Tuesday, August 31, 2010

~mOod setadi~

sila muntah atau ketawa terbahak2 dulu.

aku study?
mungkin suatu perkara yg kelakar.
sebab aku tidak suka study.
*patot result terok*

erm, ok.
mahu setadi.
doakan berjaya.

sekian.

diam!

.:END:.

~benci~

~si kiyut aLya~

tiada pic mahu dikongsi gara2 camera aku terletak nun jauh di bawah.

cik alya anak buah p1 aku.
cik asyha anak buah ke2.
cik mya anak buah ke3.

beza antara ketiga2 mereka adalah, yg 1st tetap akan jadi 1st dan seterusnya.
haha.
pening dgn statement di atas?

aLya seorang yg kuat cemburu.
*kecil2 da macam nih, besar nanti?*
if dia tahu, cucu2 yg laen dilayan lebih sedikit, dia akan protes dan mula menonjolkan dirinya.

mahu tahu bagaimana?
dia akan mula menjerit tiba2.
atau dia akan membuat sesuatu untuk menarik perhatian orang terhadapnya.
atau menangis adalah cara paling mudah tapi paling jarang dilakukan.

asyha n mya tidak kuat cemburu.
ini sebab, asyha tidak pernah kisah akan hal sekeliling kecuali tgk bby mya.
mya pulak, baby kecil ada kesah?

nanti aku upload n update muka mereka di tepi ini.

sekian.

diam!

.:END:.

~uhuk2~

~merdeka!~

orang sebOk2 buat entri merdeka.
tapi, aku tiada mOod.

aku rasa diri belom merdeka pon.
sebab minda masih dijajah dengan bermacam2 perkara.
apa perkara2 itu?
biar aku simpan sendiri.
hihi.

erm, mahu kongsi satu benda.
dulu adek aku saiz XXL.
sekarang dia boleh pakai saiz M.
dan tidak lama lagi saiz S.
kagum dengan dia.
usaha tangga kejayaan kunu.

berbalik kepada aku.
dulu saiz S.
sekarang saiz M.
kemudian?
aku harap tidak beranjak dari saiz ini.
fuh2.
amin.

oleh itu, pemakanan sihat menjana kesejahteraan ummah.
ewah2, poyo pulak ayat di situ.

jangan jeles eh kawan2.

sekian.

diam!

.:END:.

~aku tidak tahu~

~salah aku kot~

sambungan entri ini lagi.
macam cerita sequel pulak kan.
if buat buku, konpom TIDAK laku.

ada aku kesah?
haha.

berbalik kepada entri2 tersebut.
budak2 tuh xreti sebab aku xpandai sampaikan ajaran itu dengan SEMPURNA kot.
selain itu, mungkin juga sebab aku nih kurang pandai bercakap.
erh.

2nd pulak, kakak lab laen cakap aku manjakan sangat lab asst tuh.
aku da suh dia baca manual.
dia cakap xmau.
aku da list kan barang.
tapi, stil xcukup.
aku xfaham lah.

mungkin lepas nih akan menjadi garang.
nO more cik demo yg baek hati.
buat muka jahat tiap2 masa.
peduli apa orang mo benci kan.

haha.

sekian.

diam!

.:END:.

~MERDEKA!~

Monday, August 30, 2010

~Lucky Draw: Who's The Lucky One~

mendapat tag ini dari akma.

kali ini

Super Dooper Kawaii Mommy & Lil' Ones


Sayang Baby Ibu

semua aku da buat.

TAG: KAMU YG BACA NIH. MUAHAHA.
ZARIFAH sila support akak.
><

sekian.

diam!

.:END:.

ini adalah sambungan entri ini.

aku masih boleh bersabar dengan mereka2 itu.
mereka budak baru belajar.
aku yg da lama belajar haruslah sabar kan.

ok, sabar.

tapi, bila sudah dorg buat silap, chemical yg diperlukan WAJIBlah banyak kan.
aku terpaksa deal dgn sorg lab assisstant nih.

encek, CSA sudah habis.
encek, solution abes.
encek, buffer sudah habis.

dan anda tahu apa jawapan dia?
saya tidak mahu buat semua tuh.

wtf!
baeklah aku yg jadi lab asst+demo.
ada ka tidak ada sama ja.

