Monday, May 31, 2010

~prince Of persia~

aku tengOk 2kali.
Opening shOw which is 1st time tgk wif my bestie, bell n anne.
then, d next day wif my sist n bOyfee.
[Ok!aku ngaku, kakak dorg loser sbb xd boyfee. lalala]

tapi, sumpah beh cita nh,
xrugi duit pegi tgk.
walaupOn harga tiket mahal, aku sggp tgk berulang kali lah.

mengisahkan tentang pisau yg berupaya mengembalikan masa.
herO iaitu putera dastan yg sumpah hensem bila senyOm n herOin princess tamina yg sumpah lg cantek dari aku.
tamina mahu pulangkan pisau tersebut ke tempat selamat.
tapi, banyak halangan.
dastan membantu gara2 ada sabotaj yg menyebabkan dia dituduh sebagai pembunuh.

malas story pnjg2.
pegi lah tgk d cinema berhampiran.
ending nya sgt menggembirakan.

tiada gambar utk dikongsi.
sbb kami guna cam anne.
dan dia upload d fesbuk.
dan aku malas mahu grab.

sekian.

diam!

.:END:.

~esOk cuti~

Sunday, May 30, 2010

~erk~

tajOk mmg cam apa2 tah.
tiada apa2 mO tulis.

sgt buntu.
mO komen sal fOod.
teda mood.
mO kOmen laundry.
blom berkunjung.
mO kOmen tpt jalan2.
aku duk rumah ja rini.

kesimpulannya, aku tiada benda mahu diceritakan.
hanya menjadi bibik utk mya.

sekian.

diam!

.:END:.

~i wish~

Saturday, May 29, 2010

~Laundry pOint~

gila banyak laundry aku kan.
haha.
ekceli, aku p antar sikit p kedai nh.
sikit lagi p kedai th.
langkah ini dilakukan bagi mencari kedai dObi yg paling bagOs lah kununnya.

semua gara2 kejauhan n kesusahan yg dialami.
[alasan!]

dObi kali ini ialah 'Laundry Point'.
terletak di University Apartment (UA), Kota Kinabalu.

pekerja diperlukan di sini.
sO, siapa teda kerja, p apply lah.
haha.

layanan nya memang memuaskan.
if kita mau rush dObi tersebut, pekerja itu akn menerangkan sebaik mungkin.
'esOk baru boleh siap kak'
kan sedap di telinga ku ini.
haha.

sOftener pOn wangi.
tidak kedekOt seperti kedai dObi sebelom ini.
lalala~

rate rm2.50 per kg.
mahal?
agaklah.
tapi, berbaloi juga kOt.
1way aku balik bila amek dObi.

oleh itu, dapat dirumuskan di sini, kedai dObi ini boleh dikunjungi.

sekian.

diam!

.:END:.

~ada aku kesah?~

Friday, May 28, 2010

~warisan laundry~

kemalasan melanda diri.
oleh itu, hantar baju pegi dObi.
if puan jumiah tahu, habislah kena leter.
maka, haruslah mendiamkan diri.
haha.

kali ini, aku pegi hantar dekat 'Warisan Laundry'
terletak di University Apartment (UA), kOta kinabalu.

layanan memang agak okeh lah.
tp rate mahal oh,
rm2.50 per kg tuk student.
if manusia biasa, aku pOn xtaw lah.

servis yg menjadi masalah buat diriku.
adakah kerana aku membayar mengikut student price, tiada softener digunakan.
tiada wangian yg dpt ku hidu dr laundry kali ini.
sudah la mahal, kedekOt sOftener pulak.
buh.

tiada pic mahu dikOngsi.

sekian.

diam!

.:END:.

~aku pemalas, sO?~

Thursday, May 27, 2010

~kingfisher laundry~

buat entri pasal kedai dObi pulak.
menunjukkan kemalasan membasuh baju yg terjadi apabila disuruh tinggal di dalam rumah yg terletak di kampung halaman yg menghadapi masalah air.

jarak perjalanan antara kedua-dua rumah ini tidak dapat dipastikan.
mungkin lebih kurang 60km.
perjalanan mengambil masa 45minit dengan kelajuan 80km/j menggunakan kancil itu.

kembali kepada tajuk entri.
kedai dobi 'Kingfisher Laundry'.
terletak di Kingfisher, Likas, Kota kinabalu.
jangan tanya kOta kinabalu kt mn.
if xtaw, mmg kOrg gagal geOgrafi.
haha.

kedai dObi ini pada mulanya mendapat impressiOn baik.
tetapi, apabila aku berurusan untuk mengambil dobi seseorang, semuanya terbukti SALAH!

