal.

:)

sekian.

diam!

.:END:.

oh, apa mo jadi nih!~

Friday, November 12, 2010

~Sim Sim~

bukan permainan the sim ya kawan2.
nama tempat makan.
Sim Sim.

terletak dekat batu ntah hapa.
tapi, yang aku ingat, sila ikot signboard ke Jalan Buli Sim Sim.
gerenti korang jumpa tempat makan nih.

dan di sini bukan restoran berhawa dingin.
ini ala2 pasar beraircondkan udara.
haha.
*merepek*

back to the story, Sim Sim if orang sJung cakap, medan ikan bakar kot.
sangat lah banyak seafood di sini.
bermacam2 pilihan.
udang, sotong, ikan.

harga pon berpatutan lah.
makan2 hari tuh, 6orang baru 60 hengget.
ikan bermacam2 jenis.
ikan bahulu, ikan putih, udang, sotong, dan macam2 lagi.
bukan udang kontot yg slalo kat pasaraya tuh.
dan bukan udang kecil2 macam kat pasar tesco tuh.
yg big size punya nih.
*riak*

dengan ini, aku mengesyorkan korg singgah sini if ada masa.
semuanya fresh2 belaka.

dan untuk gambar, nanti share ah.
camera like always, at my room.
:)

sekian.

diam!

.:END:.

~aku lah orang yg malas itu~

Thursday, November 11, 2010

~Anjung Rasa~

nama sebuah restoran ya.
bukan mo rasa2 anjung yg ada.
apa aku merepek.
cesh.

terletak di Taman Puterajaya, Telipok.
nama pemes tempat tuh PJ.
semua orang tau lah.
restoran ini di corner dan boleh nampak dari jalan.

aku pergi ke sini dengan mak cik.
selepas balik dari Sandakan.
waktu pada masa itu ialah 1115pm.

aku order nasi goreng paprik ayam.
bu ijah nasi goreng kampung.
bu ros nasi goreng pattaya.

kami takeaway sebab da lewat malam.
aku takut drive lewat2.
*tipu!*
aku takut hantu.
haha.

harga?
tidak dapat dipastikan.
sebab aku tiada di kaunter.
mungkin harga nasi tuh sepinggan, RM5++.

kualiti makanan?
hancur!
mungkin tukang masak tuh ngantuk kot.
tiada kesedapan langsung.
aku rasa bersalah sebab xhabiskan food tuh wpn tgh lapar.
nmpk sgt xsedap kan.
haih.

kesimpulannya, kali terakhir aku makan situ dan aku xkan promote dengan orang.

sekian.

diam!

.:END:.

~tolong masak sedap2!~


Wednesday, November 10, 2010

~Be Part of ChurpChurp Today!~


marilah kita meramaikan benda ini.
Churp Churp.

aku pon baru jOin.
ini adalah kerana kecomelan burung kecil bewarna biru itu.

cara mahu join?
sangat mudah!
klik link ini , Churp Churp
dan sign up as a churper!

ikot segala step, dan selesai!
:)

dan if korang xjoin, aku nanes nanti.
haha.
kidding lah!
terpulang pada korang.
but, lagi ramai, lagi meriah kan?
:)

medium utk Churp Churp are FB n Twitter.
so, ia sangat mudah.
then,tipulah if korang xda those FB n twitter kan.
:p

dan aku berharap Churp Churp buatlah aktiviti kat Sabah.
just a simple one like tengok muvie kat 1B.
or jalan2 sekitar Kota Kinabalu.
or Pergi Waterworld kat Taman Tun Fuad.
haha.
its my dream lah go WW!

sekian.

diam!

.:END:.

~tertiba terbuat benda ini?~


~Tiket Bas ke Sandakan~

aku sudah berjanji dengan seorang kawan untuk update pasal tambang bas nih.
ini disebabkan post terbaru di dunia maya adalah pada 2006.
baru lagikah itu?
haha.

mari kita bercerita pasal bas ke Sandakan.

