Tuesday, March 30, 2010

~happy birthday eein~

Oh, hari ini besday my bestie.
ceelyn steven.
mO eja full name dia, mmg aku xpandai.
tkt salah eja.
haih.

ucapan buat eein.
anda telah menjadi tua.
umur anda 22 Ok!
bukan 12 tahun.
heh.
semOga eein dapat bf yg diidamkan.
dapat kerjaya yg diimpikan.
dapat kebahagiaan yg diinginkan.
dan sebagainya.

mahu uplOad pic malam tadi.
rasanya, tidak senonOh perwatakan kami.
aku pegi ke umah sewa dOrg kol 12 malam.

ya, anak encek ali terlalu berani.
if encek ali taw, mahu dimarah anak perempuannya.
tapi, cukuplah bagitau mum.
haha.

malas merepek.

malam nih pegi umah sewa mereka lagi.
mahu makan2 dan sambut hari lahir eein.

aku sayang kamu.

sekian.

diam!

.:END:.

~aku saket hatikah?~

Saturday, March 27, 2010

~tengah fikir buat tajOk apa~

teringin mahu makan sedap.
tapi, di mana tempat yg paling sedap di sabah nih.
have nO idea at all.

aku da try sekitar alamesra tuh.
tapi, teda la yg SANGAT sedap.

nasi ayam antarabangsa tuh sedap dan murah.
abg n angah boleh tahan. [sumpah xsdp!]
tiara tOm yam, mmg xsdp lgsg! pelayan cm syihal. menjeling xpasal2.
laen2 tpt, sgt biasa la.
tidak sedap dan tidak terlalu buruk.

area2 1b pOn sudah buhsan.

fast fOod pOn tidak teringin mO makan.

mungkin aku patOt makan nasi lauk garam ja.
haha.

sekian.

diam!

.:END:.

~apakah yg aku tulis?~

Friday, March 26, 2010

~sekian lama tidak~

bahasa aku mmg terOk.
tapi, kOrg faham kan.
haha.

telah ditag Oleh cik stefyanie yg sungguh gOjes.
suka tgk kebahagiaan yg terpancar di mata stef.
dia sangat hepy di samping yg tersayang.
[oh, bila aku mO jadi g2 jgk. sumpah jeles!]

disebabkan aku malas mengetag.
sesiapa yg membaca entri ini, sila kutip yah.




senyOm gembira.

sekian.

diam!

.:END:.

~irritated bila maklumat tuh xbtOl~

~sinariO cafe 2~

setiap Org yg duduk kt area kOta kinabalu, esp likas, alamesra, kingfisher n etc kOnpOm taw tpt nih.
haha.

ketika melihat bunting pakej lunch mereka, aku sgt terGODA.
tetapi, iklan mmg suka menipu.
apa yg aku dapat tidak la sehebat yg di dalam gambar itu.

mmg harga nya murah, rm5.
tapi, if kualiti tidak dijaga xpatOt juga.

aku minta set nasi ikan 3rasa kOt.
fOod tuh sejOk.
kalo iya pOn pegi la heat kan skjp. apala.
nasi nya keras, dia bg aku bhgian plng bwh dlm periuk nasi.
ikan dia teda pOn terasa 3 RASA itu.
cOke tuh cup yg plng kecik.
mybe mo reduce cOst kan.
tapi, aku rasa cOke bercampur air.
apakah.

then, aku ada mintak rOti bakar.
fuh!
igtkan sesedap yg aku buat.
tapi, anda sindri la pikir.

malas mO kutuk2 lebih2.
nanti ada plak grOup 'i hate miszirdawaty bLog'
kena fLag ka.
hapa ka.

tapi, if rasa betOl2 kaya.
pegi la makan kat sinario cafe nih.
makanan sumpah semua mahal2.

sekian.

diam!

.:END:.

~aku masih mencari tpt makan sedap~


Thursday, March 25, 2010

~cOntest ker lucky draw?~

Oh, macam bida pulak bercakap sJung dlm bLog nih.
haha.

malas mau ckp lebih2.

dpt tahu cOntest nh dari cini.

hadiah dia sumpah menarik!
[i tergOda]
haha.


Hadiah extra special:
Peserta pertama yang mengemail kami & menepati syarat2 yang ditetapkan layak memenangi:
  1. 1 x Kebaya Jawa (set baju pasang + selendang), harga pasaran RM 100++
  2. 2 x Brooch batu Austria berjuntai
Tempat pertama:
  1. 1 x Telekung Wadimor dari Indonesia, harga pasaran RM 200++. Boleh pakai nak g terawikh nanti k, dan sangat exclusive nak buat hantaran pun boleh ;)
  2. 1 x Brooch batu Austria berjuntai
Tempat kedua:
  1. 1 x Kebaya Jawa (set baju pasang + selendang), harga pasaran RM 100++
  2. 1 x Brooch batu Austria berjuntai
Tempat ketiga:
  1. 1 x beg dompet Chanel gold-colour (non-authentic)
  2. 1 x Brooch batu Austria berjuntai
5 hadiah saguhati:
  1. 1 x beg dompet Chanel black-colour (non-authentic)
  2. 1 x beg dompet LV black-colour (non-authentic)
  3. 1 x beg dompet LV maroon-colour (non-authentic)
  4. 1 x beg dompet D&G gold-colour (non-authentic)
  5. 1 x beg dompet Chanel brown-colour (non-authentic)

sOklan nya xla susah mau mati.
klik sini.

p/s: sesiapa yg minat mO jOin contest ini, sila bgtau aku.
plz.
><

sekian.

diam!