pekerjanya SOMBONG!
layanan KURANG baik.
nasib baek mutu kerja BAEK.

aku custOmer, kenalah treat dgn sopan santun.
bukan xbayar.
cesh.

tulis kt resit bley siap sehari.
tapi TIPU!
mahu bukti?
sila tengOk pic di bawah.
seseorang itu menghantar pada 20/5 DAN berharap mendapat dObi tersebut pada 21/5.


semuanya hanya lakonan semata-mata.
aku hanya dapat dobi itu pada 24/5.
sebab dia cakap siap 22/5 petang.
aku pergi kedai awal pagi dan lewat petang 22/5, kedai anda tutup.
mungkin masa tidak sesuai.

ok!
cukuplah entri.
jangan terlalu mengutuk.
aku bukan insan sempurna.

sekian.

diam!

.:END:.

~aku malas~

Wednesday, May 26, 2010

~mya nur karmila~


da janji bagi tengok muka anak ibu bersalin kan.
tajuk entri adalah nama baby mya.
mahu prOnounce nama dia senang, juz mia.

setakat ini, encek ali mahu memanggilnya dgn panggilan UGAU.
maksud nya adalah ank perempuan.
panggilan ini hanya apabila tahap kenakalannya mencapai piawaian kakak2 sepupunya.
contoh terhebat adalah alya zuleyka n asyha zehra.

mahu tengok lebih banyak.
dalam fB aku melambak.
muahaha.

sekian.

diam!

.:END:.

~oh~

Tuesday, May 25, 2010

~jeti ums~

mengikut orang2 yg berada disekeliling aku, jeti ums adalah tempat yg cantek.
mengikut pemerhatian aku, jeti ums adalah tempat yg cantek tapi buhsan.

setakat mahu bergambar seperti orang yg perasan comel di bawah.
boleh lah.
if mahu buat aktiviti yg berlebihan, tidak mungkin dapat dilakukan.
kerana, mengikut pekeliling yg aku terbaca.
jika mahu menggunakan jeti ini, perlu mendapatkan kelulusan pihak ipmb.

dapat disimpulkan di sini, jeti ini tidak beh.

sila tengok muka budak perasan cantek ini.
lalala~


sekian.

diam!

.:END:.

~semua dijadualkan~

Monday, May 24, 2010

~aquarium and muzium marin, ums~

cOnfirm lah terletak di ums.
sudah terang lagi bersuluh namanya begitu.

dipendekkan cerita, aku dan ckin telah menjalankan lawatan sambil belajar ke sana.
bayaran masuk tidak dikenakan untuk pelajar ums.
jadi, kami masuk free!
yeah!

mahu tahu lebih lanjut?
sila rujuk sini.

tidaklah terlalu hebat seperti yang dikatakan oleh juniOr tuh.
penat juga la kaki ke sini.
tapi, enjOylah.
dapat tengok ikan.
udang.
penyu.
ketam.
dll.

paling suka ikan kaler biru n ikan baju penjara tuh.
tapi, aku lupa amek nama saintifik nya.
cesh.











sekian.

diam!

.:END:.

~rajen pulak~

Saturday, May 22, 2010

~minat yang tidak patut dipupuk~

ceh, tajuk entri mmg bida.
xtaw mO wat ayat.
bm mmg ________ lah.

ekceli, mahu menceritakan hobi baru.
tengok af.
dulu punya main kutuk.
skrg, aku tgk tiap2 episod.
tiap2 diari.
mmg addicted lah.

konsert akhir malam tadi.
af8 kOt.
dan budak itu jadi juara.
malas sebot lah.
korg mesti taw.

rezeki berkat restu ibu.
af masuk dan terus berjaya jadi champion.
kagum lah.
sib baek sora kamu mmg diketahui sdp dari zaman2 sekolah.

kecewa sikit dengan adira.
performance p1 kurang.
maulana terang2an aku xsuka.
daus n iwan Ok!
sbb dorg ada rupa kot.
baru aku tgk.
haha.

bak kata family members, af kali nih suma hensem kecuali ________.

tutup cerita sal af.

lepas nih,aku mau concentrate tengok imam muda.
tiada wakil sabah.
ish2.

sekian.

diam!

.:END:.