Jika anda mahu ke Sandakan, anda haruslah ke Terminal Bas Inanam.
di sini anda akan dapat melihat pelbagai jenis syarikat pengangkutan yg memberikan perkhidmatan untuk ke Sandakan, Tawau.

Untuk destinasi lain, akan aku bincang di lain post.
haha.

Hari itu, aku telah pergi ke Sandakan menaiki Tung Ma Express.
Harga Tiket ke Sandakan adalah RM30.
Masa perjalanan, aku kurang pasti.
Tapi, aku menaiki bas pada 8pm.

Munkin Tung Ma ada menyediakan bas setiap 2 atau 4 jam.
8pm merupakan bas terakhir ke Sandakan bagi mana2 syarikat Bas.

bagi SIDA ekspress, paling LAST 7pm.

kerusi bas TUng Ma sangat tidak menyelesakan.
duduk di bahagian belakang+Bau tandas yg boleh mengakibatkan muntah adalah kombinasi terbaik menaiki bas ini.

oleh itu, pilihlah syarikat laen utk ke Sandakan atau Tawau.
bukan mahu condemn.
tapi, harap2 Tung Ma perbaikilah bas anda.

dan beli lah tiket lebih awal, takut habis dan ulat2 tiket sentiasa ada untuk membantu anda menghabiskan duit.
:)

sekian.

diam!

.:END:.

~aku malas!~

Tuesday, November 9, 2010

~Saya benci MLM~

sangat suka dengan statement ini.

aku suka page ini.
Say NO to MLM

dan juga BLOG ini.
Aidid Mu'addib

suka dengan cara orang2 ini reveal sal MLM scammers.

dan aku memang sangat benci MLM.

sesiapa yg teringin mau bawa aku pegi TALK MLM tuh, sila simpan niat anda.
mungkin aku akan pegi.
tapi, itu mungkin adalah kali terakhir kita akan bersahabat.

moralnya, jangan terjebak dengan MLM.

:)

sekian.

diam!

.:END:.

~oh, please!~

Sunday, November 7, 2010

~07112010~

currently in sandakan.

buat apa?
dengan siapa?

akan dihapdet kemudian.

sekian.

diam!

.:END:.

~benci!~

Saturday, November 6, 2010

~Nasi Lemak Antarabangsa

mesti semua orang kenal nama restoran nih.
salah satu restoran yang famous.

kali ini aku akan bercerita mengenai cawangan Nasi Lemak Antarabangsa di Karamunsing.
ekceli bangunan berhadapan dengan Kompleks Karamunsing.
lupa nama bangunan nih.
haih.

kami pergi waktu Lunch.
xbanyak orang time nih.
*heran*

suasana kedai berwarna hijau puck pisang.
segala2 nya berwarna hijau.
mak cik aku sangat la suka.
dia minat kan ngn kaler th.
aku?
prefer pink!
haha.

harga makanan agak mahal.
untuk student2 yang mo save budget, xpayah la pegi restoran nih.
baek makan fOOd court.
:)

layanan?
erm, self service ok!
kira mcm makan kat food court juga.
pegi tempah makanan n minuman kat counter, bayar n amek nombor.
lepas tuh, tunggu food kena hantar.

taste of the fOod?
ordinary lah.
boleh hilangkan lapar, tapi xmungkin datang lagi.
erh, sangat pedas komen tuh kan.
but itu lah komen aku.

sila tengok pic di bawah.
harga makanan aku lupa.
resit dekat kereta.





sekian.

diam!

.:END:.

~makan~

Friday, November 5, 2010

~Manja Rasa, Labuan~

ini adalah restoran tepi laut yang terletak berdekatan Muzium Marin Labuan.
itu pun if aku xsalah bangunan.
ia juga berdekatan dengan Gelanggang Gasing Labuan.

