Wednesday, June 30, 2010

~30.06.10~

presentatiOn aku teruk.
sO, akan mati berkabung selama yg aku mO.

sekian.

diam!

.:END:.

~benci!~

~knight and day~

aku telah memaksa adek2 utk menonton muvie ini sekali lagi.
siapa suh xbawa aku kan.
akhirnya, kuasa veto seorg kakak mengatasi segalanya.

movie nih sumpah la beh.
walaupun ada beberapa part xdpt tgk.
ini disebabkan perut aku kurang enak.
asyik mahu ke tandas kerana kelimpahan air dalam badan.
haha.

memang tidak rugi utk menontonnya di cinema.
movie start bila Roy miller sengaja utk berlanggar dgn June havens.
dipendekkan cerita, Roy disangka ejen kerajaan jahat yg mahu jual bateri bernama Zephyr.
dia lindungi simOn, org yg cipta Zephyr dari kuasa jahat, Antonio dan ejen jahat, Fritzgerald.
June telah tidak sengaja terlibat dalam cerita Roy.

perebutan Zephyr berlaku.
dan akhirnya, kuasa baik menang.
endingnya, June dan rOy bercinta.

"With me, Without me, With me, Without me"


jadi, tengoklah cerita ini.
aksi2 di dalamnya meletop,

sekian.

diam!

.:END:.

~present dan demam~

Tuesday, June 29, 2010

~28.06.10~

hari ini sangat jeles.
adek bOngsu aku telah menOntOn 2 movie tanpa aku.
ini gara2 adek aku yg sorg th bwk keta.
then, kes smlm, aku ada keja dlm lab.
tensen2.

bt, nvm lah, bg peluang org yg mo blk kL da tgk wyg puas2.
haha.

smlm buat buku program.
photostat n evrythng.
bt, slides aku blom siap.
omg!
teruk! mayday2.

oleh itu, sila beri semangat tk aku buat slides dan praktis present.

sekian.

diam!

.:END:.

~makan2 sebab lapar~

Monday, June 28, 2010

~she's Out Of my league~

aku rasa itu tittle muvie yg aku tgk tadi.
sumpah sgt2 luncah.
xseswai kOt classification muvie th PG13.
aku rasa, 18SX br ngam kot.
haha.

muvie ini sgt tidak seswai utk ditonton utk kanak2.
terdapat bnyk part yg tidak memungkinkan mereka menontonnya.
tapi, banyak jgk komedi terselit.
pnt aku ketawa.
heh.

story begin wif kirk, loser dlm love story sindri.
dia suka ngn marnie, yg telah diambil sebagai anak angkat oleh parentsnya.
then, dia bersahabat baek dgn 3org lelaki, devon, jack dan stainer.
pas2, dia bekerja di epot, bhgn security dan tidak sengaja berkenalan dgn molly, si cantik yg sgt sempurna kununnya.
dipendekkan cerita, kirk dan molly besuka.
tapi, bagai langit dan bumi.
so, bergaduh.

endingnya, mereka berbaik dan kirk belajar bawak plane.

oleh itu, aku menyeru jangan bawa kanak2 tgk cerita ini.
dan jangan lakukan aksi di seat paling belakang dalam cinema.
saket telinga i Ok!

sekian.

diam!

.:END:.

~slides!~

Sunday, June 27, 2010

~terlibat sudah~

act, tidak mahu involve.
tapi disuruh oleh parents.
sebagai anak yg baek, kita kena ikot cakap.

oleh itu, marilah kita join parti itu.
haha.

sOot.

sekian.

diam!

.:END:.

~aku makan banyak~

Saturday, June 26, 2010

~kami ke 1bOrneo~

eleh, pegi 1b pOn mo kecOh kan.
tapi, aku mO share pic kami ke 1b.
bersama si bechan alya zuleyka.
haha.


mcm pky lip balm kan? haha.

suka sgt jeling org.


backgrOund itu, ish2,


kakak suka dOraemOn!


hObi kakak jeling aunty mOi2.


saja amek pic nih.

erh.

kakak da penat.

rajen plak aku hapdate pic.
hadam la pic2 nih.
kutuk la aku bajet comel.
wpn muka aku sket ja.
haha.

sekian.

diam!

