Saturday, July 31, 2010

~encek kentang~

penat lah aku mO bercinta dgn encek kentang nh.

esOk2 aku mo becintan dgn epal pulak.

sOot.

sewel setelah 3hari berturut2 bercinta dgn encek kentang.

sekian.

diam!

.:END:.

~aku buhsan~

Wednesday, July 28, 2010

~lama sudah tidak update~

sangat lah bz minggu nih.
tensen ngn semua benda.
kerja semua kena tanggung sindri.
harap2 lepas dapat labmate baru, kerja akan kurang.

geram ngn undergrad.
geram ngn culture.
geram dgn mak cik.
geram.
sangat2 geram.

akan menghambakan diri kepada lab sepenuh hati.
dulu boleh lah escape.
nw, xdapat sudah.

macam mahu quit.
oh tolonglah sabar.
sabar.
sabar.

akan berusaha belajar bersungguh2.
jadi kakak demo yg baek.
jadi student yg sabar.
jd kakak lab yg cOmel.

kesimpulannya, setiap hari aku makan sekali.
haha.

sekian.

diam!

.:END:.

~benci!~

Sunday, July 25, 2010

~Oh budak kecik~

aku boleh saket jantung menjaga si kecik ini.
bukanlah anak kuceng ka hapa.
mmg anak orang.
anak buah aku.

sangat comel.

oh,pic dia xdapat upload.
akak aku pinjam cam plak.
erh.

berbalik kepada cerita tadi, aku menjaga cik alya pada hujung minggu.
time aku bawak jenjalan kt cP, dia boleh jerit kuat2.
aunty kakak mO buang air.
oh, segan i taw.

then, dia suka2 tumpahkan milo atas baju aku time tgh baring.
seronok jgk lah semut2 yg ada kt cni.
haha.

bila pegi 1b, boleh dia suh pegi maen game.
tanya ada duit x, dia ckp grandpa ada bg kt aunty.
tipu la tuh.
grandpa awak kt kL lah.

tapi yg penting, dia lah penghibur di kala duka.

i <3 u.

sekian.

diam!

.:END:.

~aku sedang saket hati~

Saturday, July 24, 2010

~sOrcerer's apprentice~

kali ini tidak berseOrangan menOnton muvie.
ketika aku sedang leka subculture fungi jahat baik itu, aku dapat sms.
darling, jOm tengok muvie.
yippie!
bell bawak tgk muvie.
sangat lah seronok.
tanpa membuang masa, aku siap kan keja cepat2.
antar invois n kad kuning.
then p amek bell.

kami pOn menonton muvie ini di 1borneo.
niat di hati mahu tengok inceptiOn.
tapi lambat sgt lah.

cerita ini start dgn Balhazar yg cari apprentice dia.
iaitu Prime merlinean kOt.
si Dave Sturter kah namanya itu.

dipendekkan cerita, mereka mahu halang Morgana, ahli sihir jahat dari menghidupkan orang mati dan menghancurkan dunia.
Morgana dibantu Horbat kot.
Veronica adalah cinta mati Balhazar dan Becky cinta mati Dave.

endingnya, orang jahat kalah.
orang baik menang.
Veronica bersama Balhazar.
Becky bersama Dave.

terdapat banyak hukum fizik yang ditonjolkan dalam muvie nih.
sumpah la aku xsuka fizik.
tapi, tertarik bila dgr muzik yg dihasilkan oleh getaran elektrik itu.

kesimpulannya, tidak rugi tengok muvie ini.
bagi orang yg tidak suka, depend pada kamulah.

sekian.

diam!

.:END:.

~GCB sedap!~

Friday, July 23, 2010

~griLLed chicken burger~

sangat lah tidak membOikot mcD kan.
ada member still lagi boikot.
kagum lah i ngn u.
hik2.

back to d story.
pada tengah hari yg dulu2, aku berasa lapar.
dan teringin makan mcValue lunch.
sO, drve thru lah.

then, bila smpy dkt mcD, aku nmpk iklan itu.
GriLLed chicken Burger, GCB.
menggoda2 nafsu makan aku.
haha.

sO, tanpa berlengah aku order lah.
harga mmg mahal.
rm13++.
tapi berbaloi2.
sedap sangat!

kurang bajet aku tuk makan.

sudah la miskin tidak bergaji.
haha.

ok lah, malas mahu merepek.

sekian.

diam!

.:END:.

