Sunday, October 31, 2010

~311010~

sangat2 tertekan.
mungkin dengan tulis dekat sini, akan kurangkan ketensenan aku.
urh.

aku serba salah.
jadi yang di tengah2.
memang sukar.

oh, pening.
perjalanan yg menyeronokkan pon jadi kurang seronok.

ok lah, nanti mood datang, aku tulis lagi.
banyak sangat benda mahu cerita.
dem!

sekian.

diam!

.:END:.

~aku benci begini~

Monday, October 25, 2010

~banyak benda mau update~

nantilah.

teda mud.

yang penting ain bahagia.
macam dah kawen budak tuh.

senyap2 pulak.
ok, i majok ngan u lah ain!

haha.

nanti cerita pasal nih di laen entri k.

sekian.

diam!

.:END:.

~oh, apa!~

Sunday, October 24, 2010

~Free Your Ideas by Digi. Vote Us!~

mari kita story pasal bnd nh,
kami terjOin!
haha.

aku baca benda nih kat cni.
dan sedang aku berjalan bersama2 adek2 di Times Square, ada seorang perempuan datang.

Ayat p1, Saya xjual barang taw.
haha.
macam dia taw apa difikiran.

so, kami memfollow Dia @ Alya ke meja.
She explained to us about the contest, and suprisingly my sisters interested!
oh dem, kena masuk competition pulak.

tapi, apa salahnya if menang kan.
so kami join.

sekarang, aku mo minta korang tolong vote.
boleh?

memula like page nih, Digi Youth.
Then, Like kat ENTRI INI.

Yang paling comel, bukan aku.

Thanks kawan2.

sekian.

diam!

.:END:.

~mahu menang!~

Saturday, October 23, 2010

~restoran nasi ayam juara~

im a champion!
haha.

ini adalah nama restoran.
banyak cawangan.

kali ini aku cerita pasal cawangan di kingfisher.
terletak bersebelahan mawie restoran dan kedai handphone.

makanan yg sangat banyak ditawarkan adalah Nasi Ayam.
harga nya RM4.00

hari tuh aku pegi ngn Bell, servis masih ok.
mungkin time th aku xlapar sgt.
so, rasa protes tuh kurang.

tapi, hari tuh bila aku pegi ngn kakak aku, dengan harapan dapat makan nasi ayam.
mereka tidak melayan kami secara properly ok!

kami order 2nasi ayam dan air.
then, air sampai.

kami tunggu nasi ayam.
10minit aku sabar lagi.
20minit, kesabaran terhakis.
dan pada minit ke 30 kesabaran aku tercabar.
ini kerana orang yg baru sampai 2minit, diberi Nasi Ayam dulu.

ingat kami nih tunggul kayu kat tepi tuh.
penat la aku signal kami xdpt lagi nasi.
dan tidak dilayan.
fine!
kami balik lah.

dan tiada perkataan maaf pon dari pihak ko.
maybe aku emo.
but, customer always right kan?
we pay and we deserve good service.
dem!

lepas nih, aku xkan pegi kedai ko!
servis buruk!

sekian.

diam!

.:END:.

~bukan menghasut cuma menyatakan~

Friday, October 22, 2010

~Doorstep Laundry~

ini adalah nama kedai dobi.
terletak di kingfisher.
if dari simpang masuk kedai2 kf, ia terletak di barisan pertama.

aku lupa kedai sebelahnya apa.
macam restoran.
tapi, sangat lupa lah.

mari kita story pasal servis.

untuk cucian biasa, RM2.20 per kg.
utk towel dan laen2 benda, harga lebih mahal.
aku lupa tgk.

sampai2 aku dilayan oleh amoi cina yg baek hati.
lemah lembut ja.
membuatkan aku selesa mau antar.

dan keburukan tempat ini adalah mereka tidak call lepas dobi siap.
aku tunggu2 lah di call.
tapi, tidak kunjung tiba panggilan itu.

aku bukan xmo call dorg, tapi masalah kredit.
semenjak tiada gula hati, mmg xbertop up henpon aku itu.
haha.

dan baju2 aku tidak diletakkan softener.
tiada bau wangi dobi.
erh, tensen.

apa2 pon, aku suka kedai ini.

sekian.

diam!

.:END:.

