Friday, April 30, 2010

~restOran getaran jiwa~

terletak di tepi jalan.
berhampiran jalan besar.
berdekatan dgn 1bOrneo.
kedudukan tepat: alamesra.
restOran getaran jiwa.

ini kali kedua makan di sini.
hari itu aku n ckin makan nasi campur.
kali ini, makan lunch yg terlalu lewat di sini.
bersama ibu mengandung n ckin.

layanan bagus.
minuman sedap.
tom yam itu sedap.
kueh tiaw ckin, terlalu bnyk kunyit!
1st time tgk kueh tiaw mamak TERlalu kekuningan seperti di bawah.
meja melekit.
tolak markah!
><

mungkin pak cik2 suka gather kat cni.
nmpk rmy org berurusan.
sana sini bincang bisnes.

konsep kedai ini sangat baek.
terdapat banyak pembahagian makanan.
ada western.
ada pisang goreng.
macam2 lagi lah.

xsempat snpa pic banyak2.
tgk ja pic di bawah nih.




kueh tiaw mamak ayam. [rm5.50]


tom yam ayam [rm7.00]


nasi puteh. [rm1.20]

ice lemOn tea. [rm2.00]


telur dadar [rm3.00]


nasi gOreng pattaya ayam [ rm5.50]

ada harga yg mencekik juga la.
seperti telur dadar itu.

sekian.

diam!

.:END:.

~ini scheduled pOst~

Thursday, April 29, 2010

~kenny rOgers rOasters~

hari itu pergi berjalan bersama my bestie time yS dOlu.
puan najaa sapili.
tittle dia puan, Ok.
anak da ad sOrg.
oh, jelesnya diriku padamu.
huhu.

destinasi yg dituju utk lunch ialah kenny rOgers rOasters, suria sabah.
dapat diperhatikan, ramai org tkt berbelanja d restOran ini.
aku rasa harga fOod court kt ats lebih krng dgn fOod cni.
lebih sdp n berbalOi kot.
huhu.

layanan mmg memuaskan.
tidak lah sOmbong.
buat muka ketat ngn kitOrg jauh sekali.
tapi, mgkn juga diOrg pkir, mampu ka pmpuan nh mkn cni.
muka selekeh habis kan.
hjng mggu kebajikan diri tidak terjaga.
><

meja tidak melekit.
suka!

berbalik kepada makanan, sila tgk pic d bwh.


chOc n vaniLLa muffin.


cOke idaman!



bLack pepper chicken, macarOni cheese, mashed pOtato, cOleslaw.



tangy chicken spagetthi


capuccinO.


mak Org!

resit.lalala.

ayam sedap.
spageti rasa cm kuah asam laksa.
muffin manis sgt.
air sumpah sdp!

ini ja aku mO cerita.
gerenti puas hati p makan cni.

tapi, carilah outlet laen.
suria sabah tidak beh utk dijelajahi.

sekian.

diam!

.:END:.

~setelah sekian lama~

Wednesday, April 28, 2010

~hadiah saya sudah sampai!~

kan hari tuh aku da stOry menang satu cOntest.
dari site ini.

hadiah sudah lama sampai.
mmg berkobar2 utk mengambilnya hari itu.
tapi, kemalasan menghapdate dialami oleh diri.
heh.

mak cik menang mOtor.
bukan2.
hadiah saguhati yg berbaloi ok!
disebabkan ini penyertaan pertama.
dan menang terus.
aku mengambil keputusan, menyimpan wallet ini di dalam muzium aku.
lalala.




terima kasih buat empunya bLog itu.
muah2 utk kamu.

sekian.

diam!

.:END:.

~aku insOmnia~

~oh~

dia balik.
dia gtaw hari itu.

mahu jumpa.
konpom xdpt.
aku da suh dia pegi jauh2.

oleh itu, aku mesti diam.

dalam mOod sedih.

sekian.

diam!

.:END:.