Restoran ini hanya buka pada waktu malam.
maybe 6pm ke atas.
aku xpasti sangat.

di sini ditawarkan Buffet Seafood.
Hanya RM20 seorang.

terdapat banyak pilihan makanan laut yg boleh dipilih.
ketam, udang, sotong, ikan, ayam n etc.
nasi putih, asam pedas, mee goreng.
kuih muih.
buah-buahan.
teh cina, sirap bandung, sarsi.
pelbagai jenis sayuran.

dulu tempat nih pernah tutup sekejap.
gara2 bankrupt.
tapi, akhirnya dibuka kembali.
dan aku dapat merasa makan di sini.

sorry ya kawan2.
tiada gambar kerana pada masa ini aku sangat lapar dan bateri handphone tiada.
camera tertinggal di hotel.

sekian.

diam!

.:END:.

~marilah bersama2 meramaikannya~

Thursday, November 4, 2010

~Tiara Labuan~

ini adalah nama hotel tempat kami tinggal semasa di Labuan.
bukan kami bayar pon.
aku dan anne tumpang bilik kakak aku.
ekceli dia ada kerja kat Labuan, kami tumpang menyibuk.
haha.

rate bilik?
yang aku taw hanya Deluxe room.
goverment rate dapat la Rm188++.

servis hotel?
ok lah.

time aku mo cek in, di layan penuh ramah.
xtaw la dorg berlakon atau disebabkan dia kenal kawan yg bawa p sana tuh.
ups.

then, masuk ke bilik tuh, srOnok sangat!
ruang besar.
ada peti ais kecil, TV yg bermacam2 channel.
dan dapat juga WiFi Free.

in-house guest dapat menikmati banyak kemudahan di sini.
boleh guna Sauna dan Steam.
main Squash.
Guna Gym.
Pool dan etc.

as for breakfast, free for 2person.
dan choice makanan pagi2 tuh ok lah.
menepati taste aku.
haha.

ini website dorg.

ok lah.
itu ja mau story.

sekian.

diam!

.:END:.

~mau jalan lagi!~

Wednesday, November 3, 2010

~Cuti Cuti Cinta~

Movie Lakonan Farid Kamil dan Nora Danish.
bukan aku yg bercuti2 dan bercinta.

aku tengok akibat kebuhsanan berada di kampung dan mak cik aku amat meminati cerita Melayu.
kami tengok di GSC 1B pada hari ahad.
Harga tiket RM9.
oh, berbaloi jugak lah.

ayat paling aku suka dalam movie nih, nasi lemak 50sen.
hahaha.
lawak jugak la sket2.

cerita nih berkisar tentang seorang anak Tan Sri iaitu Eva yg lari ke mOrib setelah nampak Tunang dia Flirt dengan perempuan laen.
Eva seorang yg amat cerewet dan suka mencari gaduh dengan orang laen.
Ketika di Hotel hanya si Omar (farid Kamil) yg tahan dengan perangai Eva (Nora Danish).

dipendekkan cerita, si Eva jatuh cinta dengan Omar.
dan Eva xjadi kawen dengan tunang dia (Zed Zaidi).
Watak sampingan yg sangat Lucu dalam cerita nih kumpulan fabolous Cat kOt.
huhu.

oleh itu, aku boleh suruh korg tengok muvie nih.
xla teruk sangat.
:)

sekian.

diam!

.:END:.

~oh, crap!~

Tuesday, November 2, 2010

~Funfair Tuaran~

Oh, Please2!
jangan lah pegi!

bukan mahu cOndemn funfair nih.
juz aku rasa xpatOt di buat kot.
erh.

1 Token=RM2.
mahal kan?
lagi baek mereka jual RM1 @ 50sen pon ok!
sebab utama KEBANYAKAN permainan tidak BEST.

Hanya 1 mainan ja beh.
lupa plak nama benda tuh.
swing2 macam roda ferris but not that.
ada lah macam dekat sunway sket2.
haha.

permainan lain, Pancing ikan yg confirm dapat hadiah.
tapi utk dapat hadiah utama, kebarangkalian adalah 1/500 kot.
then, main guling2 bola kot.
xbeh pon.

main dart, tembak dan gelang also bola tuh, main point.
hadiah utama berapa puluh point tah.
mmg susah la.
dan satu permainan memerlukan 2token.
rm4 tuk main bnda ntah apa2 tuh.

baek aku beli barang2 tuh kat kedai.
keseronokan pn xdapt.
erh.

ok lah, malas komen,
xpayah bawa anak p cni.
nanti diorg kecewa macam aku.

sekian.

diam!