~kL oh kL~

Thursday, October 21, 2010

~bLack pepper spicy chicken mc deluxe~

panjang sangat nama burger mcD yang baru nih.

saya sangat benci suka burger ini.

untuk makluman ini adalah burger yg dijual untuk masa terhad sahaja.
ia merupakan extended version of spicy chicken mc deluxe.

oleh kerana SCMC sgt pedas, dan ini ditambah pula dengan Black pepper, ia menjadi semakin pedas.
untuk menghabiskan buger ini, sebotol air aku minum.

main point di sini, aku makan sos tomato di mana2 fast food.
makanan pedas adalah pantang utk aku.

tapi, Mc Flurry Milo yg baru itu tidak sedap seperti yg dibayangkan.
manis sangat2.
urh.

tiada gambar utk di share.

sekian.

diam!

.:END:.

~aku di kL, siapa mahu jumpa msg aku~

Wednesday, October 20, 2010

~buried~

muvie paling jimat kot.
hanya ada seorang pelakon.
beberapa suara.
props hanyalah keranda, pisau, lighter, handphone, lampu suluh dan beberapa batang lampu yg aku lupa namanya.

aku tengok di GSC 1B.
nasib baek guna student card, dapatlah rate RM6.
haha.

sila jangan sesekali tengok cerita nih.
dari awal hingga akhir, cerita Ryan Renolds @ Paul Steve Conray di dalam keranda di Iraq kununnya.
dia dimasukkan oleh pengganas yg konpomlah dinyatakan Muslim.
bias ok!

cerita ini sangat buhsan.
pelakon tambahan adalah seekor ular yg hanya muncul tidak sampai 5minit.

endingnya, dia tidak terselamat pon.
mati ditimbus pasir.

sekian.

diam!

.:END:.

~pelik!~

Tuesday, October 19, 2010

~oh please!~

sangat mudah terasa hati ok!
bukan orang laen.
tapi aku.

maybe teda maksud pOn.
but, im a normal person.
those feeling cannot get rid.

im an ordinary person.
so, please dont hurt my feeling.
haha.

the most important thing, im not change at all.
im always be me.
always be a princess for my parents, for my siblings and for my family.
eventho im nt a real princess.
:p

please be gentle with me.
im easily broken into pieces.

urh, dem!
away.

sekian.

diam!

.:END:.

~aku begini~

Monday, October 18, 2010

surat berantai dari pacidotkom


mOod menyelesaikan tag sudah mari.
haha.
ini dapat dari encek kf.

1) Write 5 interesting facts about the person who gave u this award....

1. dia sangat sukakan naruto.

2. dia suka blogwalking n komen2 blog orang.

3. dia rajen update blog.

4. dia baek hati. *bagi hadiah besday aku, thanks kf!*

5. dia belom berkahwin, jadi, silalah ngorat. haha.


2) Write down 10 interesting facts about yourself and your hobby...

1. aku anak sultan tapi itu memang tipu lah. haha.

2. aku sedang sambung belajar tapi tengah menghadapi krisis mahu berhenti belajar.

3. aku suka baca buku tapi semua buku aku hilang diambil orang.

4. aku suka minum coke tapi aku xsuka minum susu.

5. aku benci seorang perokok tapi xkan mo pulau orang yg merokok pula.

6. aku suka jalan2 tapi selalu tiada duit untuk berjalan.

ok cukup lah, tiada benda lagi mo ditulis.

3) Pick your most 10 deserving recipients and describe them...

part ini paling aku tidak pandai.
jadi, siapa baca, mesti buatlah.
haha.

jalan selamat???

sekian.

diam!

.:END:.

~malas!~

Sunday, October 17, 2010

~Fantasia Cafe~

sedap ja nama restoran nih kan.
terletak di Medan Selera Majlis Daerah Ranau.
Kedudukan tepat, aku xdapat terangkan.
sebab xfamiliar sgt jln pekan Ranau.
yg aku pasti, berdekatan dengan Pasar Ranau.

jangan tertipu dengan nama restoran ini.
mereka memberikan impresi buruk ke atas restoran sendiri.

layanan sangat lambat.
hampir 10min baru kot diorang layan, walaupun kami panggil.
dimaafkan sebab orang ramai kOt!

siapa penah tgk nasi goreng ikan masin yg di dalamnya terletak ketulan besar ikan masin?
di sini kamu semua boleh tgk.
aku pikir, dia malas mo potong kecik2.
fine.

bila minta tisu, habis pula tuh.
dan berdekatan situ ada pOn kedai.
apa salahnya beli sekejap.
dan bagi customer kepuasan hati.
erh.

nasib baeklah air tuh sedap.
walaupun kurang gula, mmg kamu risau pelanggan dpt kencing manis kan.
:)

harga tidak dapat dipastikan.
sebab tiada menu!
punya besar restoran tiada menu.
dem!
maknanya dorang boleh letak sesuka hati lah harga.
patut dikenakan tindakan nih.
muahaha.

kesimpulannya, aku xkan pegi ke restoran sama buat kali kedua.
layanan tidak memuaskan.

ini pendapat aku.
if kamu mo marah, terpulang.



g



sekian.

diam!