.:END:.

~makan gemok~


Friday, June 25, 2010

~tidak boleh lah~

tukar balik ke template lama.

tidak boleh tahan dgn ketiadaan kecOmelan disini.
haha.

bunguk.

i heart u lah.

erh, sepa U tuh.
sepa2 pOn xtaw.
lalala.

aku dah dlte tagged.
fS berkurun lama dlte.
fB pulak, tunggu abg aku ad fB kot.
sOot.

sekian.

diam!

.:END:.

~bz SPSST10~

~pic tertunda: armada '10~

berbalik kepada entri ini.
da janji bg tgk pic kan.
silalah nikmati.
haha.


pintu hadapan navy.

adek bOngsu ku.

ummy n me.


kami ber3.


mereka ber3.


adek bawah ku.


KD Paus.


ganas!!!

cOmelnya aku. haha.


ada sekolah ok!


erh.
sekian.

diam!

.:END:.

~enjOy~

Thursday, June 24, 2010

~the haunting lover~

woO, aku tgk cita hantu.
sumpah takOt.
smpy tutOp2 mata.
haha.

tapi, cita hantu nih, cita hantu jiwang.
siyes gila jiwang.

memula, c liang-guang becinta dgn jane.
dia cari keja.
dpt keja kt kilang guang-chang.
then, di sini dia di hantui oleh hantu, lady in red.
iaitu kekasih c zhang-guang.

dipendekkan cerita.
org jht dlm cita nih, uncle shou.
zhang-long mati.
zhang-chang tetap jahat.
mum mereka gila.

jane bersama dgn liang-guang.
rupa2nya, c liang-guang nih saket jiwa.
haha.

bunguk sungguh cerita ini.
aku xsgka bley tgk.
tapi, ada sikit takot ja pOn.
xla melampau2 teruk ketakutan itu.

sekian.

diam!

.:END:.

~aku kenyang~

Wednesday, June 23, 2010

~juara tOm yam~

3terletak di salut central kOt.
kurang pasti nama tpt itu. berdekatan restOran kak tini.
paling hujung la restOran nih.
odw ke poli kk.

restOran nih menyediakan pelbagai juadah utk dimakan.
ada juga satay n sayap ayam.
tapi, aku xminta pOn.
haha.

like owez, aku try tom yam ayam lah.
nama pOn juara tom yam.
mmg juara lah!
juara pedas!
sedap tuh ada la sket2.
tapi, boleh improve.
heh.

then, adek aku minta kueh tiaw wantan.
aku lihat ia nya seperti kueh tiaw basah ja.
sedap juga dia ckp.

pembuat air di sini perlu latihan lg kot.
sebab rasa air itu sgt tidak sedap.
terlalu tawar, seperti tiada gula.

tapi, budak yg buat air nih multi tasking.
kagum lak.
dia yg amek order.
dia yg antar fOod.
dia buat air.
dia bersihkan meja.
dia tukang kira.
penat sungguh aku tgk dia tuh.

meja melekit!
aku cukup pantang lah.
da siap buat muka pOn dia xbersihkan.
sib baek ada tisu sindri.
isk.

lg 1, environment restoran sgt mendukacitakan.
bnyk serangga lah.

kesimpulannya, boleh makan fOod kt cni.
tapi, lebih baek utk aku, take away.
haha.

jgn marah ya owner kedai.

kuehtiaw wantan [rm5.00]


nasi putih [rm1.00] , tOm yam ayam [rm5.50], telur dadar [rm1.50]


teh O limau ais [rm1.80]

sekian.

diam!

.:END:.