teringat time aku study dulu.
time lab, setiap bench msti dapat chemical yg mencukupi.
diulangi, SETIAP BENCH.

kondisi di sini, SEMUA BENCH kongsi SEMUA barang yg tidak cukup itu.
aku rasa sudah list down barang yg diperlukan untuk SETIAP group.
tapi, hampa ja.
memang tidak akan cukup.

geram la mo mampus.
bukan dia akan dipersalahkan.
aku juga.
yg budak2 nih report p Dr, is aku.
not him.

sangat tensen jadi demo sini.
dulu, kakak demo aku heppy gila.
if dia xpasti, bley tanya tuh lab asst.

kondisi aku, aku kena cari solution sindri.
lab asst akan cakap, SAYA TIDAK TAHU.
urh.

ok, pahala puasa akan menjadi sedikit begini.

sekian.

diam!

.:END:.

~benci di sini~

Sunday, August 29, 2010

~MY BIRTHAY SPECIAL GIVEAWAY~



Here are the instructions on how to join this giveaway... very simple, right? :-
1- This giveaway is for followers ONLY.(Be a follower if you are not)
2- Publish the news in a post in your blog. (You can use the picture above.)
3- Link My Lovely Ribbons N Laces in your blog list.
4- Leave a comment saying that u r joining the giveaway.

The Giveaway will be from the 27th August to the 2nd of September 2010 only.

The price will be announced on the 29th August 2010

Ok. thats all lah.

if kOrg rajen,sila lah jOin.

sekian.

diam!

.:END:.

~tidak ada kerjasama langsung~

terasa mahu menyanyi2 lagu wonderpets sekuat hati.
'apa yang penting, KERJASAMA.'

memang sangat kecil hati dengan lab hari itu.
merangkap cik demo yg kiut miut, aku pOn memulakan lab.

penat kot asek2 ulang tiap2 minggu benda yg sama.

setiap kali kamu guna spectro, set blank.
blank apa?
autozero mana?
macam mana guna ini spectro?
kuvet yg ini ka?
kenapa bacaan begini?

jangan bazirkan chemical.
alah, silap buat.
uish, kau sudah campur betol2 ka?

sila bersihkan benchwork. kemas barang semua dan cuci.
kotor dan tidak dibersihkan.

penat kot balik2 terangkan benda yg sama.
aku sudah terangkan dekat depan.
tapi, still xfaham.
aku rasa guna BM tuh paling bagus.
pening plak kamu ngn english aku yg hebat nih.
*Ok, riak tidak elok*

entri ini akan bersambung.

sekian.

diam!

.:END:.

~oh, hati~

~Ka-Ching PreLoved Nak Bg Duit Raya~

mari tengok GA lagi.
><


Ka-Ching PreLoved RAYA GIVE AWAY~


HADIAH:

1st Duit RAYA RM50!!
2nd Duit RAYA RM30!!
3rd Duit RAYA RM20!!
4th Duit RAYA RM10!!

Syarat2 penyertaan:-
1) Mesti jadi Follower Ka-Ching & Lipat's Bundle

2) Link Kitorg kat your Blog

3) Buat Entri pasal GiveAway ni kat Blog Korang

(Tajuk: Ka-Ching PreLoved Nak Bg Duit Raya)
selain dari tajuk ni x laku ye (T_T)

4)Tinggal jejak blog korang kt KOMEN @ E-Mail.

Pemenang GiveAway akan diumumkan Sehari Sebelum Raye Yey!!~~

ok, itu ja yg dimahukan.
dan aku sudah siap buat semua.
><

sekian.

diam!

.:END:.

Saturday, August 28, 2010

~Wardah top-up raya giveaway~


sangat rajin jOin GA.
kali ni dianjurkan oleh cik wardah seOrang sarawakian.
kita berji


Syarat2:

1. WAJIB jadi follower blog ni .
2. Buat entry pasal giveaway ni kat blog korang & tingglkan URL kat bwah ni
3. Letakkan skali sim-card apa korang guna
CELCOM / MAXIS / DIGI (contoh) kat entry yee
3. Wajib letak BANNER kat sidebar , pndi2 la korang kecikkan gmbr tuu
4. Klau nak tag kwan tag je , klau x nak x per :)
5. Dah settle smua jgn lupa comment bwah ni plak .

