Saturday, October 16, 2010

~Poring Hot Spring~

ini adalah nama tempat untuk bermandi manda.
mandi air panas fresh dari Mt Kinabalu kot.

lupa asal usul mcm mn benda nih bley wujud.

untuk ke sini, anda haruslah drive hingga ke Ranau.
dan meneruskan perjalanan mengikut laluan ke Sandakan.
Anda akan nampak papan tanda besar menuju ke sini di sebelah kiri.
direction yg aku bagi adalah dari arah kota kinabalu.

jangan tertipu dengan jarak yg ditulis di atas papan tanda itu.
kerana dari simpang kununnya 15km.
tapi itu hanya jarak dari simpang depan ke simpang satu lagi.
dari sana, jarak nya 9km lagi.
barulah korang akan nampak pintu masuk di sebelah kiri.

bayaran masuk utk warganegara, dewasa =RM3.
kanak2 = RM1.
bagi pelancong asing, tidak pasti.

mmg dari kecil aku sudah terdidik ke sini.
tiap2 kali msti bergambar di jambatan gantung itu.
di papan tanda poring itu.

oleh itu, kali ini melakukan kelainan dengan tidak bergambar sama sekali di situ.
panjang lebar punya ayt.
haha.

di sini ada ruang mandi terbuka dan tertutup.
yg terbuka free lah.
tapi, wajiblah berebut2 dengan ramai orang yg pastinya mahu mencuba air panas poring.

disebabkan malas menunggu, kami pon memilih ruang mandi tertutup.
bagi bilik bersaiz standard, 1shower, 1bath tub, rm15.
dan dalam 1rumah ada 2bilik standard.

satu lagi ialah, deluxe room, rm20.
1bath tub, 1shower, dan mungkin 1jakuzi.
kami xdpt bilik nh sebab penuh.
haih.

yg penting siuk.
haha.




sekian.

diam!

.:END:.

~penat!~

7 kOmentar:

Uruchimaru @ kf said...

eh dh blog ni dh mcm blog travel plak !

hihi......

ainShahajar said...

uish.. sexy nye ko mandi manda''haha

~miszirdawaty~ said...

kf: haha, mcm da betukar arah plak blog nh,
da blur mo post apa, share ja bnd nh,
:)

ain: uish, ne de sexy, sorg2 je pon, hahaha~

N N said...

ckp kat datuk ali ashgar, nak duit raya ;p
kehkeh

N N said...

ckp kat datuk ali ashgar, nak duit raya ;p
kehkeh

Nurul Aima Hj Kaim said...

waaah maybe nxt time amik yg private la kan..PASTI BEST enda payah berebut!! ble booking on9 ka? kah kah kah

~miszirdawaty~ said...

cik nab: minta sindri. haha,

k.aima: 2la, beh th pky private nh,
erm, teda pc dorg kak, manual la kali,
kertas th pntg,
muahahaha

 
blog template by suckmylolly.com : background image by Patrick Hennessey