~aku mahu tgk wyg~

Tuesday, June 22, 2010

~nasi ayam antarabangsa~

kOordinat tepat aku xdpt bagi.
tapi, lokasi restOran ini di alamesra.
bersebelahan dgn kedai exacmust.
juga sinariO cafe 2.

makanan di sini agak Ok.
aku berkali2 makan di sini dan telah mencuba pelbagai menu.

sweet sOur chicken: Ok!
lemOn chicken: agak kureng, sbb aku xbrp suka bijan itu.
mayOnnaise chicken: sedap!
rOasted chicken: yummy!
steamed chicken: Ok!
meehOon singapura: sedap la jugak adek aku ckp, cm rasa kari.

meja xmelekit lah.
banyak sangat pekerja.
tapi, lambat juga amek order.
ups~

tapi, yg paling aku xpuas hati bila order, nasi putih, tOm yam ayam n telur dadar.
rm 10! tom yam, 6.50 and telur dadar 2.50.
wtf!
tom yam xsedap, masam sbb letak bnyk sgt limau.
telur dadar th kecik sgt!

penah gak adek aku makan kueh tiaw tOm yam.
its only cost her rm4.80.
see d difference.

dan 1lagi perbezaan yg dapat dilihat, when kita minta nasi ayam.
part paha, mmg sgt2 bnyk lah ayam itu.
if part laen, sket!
d cost is same, rm3.80.

erm, bnyk komplen plak pmpuan nh,
cari tpt makan laen la kan.
hahahhaa~

jz wnt 2 share exp aku la.
if korg xsuka sila AltF4 ja.

tengok nh, haih.

sweet sOur chicken [rm4.80]

kueh tiaw tOm yam [rm4.80]

teh C special [rm2.50]

mayOnnaise chicken [rm5.80]
meehOon singapuranasi putih, tOm yam ayam, telur dadar [rm10]

sekian.

diam!

.:END:.

~oh, gemok~

Monday, June 21, 2010

~tOy stOry 3~

mOvie lagi.
haha.

kami menOnton tOy stOry 3 akibat dari ke'fanatik'an adekku itu.
dia sangat2 meminati tOy stOry.
tanya ja dia, kOnpom bley xplain ngn senang.

kali nih menceritakan andy yg sudah berumur 17tahun dan akan masuk kOlej.
mainan2 ini berfikir, mereka akan dibuang, disimpan di loteng atau dibawa ke kOlej.
make it shOrt, andy mau bawa wOOdy g kolej, yg lain2 simpan kt loteng.
mum andy fikir mereka smph, dan terbuang,
tapi mereka kan bijak, p masuk kotak derma sunnyside.
sunnyside adalah tmpt pusat jagaan kanak2.

xmO cita lg, sbb nt teda reason korg tgk movie nh,
part sunnyside mmg beh.

endingnya, wOody tidak pergi ke kolej bersama andy.
dia n buzz n d geng diberi kepada bOnnie.

mmg cerita ini beh bagi mereka yg suka tOy story.

sekian.

diam!

.:END:.

~prOposal!~

Sunday, June 20, 2010

~nanny mcphee and the big bang~

maybe ini tajOk mOvie yg aku tgk bersama adek2 tadi.
disebabkan kami berada dalam keadaan pOkai, oleh itu kami hanya menOntonnya d grOwball.
tiket harga student.
dkt 1B teda student price On weekends n pubLic hOls.
erh.

aku sgt2 suka akan mOvie ini.
tgk yg dulu pn ketawa xputus2.

diz time, nanny mcphee menjaga 5org budak kecik.
norman, magsie, vincent, cyril n celia.
norman, magsie n vincent adalah adek beradek yg bersepupu dgn cyril n celia.
cyril n celia adalah org kota london yg bongkak n xpenah duk kg.
sO, mum dorg hantar mereka ini tinggal bersama aunt isabel, mum nOrman n geng.

dipendekkan cerita, nanny mcp, phee membantu mendidik mereka ttg 5perkara.
jangan bergaduh.
perkongsian itu baek.
menjadi lebih berani.
itu ja aku igt, 2lagi lupa.
haha.