HADIAH:
Pemenang 1 / 2 org jew :)
klau ramai bwat 2 la . kalau skit sorg je kot :D

diumumkan waktu pengumuman RAYA . hehe

DUE DATE :: 7 SEPTEMBER / 28 RAMADHAN

untuk memenuhi syrat2 yang ditetapkan,
FOLLOW: dOne!
ENTRY: On the way siapkan.
SIM CARD: Semua aku guna. Tapi untuk GA nih, CELCOM most preferable. ><>< COMMENT: On the Way.

sekian.

diam!

.:END:.

~studylah!~

~WARDAHWARDROBE 1ST GIVEAWAY~

bLogwalking dan jumpa Giveaway.
wajiblah interested mahu jOin kan.

jika anda tidak suka update dari aku, sila tekan Alt + F4.


Syarat-syarat :
1. Mesti mempunyai blog. (Lain kali saya buat terbuka ye untuk yang takde blog.)
2. Buat satu entry mengenai WARDAHWARDROBE 1ST GIVEAWAY dan lengkapkan slogan saya nak menang blaus dari wardahwardrobe kerana ........................ (tidak melebihi 20 patah perkataan).
3. Harus menjadi FOLLOWER wardahwardrobe. (sekiranya korang dah follow, sila nyatakan nama yang korang gunakan).
4. Copy banner WARDAHWARDROBE 1ST GIVEAWAY dan sila letakkan pada ENTRY dan SIDEBANNER beserta LINK BACK.
5. MASUKKAN LINK WARDAHWARDROBE ke dalam bloglist korang.
6. Tag 3 ORANG KAWAN-KAWAN korang untuk turut sama join giveaway ini.
7. Sila tinggalkan komen di entry saya ni beserta link ke entry korang. Sila SERTAKAN EMEL supaya senang dihubungi..

HADIAH -HADIAH YANG BAKAL DIMENANGI :
Ada 3 hadiah disediakan.
2 pemenang akan dipilih melalui cabutan bertuah oleh mak saya; Puan Werdah.
Hadiah untuk 2 pemenang tersebut ialah SEHELAI BLAUS PILIHAN setiap seorang dari koleksi wardahwardrobe.
Manakala seorang lagi peserta dengan slogan terbaik pula akan memenangi SEHELAI BLAUS PILIHAN dari koleksi wardahwardrobe BESERTA 1 HADIAH MISTERI.

Tarikh giveaway bermula pada 9 Ogos 2010 dan berakhir pada 31 Ogos 2010.

Jom jOin.

slogan: saya nak menang blaus dari wardahwardrobe kerana koleksi yang ditawarkan amat menggiurkan mata dan menarik perasaan setiap orang untuk mebelinya. ><

okeh, abaikan penggunaan bahasa melayu yang teruk itu,

tag orang: siapa baca entri ini.
follower aku. *ada ka?*
orang yg rajen buat tag esp Zarifah.
wajib jOin!

sekian.

diam!

.:END:.

~mOod swing again~

~Ramadhan Raya GA~

mahu jOin GA lagi.
haha.
tabah la kOrg tengok update dari aku k.

jOm stOry sal GA ini.
Ramadhan Raya GA

Ramadhan Raya GA Miss mynameika.




DUE : 10 SEPTEMBER 2010
( tgk tarikh hari raya jatuh bila...kalo 11 hrbulan so it will be the last date la...)

hadiah mmg tidak diberitahu.
xkesah la hadiah apa.
mahu jOin jugak!
><
terms n cOnditiOn GA ini sungguh mudah.

1) Follow blog mynameika dan juga blog baru saya ceritera cinta
kalo tak folow x bole ke?? heheeh terpulang la...tapi kalo follow aku akan follow kamu2 semua balik..
so bole build long term relationship kan??huhuh

2) copy ye pic tu kat entry korg....itu akan menolong ku utk tgk sape yg join...

3) buat entry ttg GA ni...best2 tau..!!!

4) sebar2 kan la GA ni kpd kenalan2 anda....

5) kalo dh join copy link kat comment box ok...nak bg kat chat box bole je tapi risk nye kalo x pasan dh x bole nak buat APA kan...

result bergantung kepada cabutan bertuah.
iaitu 3 pemenang akan dipilih.

simple kan?

ok, mari jOin ya kawan2.

sekian.

diam!

.:END:.