.:END:.

~menci!~

Monday, November 1, 2010

~McD Shell Jalan UMS~

tetiba buat pengumuman xrasmi di sini.

McDonalds ini akan ditutup selama lebih kurang sebulan.
untuk proses penambahbaikan atau bahasa pemesnya Renovation.
haha.

macam jadi duta McD sana ja.
aku pengunjung tetap.

dan black pepper spicy chicken mcDeluxe mmg tiada di sini.
nasib baek da rasa hari tuh.
:)

sekian.

diam!

.:END:.

~rasa malas bertimpa2~

~Labuan!!!~

xlama lagi blog aku jadi blog travel kot.
haha.

abaikan.

ada benda laen mo cerita dulu before benda nih.
tapi, aku malas mo taip.
so, aku mo cerita sal Labuan lah.

Cara2 untuk pergi ke Wilayah Persekutuan Labuan dari Kota Kinabalu:

menggunakan jalan udara.
iaitu menaiki kapal terbang ke Labuan.
Harga tiket mungkin Rm150++ sehala.
dan hanya ditawarkan oleh MAS.
AirAsia xda ok!

menggunakan jalan air.
iaitu menaiki feri ekspress dari Jesselton Point atau terminal Feri.
Hanya Labuan Express yg menawarkan khidmat ini.
harga tiket kelas ekonomi+cukai = RM34.60.
harga tiket kelas pertama+cukai = RMRM39.60.
perbezaan antara dua kelas, kelas p1 di atas dan kelas kedua di bawah dan boleh meningkatkan kebarangkalian untuk muntah.

menggunakan separuh jalan darat dan separuh jalan air.
disebabkan Labuan adalah sebuah pulau, so mmg kena guna half2 la kan.
Kena naik bas dari KK (berdekatan Mahkamah) ke Menumbok.
Harga tiket adalah Rm14.
Jika naek kereta sewa, mungkin lebih mahal, lupa berapa, maybe Rm20-30.
Selepas itu, kena naek speed bOat or Feri Angkut.
Aku hanya tahu tambang speed boat iaitu RM15 dan kekerapan perjalanan sangat tinggi.
15min ada ja bot baru.
feri angkut ada masa tertentu.
ini juga bagi kemudahan orang ramai yg mahu bawa kereta ke Labuan.

itu ja aku mo cerita.
nanti kita story pasal bandar labuan pula.

sekian.

diam!

.:END:.

~no komen!~

Sunday, October 31, 2010

~311010~

sangat2 tertekan.
mungkin dengan tulis dekat sini, akan kurangkan ketensenan aku.
urh.

aku serba salah.
jadi yang di tengah2.
memang sukar.

oh, pening.
perjalanan yg menyeronokkan pon jadi kurang seronok.

ok lah, nanti mood datang, aku tulis lagi.
banyak sangat benda mahu cerita.
dem!

sekian.

diam!

.:END:.

~aku benci begini~

Monday, October 25, 2010

~banyak benda mau update~

nantilah.

teda mud.

yang penting ain bahagia.
macam dah kawen budak tuh.

senyap2 pulak.
ok, i majok ngan u lah ain!

haha.

nanti cerita pasal nih di laen entri k.

sekian.

diam!

.:END:.

~oh, apa!~

Sunday, October 24, 2010

~Free Your Ideas by Digi. Vote Us!~

mari kita story pasal bnd nh,
kami terjOin!
haha.

aku baca benda nih kat cni.
dan sedang aku berjalan bersama2 adek2 di Times Square, ada seorang perempuan datang.