~kawan2 bergembira di pangkor, cesh~



~kahve~

@1bOrneo.
restOran baru buka.

pergi bersama dua orang sahabat lama.
sumpah lama lah.
kawan sekolah rendah dulu.
p minta belanja dgn mamat yg 1st time jumpa selepas 10 tahun kot.
mmg xtaw malu.
[oh muktar, tQ lah!]

muk makan spagetthi.
fanie chicken chOp.
aku pOn sama lah, chicken chOp wif cheese.
memang sedaplah.
itu sebab harga nya mahal.
>< layanan mmg superb baek. xd la muka haram xmo senyum kan. mereka sgt murah dgn senyuman. tetapi, tiada lelaki hensem. cesh. meja konpomlah tidak melekit kan. sO, siapa2 yg rasa berduit lebih tuh, silalah ke restOran ini. memang tidak rugi.

ini link di fesbuk.
>kahve<


Longan ice blended


chicken chOp wif cheese







sekian.

diam!

.:END:.

~makan~









Thursday, May 13, 2010

~ibu mengandung sudah melahirkan~

haha.
tajOk entri cm apa ja.
shOrt update frOm me.
kakak sudah melahirkan baby girl yg kiut.
tp aku blom dpt tgk.
sbb smpy kol 1230pm lom kuar2 dari dewan bersalin.

nt aku upload pic k.
daa.

sekian.

diam!

.:END:.

~anak buah lagi!~

Tuesday, May 11, 2010

~rafflessia chicken hut~

@kompleks karamunsing.
kedai paling hujung.
dekat cOrner.
dekat dgn kedai mainan, farmasi, kedai buku.
G floor lah.
bersebelahan dengan singapOre chicken rice kOt.

aku mmg xberapa suka tpt nih.
tapi, disebabkan ibu mengandung mengidam.
kita mesti dahulukan dia.
xmO la anak buah terliur.
adkah itu macam?
haha.

servis mmg Ok!
aku xberapa berkenan dgn yg jaga kaunter.
tp, dia mmg pOlite habis.
terlalu lembut buat aku menyampah?
teruk ini org.

meja dia ada yg melekit.
sOb2.

rasa fOod dia Ok jugak.
tapi, jgn mkn rOjak.
mmg hampas lah.
dari dulu smpy skg.
aku xtaw napa.
tp, chicken rice Ok!

penat sudah tulis.
tengOk la pic yg sikit ini.


rOasted chicken rice

pandan chicken rice

nO 12

sekian.

diam!

.:END:.

~oh, gemok~


Sunday, May 9, 2010

~cOntest senyuman paLing menawan~

aku ditag.
dan disuruh menjOin cOntest.
siapa yg cOmel tag aku?
ini lah orangnya.
cik merahitujambu
[sOrry! curi pic xtny. :p]


mahu tahu cara mau jOin.
sila tengOk sini.
xpOn tgk la benda yg aku paste nih.
lalala.

Orang yg bertanggungjawab buat benda nih is cik chentazetty

syarat2:
1:contest nie terbuka tuk semua peringkat umur.
2:1 gambar je( GAMBAR ANDA)...sape masukkan lebih2 otomatik akan di rejek oleh ai...*hahhahahha gelak jaat*
3:gambar mestilah senyum yang memang ikhlas.....senyum lebar 2 da max... =)
4:gambar BERSEORANGAN..... (kalau atok nenek nk join tgu next contest k)
5:mestilah menjadi follower miss chentazetty
6:sediakan entri khas contest ini dalam blog u all n link kan kepada ai...
7:senangkan????? jgn lupe tag kan kawan2 anda minimum 4org... (kalau follower anda xramai boleh di maapkan..) make sure org anda tag 2 tau bahawa dia telah di tag kalau xnk kena saman.. (jgn woo skng semua stok saman2 je)
xpayah u alls nak peningkan kepala....syarat2 senang je.... tunggu ape lagi... tarikh penyertaan tutup pada...jeng jeng jeng..... 20 mei 2010..
hadiah??? hehehehehhe hadiah rahsiaa lagi.....bile dah tamat ai bgtau ape hadiah die... tapi hadiah die memang best!!!!! kalau ai ckp best...mestila sgt best!!!...

contoh pitcha senyum paling menawan.... CONTOH.... (letakkan sticky pic ini sekali di entry anda)
pastu explain...nape anda suke senyum.... senang je kan???? tgu ape lagi....

syarat p1: terbuka semua peringkat umO kan.
sO, aku bley jOin lah. haha.

syarat ke2: mmg gambar aku pOn nih. haih.
backgrOund ja xbrp cantek.
bt my dress Ok lah.
traditiOnal dress of dusun tribe.

syarat ke3: senyOman itu yg plng lebar aku dpt wat.
takOt lbey2 nt, kOrg ckp aku mcm nangka busyuk plak.

syarat ke4: gmbr nih mmg aku sOrg lah.
>< syarat ke5: aku da jadi fOllower u lah cik chentazetty.
wink3.

syarat ke6: entri khas???
aku sedang menulisnya dgn pnjg lebar. huhu.

syarat ke7: tag???
senang ja nih. muahaha.