~apa2 lah~

~kulat ku yang cantek manis~

tolong lah tumbuh dengan sihat.
jangan la mengkontaminasi sesama sendiri.

aku tahu ko mo konker petri dish yg kecik itu.
jangan infect kawan2 yang laen ok!
nanti aku kena tuduh memberi ancaman kepada incubator sejagat.

kulat ku sayang.
i lebiu.

next week akan ferment kamu pula.
mampu mo handle 30 strain?
boleh, tapi itu shaker tidak cukup.

malang betol sambung dekat sini.

sekian.

diam!

.:END:.

~moOd sedih~

Friday, August 27, 2010

~abang setan~

aku tengok buletin utama tv3.
tetiba ja pembaca berita tuh ckp 'abang setan'.
tertanya2 apa yg berlaku.

rupanya 5beradik mempunyai nafsu seperti setan.
merogol kelima1 adeknya.
yg paling bongsu berumur 5tahun.
suka minum arak pulak tuh.
aish, bulan puasa nih jugak mahu jadi setan.
cuba lah jadi baek sikit.

teringat time di lab tadi, sorg adik lab menyatakan 'selalu pegi clubbing. siuk!'
dalam hati aku, gila budak nh.
agak2 la mo berterus terang.

aku pon cakap, uish, bulan laen boleh la clubbing. haha.
then, dia cakap, clubbing pegi masjid kak.
dengar org baca Al-Quran, mengaji, qiamulail.
erh, insaf pulak aku tetiba dgr dia ckp mcm th.

akibatnya, aku gelak kuat2.
dan budak tuh heran.
kakak demO nih sindrom kot.

ok, cukuplah merepek.

sekian.

diam!

.:END:.

~kenapa xdpt msuk blog guna firefox nih. dem!~

Thursday, August 26, 2010

~nur_eimi Lucky draw~

ini dianjurkan oleh cik nur_eimi



syarat mmg mudah:

1) jadi follower blog nur_eimi
2) wat entry title ' nur_eimi Lucky Draw '.. entry ni tuk beritau nur n org lain yg anda dah turut serta dalam lucky draw ni..
3) Tag kat kawan2 tuk join skali..tak tag pun xpe..saje jer suruh tuk ramai kan lagi..baru la best nak cabut undi..
4) letak benner nur_eimi lucky draw kat sidebar..but x wajib k..sape rase nak letak..xnak pun xpe..yg penting join nur nyer lucky draw..
5) last skali jgn lupe tinggalkan Id name n ur link kat komen yek..nnt xtau lak sape yg join..


hadiah seperti di bawah: buku resepi chef wan+sampul ang pOw.

senaskah buku resepi Chef Wan

5 keping sampul raya Avon...

Lucky Draw ini berakhir pada :27 ogos 2010

jOm join ramai2.
haha.

sekian.

diam!

.:END:.

~Megahasz Giveaway #3/2010~

Saya nak menang buku Wardina: Mama Saya Lapar di http://megahasz.blogspot.com




Syarat-syaratnya:-

1) Buat entry mengenai giveaway ini dengan tajuk Megahasz Giveaway #3/2010 dan jangan lupa masukkan logo giveaway. Tak perlu tulis panjang-panjang. Cuma tulis:-

Saya nak menang buku Wardina: Mama Saya Lapar di http://megahasz.blogspot.com

2) Copy logo giveaway di sidebar blog anda dan link balik ke blog saya.
3) Tinggalkan komen di sini berserta link entry dan e-mel.

Hadiah adalah untuk seorang pemenang merupakan buku Mama Saya Lapar hasil karya Wardina seperti gambar di bawah.

Tarikh tutup giveaway ini adalah pada 31 Ogos 2010.


sekian.

diam!

.:END:.

~August 2010 Blog Giveaway!~

ini adalah giveaway lagi.
dianjurkan oleh empunya bLog ini.




The rules of the giveaway this time around is the same as the previous month. Check it out below! :)

8 quilled butterfly cards for 8 lucky winners
Rules on how to participate in this blog giveaway is quite simple. Just follow the guidelines below to be entitled as a participant.

1. For Bloggers..... you must sign up as my follower .

2. For Twitters..... be my follower in Twitter! :)

3. For those who are neither Bloggers nor Twitters, but are a Fan in my Facebook Fan Page.......you are eligible to participate in this giveaway as well.