Ayat p1, Saya xjual barang taw.
haha.
macam dia taw apa difikiran.

so, kami memfollow Dia @ Alya ke meja.
She explained to us about the contest, and suprisingly my sisters interested!
oh dem, kena masuk competition pulak.

tapi, apa salahnya if menang kan.
so kami join.

sekarang, aku mo minta korang tolong vote.
boleh?

memula like page nih, Digi Youth.
Then, Like kat ENTRI INI.

Yang paling comel, bukan aku.

Thanks kawan2.

sekian.

diam!

.:END:.

~mahu menang!~

Saturday, October 23, 2010

~restoran nasi ayam juara~

im a champion!
haha.

ini adalah nama restoran.
banyak cawangan.

kali ini aku cerita pasal cawangan di kingfisher.
terletak bersebelahan mawie restoran dan kedai handphone.

makanan yg sangat banyak ditawarkan adalah Nasi Ayam.
harga nya RM4.00

hari tuh aku pegi ngn Bell, servis masih ok.
mungkin time th aku xlapar sgt.
so, rasa protes tuh kurang.

tapi, hari tuh bila aku pegi ngn kakak aku, dengan harapan dapat makan nasi ayam.
mereka tidak melayan kami secara properly ok!

kami order 2nasi ayam dan air.
then, air sampai.

kami tunggu nasi ayam.
10minit aku sabar lagi.
20minit, kesabaran terhakis.
dan pada minit ke 30 kesabaran aku tercabar.
ini kerana orang yg baru sampai 2minit, diberi Nasi Ayam dulu.

ingat kami nih tunggul kayu kat tepi tuh.
penat la aku signal kami xdpt lagi nasi.
dan tidak dilayan.
fine!
kami balik lah.

dan tiada perkataan maaf pon dari pihak ko.
maybe aku emo.
but, customer always right kan?
we pay and we deserve good service.
dem!

lepas nih, aku xkan pegi kedai ko!
servis buruk!

sekian.

diam!

.:END:.

~bukan menghasut cuma menyatakan~

Friday, October 22, 2010

~Doorstep Laundry~

ini adalah nama kedai dobi.
terletak di kingfisher.
if dari simpang masuk kedai2 kf, ia terletak di barisan pertama.

aku lupa kedai sebelahnya apa.
macam restoran.
tapi, sangat lupa lah.

mari kita story pasal servis.

untuk cucian biasa, RM2.20 per kg.
utk towel dan laen2 benda, harga lebih mahal.
aku lupa tgk.

sampai2 aku dilayan oleh amoi cina yg baek hati.
lemah lembut ja.
membuatkan aku selesa mau antar.

dan keburukan tempat ini adalah mereka tidak call lepas dobi siap.
aku tunggu2 lah di call.
tapi, tidak kunjung tiba panggilan itu.

aku bukan xmo call dorg, tapi masalah kredit.
semenjak tiada gula hati, mmg xbertop up henpon aku itu.
haha.

dan baju2 aku tidak diletakkan softener.
tiada bau wangi dobi.
erh, tensen.

apa2 pon, aku suka kedai ini.

sekian.

diam!

.:END:.

~kL oh kL~

Thursday, October 21, 2010

~bLack pepper spicy chicken mc deluxe~

panjang sangat nama burger mcD yang baru nih.

saya sangat benci suka burger ini.

untuk makluman ini adalah burger yg dijual untuk masa terhad sahaja.
ia merupakan extended version of spicy chicken mc deluxe.

oleh kerana SCMC sgt pedas, dan ini ditambah pula dengan Black pepper, ia menjadi semakin pedas.
untuk menghabiskan buger ini, sebotol air aku minum.

main point di sini, aku makan sos tomato di mana2 fast food.
makanan pedas adalah pantang utk aku.

tapi, Mc Flurry Milo yg baru itu tidak sedap seperti yg dibayangkan.
manis sangat2.
urh.

tiada gambar utk di share.

sekian.

diam!