.:END:.

~mmg suka online shOpping~

Wednesday, March 24, 2010

~aku berjaya~

menukar wiper kereta.
haha.

itu pOn mau kecOh kan.
ini bLog aku.
sO, pedulikan keBANGGAan diri ku.

tapi, aku bukan menukarnya bersendirian.
atas bantuan ckin.
kami berjaya.

time kami tukar th, ada la sOrg pak cik th lalu.
[xkemik ka keta kena naek g2]

oh pak cik,
wpn aku gemOk,
tapi, masih lagi tidak dapat mencederakan sang kancil yg ku pandu ini.
lalala.

selepas ini, aku akan cuba utk mencantekkan sedikit kereta itu.
bukan modify ka hapa.
juz mo kemas.


aku mmg malas.
heh.

sekian.

diam!

.:END:.

~aku gemOk~

Tuesday, March 23, 2010

~hari ini hp berbunyi lantang~

telinga aku sangat saket hari ini.
terpaksa menjawab call2 peminat.
haha.

ekceli bukan peminat pOn.
supplier call xhenti2.

sekejap sOrg nh.
sekejap sOrg th.
pas2, jmp yg nh plak.
gelak2.
then, settle kan barang yg mO beli.

Oh, hidOp ku sungguh indah.
kerana pemes sedikit hari ini.
lalala~

aku sangat saket hati.
tidak boleh dibincangkan disini.
boleh mengakibatkan kejatuhan institusi keluarga.
munguk.

takOt hubungan yg rapat jadi hambar.

sekian.

diam!

.:END:.

~aku sangat geram~

Monday, March 22, 2010

~sekadar menghapdate~

ekceli malas hapdate.
haha.

tapi, saja mo tekan2 keybOard.
wink2*~

kena urus Quote segala.
beli brg.
bila gaji, kena urus gaji.
malas lagi.

esok buat plate.
semakin terer mencampurkan segala bahan2 utk menjadi agar.
aku mmg suka puji diri.
so, ada masalah?
lalala~

semua diam.

saya sayang kamu.

tetiba plak.
haha.
munguk.

sekian.

diam!

.:END:.

~merepek xsudah~

Saturday, March 20, 2010

~im crying~

semua sebab ain.
gara dia buat entry nih.

sangat rindukan kamO semua.

aku duk paling jauh.
if de rezeki, aku g kL.

kOnpom gtaw kOrg.
jajni kite kne jmp.
uhuk~

sekian.

diam!

.:END:.

~mOod emO~

Wednesday, March 17, 2010

~intebiu~

sumpah kali nih xmO cita sal intebiu.

benci intebiu.

benci org yg mengintebiu.

benci org yg pegi intebiu tuh.

dem!

sgt mrh dgn mak cik2 tuh dan si belagak.

sekian.

diam!

.:END:.

~igt dia sOrg ja bagOs~

Thursday, March 11, 2010

~spm Oh spm~

hari ini result spm kuar.
gila berdebar2.
macam aku pulak yg amek paper tahun nh kan.
haha.

aku amek spm 6tahun yg lepas.
kiranya, 2004 la kan.

bila dapat tahu result mahu kuar, aku nebes semacam hari tuh.
makan xkenyang.
tidur xlena.
mandi siyes basah.

tipu!

aku lgsg teda perasaan mO amek result.
ini disebabkan oleh encek ali xmemberi kebenaran utk ke sana.
bak kata beliau, 'spm ja pOn. xpyh la amek.'
aku dgn nada frust, Ok lah.

spm 04.
mmg aku rasa result da hancur.
xlayak msk U pOn.
sbb time spm aku maen ja.
Org blk raya, aku blk raya.
org belajar, aku tidur.
org maen, aku jOin.

dipendekkan stOry, aku dapat call dari sekolah.
suruh amek result.
bingung sekejap time tuh.
aku letak tepOn.

after dat, dad call.
marah2.
ckp napa dpt result cm2.
setelah menangis air mata darah, dad menenangkan aku.
dad ckp Ok pOn dpt 8a tuh.

ceit, pnt ja nanges.
igtkan fail ka hapa.
dad mmg suka wt nebes.

oleh itu, kpd adek2 yg ada dad perangai serupa ngn dad aku, jgn mrh k.
dOrg saja tuh.
huhu.

sekian.

diam!