4. Leave a comment on this post by writing your name and your valid/active email
address. Please read more below on what you must do to enter.

-----> For Bloggers.....YOU MUST WRITE about this blog giveaway at your own respective blog and include the photo you see above in it as well and add my blog link. PLEASE write the URL link of your blog post in your comment as well so that I can easily go and visit and read your post at your respective blog.


-----> For Twitters......YOU MUST TWEET about this blog giveaway as often as you can to your followers. :)

------> For Lin Handmade Greeting Cards Facebook Fans.........YOU MUST promote this giveaway at your Facebook profile page. For example you can do so by clicking on the "Like" button of this post or you can upload the photo above and write about the giveaway in your Facebook profile page. And provide me the URL link if possible, so that I can check later to verify your entry.


This giveaway ends on 31st of August 2010 at 11.59pm

senang kan?

sekian.

diam!

.:END:.

~Cabutan bertuah untuk Aidilfitri~

kali ini cabutan bertuah aidilfitri.
jika menang, aku akan bagi butang baju melayu ini dengan encek dad dan bukan encek boipren sebab aku tidak mempunyai seorang encek boipren.
*fuh. sekali nafas tuh*


Syarat2 nya mudah. sila tengok bawah:

1. Terbuka kepada semua bloggers (lelaki atau perempuan)
2. Perlu membuat 1 (satu) entry mengenai cabutan bertuah ini di blog anda
3. Hantar URL entry anda di ruangan komen entry ini
4. Masukkan banner peraduan beserta link ke entry ini
5. Hanya satu peserta bertuah akan dipilih menggunakan sistem 'random' yang selalu bloggers guna untuk memilih cabutan bertuah
6. Tarikh penyertaan 22 Ogos 2010 hingga 31 Ogos 2010 jam 12.00 tengah malam (harap sempat dapat untuk pakai raya)
7. Pemenang akan diumumkan pada 1 September 2010

Ini adalah galeri gambar dari Blog sOp

Galeri gambar:


sekian.

diam!

.:END:.

~expres!on Give Away!!~

ini giveaway dari sini.
oleh orang empunya blog ini.





syarat penyertaan:
  • follow bLog expresion de higadO.
  • buat satu entri yg simple dan letak banner di atas di dalam entri.
  • tinggalkan jejak dalam ruang komen.
due date: 31 OGOS 2010.

sumpah ringkas.
mari terjah itu giveaway.
manataw rezeki?

di bawah adalah hadiahnya.
yum2!



sekian.

diam!

.:END:.

~cabutan bertuah manjakusayang~

ini adalah sambungan dari sindrom join contest tidak henti2 dari aku utk hari ini.

kali ini, dianjurkan oleh ManjaKuSayang
ini cabutan bertuah ya kawan2.


Cabutan bertuah ini diadakan sempena dengan birthday Aleeya yg ke 3rd iaitu anak empunya bLog ManjaKuSayang pada 24 ogos ini,.

Cabutan bertuah ini akan dibuat oleh Aleeya.

Hadiah utama adalah seperti dlm gambar diatas. Sekiranya ramai yg join hadiah akan ditambah. Oleh itu, mari jOin!

syarat2 utk cabutan bertuah ini sangat simple!:

1-Buat satu pos @ entry dalam blog anda tentang CABUTAN BERTUAH ini dan jangan lupa letakkan sekali gambar di atas ke dalam entry anda.
2-Add blog MANJAKUSAYANG
3-Mestilah follower kat blog MANJAKUSAYANG
4-Jangan lupa tinggalkan jejak anda pada entry ini menandakan anda telah join giveaway ini.
5-Terbuka kepada semua follower MANJAKUSAYANG kat Malaysia SHJ....
-Selamat mencuba & semoga berjaya
-Tarikh tutup : 30 september 2010

akan ku cuba realisasikan kesemuanya.

sekian.

diam!

.:END:.

~oh diri!~

Wednesday, August 25, 2010

~cikpia's birthday giveaway~


jOin ja giveaway org.

he he...... orang lain buat GA, cikpia pun gatai nak buat GA.
sangat kucing tiru a.k.a copycat ok!!!!!
tak kisah la, GA bloggers pun bukannya kanan tiru a.k.a copyright kan.....???

since i'll be celebrating my 28th birthday on this coming 25th august, maka aku teringin la nak give out things that i adore.
aku rasa ramai yang tau i love :

- dayang nurfaizah
so i'm giving out an autographed version of DN's latest single


- chocolates
me giving out soon-to-be-decided cadbury items


- keychains
i will give out an imported keychain, taken from my personal collection.....
(sob sob.... nie sedey sket!!)


syarat2nya :

1st : Mesti ada Blog yer.....