~penatlah~

Thursday, July 22, 2010

~hOmes~

aku bukan mahu story ttg rumahku syurgaku.
tapi, pasal suatu restOran.
nama glamernya, Homes~.

benda nih terletak di 1bOrneo.
grOund fLoor kot.
berdepan dgn manhattan fish market.
bersebelahan dgn kedai bak kut teh kot.
dekat dgn kedai hP lagi.

sumpah kedai nih terok!
jangan la pegi.
bukan aku mo cOndemn kedai nih.
tapi, mmg sgt teruklah.

aku makan ngn mak cik kesayangan.
aku amek thai style fried rice.
masin gila!
boleh rasa kOt seketul2 garam tuh.
agaknya, tukang masak dia mO kawen esOk.
terlalu masin.
mak cik aku makan special fried rice.
ok lah ada prawn.
tapi, sangat lah bunguk kan.
sebab tiada rasa @ tawar.

then, ice blended cappucino itu lagi 1hal.
sangat tidak sedap.
ice blended chOcolate pula rasa seperti milo yg hanya diletakkan ais hancur.

gatal2 mo try dessert iaitu ABC.
sumpah jgn la cuba2 minta.
mmg xsedap pOn!

sgt regret pegi restoran nih.
harga pOn mahal.
berbaloi2 lagi makan SR.

teruk!

nanti aku share pic.
camera hilang dari radar.

sekian.

diam!

.:END:.

~im happy!~

Wednesday, July 21, 2010

~labmate~

aku akan dapat labmate baru.
supervisor yg mengkhabarkan berita gembira
sedih nih.
aku mmg mahu labmate baru.
tapi, mau seorg pmpuan.
dan sebaya lah dgn aku.

ini junior pulak tuh.
aku terasa tua cOmel.
hihi.

ok lah, encek labmate.
harap kita ley bekerjasama.

sekian.

diam!

.:END:.

~benci kamu!

Tuesday, July 20, 2010

~despicable me~

oh sumpah cerita ini menghiburkan.
aku pOn xpaham kenapa gelak xhenti2.
konpom mak cik sebelah ngn anaknya ckp pmpuan nih gila agaknya.
lelaki ensem dpn aku pOn sah2 rejek.
macam la org th pandang aku kan.
ada anak sOrg kan.

ekceli anak buah aku melekat ja.
xmo berpisah.
terpaksa aku menjadi mummy yg cantek comel.

cerita bermula dgn seorang penjahatyg telah mencuri piramid giza.
tujuannya mahu menjadi penjahat yg tersohor di dunia.
dan dia berjaya.
lepas itu, Gru iaitu seorang penjahat yg berjaya mencuri eiffel n statue liberty vegas juga mahu menempa nama di dunia.

then, Gru dihalang oleh Vector.
sO, utk menghapuskan halangan ini, dia mengambil anak angkat, margo, edith n agnes kerana Vector amat sukakan choco nutties.

untuk memendekkan cerita,ada makhluk2 yg comel bewarna kuning.
sangat comel!

endingnya, Gru jadi baek sket.
dia curi bulan, Vector terhantar ke bulan.

sekian.

diam!

.:END:.

~im sad!~

Monday, July 19, 2010

~twilight saga eclipse~

berbalik kepada entri ini
aku tengok eclipse nih sorg2.
sangat beh ini cerita.
semua gara2 encek vampire yg menarik hati.

kisah kali nih bella yg diburu oleh victoria.
dia buat tentera vampire.
kunun2 nya utk membuatkan edward rasa kehilangan orang tersyg.

dalam cerita nih, vampire dan serigala bergabung tuk selamatkan bella.
victoria mati.
edward lamar bella.
jacob kecewa.
jacob kiss ngn bella.

itu ja aku mo cerita.
konpomlah korg pon da tgk kan.
lalala~

sekian.

diam!

.:END:.

~aku kenyang~

Sunday, July 18, 2010

~kad pengenalanku~

bukan ada prob dgn iC pon.
ekceli aku tukar alamat dalam ic.
igtkan xpayah la amek pic.
rupa2nya kena jugak.

senang sgt la proses mo tukar alamat nih.
isi borg.
then, byr seploh hengget.
amek pic.
siap!
kena tunggu lah iC tuh siap plak.

aku tukar alamat sbb dad suh.
mau jgk daftar pengundi kat kg.
sO, skg aku officially jadi org tuaran.
erh, xsuka lah!

pic dalam iC baru xbrp cantek.
sbb aku kan comel.
haha.

ok, itu ja mo story.
sedang membiasakan diri berseorangan di dalam lab.

sekian.

diam!

.:END:.

