Thursday, September 30, 2010

~mahu tengok wayang~

sangat2 mahu tengok wayang.
siapa mahu teman, angkat tangan!

susah mau on9 lepas nih.
akan ke seberang laut utk buat amal.
haha.

sekian.

diam!

.:END:.

~berkata yg benar tapi dikatakan menyalahkan orang~

Tuesday, September 28, 2010

~malas update~

sekarang sangat malas update.

tadi makan sate kuah kacang.
elegik sedang datang.
sate tuh xsedap langsung.

katering tuh masak xsedap.
dimana aku makan, biar aku sendiri yg tahu.
lalala.

sekian.

diam!

.:END:.

~pelik!~

Monday, September 27, 2010

~rumah terbuka~

walaupun da lebih 15 syawal, orang masih buat rumah terbuka.

perut aku semakin gemuk.

dan akan berdiet.

esok puasa.

tujuan post entri nih?
nanti aku cerita laen kali.

mOod menulis lari.

sekian.

diam!

.:END:.

~xperlu!~

Sunday, September 26, 2010

~pesta tanglung ums~

itu adalah kali pertama dan terakhir aku akan pergi.
tidak beh,

bukan lah sebab mereka berkomunikasi hanya dalam bahasa cina.
tapi, program agak membuhsankan.
mungkin ada yg bersetuju.
mungkin ada yg membantah dan akan membuatkan statement aku ini suatu yg teruk.
erh, tidak paham dgn apa yg aku tulis.
haha.

terdapat 3 mc malam itu.
sorg cakap cina, sorg english, sorg melayu sabah.
dorg mo wat lawak, tapi xjadi.
lawak dlm chinese, they expect malay can understand?
urh. nvm lah.

kebanyakan gerai jual fOod.
ada lah sket gerai2 yg bukan berasaskan makanan.
kamireka booth, gerai global art kot, gerai game.
gemuk aku if stay2 lama2 sana.
selain duit cepat habis.

makanan pula, tidak terjamin kehalalannya.
sila lah letak sign SERVE NO PORK, HALAL.
so, those Muslims lebih yakin makan di tempat anda.

dan pastikan program anda ada back up plan.
anda expect orang jangka malam tuh hujan dan akan bawa payung ke program anda?
dan pastikan juga ada lampu menerangi malam yg indah itu.
setakat lampu stadium itu, cukup terang kunu?

tiket harga rm6 utk yg beli awal.
yg datang on d day aku xpasti.
mmg tidak berbaloi.
setakat tanglung itu dan notebook, aku xheran.

cabutan bertuah pon cm lemau2 ja korg buat.
haha.

minta maaf untuk siapa yg terasa.
aku meluahkan apa yg aku rasa dan nampak.

nanti aku upload pic.

malas melanda diri.

sekian.

diam!

.:END:.

~aku buhsan!~

~paling pantang~

aku paling pantang dengan MLM.

ikot suka la korg mo join.

jangan mo libatkan aku dengan benda yang sama.

aku boleh berjaya tanpa MLM.
aku boleh berjaya tanpa kekayaan segera yg korg tawarkan.

aku xkan terperdaya dengan scheme join murah, pulangan banyak.
berperatus2 segala.

aku malas mo dengar tiap2 malam meeting.
aku malas mo attend program tah apa2.

xpayah explain dengan aku.
sebab aku sumpah aku akan maki korg dalam hati.

dari buat aku lebih berdosa, jangan bawa aku ke program korg.

sangat benci ok.

sekian.

diam!

.:END:.

~puas!~

Friday, September 24, 2010

~pejabat pos lagi~

aku pernah membebel bercerita tentang pejabat pos ini di dalam entri ini.

mahu cerita tentang attitude pekerja di pejabat pos laju itu.
pekerja di kaunter serahan.
diulangi kaunter serahan.

if dia baca nih n mo sumpah aku, i dOnt care lah!
haha.

sorg tuh hensem.
smart sungguh baju.
orang yg tengok dia, boleh kot cakap bagus orang nih.
tapi, perangai hampas!

kisah begini, aku terlupa bawa reference no dan yg tersave di handphone tidak dapat di view kerana kehabisan bateri.
aku explain kat dia macam tuh.
dengan nada marah2,xboleh tuh kami buat apa2.
sengal!