banyak aksi yg lucu dlm movie ini.
contohnya, part watak sampingan iaitu uncle phil yg berusaha mahu isabel menjual ladang kepadanya.
org suruhan mrs biggles yg lucu.
dan pelbagai aksi yg dilakukan oleh vincent.
dia suka repeat org ckp, seperti upin ipin kOt.

sO, tidaklah rugi if kOrg mahu tgk mOvie ini.
tiada penyesalan kOt.

oleh itu, bawalah ibu bapa anda menontonnya wahai kanak2 sekalian.
sementara masih berbaki 1hari cuti ini.
haha

sekian.

diam!

.:END:.

~perkara dalam fesbuk hanya kOnspirasi~

Saturday, June 19, 2010

~kecOh betul~

sindrOm menOnton wayang tanpa henti berlaku lagi.
kali ini aku dan adek2 beserta alya zuleyka telah menOntOn cerita melayu.
'kecOh betul'

pada mulanya, aku mO tgk cita nanny mcphee.
tapi disebabkan kami membawa anak kecil dan hari itu adalah hari rabu, kami buat keputusan tgk cerita ini.
juga, cerita nanny nh teda d 1B.
budak2 hanya boleh tgk wayang yg diklasifikasikan sbg umum.
dan harga tiket gsc 1borneo pada hari rabu, rm6.
><

pelakon utama cerita ini nabil raja lawak dan dua org yg aku tidak tahu namanya.
beserta pelakon perempuan yg aku kurang psti nma ny.
alah, budak yg ada kes dgn ank yusof haslam th.
dan pelakon veteran, aziz satar dan juga seorg pelakon yg terlibat masalah dadah baru2 ini.
ups.

sinopsis penuh cerita korg boleh gugel.
tapi, aku stOry sikit cni.
3sahabat baek, kerja sama2, berhutang dgn along sama2, time ending pon sama.
diorg berhutang gara2 beli motor, akibat motor mereka yg dicuri oleh penjenayah.

mungkin motif cerita nih tuk bg kesedaran spy kita xpinjam duit dgn along.
jgn terlibat lumba haram.
jgn amek dadah.
dan dapatkan khidmat polis ketika kesusahan.

cerita ini sangat buhsan.
aku xdpt gelak cm adek aku yg sunguh2 ketawa.
tidak faham part mana lucu.
setakat aiman xkesah, da basi pOn.

cukup smpy sini.
ckp lbey2 kena saman plak.
skg musim org menyaman.

bukan mahu mengutuk.
tapi, minta diperbaiki.

sekian.

diam!

.:END:.

~itu sebab aku xsuka cerita melayu~

Friday, June 18, 2010

~kafeteria sireh emas~

terletak di luar taman hidupan liar lok kawi.
anOther chOice utk makan selain dari restOran di depan yg sggp tutup time kami dtg kerana ada functiOn.
haha.

harga makanannya murah!
sangat murah lah,
tengOk lah di bawah nh.
berbanding tpt2 laen yg berdekatan dgn kawasan pelanconga, harga di sini amat memuaskan.


makanan yg kami tempah pOn sedap dan boleh dimakan.
tetapi, perlu diperbaiki mutu dan kualiti minuman.
aku rasa macam kurang gula pula.

meja pOn tidak melekit.
servis Ok!
budak yg melayan tuh pn Ok!
maybe budak sekolah tolong parents berniaga kOt.


wantan hO. [rm4.00]

nasi ayam [rm3.50]

nasi gOreng pattaya ayam



sekian.

diam!

.:END:.