~<3 mya~

Saturday, July 17, 2010

~aku benci pOtato~

disini aku isytiharkan aku bermusuh dgn encek kentang.

semua gara2 chemical yg belom sampai.
terpaksalah aku yg cantek cOmel nih membuat media secara manual.

mahu belajar cara buat media?
sng sgt!

mula2, timbang 200g potato.
chopped kecik2.
then, autoclave.
lama yg amat!

lepas tuh, lumat2 kan potato yg sudah autoclaved itu.
tapis lah potato itu.
lepas itu autoclave lagi.

selepas, 1jam stgh, tapis lagi potato itu.
tambahkan glucose.
sukat pH.
lepas tuh, tambah bacto agar.
then, autoclave for 1jam stgh lagi.

proses ini sungguh lambat!
so, aku berfikir utk cara mudah.

autoclaved p1 tuh, aku guna microwave d umah. chopped siap2.
then, lumat2 kan siap2.
pas2, tros dtg lab autoclave utk kali ke2 tros.
mudah sket kot.

oklah, aku merepek pon korg msti buhsan.
so, aku diamlah!

sekian.

diam!

.:END:.

~duh!~

Friday, July 16, 2010

~15.07.10~

banyak benda berlaku skg.

aku akan memulakan hari tanpa teman di lab.
kerana kawan makmal aku tuh akan pergi kerja.
dia quit setadi.
bukan alang2 dia, kuar ums tuh.
sebab jarak yg jauh kot, swak kan.
aku wish dia berjaya dgn pilihan hati.
dan aku akan bersedih di lab itu.
haha.

aku akan bz dengan budak undergrad.
dan tiada teman utk menempuhnya.
skg pOn da blur2.
baru 2org tuh.
nanti tambah lg 2org.
cmna la mo handle.

chemical pon blom sampai.
malas lah tepon2 supplier tuh.
nt dia ckp, supplier dia pon blom antar brg.
urgh!

mau buat screening.
tapi aku malas.
sbb nanti mo tuang agar.
pas2 kemas2 brg d lab.
dan aku akan konker lab itu.
bnyk sgt evil mind nih.

dapat baju batik pasca.
kunun2 nya utk majlis angkat sumpah.
oh, sangat tidak mahu pegi!
aku xda kawan baek mo ketawa2.
akan jd seorang yg pendiam selepas ini.

lunch konpom aku akan balik rumah.
tiada teman mahu makan lagi.
xpala, boleh jaga mya.
sabar2.

mungkin ada teman master baru.
tapi, aku xpasti boleh berkawan dgn dia.
sebab dia adalah junior.
aku akan rasa TUA sangat!
wpn, aku tetap cOmel!
ahaha.

panjang pulak aku merepek.
akan diam kejap lagi.

sekian.

diam!

.:END:.

~hati menangis~

Thursday, July 15, 2010

~malas~

perkara biasa utk insan yg bernama putri kot.
dasar lah.

ingat tadi mo taip email bg supplier.
tapi, tangguh juga.
tolong kakak kesygn buat tesis dia.
kisah sedih dia sebab print tuk 5kali gara2 org pasca yg sgt PANDAI.
terlalu pandai lah.

memula suh tengok gaya ums.
aku ikot sebijik apa yg tertulis dalam tuh.
then, bila akak aku antar kena rejek.
konon2nya xikot margin.
berapi telinga aku dgr.

then, aku betolkan balik.
dia ckp salah lagi.
mangkuk betollah org pasca nih.
aku betolkan lagi.
salah lagi.
disebabkan kakak aku pn da geram tahap dewa, dia decide xmo hantar kt pasca lagi.

so, aku betolkan lah disertasi dia buat kali terakhir.
kali nih betol2 ikot yg pak cik th mau.
bukan yg gaya ums mau.
semua ikot kepala dia.

itulah mau sangat tiru gaya U aku dulu.
tapi, tunggang tebalik gk korg bg instruction dlm tuh.

sgt lah marah kan bila kena buat mcm nih.

ups, ini seperti entri luahan perasaan pulak.
apa2 pOn, jgn smbg setadi dkt cni.
xgembira hidop.

sekian.

diam!

.:END:.

~dont hate me coz what i wrote~

Wednesday, July 14, 2010

~finally!~

aku tengok eclipse.
sorang2 pulak th.
terasa keLOSERan menonton sorg2.
tapi, ada aku kesah?

wpn lagi serOnok tgk rmy2, tp beh lagi tgk sorg2.
feelg lebih.
makin jatuh cinta ngn encek vampire.
haha.

orang yg dkt belakang sungguh annoying lah.
ada ka patot bising2 the whole story.
bodoh la korg!
ups, termaki.
tensen la kan.
aku byr tiket bukan mo dgr sora korg.
duh.

ok lah, nt aku cita sinopsis.
mo jga mya.

sekian.

diam!