maybe aku kena pakai seksi kot supaya dapat tarik perhatian dia cari parcel aku.
dem u!

then, ada sorg mamat kuar dari bilik barang2 pos tuh.
apa yg boleh saya bantu cik?
sedap sungguh bahasa dia dari si hensem hodoh itu.
aku explain balik lah apa yg terjadi.
dia dengan gembiranya, cik boleh bagi ic? saya cek di belakang.
yahOo!

wtf la utk si hensem hodoh itu.
kawan ko boleh ja cari parcel aku.
yg ko sebOk mo tayang muka dekat kaunter ja lah.

oleh itu, jika anda berkunjung ke pos laju kota kinabalu, elakkan berurusan dengan si perasan hensem yg duduk di kaunter.
dia tidak berkaca mata Ok!

dan satu lagi aku mo komplen, sila call penerima parcel pOs laju.
ini tidak, aku yg sebok2 call pejabat korg.
pas2 pos laju kan memerlukan hanya sehari.
aku dapat parcel 2 days after.

sia2 bayar mahal.

bodoh.

sorry termaki di sini.

sekian.

diam!

.:END:.

~berjaya tidak msg 1minggu~

Thursday, September 23, 2010

~saket ini membunuh~

bukan lah aku kena kanser ka apa.
saket yg teruk2 buat mati pon bukan.

hanya diarrhea yg teruk.
membuatkan aku tiada mood dalam lab.
menerangkan scara ala kadar time demo.

moral: jangan makan ais sembarangan.

sekian.

diam!

.:END:.

~kali terakhir aku minum situ~

Wednesday, September 22, 2010

~ini cerita sedih~

jangan baca.

tapi, aku mo post sini.
supaya bley knang smpy bila2.

bf aku lari.
ok, gelak.

sebab itu siyes tipu.
haha.

back to the story, cerita sedih.
laptop yg baru berusia 1bulan lebih dan belom pn masok 2bulan, rosak.
skrin pecah.
dipijak.

oleh siapa, biarlah aku sindri yg taw.

mungkin lepas nih, aku ptt bli pc.
supaya tidak pech dipijak.
tidak rosak diguna.

sekian.

diam.

~susah hapdate~

~triple cheeseburger~

semua orang tahu tentang kewujudan burger ini.
triple cheeseburger by Mc Donalds.

sedaplah.
sedap.
sangat sedap.

aku sangat suka.
tapi, kakak aku cakap, macam rasa big mac ja.

1st time aku beli iaitu McD jalan sulaman, layanan tidak memuaskan.
servis lambat wpn drive thru.
air aku only half full.

sedih.

tapi, aku pergi beli lagi pada hari yang sama.
waktu yg berlainan.
orang yg layan pon laen lah.
better service this time.

but, mereka harus improve pendengaran sedikit kot.
3kali kot aku kena ulang, triple cheeseburger!
triple cheeseburger!
not DCB.
yai,




sekian.

diam!

.:END:.

~hati~

Tuesday, September 21, 2010

~JC burger~

ini adalah cerita tentang stall jual burger.
JC burger.
sangat popular di kalangan orang kota kinabalu kot.
semua review yg diterima adalah indah2 belaka.
oleh itu, aku pon semangat untuk mencubanya.

terletak di tepi jalan berdekatan stadium likas.
berdepan dengan tempat letak kereta kompleks sukan likas.
boleh nampak lah dari tepi jalan.

time kami datang, hujan renyai2.
dan masa ini kami baru habis beraya.
haha.