~jika ada talam dua muka, apa harus dibuat~

Monday, April 26, 2010

~banyak~

banyak benda mahu story.
tapi, malas mau tulis.
laen kali la cita2 k.

kurang sihat.

sekian!

diam!

.:END:.

~uhuk~

Wednesday, April 21, 2010

~Hadiah Hari Ibu~

tengah pikir.
mahu bg hadiah apa utk hari ibu.
haih.

ekceli bukan mO stOry pasal hadiah2 tuh.
tapi pasal satu cOntest nih.
rugi xjOin.
tengOk bawah nih.
kLik2~

<<<anggun rapi>>>

if kOrg malas mO jOin2 d bLog, boleh juga jOin di facebOOk.
sila klik <<<sini>>>

jika anda kurang pasti, boleh lah baca entri yg aku cOpy paste dari anggun rapi.
hik2.




Assalamualaikum w.b.t

Sempena hari ibu yang muncul tiba, AR berbesar hati untuk memberikan 2xHADIAH HARI IBU kepada kawan-kawan yang bertuah :)..maknanya ada dua orang BERTUAH la..it is very simple..boleh ikut samada melalui FB[facebook] atau pun entri blog :)..

bagi facebook user
1. Feel free to add US at http://www.facebook.com/anggunrapi
2. Create NOTE
3. COPY entri ini ke dalam NOTE
4.Letakkan banner HADIAH HARI IBU berserta LINK ke website kami http://anggunrapi.blogspot.com/ ke dalam entri anda.
5. Kemudian TAG saya dan beberapa rakan anda yang mungkin berminat :)

bagi blogger
1. No need to be follower tapi kalu join pun amatlah saya hargai
2. Copy entri ini ke dalam entri anda
3 Letakkan banner HADIAH HARI IBU berserta LINK ke website kami http://anggunrapi.blogspot.com/ ke dalam entri anda.
4. Maklumkan kepada kami dengan memberikan link entri blog anda berserta nama dan emel address di entri ini ya..

TERIMA KASIH..

MUDAH kan..? contest ini bermula pada 19April 2010-19Mei2010..so apa tunggu lagi JOIN contest sekarang.. :) kami tunggu..

ekceli,pemilik anggun rapi nih adalah kawan baik kakak aku.
dia seorg blogger juga.
feel free to visit her blog.

Jadi, apa tunggu lagi, mari jOin ramai2.
mana taw anda yg bertuah.

sekian.

diam!

.:END:.

~aku harap menang lagi. haha~

Tuesday, April 20, 2010

~sijil spm n pmr~

aku sudah dapat.
sangat gembira.
tapi, malas mahu letak pic.

sudah pegi klinik.
tapi, ubat tidak mahu makan.
hiasan sahaja.

malas mahu study.
exam hari jumaat.
pemalas.
kamu mmg pemalas cik putri yg cOmel.
ups~

banyak mahu tulis.
tapi, laen kali la.

restoran utk di review?
tiada moOd menulis.

sekian.

diam!

.:END:.

~aku diam~

Monday, April 19, 2010

~a.p.a~

tajuk entri paling ringkas.

elok luah dkt sini.
dia xkn dapat baca.
bukan dia taw kewujudan blog ini.
yeah!

aku msg dia.
suruh dia pergi jauh.
now, dia da pergi. [gila punya ayt]
oh, sungguh menyesal.
kenapa sgt pintar menulis ayat itu.

mengharap pada benda yg tidak pasti wajib dijauhkan.

maka dgn itu, aku akan berdiam diri buat sementara.

sekian.

diam!

.:END:.

~masih~

Saturday, April 17, 2010

~pizza hut ~

@ lintas.

aku Order huts meal 1.
1persOnal pizza.
1sOup.
1glass pepsi.

ibu mengandung pilih sensasi delight set cheese tuh.
1pizza.
1sOup.
4pcs bread stick.
1glass pepsi.

add On, cheese baked meatballs.
double delight.

kuat makan betol.
haha.

sgt la siuk disini.
semua pekerja peramah.
senyuman sentiasa di bibir.

servis cepat.
meja tidak melekit.

tapi, cheese baked itu tidak berapa sedap.
erk~



chicken sOup

dOuble deLight

Ocean tuna


hawaian supreme

cheese-baked meatbaLLs

sekian.

diam!