~terdiam~

Wednesday, June 16, 2010

~cinta sufi~

kesinambungan dari nOvel bagaikan puteri.
sumpah beh!
mmg suka sgt dgn laksamana sunan.
sebagai manusia, aku sayang padamu.
cm2 kOt bunyi nya~

mmg agak terlambat kOt aku baca nOvel nih.
org laen da kecOh2.
aku baru mO cerita dalam nih.
erh, suka hati lah~
haha.

sinOpsis?
gugel ja la.
tapi, aku stOry cket la.
kali nih, sunan da kembali ke zaman dulu.
bukan di masa depan.
mengambil persekitaran penjajahan pOrtugis di melaka.
catalina, balu bangsawan pOrtugis bertegas mahu ke hulu melaka utk berjumpa maryam.
sunan tetap berperang bersama musuh iaitu taghut.
manakala, hang tuah melawan puteri majapahit tuh.

ending, sunan cedera.
nOvel nih kOnpom ada sambungan lagi.
huh.

sekian.

diam!

.:END:.

~akan ku tunggu~

Tuesday, June 15, 2010

~the A team~

musim gila wayang datang lagi,
aku tengOk muvie nih pulak.
the A team.
cerita english.

mengisahkan tentang pasukan tentera AS yg gila tapi hebat dalam peperangan atau sesuatu operasi.
hannibal smith, perancang operasi yg hebat.
face,si playboy yg terer menembak.
bOrosco, ranger udara yg hebat berlawan dan ganas tetapi takut pada udara kerana murrOck yg gila.
murrOck, pilot yg gila tetapi pintar!
erh.

mereka ini menjalankan misi utk mengambil kembali plat yg dicuri oleh org arab.
dipendekkan cerita, mOrrisOn jht.
pike kOmplot bersama mOrrison.
dan, Lynch master mind yg sgt jht.
sOsa pula dipergunakan utk mendapatkan kepentingan.

ending, herO tetap berjaya.
tiada siapa yg mati kecuali yg jahat2 belaka.

aku suka part bOrOsco takut nek pesawat.
dan time murrOck bawak plane terbalik.
sila tengOk k.

sekian.

diam!

.:END:.

~apa2 sajalah~

Monday, June 14, 2010

~the karate kid~

mungkin ini musim aku tengOk muvie berulang2.
seperti astrO pulak.
1st time ngn fanie n sist.
the nxt day, aku tgk ngn adek2.
tapi, tidak rugi lah tgk muvie nh.

tersangat ramai manusia yg meminati muvie ini.
time aku tgk, cinema mmg full hOuse.
time aku pegi 1b tgk muvie laen lg, 2hall full jugak.
mmg penangan jackie chan yg mantap nih.

kisah cerita nih xbanyak beza ngn cerita2 kung fu budak2 yg dulu2.
yg penah aku tgk dlm tv tuh.
heh.

mengisahkan ttg sOrg budak kecik, dre yg pindah ke china kerana ibunya transfer situ.
then, hari 1st dia d china, dia telah mendapat musuh.
semua kerana terlalu berlagak herO.
deh.

next, dia gadO2.
jadi mangsa buli.
jumpa sOrg gurl, jatuh cinta.
pas2, dia suppOrt pmpuan nih men viOlin,
parents pOmpuan xsuka.
b4 tuh dia jmpa jackie chan n bljr kung fu.
itu pOn sbb jackie chan dicabar oleh master pembuli tuh.

malas panjang2 lagi.
ending dia, Dre tuh menang. Cheng n d geng kalah.
ada babak mematahkan kaki yg aku tidak sggp tgk pada mulanya.
tetapi, pada ulangan cerita ini aku tgk.
haha.

rate muvie?
sedap ditengOk.
tapi, agak bOring flow cerita.

sekian.

diam!

.:END:.

~busy2 jaga mya~

Saturday, June 12, 2010

~marmaduke~

aku tengOk muvie nh.
d sbb kan aku n adek sgt buhsan d rumah, kami sanggup drive kereta selama 40minit tuk ke kk.
memula kami plan mahu tgk muvie laen.-
cerita thai.
tapi, di sebabkan hujan, org bwk keta slow+eksiden di mana2, kami xsempat ke cP tuk tgk muvie tuh.

untuk tidak menghampakan diri sendiri, kami tgk muvie d 1b.-
marmaduke.

kisah sal anjing.
peliharaan manusia.
ia anjing besar dan mempunyai berat 200paun kot.

muvie nih mmg xbeh.
aku duduk lm dlm cinema nh sbb tiket mahal!
rm8 tuh.

kesimpulan, jgn tgk.
membazir.

sekian.

diam!