.:END:.

~aku di kL, siapa mahu jumpa msg aku~

Wednesday, October 20, 2010

~buried~

muvie paling jimat kot.
hanya ada seorang pelakon.
beberapa suara.
props hanyalah keranda, pisau, lighter, handphone, lampu suluh dan beberapa batang lampu yg aku lupa namanya.

aku tengok di GSC 1B.
nasib baek guna student card, dapatlah rate RM6.
haha.

sila jangan sesekali tengok cerita nih.
dari awal hingga akhir, cerita Ryan Renolds @ Paul Steve Conray di dalam keranda di Iraq kununnya.
dia dimasukkan oleh pengganas yg konpomlah dinyatakan Muslim.
bias ok!

cerita ini sangat buhsan.
pelakon tambahan adalah seekor ular yg hanya muncul tidak sampai 5minit.

endingnya, dia tidak terselamat pon.
mati ditimbus pasir.

sekian.

diam!

.:END:.

~pelik!~

Tuesday, October 19, 2010

~oh please!~

sangat mudah terasa hati ok!
bukan orang laen.
tapi aku.

maybe teda maksud pOn.
but, im a normal person.
those feeling cannot get rid.

im an ordinary person.
so, please dont hurt my feeling.
haha.

the most important thing, im not change at all.
im always be me.
always be a princess for my parents, for my siblings and for my family.
eventho im nt a real princess.
:p

please be gentle with me.
im easily broken into pieces.

urh, dem!
away.

sekian.

diam!

.:END:.

~aku begini~

Monday, October 18, 2010

surat berantai dari pacidotkom


mOod menyelesaikan tag sudah mari.
haha.
ini dapat dari encek kf.

1) Write 5 interesting facts about the person who gave u this award....

1. dia sangat sukakan naruto.

2. dia suka blogwalking n komen2 blog orang.

3. dia rajen update blog.

4. dia baek hati. *bagi hadiah besday aku, thanks kf!*

5. dia belom berkahwin, jadi, silalah ngorat. haha.


2) Write down 10 interesting facts about yourself and your hobby...

1. aku anak sultan tapi itu memang tipu lah. haha.

2. aku sedang sambung belajar tapi tengah menghadapi krisis mahu berhenti belajar.

3. aku suka baca buku tapi semua buku aku hilang diambil orang.

4. aku suka minum coke tapi aku xsuka minum susu.

5. aku benci seorang perokok tapi xkan mo pulau orang yg merokok pula.

6. aku suka jalan2 tapi selalu tiada duit untuk berjalan.

ok cukup lah, tiada benda lagi mo ditulis.

3) Pick your most 10 deserving recipients and describe them...

part ini paling aku tidak pandai.
jadi, siapa baca, mesti buatlah.
haha.

jalan selamat???

sekian.

diam!

.:END:.

~malas!~

Sunday, October 17, 2010

~Fantasia Cafe~

sedap ja nama restoran nih kan.
terletak di Medan Selera Majlis Daerah Ranau.
Kedudukan tepat, aku xdapat terangkan.
sebab xfamiliar sgt jln pekan Ranau.
yg aku pasti, berdekatan dengan Pasar Ranau.

jangan tertipu dengan nama restoran ini.
mereka memberikan impresi buruk ke atas restoran sendiri.

layanan sangat lambat.
hampir 10min baru kot diorang layan, walaupun kami panggil.
dimaafkan sebab orang ramai kOt!

siapa penah tgk nasi goreng ikan masin yg di dalamnya terletak ketulan besar ikan masin?
di sini kamu semua boleh tgk.
aku pikir, dia malas mo potong kecik2.
fine.

bila minta tisu, habis pula tuh.
dan berdekatan situ ada pOn kedai.
apa salahnya beli sekejap.
dan bagi customer kepuasan hati.
erh.

nasib baeklah air tuh sedap.
walaupun kurang gula, mmg kamu risau pelanggan dpt kencing manis kan.
:)

harga tidak dapat dipastikan.
sebab tiada menu!
punya besar restoran tiada menu.
dem!
maknanya dorang boleh letak sesuka hati lah harga.
patut dikenakan tindakan nih.
muahaha.

kesimpulannya, aku xkan pegi ke restoran sama buat kali kedua.
layanan tidak memuaskan.

ini pendapat aku.
if kamu mo marah, terpulang.



g



sekian.

diam!