2nd : Jadi follower blog nie.... tapi tanak pun takper... kalau ketinggalan info waktu announce pemenang peserta bertuah nanti i tak amik port yer....

3rd : Buat satu entry tajuk "cikpia's birthday giveaway". isi kandungan nya bebas tapi mesti ada at least 1 cadangan untuk i improve this blog.... he he..... (makna kata taderla bebas sangat)

4th : Copy banner atas ni & letak kt sidebar u all & dalam entry pun kne ada banner ni tau....

5th : Jemput/tag kan seorang rakan blogger anda & dia mesti tau die di tag...

6th : Inform penyertaan anda kat bwh post ni berserta URL ENTRY.

7th : tarikh tutup penyertaan ialah pada 25 ogos 2010. makna kata 12.01 a.m. 26 ogos penyertaan dah tak diterima.

answers:

utk improve blog, cik pia haruslah membekalkan infO yg terkini dan sensasi utk tatapan pembaca tegar bLog ini supaya mereka mendapat informasi terkini.

tag lagi? zarifah. ko la harapan. haha.

sekian.

diam!

.:END:.

~sekadar cuba2~


~Peraduan Teka & Menang oleh Miza Yusof~

cuba utk meneka, wpn telah naek juling mata tgk pic yg kabur itu.
haha.

contest ini oleh: Miza Yusof.


syarat nya mudah sangat.

aku cuba utk menepati syarat2 tersebut.

  1. ada bLog n memang aku menetap di Malaysia.
  2. Follower? aku cuba menjadi follower yg terbaik.
  3. buat entri n backlink blog, tengah buat nih.
  4. jawapan:
Jumlah Kad Top up RM5=RM115.
Jumlah Kad Top Up Rm10=RM320.
Jumlah Kad Top Up=RM435.

Taikh tutup: 4 september.

Tag 3 org.

Zarifah.
Hasni
K.Syazni.

sekian.

diam!

.:END:.

~apakah?

~GA Contest~

sumpah banyak gila aku pOst hari nih kan.
oleh itu, kOrg diluar sana bersabarlah.

ok, mari kita cerita tentang GA contest yang dianjurkan oleh coklatchoc4u.
jika tidak dapat buka itu blog, boleh tgk FB empunya coklatchoc4u.

GA ini bermula pada 11 OGOS sehingga 11 SEPT 2010.

hadiah yg ditawarkan sangat menggiurkan iman di kala bulan puasa iaitu coklat.
oh, coklat.
coklat.
coklat.

sila lihat di bawah ini hadiah nya.

Hadiah utama 6pcs homemade choc with/wo filling with bookstyle packing

4 Hadiah saguhati 2pcs homemade choc with/without filling perset

syarat2 GA ini adalah seperti berikut:

  1. Buatlah entry mengenai GA ni kat blog anda
  2. Link kan ya blog Coklatchoc4u dengan blog anda
  3. Letakkan link Coklatchoc4u diside bar anda
  4. Kemudian letaklah komen anda dekat Entry nih ya
  5. Dan anda mestilah follower @ baru nak jd follower @ tak jadi lagi follower pun boleh join ya..(tapi kalau tak nak jd pun takpe..kalau nak jadipun takpe..follower yg ke-700..ada hadiah misteri..menanti anda)

Terbuka kepada semua follower Coklatcho4u..tak kiralah di dalam Negara @ di luar Negara ya

okeh,
semua dOne.

sekian.

diam!

.:END:.

~mya menjerit!~


~Customer Appreciation (Giveaway and up to 50% off Sale)~

masih dalam mOod jOin giveaway org.

terjumpa ini GiveAway.

d prizes is yummy!
maybe boleh membuatkan aku mahu melakukan perkara2 kreatif kot.
huhu.

see below to see d prizes.
><

Giveaway Prizes:

1. 1/2m each of the 5 fabrics below

2. Fabric Labels

3. Accessories

4. More Fabrics - Small Pieces

Notes: I may add more prizes if I find anything else. ^^

ini syarat Giveaway.