.:END:.

~lapar~

Sunday, July 11, 2010

~110710~

aku banyak mO cerita,
kisah sal bby strOller mya.
dan banyak lagi lah.

tapi, aku dalam keadaan sediah + mau mati sakit yg melampau2.
buat pengetahuan semua, aku da makan ubat.
dan juga da jumpa doktor.
tapi tetap saket yg berlarutan selama 2minggu.

oh, aku mo tengok eclipse.

ada kaitan?

sekian.

diam!

.:END:.

~krOni berjalan tiada~

Saturday, July 10, 2010

~seriously sad~

seriously in a sad mOod,

Thursday, July 8, 2010

~tag frOm k.aima~

musim mengetag kOt skg nh.
dan aku rajen membuatnya.

kali nih dapat dr k.aima.
alah, pemilik ANGGUN RAPI tuh.
dia juga blogger.
penah aku cerita psl dia juga kan.

Here it gOes.

1. Do you think yOu are hot rite nOw?

Oh, aku tidak hot. susah jadi panas2 nih. hik2.


2. Upload wallpaper that you are using rite now.

Disebabkan ini bukanlah laptop aku, oleh itu wallpaper yg terpapar di sini hanyalah Pic windows.memang bida, tapi aku xley mOdify sesuka hati. tunggu jadi hak milik dulu. Rindu laptop dulu!


3. Last time eating pizza?

Last week kot. On tues or weds, bersama2 adek2.

4. Last sOng you listen.

Lagu belOg ini lah.

5. Others things that you are doing right now.

Selain menyelesaikan tag ini, aku menonton tv, membuka fB dan melihat email. haha.

6. Other than your name, what is other name that you people use to call you?

Selain nama sendiri, orang panggil aku cik amOi. xla muka macam cina pOn. jz terjadi panggilan itu kerana skulmate dulu. lalala.

7. Tag 5 person.

Tidak berniat mentag sesiapa. So, xpayah la jawab sOklan di bawah2 tuh lagi kan. hihi.

sekian.

diam!

.:END:.

~apakah~

Wednesday, July 7, 2010

~tag frOm kawi~

aku kena tag.
Oleh kawi, bukan sawi ya kawan2.
kak siti zawiyah @ kawi. haha. dia adalah si blogger cOmot. sbb aku yg cantek comel. hak2.
kejam mOde on nih.
mahu tengok2 blog dia?
nah link.

syarat2 utk si cOmel menyelesaikan tag ini,

  1. MESTI guna huruf PERTAMA dari BLOG anda.
  2. jawapan TIDAK boleh berulang.

huruf pertama blog aku? H kot, sebab yg ini '~' walaupun berada di permulaan blog, ia adalah tanda, bukan huruf.
Jawapan tidak berulang? akan ku usahakan lah.

Mari menjawab tag

1. Nama kamu.
Hye, nama aku Putri Irdawaty.
ngam?

2. Perkataan 4 huruf.
H.A.T.I

3. Nama seOrang lelaki.
Hisyam. [jgn la kmu bc blog nih. haha]

4. Nama seOrang perempuan.
Hasniyati. [ngam kan!]

5. Pekerjaan.
Housewife. haha.

6. Warna
Hijau.

7.Sesuatu yang kamu pakai.
Hat. [boleh mix lang kan, :p]

8. Makanan.
Hamburger.

9. Sesuatu yang boleh dijumpai di tandas.
Hand towel?

10. Tempat.
Hulu selangor.

11. Alasan bila terlewat.
Hoit. aku lambat. tadi kapal landing depan jalan. haha.

12. Sesuatu yang anda jeritkan.
HOi!!!!

13. Tajuk Filem.
Harry Porter.

14. Minuman.
Hot chOc.

15. Kumpulan muzik.
Heaven n Hell. [gugel ja jumpa nh]

16. Haiwan.
Hamster.

17. Nama jalan.
Hantu rOad. haha.

18. Jenis kereta.
Hyundai. Honda.

19. Tag orang.
tidak rajenlah tag orang. buat jika korg buhsan ah.

sekian.

diam!

.:END:.