1st impression: sedap nih.
2nd impression: cantek stall dia.
3rd impression: harga standard di sabah lah.

hakikat yang sebenar, burger tuh xsedap.
bagos lagi burger abang botak kat bangi. :)
stall ja cantek.
bersih tuh sket2 kot.
ada part aku xberkenan.

pekerja dia super gedik!
time layan lelaki, senyuman sangat manis.
time layan aku yg bergelar perempuan, mau apa kau?
sabar.

time order aku sedang dibuat, boleh2 mereka bergurau senda di depan daging burger aku tuh.
if air liur ko tumpah atas tuh, memang bunguk lah.
free2 aku makan burger berperisa air liur.

bila order aku siap, dia panggil2.
kak2, siap sudah nih
xreti mau antar nih.
bila lelaki punya order, gedik2 pulak ko antar depan dia dan meliuk lentukkan punggung ko tuh.
if cantek xpa jugak.

mesti orang cakap aku dengki kan.
tidak lah.
aku berkata yang benar.
sila lah menghadapi orang yg jual JC burger nih.

mungkin orang yang mula2 buka JC burger ini menghasilkan burger yang sedap.
no offense lah.
hentam lah blog nih if korg mahu.



beef burger egg+cheese [Rm3.50]

chicken cheese burger [RM3.00]


sekian.

diam!

.:END:.

~apa2 tah~

Monday, September 20, 2010

~resident evil:afterlife 3D~

saya sudah tengok.
anda sudah baca entri ini?
sangat terhibur lah kan.
even this is 2nd time.

but, this time aku tengok 3D.
harga tiket di GSC 1borneo ataupun suria sabah utk tayangan 3D adalah rm15.
dan makluman utk semua growball cinemax tiada 3D.
haha.

xtaw mo tengok cerita apa.
yg penting dalam cinema 3D xboleh amek pic.
bukti ada di bawah.





sekian.

diam!

.:END:.

~oh dimana saya?

Sunday, September 19, 2010

~raya with them!~

kami beraya di rumah niena.
aku, intan n alya.
di sini intan bukan adek aku.
ini adalah kawan ys.

kami datang paling awal ke rumah terbuka niena.
dan kami balik paling lambat.
almost 4hours k.

recall our memories back in ys n ppys.
also kamal's letter to niena dat so funny!
sgt kanak2 time itu.
haha.

enjoy d pic.
:)



intan n alya. [bila alya akan amek pic berdua dgn aku? haih~]

alya looking for cookies! :)


me.niena.nisa.intan.alya.


u.s.a.g.a.i.n.


w.e.i.


kamal.me.nisa.niena.intan.

like diz pic sO much!

sekian.

diam!

.:END:.

~mencari dan bukan dicari~

Saturday, September 18, 2010

~kad pengenalan lagi?~

oh, ic kena curi!!!
tipu ja lah.

aku penah cerita pasal ic pada entri ini.
diulangi, aku tukar ic bukan kerana aku menghilangkan ic.
hanya kerana SPR.
sila gugel jika anda tidak tahu.

sesiapa yg mahu berurusan di JPN Tuaran, waktu perkhidmatan mereka adalah pad 8am-5pm.
tapi, mereka REHAT pada 1pm-2pm.

jangan pergi time rehat, konpom korang TIDAK dilayan.

ini ic baru aku.
ic lama orang tuh amek.
isk.



sekian.

diam!

.:END:.

~aku bukan untukmu~

Friday, September 17, 2010

~sambutan 1 malaysia~

sangat beh.
ramai orang.
banyak persembahan.
banyak warna warni.

erh, aku pegi ka?
aku xpegi pon.
tengok kt tv pon teda.
ini kerana aku pergi beraya umah mak cik kesayangan.
if x pegi, merajuk xsudah nanti.
:)

tapi, atleast my parents pegi.
sangat seronok kunun2 nya.
rugi pulak.
1st time buat, 1st time kat sabah, but xdapat attend.
yai.

sekian.

diam!

.:END:.

~mOod sedih~

~piranha~

aku tengok bersama adek n boyfee dia.
*ya, kakak dia tiada bf. :( *

sangat seronok cerita ini. [ada cita yg aku ckp xbeh? haha]
muvie pasal ikan piranha.
ikan pembunuh yg membunuh apabila terbau darah.
cara utama serangan, gigit dulu keluarkan darah.
gigitan kedua, makan mangsa sehingga tinggal tulang.

story begin dengan seorang lelaki yg memancing ikan di tasik victoria.
dapat ikan yg xberapa besar.
tapi, disebabkan botol bir dia jatuh ke dalam tasik dan menyebabkan gegaran pada tapak bumi yg mengakibatkan penghasilan jurang yg besar. [ayat seperti ahli geologi x? pasan!]
ini telah menyebabkan ikan2 piranha terlepas ke permukaan tasik yg permai.
pak cik itu mati.