.:END:.

~sijil spm aku blOm amek. siapa bulih tulung nih~

Tuesday, March 9, 2010

~quOtatiOn~

hanya ada 1wOrd.

benci.

aku benci mO urus.

sekian.

diam!

.:END:.

~berfikir~

Monday, March 8, 2010

~kecik menang~

raja lawak.
yg ke4 kah?
mungkin la.
xamek taw sgt.

kecik menang.
idlan nO 2.
alex nO 3.

tapi, muka idlan cm agak bengang tadi.
aku salah tgk?
kakak aku menyetujuinya.
maybe kitorg kena gOsok mata lbey cket la.

kecik menang bwk keta blk membakut & tuaran.
oh, bolehlah mak diorg keliling kg ngn keta baru.
mereka menitiskan air mata gembira.
tidak sangka menang kot.

alex pula.
persembahan mmg meletop malam tadi.
tapi, aku terlepas babak muzikal.
kerana masalah diri.
akan ku tunggu ulangan.

ok.
sila tidur.

sekian.

diam!

.:END:.

~rajen plak hapdate~

Sunday, March 7, 2010

~makan mmg serOnok~

terasa gemOk.
dulu mahu gemOk.
sekarang mahu kurus pula.

terasa naek berkilo2.
Oh, kena senaman begini.
cepat2 lah kurus.
nanti mahu kawen, susah Oh.
haha.

tadi pergi makan seafOod.
kat Gayang SeafOod Restaurant.

terletak dekat gayang la.
jalan tuaran bypass.
berdekatan juga dgn tempat jual puding kelapa.

tadi, terlupa bawak cam.
oleh itu, tiada gambar.

fOod nya boleh tahan.
udang yg fresh.
ketam yg sungguh sedap.
sayur yg aku mampu tgk sahaja.
hidung gajah!
boleh percaya ada fOod nama ny g2?
rasanya like sotOng.
bt, lbey sedap la.

service, agak okeh.
tapi boleh improve.
ada pekerja yg sombong.
sib baek bukan suma.
if x, mahu tutOp kedai.
haha.

cukop.

sekian.

diam!

.:END:.

~pening~

~oh, mengapa begini~

bila mahu rajen.
bila mahu jadi pandai.

abaikan ayat di atas.

bila aku sudah smbg setadi.
aku dpt intebiu.
tapi, mmg aku mengharap dapat jOb tuh.

xkan la mo abaikan setadi skg.
dad ckp, try g intebiu tuh.
dapat xdpt blkg kira.
if dpt, stdy tuh part time.

oh, terseksa nya diri.
malas pegi intebiu.
kena pakai cantek2.
kena standby dgn segala macam jenis soklan.
aduh.

malang.

sekian.

diam!

.:END:.

~lapar ditengah malam~

~pLanning itu penting~

bukan mahu cakap aku pndy wat planning.
tapi, aku rasa budak kecik pOn taw mO wat bnd nh.
if kita plan bagOs2, mesti xjadi cm2.
nOw, exp mmg da sah2 hancur.
apa mahu jawab nanti.
haih.

aku pOn xpaham cara kerja nih.
memula wat cara nih.
then, tiba2 tukar cara laen.
bukan kah susah macam itu.

mesti korg heran aku merepek nih.
ini hanyalah ketidakpuasan hati apabila gerak kerja org laen, menyusahkan aku.

bukan la mahu cakap aku perfect.
tapi, bak kata kawan aku BST.
terminology nih hanya kami berdua yg paham.

kawan itu hanya mahu nampak pandai sentiasa.
aku taw aku xpndy sgt.
tapi, aku xd la bodoh sgt xreti plan kerja.
huh.

bila kita cakap, dia pulak seperti tidak puas hati.
kami hanya menegur.
bukan mahu menyakiti.
bila da xjadi, mesti mahu reka2 alasan.
akhirnya, kami yg xbrp pndy nih juga bersuara.

sudah2 la merepek.
org xphm pOn ko ckp apa nih.
haha.

aku mmg xsuka duk lab lama2.
saket oh.

sekian.

diam!

.:END:.

~bukan semua org sempurna~

Monday, March 1, 2010

~mata beLom mahu tutup~

tidak dapat tidur.
itu main pOint.

aku suka dia.
tapi, dia xsuka aku.
sebab dia da ada org dia suka.

aku rasa dia maen2.
tapi, dia mcm seriyes.
sebab dia ckp g2.

aku rasa dia baek.
tapi, dia mmg jahat.
sebab dia bukan org baek.

aku rasa dia bukan untuk aku.
tapi, dia macam seswai buat aku.
sebab aku rasa g2.

sekian.

diam!

.:END:.

~gara2 tidak dapat tidur~

 
blog template by suckmylolly.com : background image by Patrick Hennessey