.:END:.

~malas!~

Saturday, October 16, 2010

~Poring Hot Spring~

ini adalah nama tempat untuk bermandi manda.
mandi air panas fresh dari Mt Kinabalu kot.

lupa asal usul mcm mn benda nih bley wujud.

untuk ke sini, anda haruslah drive hingga ke Ranau.
dan meneruskan perjalanan mengikut laluan ke Sandakan.
Anda akan nampak papan tanda besar menuju ke sini di sebelah kiri.
direction yg aku bagi adalah dari arah kota kinabalu.

jangan tertipu dengan jarak yg ditulis di atas papan tanda itu.
kerana dari simpang kununnya 15km.
tapi itu hanya jarak dari simpang depan ke simpang satu lagi.
dari sana, jarak nya 9km lagi.
barulah korang akan nampak pintu masuk di sebelah kiri.

bayaran masuk utk warganegara, dewasa =RM3.
kanak2 = RM1.
bagi pelancong asing, tidak pasti.

mmg dari kecil aku sudah terdidik ke sini.
tiap2 kali msti bergambar di jambatan gantung itu.
di papan tanda poring itu.

oleh itu, kali ini melakukan kelainan dengan tidak bergambar sama sekali di situ.
panjang lebar punya ayt.
haha.

di sini ada ruang mandi terbuka dan tertutup.
yg terbuka free lah.
tapi, wajiblah berebut2 dengan ramai orang yg pastinya mahu mencuba air panas poring.

disebabkan malas menunggu, kami pon memilih ruang mandi tertutup.
bagi bilik bersaiz standard, 1shower, 1bath tub, rm15.
dan dalam 1rumah ada 2bilik standard.

satu lagi ialah, deluxe room, rm20.
1bath tub, 1shower, dan mungkin 1jakuzi.
kami xdpt bilik nh sebab penuh.
haih.

yg penting siuk.
haha.




sekian.

diam!

.:END:.

~penat!~

Friday, October 15, 2010

~intan cafe~

aku rasa itu lah tempat makan kami di kundasang.
terletak di tepi jalan dan di atas bukit.
menghala ke Hotel Perkasa @ Zen Garden.

terkenal dengan Sayap ayam yg sedap dan menyelerakan.
layanan baek lah.
tidak menyakitkan hati orang.
haha.

1benda yg mahu improve, sila pastikan tiada lalat mengerumuni pelanggan anda.
bukan kerana dia busuk, tapi sebab terpikat dengan makanan anda.
maybe kena letak lilin atas meja kot.

harga Sayap ayam adalah Rm1.20.
ini agak murah berbanding di KK.

dan sila korek telinga anda sebelum mengambil order.
aku minta Ice Lemon Tea.
tapi, ko bagi Ice Lemon.
nasib baek boleh diminum.

overall, aku berpuas hati.

ada aku kesah kau ada???
:)






sekian.

diam!

.:END:.

~aku mahu makan~

Thursday, October 14, 2010

~Eat.Pray.Love~

mahu baca penerangan dari wikipedia, klik sini.

aku tengok muvie nih bersama bff, bell n anne.
di GSC, Suria Sabah.
walaupun GSC 1B paling dekat, muvie nih hnya ada di Suria.
erh.

Eat.Pray.Love = Spaghetti.Meditation.Man.
itu konklusi yg dpt aku buat after tengok muvie nih.

part paling aku suka, EAT!
all those foods in italy looks yummy!
if i can go thre and eat those foods, dreaming again.
spaghetti, pizza, oh dem.
haih.

part paling aku malas tengok, PRAY!
in india, those meditation to Gurugita.
as for me, im not into it.
khurafat urg kita ckp.
haha.

then, in BALI love the BEACHES.
mahu2 pergi, but ntah bila.
tunggu kaya.
tunggu2.

dan also, i like KETUT.
comel sangat pak cik tuh.
ntah dari mana dia kena jumpa.
cumil!

oklah, if korg mahu tengok muvie nh, pastikan org itu boleh memahami jalan cerita.
juga seorang yg paham cerita romantik yg lembap.

bintang n rating?
laen orang, laen taste.

sekian.

diam!