.:END:.

~malas!~

Saturday, October 16, 2010

~Poring Hot Spring~

ini adalah nama tempat untuk bermandi manda.
mandi air panas fresh dari Mt Kinabalu kot.

lupa asal usul mcm mn benda nih bley wujud.

untuk ke sini, anda haruslah drive hingga ke Ranau.
dan meneruskan perjalanan mengikut laluan ke Sandakan.
Anda akan nampak papan tanda besar menuju ke sini di sebelah kiri.
direction yg aku bagi adalah dari arah kota kinabalu.

jangan tertipu dengan jarak yg ditulis di atas papan tanda itu.
kerana dari simpang kununnya 15km.
tapi itu hanya jarak dari simpang depan ke simpang satu lagi.
dari sana, jarak nya 9km lagi.
barulah korang akan nampak pintu masuk di sebelah kiri.

bayaran masuk utk warganegara, dewasa =RM3.
kanak2 = RM1.
bagi pelancong asing, tidak pasti.

mmg dari kecil aku sudah terdidik ke sini.
tiap2 kali msti bergambar di jambatan gantung itu.
di papan tanda poring itu.

oleh itu, kali ini melakukan kelainan dengan tidak bergambar sama sekali di situ.
panjang lebar punya ayt.
haha.

di sini ada ruang mandi terbuka dan tertutup.
yg terbuka free lah.
tapi, wajiblah berebut2 dengan ramai orang yg pastinya mahu mencuba air panas poring.

disebabkan malas menunggu, kami pon memilih ruang mandi tertutup.
bagi bilik bersaiz standard, 1shower, 1bath tub, rm15.
dan dalam 1rumah ada 2bilik standard.

satu lagi ialah, deluxe room, rm20.
1bath tub, 1shower, dan mungkin 1jakuzi.
kami xdpt bilik nh sebab penuh.
haih.

yg penting siuk.
haha.




sekian.

diam!

.:END:.

~penat!~

Friday, October 15, 2010

~intan cafe~

aku rasa itu lah tempat makan kami di kundasang.
terletak di tepi jalan dan di atas bukit.
menghala ke Hotel Perkasa @ Zen Garden.

terkenal dengan Sayap ayam yg sedap dan menyelerakan.
layanan baek lah.
tidak menyakitkan hati orang.
haha.

1benda yg mahu improve, sila pastikan tiada lalat mengerumuni pelanggan anda.
bukan kerana dia busuk, tapi sebab terpikat dengan makanan anda.
maybe kena letak lilin atas meja kot.

harga Sayap ayam adalah Rm1.20.
ini agak murah berbanding di KK.

dan sila korek telinga anda sebelum mengambil order.
aku minta Ice Lemon Tea.
tapi, ko bagi Ice Lemon.
nasib baek boleh diminum.

overall, aku berpuas hati.

ada aku kesah kau ada???
:)






sekian.

diam!

.:END:.

~aku mahu makan~

Thursday, October 14, 2010

~Eat.Pray.Love~

mahu baca penerangan dari wikipedia, klik sini.

aku tengok muvie nih bersama bff, bell n anne.
di GSC, Suria Sabah.
walaupun GSC 1B paling dekat, muvie nih hnya ada di Suria.
erh.