Org yg kena:
cik shey [follower baru aku]
cik hasniyati [pembaca tegar lah]
cik ctzawiyah [durianmate!]
cik nabilah [skOlmate yg disayangi!]
cik amalina [juniOr aku!]
puan nurul aima [kakak syg!]



explainatiOn nape anda suke senyum:

aku suka senyOm sebab aku xsuka muram.
jika kita tidak murah dgn senyuman, Org laen tentulah akan menyumpah kita sbb terserlah kesOmbongan di wajah kita.
lagipOn, aku pOn menyampah if Org xsenyOm kat aku.
dan sebab paling utama SENYUM itu SEDEKAH.
oleh itu, marilah kita bersama2 senyOm utk kerharmOnian manusia segajat.
selain itu, aku akan bertambah COMEL bila senyOm.

uish, macam wakil rakyat pulak.
haha.

untuk tidak membuatkan org menyampah dgn senyuman ku ini, aku stop menulis.

sekian.

diam!

.:END:.

~fikir~

~appLe cafe~

@1bOrneo.
berdekatan dengan sen heng.
bersebelahan dgn bananaleaf cafe kOt.
berdepan dengan ice cuBez n tangga bergerak.
haha.

makanan agak murah kOt.
diOrg ckp student bley dpt 5% disc.
tapi, aku xpenah dpt pOn.
jht!
bagi manusia normal, rate ny biasa2 aja.

tapi aku heran, cmna ada dua nO dlm satu masa.
akak tuh dpt nO 5.
aku dpt nO 5.
hampagas betOl.
salah2 ja bg fOod nh.
haih.

pelayan xensem.
tidak jugak cantek.
servis Oklah.

fOod aku time tuh, laksa melaka Ok!
rOjak ibu mengandung tawar!
sweet sOur chicken rice ckin, hampas.
nasib baeklah air kOrg sedap.
kualiti merundum ka nh.

tapi, jgn lah blacklist kedai nih.
maybe chef dia demam kOt time th.
haha.

enjOy d pict.


ice lemOn tea [rm2.80]

sweet n sOur chicken rice [rm6.50]

rOjak [rm6.50]

food aku xsempat amek.
aku da ngap dOlu.
lalala.

sekian.

diam!

.:END:.

~asek makan~

Saturday, May 8, 2010

~its my burfday!~






spelling cam haram.
ups.
kasar.
peduli lah, blog aku kan.
lalala.

erm, jOm share pic besday aku.
muahahaha.
tidak pernah disambut since 10years ago.
malang.

jangan cakap aku gemOk.
sedar sgt nh.
sila ckp aku cOmel kah cantek kah.
haha.
perasan.
sO, dia diam!

sangat menghargai hadiah yg diberi.
luv u all sO much lah.

buat yg datang, sgt terima kasih.
padahal sket ja jempOt org.
unplanned burfday clb8n.
heh.









sebelOm lupa, selamat hari ibu!
buat mum tersayang.
ILYSM puan jumiah!

utk tidak merepek lagi, aku stOp cni.
syg semua yg igt besday.
><
sekian.

diam!

~adekku, jgn jeles!~

Friday, May 7, 2010

~grOwbaLL cafe~

ekceli aku mmg xtaw nama tpt tuh.
tapi, yg plng aku kOnpom tpt makan tuh dkt cP.
dkt hall 8, growball cinemax.

mahu makan cni senang sangat.
beli cOupOn sepuluh hengget kt dpn kaunter.
then, masuk dalam.
order 2 dish n minumlah sepuas2 hati kOrg.
unlimited keyh.
tapi, xbley tapau kOt air tuh ke luar.

agak okeh la tpt nh tuk org yg lapar sgt2.
xda la sedap sgt.

kitorg makan, sotong.
telur.
tom yam.
nasi goreng.
mee goreng.
ayam.

nasi tawar.
sotong mcm langsi [oh, apakah term utk korg phm. i lupa]
mee goreng hitam berabis.
ayam terasa mahu luah balik.
tom yam tuh, ok lah.

so if mengharapkan makanan yg sedap di sini, matikan niat anda.
bukan mahu cOndemn.
tapi, mahukan yg terbaik utk semua.

pic updated!












okeh.

sekian.

diam!

.:END:.