ikan piranha tersebar ke pantai.
orang ramai mati.
seekor piranha berjaya ditangkap oleh syeriff julia.
jake adalah anak julia yg suka kepada kelly. *dia hensem ok!*

dipendekkan cerita, jake berjaya bunuh kesemua ikan piranha dalam tasik dengan meletupkan tasik itu.
tapi, itu hanyalah baby piranha.
ayat last novak sebelum dimakan piranha besar, if dats d baby,where's d parents?

akan ada sambungan.
aku pasti.
haha.

mahu donlod klik sini.

sekian.

diam!

.:END:.

~takot mo masukkan kaki dalam laut~

~fanieka's open house~

biarlah gambar yg bercerita.

aku memang suka habiskan makanan rumah fanie.
haha.

dua kali beraya di rumah yg sama adalah tindakan yg bagus.
isk~








sekian.

diam!

.:END:.

~makan sahaja~

Thursday, September 16, 2010

~resident evil:afterlife~

cerita ini sangat beh.
aku sangat suka muvie orang membunuh.
haha.

kisah pasal alice la kan.
dia nih manusia yg terkena virus.
segala term biologi disebut di dalam muvie ini.
sel T, virus dan macam2 lagi.
nasib baek paham. ><

alice nih manusia yg kena jangkitan virus yg mahu membalas dendam kepada umbrella corp.
then, after dia berjaya dgn plan membunuh dan memusnahkan pangkalan umbrella, org jahat itu mahu bunuh dia dgn self destruct d building.
dipendekkan cerita, orang jahat berjaya memerangkap alice dan rakan2 nya.

chris n claire redfield membantu alice.
tidak sangka luther west pon berjaya selamatkan diri.
orang jahat akhirnya mati kerana gagal dalam proses pelarian diri.

cerita ini mungkin ada sambungan kerana pada endingnya, pesawat umbrella mahu menyerang acardia.
acardia adalah tempat berlindung utk alice dan rakan2 nya.

ok, jika mahu donlod, klik sini.

sekian.

diam!

.:END:.

~update?~

Wednesday, September 15, 2010

~download movie~

ini link kawan aku slalo donlod muvie.
>muvie<

ini link kawan aku ajar baca komik on9.
>komik<

nanti aku tanya kawan mana mo cari anime pula.

sekian.

diam!

.:END:.

~apa2 saja~

~benci pemandu itu~

ini memang entri mahu memaki.
siapa tidak tahan, sila tekan Alt F4.
huhu.

alkisahnya begini, aku berjalan2 menaiki kereta bersama adekku.
mula2 kami ke tuaran.
konon2 nya mahu amek ic.
*oh, aku da jadi org kg serusup*
aku memandu dengan tenang.
dan selamat sampai ke destinasi.
haha.

lepas itu, untuk membuang masa kerana latihan tidak jadi, aku mengajak ummy ke menggatal.
kami bukan menggatal ya kawan2.
itu hanyalah nama suatu pekan di sabah yg terletak berdekatan tuaran.

aku pon mencari parking.
memang dah signal mo masuk park itu, tunggu kereta itu blah ja.
dengan tenang aku menunggu.
lepas itu, ada kereta disebelah yg sedang membetulkan parking nya.
masih tenang aku disitu.
tiba2 mak cik yg xreti2 mahu betolkan parking itu amek parking aku.
selamba betol.

mendatangkan marah seorang gadis comel berbaju kurung ditengah hari.
disebabkan mak cik itu, aku di HON berkali2 oleh 2buah LORI, sebuah BAS, dan 2buah KERETA.
bodoh!

aku xmo eksiden, dia pulak cari nahas.

puas hati tekan hon berkali-kali ke arah mak cik itu.
dia masuk ke kedai yg sama dengan aku.
memang berbulu kot telinga mak cik itu.
kena bagi kesedaran sivik oleh aku.
puas hati!

ini pic kereta mak cik itu.
oleh itu beware dengan ST4183J.
mereka yg memandunya boleh mengakibatkan anda kemalangan.

dan satu lagi kisah time aku odw balik rumah.
kereta pajero no plat lupa, membuat u-turn pada masa yg tidak sepatutnya.
aku tengah memandu berhati2 di line kiri, ada kereta laju di line kanan.
kereta kanan itu terpaksa brek mengejut kerana keBODOHan Pajero merah itu.
if dia terbrek dan terpergi ke line sebelah, yg mati aku dulu, bukan ko lah pajero.
paling2 pon remuk ja keta ko.
kamu mmg bodoh!

ok, bulan syawal tidak patut marah.


sekian.

diam!