Eat.Pray.Love = Spaghetti.Meditation.Man.
itu konklusi yg dpt aku buat after tengok muvie nih.

part paling aku suka, EAT!
all those foods in italy looks yummy!
if i can go thre and eat those foods, dreaming again.
spaghetti, pizza, oh dem.
haih.

part paling aku malas tengok, PRAY!
in india, those meditation to Gurugita.
as for me, im not into it.
khurafat urg kita ckp.
haha.

then, in BALI love the BEACHES.
mahu2 pergi, but ntah bila.
tunggu kaya.
tunggu2.

dan also, i like KETUT.
comel sangat pak cik tuh.
ntah dari mana dia kena jumpa.
cumil!

oklah, if korg mahu tengok muvie nh, pastikan org itu boleh memahami jalan cerita.
juga seorang yg paham cerita romantik yg lembap.

bintang n rating?
laen orang, laen taste.

sekian.

diam!

.:END:.

~apa2 lah~

Wednesday, October 13, 2010

~no komen~

ayat macam artis.

ekceli, aku banyak post entry hari ini.
itu ja main point.
haha.

aku bukan hipokrit.
macam mau jerit kuat2 kat muka orang tuh, ini adlah diri aku yg sebenar.

dont bother pakaian aku.
cara bercakap aku.
siapa kawan aku.

sebab diorg lagi lama kenal aku dari kamu.
kita xberapa rapat walaupun hubungan kita kuat.

sangat2 beremosi hari ini.

tadi, adek aku cal, aku tiba2 jadi emo.
mmg isu2 sensitif tidak boleh disentuh skrg.
aku tau ko bukan sengaja.
cuma skrg aku xbley terima tekanan itu.

aku mau cepat2 kawen.
mmg gatal.
tujuan asal, biar dia yg jaga aku dan bagi belanja ngn aku.
konpom orang lari bila dapat tau kriteria utama orang yg aku mau kawen, mesti ada duit tuk support setadi aku.

hati aku penat.
*abaikan penggunaan kata2 itu*

tolong encek cinta, datang dengan tepat.
jangan maenkan hati aku yg penat nih.

desperate sangat!

dan, aku rasa mahu quit setadi.
pegi jauh2.
pegi jadi volunteer tuk misi keamanan ka.
apa2 lah.
asalkan lari dari life skrg.

too much pressure on me.

sekian.

diam!

.:END:.

~aku emo~

~Jururawat mati!~

dekat akhbar2 pemes uda cerita nih.
mau baca lebih lanjut, klik sini.

kawan aku kenal mangsa nih.
baru bercerita last week.
cantek orangnya.

memula kereta dia dijumpai dekat hotel garden berdekatan dewan masyarakat.
dan lastly, mayat mangsa ditemui di kingfisher.
dan itu sangat2 dekat ngn rumah aku!

sekarang rasa tidak selamat utk keluar rumah.
erh.

takot!

sekian.

diam!

.:END:.

~kena cari bodyguard nih~

~Kinabalu Rose Cabin~

ini adalah nama tempat tinggal kami di kundasang.
pada mulanya, mahu ke Fairy Garden, tapi da buhsan.
lagipun Rate Rm73.50 da teda.
yg tinggal hanyalah Rm105.

tapi, di Kinabalu Rose Cabin, bukannya murah pOn.
rate paling murah adalah RM105.
disebabkan sudah buhsan dengan Fairy Garden, kami decide tinggal sini.

mula2 masuk bilik, Bagus lagi Fairy Garden.
haih.
Lama2 duduk dalam bilik, boleh terima semuanya.
Suis hanya ada satu.
Aircond mmg tiada ok!
bukan sebab apa, Kundasang kan sejuk. :)

TV ada HBO yg bersubtitle kan Bahasa Cina.
owner tuh igt customer dia suma Cina ka.
urh.

Tandas kecil, tapi xkesah lah.
asalkan boleh mandi dan guna toilet tuh.

tapi, yg paling aku suka, view kat blkg bilik.
nampak Mt Kinabalu!!!!
yahOo!!!

tidak sama pOn macam yg explain di sini.

kesimpulannya, ok lagi Fairy Garden,
:)










sekian.

diam!

.:END:.

~apa2 lah~

 
blog template by suckmylolly.com : background image by Patrick Hennessey