.:END:.

~apa2 lah~

Wednesday, October 13, 2010

~no komen~

ayat macam artis.

ekceli, aku banyak post entry hari ini.
itu ja main point.
haha.

aku bukan hipokrit.
macam mau jerit kuat2 kat muka orang tuh, ini adlah diri aku yg sebenar.

dont bother pakaian aku.
cara bercakap aku.
siapa kawan aku.

sebab diorg lagi lama kenal aku dari kamu.
kita xberapa rapat walaupun hubungan kita kuat.

sangat2 beremosi hari ini.

tadi, adek aku cal, aku tiba2 jadi emo.
mmg isu2 sensitif tidak boleh disentuh skrg.
aku tau ko bukan sengaja.
cuma skrg aku xbley terima tekanan itu.

aku mau cepat2 kawen.
mmg gatal.
tujuan asal, biar dia yg jaga aku dan bagi belanja ngn aku.
konpom orang lari bila dapat tau kriteria utama orang yg aku mau kawen, mesti ada duit tuk support setadi aku.

hati aku penat.
*abaikan penggunaan kata2 itu*

tolong encek cinta, datang dengan tepat.
jangan maenkan hati aku yg penat nih.

desperate sangat!

dan, aku rasa mahu quit setadi.
pegi jauh2.
pegi jadi volunteer tuk misi keamanan ka.
apa2 lah.
asalkan lari dari life skrg.

too much pressure on me.

sekian.

diam!

.:END:.

~aku emo~

~Jururawat mati!~

dekat akhbar2 pemes uda cerita nih.
mau baca lebih lanjut, klik sini.

kawan aku kenal mangsa nih.
baru bercerita last week.
cantek orangnya.

memula kereta dia dijumpai dekat hotel garden berdekatan dewan masyarakat.
dan lastly, mayat mangsa ditemui di kingfisher.
dan itu sangat2 dekat ngn rumah aku!

sekarang rasa tidak selamat utk keluar rumah.
erh.

takot!

sekian.

diam!

.:END:.

~kena cari bodyguard nih~

~Kinabalu Rose Cabin~

ini adalah nama tempat tinggal kami di kundasang.
pada mulanya, mahu ke Fairy Garden, tapi da buhsan.
lagipun Rate Rm73.50 da teda.
yg tinggal hanyalah Rm105.

tapi, di Kinabalu Rose Cabin, bukannya murah pOn.
rate paling murah adalah RM105.
disebabkan sudah buhsan dengan Fairy Garden, kami decide tinggal sini.

mula2 masuk bilik, Bagus lagi Fairy Garden.
haih.
Lama2 duduk dalam bilik, boleh terima semuanya.
Suis hanya ada satu.
Aircond mmg tiada ok!
bukan sebab apa, Kundasang kan sejuk. :)

TV ada HBO yg bersubtitle kan Bahasa Cina.
owner tuh igt customer dia suma Cina ka.
urh.

Tandas kecil, tapi xkesah lah.
asalkan boleh mandi dan guna toilet tuh.

tapi, yg paling aku suka, view kat blkg bilik.
nampak Mt Kinabalu!!!!
yahOo!!!

tidak sama pOn macam yg explain di sini.

kesimpulannya, ok lagi Fairy Garden,
:)










sekian.

diam!

.:END:.

~apa2 lah~

Tuesday, October 12, 2010

~Fish Massage at Kampung Luanti~

Urutan kaki ikan atau bahasa Inggerisnya, Fish Massage.
terletak di Kampung Luanti, Ranau.

cara utk ke sana menaiki kereta yg dipandu sendiri ialah:
anda haruslah drive sehingga ke Pekan Ranau.
dan selepas jumpa Roundabout Pekan Ranau, anda harus mengambil Arah Jam 12 iaitu menuju jalan menuju ke Sandakan.
Anda haruslah melepasi simpang ke Poring Hot spring dan pandu terus sahaja.
setelah drive sepanjang 11km, anda akan nampak simpang Sabah Tea Farm.
tapi, JANGAN belok ke sana.
haha.
terus straight, dan anda akan jumpa simpang ke Kg. Luanti di kiri anda.

ini adalah direction dari Kota Kinabalu.
Direction dari arah Tawau atau Sandakan, aku tidak tahu.

then, sampai situ, pegi reception counter.
memang boleh nampak rumah2 kecil di situ.
Bayaran: Warganegara Dewasa : RM5.
Bukan Warganegara Dewasa : Rm 10.
Bagi kanak2 aku kurang pasti, maybe half price. :)

untuk maklumat lanjut, sila tengok sini.

aku sudah pergi ke situ pada hari ahad yg lepas.
dan first impression terhadap ikan2 itu, GELI!!!!
menjerit lah.

semua orang tengok dan aku tidak kisah.
haha.

tapi sangat seronok.
walaupun hanya selama 15 minit.







sekian.

diam!