.:END:.

~penat~

~restOran safwanah~

restOran Safwanah.
terletak di alamesra.
setentang dgn restOran 'Casa Rasa'.

terdapat banyak pilihan makanan.
goreng2 ada.
kebab ada.
catering pOn boleh kot.

waiter mmg hensem.
haha.
aku rasa penah jumpa dia.
d matrik Or ukm.
erm, masih berfikir.

kuantiti makanan itu banyak.
aku habiskan juga.
sbb sgt lapar.

harga boleh tahan.
sbb alamesra kan.
mmg terkenal dgn kemahalan.
ups~

meja tidak melekit.
yeah!

cukup merepek.



nasi gOreng USA [rm6.50]


nasi gOreng pattaya [rm5.50]


ice LemOn tea [ rm1.80]


sekian.

diam!

.:END:.

~banyak entri nih~

~selera senja @ selera pantai~

yeah.
ini entri kedai Oren.
pilihan kami.

selera senja @ selera pantai.
aku pOn tidak pasti.

terletak di anjung selera.
dibuka setiap hari.
pada waktu malam.
macam iklan pulak.
haha.

aku sudah adapt dengan rasa fOod cni.
sO, mmg sedap la kan di tekak ini.
layanan pOn baek.
msti empunya kedai tegO tiap2 kali dtg.
waiter pOn sudah biasa.
balik umah msti dapat tlng ikan.
utk kuceng la.
xkan kitOrg makan kOt.

harga kedai ini masih boleh affOrd la.
tidak mahal.
tidak terlalu murah.

sekeliling restOran berwarna Oren.
saket mata owh.

utk tidak memuji lebih2, aku stOp.

nasi LaLap

mee bandung

kedai Oren!


sekian.

diam!

.:END:.

~makan ubat?~

~sate kajang~

Sate Kajang StatiOn.
terletak di anjung selera.
berdekatan dgn Likas Highway Corner.
bertentang dgn 'Selera Pantai'.

sumpah mencekik harga nya.
80sen per cucuk.

baek lagi beli sate yg biasa2 th.
memalukan peniaga sate kajang sedunia.
haha.
apakah?

mO condemn perniagaan Org ka nh.
nOt my intentiOn ba.
juz make the price bit lower.
then, the cust will be mOre.

maybe if ada sedara mara kOrg yg baca entri nih konpom ckp, sorg blah rmy lg bley ganti.
tapi, if improvement teda.
boleh jadikah?

erm, stOp2.
apa2 pOn, mmg sedap jugak la.
layanan dari jauh yg agak baek.
hehe.


sate ayam, daging n pedal




sekian.

diam!

.:END:.

~makan bagi gemOk~

~pizza hut ~

@ plaza juta likas.

kami pegi saat2 akhir.
1010pm.
muka waitress mmg xbley blah.
tahan2 geram ja sbb ada cust lagi.
haha.

kami Order Hut's pOwer meaL 5.
cOnsist of 1 pitcher pepsi.
4 mushrOom sOup.
2 pasta perfettO.
1 regular pizza.
4 pcs garlic bread.

add On, seafOod Lasagna.
ibu mengandung yg mahu.
aku ngn abg ipar ikOtkan saja.
haha.

waiter dia mmg berdendam ngn kami kOt.
sOup xcukOp 4.
terpaksa diminta.
breadstick xdpt lgsg.

tapi, kami xkesah.
meja da full dgn makanan.

sO, pizza kt cni agak Ok la.
spagetti nya boleh tahan.

Overall, service teda bintang.
haha.


chicken bOLognaise

seafOod marinara

island supreme

seafOod Lasagna

menu?


sekian.

diam!

.:END:.