~mOod buat tag dtg~

Tuesday, July 6, 2010

~tilawah~

aku xdpt pegi majlis tilawah hari tuh.
bukan mo ckp alim ka apa.
jz mahu menyokong.
disebabkan aku demam 3ari berturut2, aku tidak dapat tengok secara live.
hanya melihatnya di tv.

sangat tidak feeling kot.
dad ckp, beh tgk live.
mum pn sokong.

tahniah la kpd Qari yg menang.
dr wilayah kan.
org ny nmpk hensem dan tinggi.
tapi, dad ckp kecik ja org th.

Qariah tuh pn hebat lah.
tahniah kepada dia.
canteklah jugak.
tidak iklas sungguh.
tapi, mmg hebat lah kan.
dapat jgk masuk tilawah kebangsaan.

aku?
peringkat sekolah pn tidak mau ikut.
heh.

sekian.

diam!

.:END:.

~kek dr tilawah sedap!~

Monday, July 5, 2010

~serkap~

tadi aku tgk berita kat tv1.
laporan pasal penggunaan serkap utk menangkap ikan.
dalam laporan nih, ini dilakukan oleh orang terengganu kot.

aku salute la usaha dorg guna serkap.
jarang serkap digunakan pada masa sekarang.
kagum sekejap tgk mereka.

sangat lah penat kot men serkap2 tuh.
kena ada instinct kuat.
pas2 kena teka di mana ikan berada.
then, kena pandai amek ikan dlm serkap.
salah teknik, konpom lah tesengat oleh ikan2 itu.

tapi, perkataan terakhir dari org melaporkan itu menjadi tanda tanya.
teknik tangkap ikan guna serkap akan membuatkan kurang kepupusan spesies ikan @ kata lainnya, kemandirian spesies terjaga.

heran pulak.
adaka teknik menjala ikan atau menangkap ikan di laut akan mengHAPUSkan spesies ikan?
pelik2.

mungkin maksud yg mo dia sampaikan laen dari yg aku faham.
tapi, gunalah bahasa yg straight.
xpayah melencong2.
biar org tidak konfius dgn FAKTA yg dikeluarkan.

sekian.

diam!

.:END:.

~pelik juga aku tgk berita~

~oh argentina~

aku gembira.
sebab argentina kalah.
dan dia tidak boleh berlagak lagi.
muahaha.
mmg aku jahat.
so?

tiap2 org ada team pilihan kan.
hihi.

portugal yg kalah tetap disokong lah.
sOot.

sekian.

diam!

.:END:.

~jadi?~

~mahu menyumpah!~

lama sudah xwat entri berunsurkan keJAHATan kan.
kali ini aku sgt mahu menyumpah.
sangat mahu.

sila miscall atau bagi ancaman pOn boleh,
nO ini, 0146576538.

org ini sgt bodoh.
terlalu sangap lucah!
boleh2 dia pegi call kawan aku dan cakap benda bukan2.

if mO menggatal sgt.
dan xtahan lah mo wat perkara2 tersebut.
sila cari org yg sepatutnya.
pelacur

bodoh la kamu.
harap2 semua org berhati2 dengan org ini.

sekian.

diam!

.:END:.

~bodoh la kau!~



Sunday, July 4, 2010

~mentaliti Orang~

kenapalah masih ramai orang berfikiran DERMA DARAH itu menyakitkan.
DERMA DARAH tuh boleh menyebabkan penyakit.
DERMA DARAH hanya untuk orang yang TERLALU SIHAT @ gemuk.
dan banyak lagi.

ada sorg mamat tuh, aku tgk sihat tubuh badan, cukup tidur, boleh2 cakap darah sindri xcukup.
then boleh pulak main2kan kakitangan QEH itu.
sila bersikap lebih menghormati semua orang.
irritated.

mesti korg heran kenapa aku merepek xsudah nih kan.
act, abg aku wt Blood dOnatiOn lagi.
utk kali ke 7 kot.
sambutan kali ini kurang menggalakkan.
terasa heran lah kan.
dulu, rmy jgk org derma.
nw, less than 20 person derma.
hampa.

banyak lagi mO story.
tapi, aku terasa sgt malas mahu tulis.

sekian.

diam!

.:END:.

~benci bila org berjanji~

Saturday, July 3, 2010

~03.07.10~

aku update.
selama nh aku mati demam teruk.

oleh itu tidak dapat lah aku menghapdate.
adek2 sudah balik,
sedih sket ja,
haha,

oklah, mahu jadi bby sitter dl,


sekian.

diam!

.:END:.

~demam~

 
blog template by suckmylolly.com : background image by Patrick Hennessey