How to earn entries:
1. Become a follower and leave a comment - 2 entries
(If you are a follower but don't leave comment then it won't count.
You MUST leave comment)

2. Write a blog/ faceboook post about this giveaway and sale - 3 entries
(If you are doing this, then please leave the link along with your comment)

3. Put the Banner Link in your blog (Must be working) - 5 entries
(For the Banner Link's code, please look for it on the left sidebar. Thanks ^^)
(If you are doing this, then please leave the link along with your comment)

4. Buy something from the shop - RM10 = 1 entry
(Please send order to ohmypetticoat@gmail.com)
If you only buy something, please at least leave a comment in this post.
Or else it would not be counted as entries.

Example:
Hi Alissa!~
1. I have become your follower.
2. Here's the link ______ to my blog post about your giveaway.
3. Here's the link _____ to my blog where I've put my banner link.
4. I have e-mailed you my order.
Also include your e-mail address so I can contact you.

Notes: It's not compulsory to do everything. Just choose whichever you think it's the easiest.

If you are confused or want to ask a question, please email me at ohmypetticoat@gmail.com.

This giveaway and sale ends on 8th September.

SALE:

10% off
1. Bias Tape Maker Red
2. Bias Tape Maker Blue
3. Lace #6
4. Lacey Ribbon
5. Oil Based Ink Pad - Cocoa/ Turkey Blue
6. Bias Tape Maker 18mm

20% off
1. Blue Ink Pad
2. Metal Clasp #1
3. Coil Board #1 - #5
4. Korean Embroidery Sticker
5. Plain Cotton Bag Handle
6. 2 in 1 Cotton Tape - White/ Black
7. Black Ink Pad
8. Brown Ink Pad

30 % off
1. Lacey Zipper
2. Colorful Leather Clasps

40% off
1. Lace #1 - #5
2. Bias Tape #1 - #5

50% off
1. Circus 1 Stamp Stamp Collection
2. Circus 2 Stamp Stamp Collection
3. JewelryStamp Collection
4. Pussy Cat Stamp Collection
5. Lovely Animal Stamp Collection
6. Mountain Birds Stamp Collection
7. Little Kids Stamp Collection
8. Fairy Stamp Collection

Groups:
1. RM8 for any 10 wooden buttons
2. RM10 for 10m of stitched ribbons

sO, hurry up.
jOin diz Giveaway.

sekian.

diam!

.:END:.

~thinking!~

~MyBotanG's Shoppe: A Welcome Giveaway~

tiada syarat ditetapkan.
cuma tarikh tutup GA ini ialah pada: 5 september 2010

ini aku cedOk dari , bLog itu.

To properly welcome you to MyBotanG's Shoppe, I'm inviting you to join the puchi-pouch giveaway *grin*

I'm giving away 2 puchi-pouches to 2 randomly selected winners.
All you have to do is leave a comment with your preference by 5th September 2010.
*If you would spread the news around, I'd be most grateful.


5 available puchi-pouches to choose from:
1. Black
2. Yellow
3. Koto
4. Kokka
5. Moda


ok, sumpah aku terpikat dgn kaler nO 2 itu, Yellow!
jangan pikir peminat kaler pink seperti aku tidak sukakan warna kuning.
kuning itu menawan dan bukan hitam.
haha.

oleh itu kawan2, silalah jOin GA ini.
mungkin tuah kita nampak di bLog.
haha.

sekian.

diam!

.:END:.

~mood swing~


~syasya creative ramadhan giveaway~

penyakit suka jOin giveaway n cOntest dtg lg.
marilah kita jOin.
heh.

syarat2 giveaway amatlah senang.
penganjur, syasya creative telah list dOwn:

1.menjadi follower blog syasya creative
2. Copy ke dua2 gamba hadiah giveaway dan letakkan di blog anda...
3. Sila la kasi komen2 tentang collection Syasya Creative..komen2 yg menarik akan di pilih menjadi pemenang..=)
4. Tinggalkan komen anda sekiranya anda telah join giveaway ini..

OK senang je kan...mari join beramai2..=))

datenye dr 16/8/2010 - 26/8/2010

-time kaseh banyak..=))..