~amek menu. lalala~



~resepi mama~

sudah janji mau sambung review kan.
ini entri p1.

breakfast bersama ibu mengandung.
di RestOran 'Resepi Mama'.
act, lupa namanya.
mybe btol la kot.

terletak di alamesra.
bersebelahan dgn curry hOuse apa tah.
betol2 d cOrner.

memandangkan waktu pagi, tidak banyak fOod disajikan.
aku makan mee hOon gOreng.
kakak makan mee goreng.

wpn fOod nampak tidak menyelerakan, tapi ianya tetap boleh ditelan.
tidak terlalu sedap.
sup yg diberi sumpah tidak sedap.
kekurangan bahan mungkin.

pelayan dia agak hensem.
mgkn itu faktor aku mkn lebih?
tipu!
mmg dia hensem n baeklah.
lalala.

meja agak melekit. [tapi bukan awl pagi meja harus bersih?]

mahu try makan waktu lunch @ malam pula.

harganya biasa2 ja.

malas mahu tulis lagi.


[muka awal pagi yg cOmel. wink2~]

[ibu mengandung mam.]

ice lemOn tea. pilihan utama.


mee hOon gOreng + telur [rm3.00 ++]


mee gOreng [rm 3.00 ++]

sekian.

diam!

.:END:.

~srOot~

~aku~

banyak benda mO tulis.
tapi kepala pening.
jadi, esOk2 la aku smbg review tpt makan.
ada 4 rstOran aku da pegi dlm 2hari.

mmg kaki makan luar.

sekian.

diam!

.:END:.

~srOot~

Wednesday, April 14, 2010

~sangatlah penat!~

aku sangat penat.
kOnvo org laen, tapi aku yg penat.
mana tidak, aku driver d mana2 tpt aku berada.
haha.

pic kOnvO adekku itu, akan dihapdate kemudian.
sangat malas mahu mengupload.

baru tahu rahsia besar, seseorg yg penting baca blog aku.
ketawa kuat2.
><

kepada kawan2, aku mahu tegaskan di sini bahawasanya paprik di Kota Kinabalu berwarna kuning ataupun seperti kaler ladna.
ia langsung tidak sama seperti di semenanjung kecuali di prapeni thai.
sangat terasa.
apakah?
haha. munguks.


sekian.

diam!

.:END:.

~malas tulis panjang2~

~prapeni thai~

misi mencari makanan di waktu malam.
bersama2 ibu mengandung dan suaminya.

kami berfikir2 mahu menuju ke mana.
memula mO pg kedai mamak.
kerana ibu mengandung tidak putus asa mencari laksa.
tetapi, akhirnya tidak jadi ke situ.
kami ke restOran 'Prapeni Thai'.

terletak di petagas.
bersebelahan dgn kedai tayar kOt.
aku xberapa nmpk jalan pada waktu malam ini.
haha.

1st impressiOn: makanan sure pedas! thai la katakan.
2nd: pelayan suma pOmpuan?
3rd: tukang masak agak hensem. haha.

hakikat p1: makanan dia boleh tahan. aku xhabis pOn. sbb terlalu banyak n masakan bley imprOve lagi.
2nd: pelayan dia semangat gila mahu balik. kelam kabut kemas meja.
3rd: harga sedikit mencekik. tp, standard utk price sbh la.
4th: minuman mesti mahu improve! xckup gula ka? ups~

cukup2 lah mengOmen.
tempat ini masih boleh dikunjungi.
mungkin kerana kami pelanggan terakhir utk malam tadi, mereka tidak bekerja sepenuh hati.
haih.



leong fun susu, rm 2.80.
[xpenah try, air kakakku]


ice lemOn tea, rm2.00
[kurang gula?]

envi restOran.

nasi gOreng pattaya, rm5.50.
[sgt banyak. see!]

nasi paprik, rm 6.00.
[1st time jumpa paprik merah. isk~]

sekian.

diam!

.:END:.

~esOk adekku kOnvo~



 
blog template by suckmylolly.com : background image by Patrick Hennessey