.:END:.

~erh~

Thursday, June 10, 2010

~siapa yg mencari aku~

siapakah yg bersungguh2 mencari diriku ini.
sila tgk pic d bawah.


if org berkenaan hanya mengugel nama xkesah lah,
ini terlalu detail.
nama, tpt tggl, tpt setadi,
mmg sgt teruja mau tau siapa yg gugel.

sila bagitau la.
aku bg link fesbuk.
email semua if kamu bersungguh2.
haha

sekian.

diam!

.:END:.

~-scheduled ba nh~



Wednesday, June 9, 2010

~hameedia curry hOuse~

asek2 buat entri sal makanan.
mana tidak aku menjadi lebih gemOk.
misi mencari makanan sedap tetap diteruskan sehingga aku buhsan.

kali nih mau stOry tentang Hameedia Curry House.
restOran ini terletak di alamesra.
bersebelahan dengan Casa Rasa.
berhadapan dengan kedai runcit.
bertentangan dengan Jakel.

kualiti makanan: zerO.
kuantiti makanan: zerO.
kenikmatan makanan: zerO.

kenapa aku bagi semua zerO.
ini menunjukkan tiada kelebihan pada restOran ini.
ckin telah memesan rOti tisu.
tidak setanding dengan rasa rOti tisu amer ali Or faris maju.
milO suamnya seperti org yg kedekut susu.
nasi gOreng paprik aku yg tidak sedap dan berharga RM7.50.
sumpah mahal!
teh O ais limau yg sgt tidak menyelerakan.
lemOn busuk eh?

kesimpulannya, jika anda berhasrat untuk ke kedai mamak, jangan Order nasi gOreng.
dan jangan pergi ke restOran ini.
pergilah kedai lain.
akan aku stOry tpt itu di laen entri.



nasi gOreng paprik [rm7.50]


rOti tisu [rm1.60]

miLo suam [rm1.50]


teh O ais limau [rm2.00]


sekian.

diam!

.:END:.

~aku punya review~

Tuesday, June 8, 2010

~hari terbuka armada '10~

aku pergi hari terbuka nih.
hari terbuka untuk navy.
berlaku kejadian penting ini di sepanggar, kOta kinabalu.
jika anda tidak tahutentang tempat ini, sila lah gugel.

aku bersama rakyat jelata telah mencemar muka yang sedia hitam ini ke situ.
sumpah terik sungguh pancaran matahari selama kami di sana.

terdapat pelbagai jenis kapal di sana.
KD Paus, KD Sri Gaya, KD Ganas dan etc.
semasa di sana iaitu lebih tepat di dalam KD Sri Gaya, kami telah berkenalan dengan seOrg lelaki.
iaitu chef kapal tersebut.
alangkah baik kiranya jika chef tersebut memasakkan makanan utk kami yang lapar.
tapi, hampa.
oleh itu, kami sajikan beliau dengan trick magic.
[bukan aku yg buat pOn!]
beliau melopong dan mengatakan bahawa kawan kami itu menipu.
ish2.
tidak bley terima silap mata langsung.

selain itu, aku telah merasa utk menaiki City bus.
kerana, apabila sampai di sini, kami perlu menaiki bas setelah memakirkan kereta berdekatan stadium.

untuk meletakkan gambar kami di sini, amatlah susah.
kerana camera aku yg kiyut itu berada di kedudukan yg amat jauh.
di bawah dan aku di atas.
malas mahu menaiki dan menuruni tangga.
lalala~

kesimpulannya, pak cik navy yg jaga pagar itu mmg gatal.
org laen dia xmO cek ic.
kami juga yg kena.

sekian.

diam!