--------------------------------
Hadiah 1
Syasya Bag n Multi Pockets pouch


Hadiah 2
Pencil Case n Book cover + bOok

sangat senang kan.
ok lah, mari kita langsaikan apa yg penganjur mahukan.

syarat p1: dOne! jadi follower dah.
syarat ke2: letak pic hadiah, sudah juga.
syarat ke3: kOmen mengenai koleksi.

  1. syasya creative menjual pelbagai barangan yg disukai oleh ramai orang seperti travelling bag, diaper bag, tote bag dan bermacam2 bag lagi. bukan beg sahaja ok, pouch ada juga, tissue holder pOn ada. semua koleksi ini malatOp!
  2. harga barangannya juga amat berpatutan sepadan dengan kualiti brg yg dihasilkan.
  3. fabrik yang digunakan juga bukan sebarangan. semuanya berkualiti nih. xpecaya? tengok lah syasya creative. oleh itu, anda tidak rugi utk purchase anything frOm them.
  4. dan aku yakin, mereka menghasilkan barangan yg diorder dgn penuh kasih sayang n teliti. heh.

syarat ke4: akan dibuat setelah publish entri ini. heh.

mari kita serbu itu bLog.

harap2 menang.

sekian.

diam!

.:END:.

~jaga mya~






~medan selera tanjung aru pLaza~

mari kita cerita pasal makan di bulan ramadhan ini.
haha.

kali ini aku mo story tentang medan selera di tanjung aru plaza.
ia terletak berhampiran balai polis tanjung aru.
dan bersebelahan dengan bangunan tanjung aru plaza.
mesti pening dengan direction nh kan?

juz jalan straight dari bulatan tuh, korang pusing kanan, mmg nampak medan selera nih.
bulan puasa hanya beroperasi 5pm ke atas kot.
kalau hari biasa, aku kurang pasti.
sebab aku hanya pergi ke sini pada waktu malam.

terdapat pelbagai pilihan gerai di sini.
yang kami pilih hari itu, mungkin as-syakirin.
aku sangat lupa nama gerai itu.
*banyak makan semut kot*
haih.

tapi, murah la makan sini dari makan kat pasar malam tuh.
banyak juga kami makan.
nasi putih 2, tom yam seafOod, kailan ikan masin, telur dadar 4biji, semuanya hanya 25 hengget.
sumpah kenyang.

ok lah.
malas mo cerita panjang.
tengok pic cukup.







sekian.

diam!

.:END:.

~oh runsing~

Tuesday, August 24, 2010

~night market~

aku bukan mo cerita tentang pasar malam bangi.
atau pun pasar malam di jalan TAR.
tapi, aku mo cerita tentang pasar malam di Kota Kinabalu.

ekceli ada dua tempat pasar malam nih.
1 is pasar malam fOod.
d other 1 is pasar malam kraftangan.

jom cerita tentang pasar malam fOod dulu.
di sini terdapat pelbagai jenis jualan makanan dan barangan basah.
di hujung pasar, terdapat jualan seperti ikan, sayur2an dan buah2an.
mungkin harga ikan di pasar ini agak mahal.
oleh itu, parents aku suka beli ikan di SAFMA pada awal2 pagi iaitu 5am onwards.
sangat awal dan bersemangat kan?
haha.

di bahagian hujung yg laen pula terdapat jualan makanan yang sangat banyak.
lauk pauk yang telah siap dimasak.
ABC dan pelbagai jenis minuman.
Ikan bakar dan sayap bakar.
sOto dan etc.
susah mo sebut, banyak sangat.

aku mo share pic kami makan di pasar malam ini.
budak comel pon sanggup berkunjung ke sini untuk makan.
haha.

dan ada satu makanan yg aku xmakan, tapi mak cik aku suka.
latto atau rumpai laut.
xtaw rasany apa.
rupa macam anggur hijau yg kecik.
sepa mo rasa, pegi lah.
aku xhadam~

seafOod di sini agak mahal.
lebih baek korg berkunjung ke Gayng seafOod dan jangan ke Salut seafood sebab mahal.
kos kami makan 2 ekor ikan dan air minuman tin adalah 35 hengget.
urh.
sabar ja la.

enjoy d pic.






sekian.

diam!

.:END:.

~cuba update tiap2 hari~

 
blog template by suckmylolly.com : background image by Patrick Hennessey