.:END:.

~jangan maen2 dgn aku~

Sunday, September 12, 2010

~120910~

anda semua kena bersabar.
ini update raya beserta gambar lagi.
haha.

yg penting, lens aku hanya bertahan dua hari.
terkoyak lah.
sedih itu mungkin.

anyway, enjoy the pictures.
raya in tuaran.

roti jala n karipap.

soto ayam [tidak sedap]
dad and friends.
rombongan CM.

me.kak effa.

k.a.m.i
u.s.

a.l.y.a
l.a.d.y.g.a.g.a.k!. haha

mum wif dad's siblings.


p.i.c.t.u.r.e.s!m.y.a.

sekian.

diam!

.:END:.

~nanti tunjuk pic raya lagi k!~

~cm open house~

skrg bulan syawal, so entri aku berkenaan raya ja kOt.
haha.

kali ini aku pegi rumah terbuka ketua menteri.
bukan melaka or penang ok.
sabah lah.
aku kan anak jati sabah.

sangat lah ramai orang.
bersesak2 pulak tuh.
aku tidak lah patah semangat mau beraya kan.

ekceli, bukan aku seorang yg pegi.
aku, parents, ummy n intan.
ahli keluarga yg laen, tidak pergi.
alya's family in tuaran.
mya's family in beaufort.
huhu.

back to the story, sempat jugak lah aku bersalaman dengan CM.
[ekceli, i malas salam2. follow the flow ja. aish]

after shaking hands with those important ppl, kami pon berjalan masuk ke dewan makan.
oh, bukan seperti DM time sekolah dulu.
DM ini banyak fOod sedap.
yum2.

terlalu banyak makanan di situ.
prepared by sutera harbour n hyatt.
ketupat, lemang, nasi ayam, kek yg bermacam rupa, buah2an tempatan.
air bandung?

semua sangat sedap.
orang tidak lah terlalu ramai time nih.

bila majlis rasmi mahu mula, parents aku pegi lah duk meja mereka.
3 anak dara pula menuju ke gerai2 makanan pula.
ada popia goreng dan air oren.
so many food better than in vip's place.
haih.

one funny story, i really dun recognize sabhi sadhi dat singer song the Nadiku.
he's seated in same table wif my parents.
mesti dia sangat kecewa tidak dikenali kan.
[but, he's handsome lah! haha]

but, outside kompleks sukan, ada booth jual gula2 kapas.
ramai juga orang beli.
macam2 uncle n family dia jual.
air, toys, food, gula2 kapas!
tapi, kenapa org masih beli makanan sedangkan sdh makan kenyang2 dkt dalam?
[but, i did buy gula2 kapas! remind me back to the memories. :) ]

people lining up to meet CM.

one of the decoration.

lemang, ketupat n satay!

cakes n kuih.

aBc [not so sedap lah]

buah2an tempatan.

intan.dad.mum.ummy.me?

ummy.me.mum.intan.

sekian.

diam!

.:END:.

~oh~


Saturday, September 11, 2010

~raya p1 pictures!~

da janji mo letak pic raya.
oleh itu, sila tengok dan jangan gelak.

aLi ashgar family [not included mya nur karmila's family. :( ]

mohd idzwan ashgar's family

haji basri's grandchildren.

ali ashgar's single daughters. :)

me.intan.bu ijah.ummy.oda.

oda.intan.ummy.me.

arabic theme?

si comel. lalalla~

my luv parents.


sekian.

diam!

.:END:.

~rasa mahu tengok wayang. haha~

 
blog template by suckmylolly.com : background image by Patrick Hennessey