.:END:.

~aku bukan perasan cantek pOn!~

Monday, June 7, 2010

~pejabat pOs~

aku mahu menyatakan rasa tidak puas hati terhadap pejabat pOs.
janganlah aku disaman atas entri ini.
fuh!

parkir tidak mencukupi.
aku pOn berputar2 sehingga 10kali utk mendapatkan parkir.
akhirnya, aku membuat keputusan utk memblock kereta org.
tapi,empunya kereta tuh xda kOt.
pekerja pejabat pOs maybe.

selepas itu, aku pergi ke kaunter.
'mahu amek brg pos laju mana?' aku bertanya.
lelaki itu menjawab 'sana hujung. kaunter serahan'.

aku berbaris di kaunter itu.
menunggu utk 5minit.
15minit, masih sabar.
30minit, kesabaran sedikit tercalar.
1jam, ini sudah melampau!
aku masih menanti utk dilayan.
utk pengetahuan semua, dihadapan aku hanya ada seOrg pak cik yg menunggu giliran.
alangkah LEMBAPnya mereka bekerja.

selepas 1jam dan 10minit berlalu, aku dilayan.
tetapi, aku saket hati ada sOrg MAK CIK TUA xsedar dri pOtong Q dan dilayan oleh pekerja terebut.
WTF!
ini sudah lebih.

tanpa berlengah, aku terMARAH pekerja itu.
huh!
yang jaga kaunter hujung sebelah sana hanya memerhati kami menanti di dalam barisan.
tidakkah mereka mahu mebantu mengurangkan kepanjangan barisan yg ada.
sungguh tidak faham gelagat manusia.

kesimpulannya, pejabat pOs ini perlu memperbaiki mutu perkhidmatannya.

sekian.

diam!

.:END:.

~kO sebOk pehal~

Sunday, June 6, 2010

~muzium sabah~

akhirnya, aku telah pergi ke sini!
sangat terharu dgn diri sendiri.
selepas 23tahun hidOp kat dunia, aku pegi muzium sabah.

disebabkan aku dan ckin merupakan Pelajar yg cOmel, tiada bayaran dikenakan.
if kamu yg bergelar pelajar, juz shOw ur student card.
cOnfirm free.
tapi, rate masOk tidaklah terlalu mahal.
utk warganegara, rm2.
TAPI, bukan warganegara rm15.
[mahal sungguh]

di dalam muzium, TIDAK boleh bawa KAMERA.
oleh itu, tiada gambar di dalam.
sangat interesting lah pameran di dalam.
baru lah aku tahu serba sedikit tentang SABAH.

ada pameran tentang pribumi sabah.
geOgrafi.
seni dan kebudayaan.
pengangkutan.
dan banyak lagi lah.

tapi, aku heran kenapa aku boleh pergi muzium.
tidak percaya dengan diri.

untuk tidak merepek lebih lanjut.
aku syOrkan keluarga2 di luar sana, utk pergi ke sini.
berbaloi2.
bley juga anak kamu semua skOr sejarah n geO.
lalala~

sekian.

diam!

.:END:.

~aku masih disini~

Saturday, June 5, 2010

~jati tOmyam~

Jati tOm yam.
terletak di indah permai, menggatal kOt.
aku xpandai sgt geO nih.
lalala.
bersebelahan dgn 'cOoL city'.

makanan dia sumpah sedap dari suatu tempat tuh.
aku meminta menu yg sama seperti tempat tersebut.
tOmyam aku rasa sungguh sedap!
telur dadar nya meletOp.
nasi daging merah adek aku pOn sedap.

harga boleh ditanggung oleh seorg pelajar lah.

tapi, meja kena imprOve sket.
rajen2 lap meja k adek~
akak sOrg nh xsuka meja melekit.

lg 1, bekas abu rOkok tuh buang2 lah isinya.
penOh semacam.
aku sdh lah alah dgn rokok2 segala.
lalala~

tapi, yg pntg layanan kOrg mmg mantap.
cepat bertindak.
i loike~

entri ini tiada gambar.
sbb bat abes time pegi cni.

sekian.

diam!