~oh, gula hati~

Thursday, May 6, 2010

~wish list~

rindukan sambutan bersama rakan2 dulu.
sumpah rindu korg!

tahun nih xdapat sambut sama2.
aku jauh.
kOrg jauh.
oleh itu, aku senaraikan wish2 aku yg belom tercapai.
harap2 korg tunaikan tuk aku.
haha.

ucapan macam mintak subsidi dari wakil rakyat.
haih.

sila tengok wish aku d bwh:

  1. mahukan bOipren.
  2. mahukan iphOne. [kOpak bakal bf aku nh]
  3. mahukan laptOp baru.
  4. mahukan anak buah baru lahir hari ini.
  5. mahukan research ini berjaya.
  6. mahu kereta baru. [kOnpemlah xdpt. demand nih]
  7. mahu pegi sJung jumpa kawan2.
  8. plng penting, mahu family aku happy n slalo bersama.

penat pulak list2 nih.
bagi la apa2 pOn.
taun lepas dapat hadiah dr encek kf.
haha.
taun nih???
lalala.

sekian.

diam!

.:END:.

~kOnpem xtecapailah wishlist nih~

Tuesday, May 4, 2010

~award frOm cik merahitujambu #2~


aku dapat award.
lama sudah xtempek award2 nih.
banyak yg diperap berapa kurun.
nt aku update ah.

kali nih dapat dari cik merahitujambu.
boleh cakap pengomen tegar blog aku yg buruk ini.
lalala.

ada syarat dapat award ini.
sila tgk bawah.

This award shall be passed around with u my follower! :)
Here are the rules to accept the award :
  • Thank & link the person that gave you the award.
  • Pass this award onto 7 bloggers you’ve recently discovered and think are fantastic
  • Contact said Blogs and let them know they’ve won the award
  • State seven things about yourself.
oleh itu, orang bertuah dapat award ini ialah:
  • orang yangg baca blog aku.
  • peminat senyap blog aku.
  • orang yg rasa dia hensem.
  • orang yg rasa dia cantek.
  • orang yang komen blog aku.
  • orang yang suka kutuk orang.
  • orang yang agak2 pyscho.
hebat sungguh kriteria di atas.
jadi, jangan malu, jangan segan.
sila amek ok!

Tentang diri aku.
penat sungguh bila kena describe nih.

  • aku suka pink. tapi, aku mahu membenci pink.
  • aku suka tulis apa aku fikir. tapi, orang xsemestinya suka apa yg aku tulis.
  • aku sudah habis belajar. tapi, aku pegi sambung belajar benda yg totally tidak disukai.
  • aku sangat sukakan dia. tapi, aku tidak pernah bagitau dia.
  • aku sumpah diriku comel. tapi, orang suka dengki cakap aku perasan.
  • aku sangat suka marah. tapi, marah aku ada sebabnya.
  • aku sangat suka on9. tapi, aku tiada laptop sendiri.
aku rasa cukup lah nih.

sekian.

diam!

.:END:.

~oklah~

Monday, May 3, 2010

~irOn man 2~

tarikh: 02.05.10.
tempat: grOwball cinemax, cP.
ahli: aku, ibu mengandung, bakal bapa.



curi gambar ini di sini.
haha.

sinopsis pOn boleh tgk c2 lah.
malas mahu tulis pnjg2.

kesinambungan dari iron man 1 lah.
sangat beh.
org yg ckp bnd nh buhsan, mmg xtipu.
haha.
ada lah sket2 part yg membuhsankan mata.
tapi, mybe sbb lelaki yg sedikit hensem di sebelah aku tadi, membuatkan mOvie ini terus menerus beh di pandangan mata.
><

sekian.

diam!

.:END:.

~empat hari lagi~

~IP man 2~

tarikh: 02.05.10
tempat: grOwball cinemax, cp.
ahli: aku, fanie n ida.


aku curi gambar nih dari sini.
mahu tgk sinopsis pOn boleh dkt c2.

diringkaskan di sini, mOvie ini bersifat kenegaraan.
kesetiaan kpd negara lah.
tidak sepatotnya mana2 pihak merendah2kan maruah sesuatu negara kunun.

dalam cita nih, barat merendahkan cina.
akhirnya, maruah terbela oleh sifu yip.

org yg nmpk jahat tidak semestinya jahat.
sebab utama, sifu hung nmpk jht.
tapi, dalam hati ada taman.
haha.

oleh itu, utk tidak merepek lebih panjang.
cerita ini disarankan utk tontonan umum.
ibu mengandung pOn boleh tgk Ok.
rating, hanya mampu memberi 4 dr 5.
sebab, hanya aku yg tahu.

pelakon semua hensem.
terutamanya, ank murid sifu yip, leung.
lalala.


sekian.

diam!

.:END:.

~mahu cari gula hati~


 
blog template by suckmylolly.com : background image by Patrick Hennessey