.:END:.

~akan bercerita tentang perjalanan ke ranau lagi~

Sunday, October 10, 2010

~date n numbers~

misi tarikh2 penting.
10.10.10 :cOuple.
11.11.11 :tunang.
12.12.12 : kahwin.

dan aku rasa semuanya fail.

sekian.

diam!

.:END:.

~menci~

Saturday, October 9, 2010

~luca Lucas minta maaf~

aku pernah kisahkan mengenai manusia ini di sini.

keratan akhbar yg menyatakan menyesalnya Luca Lucas terhadap kejadian tersebut.


sumber :sini

nasib baek minta maaf, if x ntah apa jadi kan.

negara yg harmoni menjamin kesejahteraan umat.

pandai pulak aku berfalsafah.


sekian.

diam!

.:END:.

~aku masih begini~

Friday, October 8, 2010

~Saveur Potato~

ini adalah tempat membeli makanan.
seakan2 spring potato.

mmg sama lah rupa bentuk.
tidak heran lah.
mungkin ini ada ingredient tersendiri.
dan terbukti benar.

tidak lah mereka meniru spring potato.
cuma rupa bentuk berlainan.

sedap.
memang sedap lah.

aku tetap suka.

harga murah.
rm2.50.

boleh dapatkan di Tamu Gadang UMS.
berdekatan gerai sayap ayam.
bertentangan dengan bOoth Koleh kediaman Ab or CD kot.
sgt tidak igt.

nanti aku upload pic.
haha.

jika mahu order, mungkin boleh email mereka.
email mereka, tajuk entri @gmail.com.
jika xpaham, sila tanya.

sekian.

diam!

.:END:.

~makanan sedap harus dikongsi~

Thursday, October 7, 2010

~cerita tentang penerbangan~

air asia memang memberikan tambang murah.
dan sangat pintar melakukan penjimatan.

aku balik ritu, air asia telah berjaya menjayakan penjimatan.
merge 2 flight sekali.
mendelaykan flight sebelumnya.

naseb baek flight aku bukan yg didelaykan itu.

dipendekkan cerita.
akibat dari merging itu, berlaku mix up tempat duduk.
yang ini harus diperbaiki oleh air asia jika mahu merge flight.
kucar kacir keadaan flight ketika itu.

dan, Flight attendant ataupun nama ringkasnya Pramugari seharusnya memberikan perkhidamatan terbaek walaupun dalam suasana penuh tekanan.
senario yg aku lihat pada hari tu, FA menengking customer.
teruk!
FA tiada budi bahasa dan bercakap kasar.
teruk!
FA perasan cantek dan tidak mengendahkan perasaan penumpang.
sangat teruk!

if korg hanya mahu berlagak cantek, baek xpayah.
walaupun kami bayar tiket harga murah, kami ada hak dapat perkhidmatan terbaek.
dem u FA!
aku lupa tengok nama ko.

bayang lah, sorang pak cik boleh ditengking.
heran2.
muka ko yg buruk, jadi lebih buruk ok!

erh, penuh kemarahan entri ini.
yang penting, aku bercuti dengan tidak mencapai banyak impian.

sekian.

diam!

.:END:.

~malas lagi malas~

Wednesday, October 6, 2010

spring potato~

hari itu sangat teringin mahu makan selepas baca entri ini.

sangat jeles dengan makanan yg nampak sedap nih.
disebabkan time ke kL hari itu, aku sempat ke jalan TAR, aku pegi melilau2 mencari benda ini.
naseb baek buka lagi, sebab waktu ketika itu 915pm.

price utk kecil rm2.50
besar rm3.
ada 4 perisa dan aku lupa semuanya.
tapi aku igt, aku pilih cheese.

sedap.
bila makan panas2.
bila kurang panas, kurang lah sedapnya.
haha.


pic from here.

sekian.

diam!

.:END:.

~rugi xbeli 2~

 
blog template by suckmylolly.com : background image by Patrick Hennessey