.:END:.

~urh~


Friday, June 4, 2010

~restOran kak tini~

terletak di salut central.
maybe itulah nama tpt tuh.
tO b exact, berdekatan pOliteknik kOta kinabalu.
berdekatan jalan ke navy sepanggar.
sng cerita, tepi jalan bley nampak.
haha.

siyes jangan berani2 makan tOmyam dkt sini.
sumpah la xsedap.
time makan kt cni, aku minta nasi putih, telur dadar wif tOmyam ayam.
telur dadar itu seketOl2 garam terasa di lidah.
tOmyam itu seperti air yg disimbah dgn minyak.

fOod adek aku pulak tawar semacam.
mmg menghampakan lah.

tapi, yg Ok tentang kedai ini.
nasi gOreng kak tini.
berbaloi dgn hrganya,

nasib baek servis Ok!
if x, kena bOm kedai nih.

tapi, harga agak mahal.

tapi lagi, mum aku suka sOto cni.
mmg seswai dgn lidah mum n adek beradek yg laen.
aku sOrg ja xsuka.
sbb utama, aku ketagih sOto berdekatan rumah.

ini bLog aku.
ikot suka mahu cakap apa.
><


tOm yam ayam.


nasi gOreng kak tini.


nasi gOreng pattaya.


jus epal n teh C.
sekian.

diam!

.:END:.

~jangan mahu sentap~

Thursday, June 3, 2010

~Lagenda budak setan~

Oh, aku suka tgk mOvie time 1st day kuar.
wpOn kat sabah nh, xd la rOadshOw ka hapa.
Or dapat pOster n etc.
aku tetap menyOkong mOvie yg Ori.
[kdg2 ja tertgk tidak Ori. haha]

kebanyakan manusia di luar sana menantikan kemunculan filem ini.
aku pOn ada lah sedikit rasa itu.
disebabkan oleh influence org2 sekeliling nh.

berbalik kepada mOvie nih, ia tidaklah sehebat yg diwar2kan.
maybe lepas nih bLog aku akan diflag oleh fan2 LBS.
kerana kuarkan statement ini.

bagi aku, beh lg lah baca nOvel.
dari tgk yg live.
aku xter'tOuching' or ter'feeling' seperti org dibelakang.
yg siap nanges.
ish2.

terdapat juga unsur lucu.
iaitu time kasyah mahu buang air.
lepas kena belasah tuh.
yg laen2, biasa2 ja pOn.
lalala~

xpyh lah bg rating.
if rendah kang, kOrg ckp aku xsuka tgk mOvie melayu. [mmg pOn!]

baru kali nih aku perasan.
lisa surihani xbley sebOt 'r'.
kelambatan nya.
><

ending, ayu mati.

akhir sekali, mahu prepare prOposal.

sekian.

diam!

.:END:.

~my bad~

Wednesday, June 2, 2010

~020610~

aku benci apa yg berlaku sekarang,
nasib baek ada khabar berita gembira dari misi bantuan gaza itu,
semua terselamat kan,
nasib tiada yg buruk terjadi kepada rakyat malaysia.

ubatan dikatakan senjata api.
terang2an lah kemungukan mereka.
duh.

harap2 terlaknatlah mereka yg jahat itu,
kamu semua tahu siapa yg aku maksudkan,

erh, menci.

sekian.

diam!

:END:.

~aku kurang tgk berita~

Tuesday, June 1, 2010

~saket jiwa~

tajOk cm apa ja.
ekceli, hari nih sabah masih cuti.
dan kerana kerajenan, aku pegi ums.
sgt lah sOot.

masih cuti lah~

patOt lah suma org mcm blur bila malam tadi aku ckp g ums.

aku sudah nyanyuk.

sekian.

diam!

.:END:.

~aduhai~

 
blog template by suckmylolly.com : background image by Patrick Hennessey