Wednesday, April 14, 2010

~prapeni thai~

misi mencari makanan di waktu malam.
bersama2 ibu mengandung dan suaminya.

kami berfikir2 mahu menuju ke mana.
memula mO pg kedai mamak.
kerana ibu mengandung tidak putus asa mencari laksa.
tetapi, akhirnya tidak jadi ke situ.
kami ke restOran 'Prapeni Thai'.

terletak di petagas.
bersebelahan dgn kedai tayar kOt.
aku xberapa nmpk jalan pada waktu malam ini.
haha.

1st impressiOn: makanan sure pedas! thai la katakan.
2nd: pelayan suma pOmpuan?
3rd: tukang masak agak hensem. haha.

hakikat p1: makanan dia boleh tahan. aku xhabis pOn. sbb terlalu banyak n masakan bley imprOve lagi.
2nd: pelayan dia semangat gila mahu balik. kelam kabut kemas meja.
3rd: harga sedikit mencekik. tp, standard utk price sbh la.
4th: minuman mesti mahu improve! xckup gula ka? ups~

cukup2 lah mengOmen.
tempat ini masih boleh dikunjungi.
mungkin kerana kami pelanggan terakhir utk malam tadi, mereka tidak bekerja sepenuh hati.
haih.



leong fun susu, rm 2.80.
[xpenah try, air kakakku]


ice lemOn tea, rm2.00
[kurang gula?]

envi restOran.

nasi gOreng pattaya, rm5.50.
[sgt banyak. see!]

nasi paprik, rm 6.00.
[1st time jumpa paprik merah. isk~]

sekian.

diam!

.:END:.

~esOk adekku kOnvo~



6 kOmentar:

Nurul Aima Hj Kaim said...

jadi jumpa la laksa?tabah jg c matt aa ahahaha..

farhana said...

mlm2 mcm ni bikin gue kelaparan..
erkkk..paprik bkn mmng wane merah ke?

ainShahajar said...

weh. paprik biasa kaler merah
kadang je coklat

kurang gula lah bagos.. ko nih put

mahal

ct zawiyah said...

oit dak ciput!!! paprik mmg lew kaler merah..dh tue ko slalu jumpe paprik kaler ape?? hahaha..lwk siot bdk nih

~miszirdawaty~ said...

k.aima: erm, xjua jmp kak.
ibu mengandung~
d lyn ja nh. haha~

paan: sila cari fOod cepat2.
nmpk sgt xbca post lepas2.
:(

ain: kO pon sme. mmg bce sekali imbas je pOst ak.

xmanis lgsg weh. mcm minum teh kOsong.

kawi: nh lg sOrg. tampOr kang.
xpenah bce pOst i dolu2 ke.

statement penting:dlm pOst2 laen, i da tekankan paprik di sabah berwarna kuning Or seperti ladna.

tQ!

ct zawiyah said...

len kali tulis lew 1st time jumpe paprik kaler merah dekat sabah!!! ayt x lengkap..bluueeekksss~~!!!!

 
blog template by suckmylolly.com : background image by Patrick Hennessey