Thursday, December 30, 2010

~30.12.10~

hari nih birthday adik bongsu.
aku tiada mood.

esok cuti.
tapi, aku kena kerja.

tiada mood mau berblog lagi.

taun baru ttp blog kot.

sekian.

diam!

.:END:.

Monday, December 27, 2010

~Guilever's Travel~

ini cerita best!
much2 better than Tron Legacy.
:)

mengisahkan c Guilever, budak mel di sebuah syarikat penerbitan.
hidup sgt kesian kerana mempunyai bos baru di bilik mel.
tidak mempunyai gF.

dipendekkan cerita, Guilever mahu buat cerita ttg penggembaraan ke Segi Tiga Bermuda.
Ini kerana cinta hatinya, C Darcy yg suruh.
kapal dia rosak.
gara2 pusaran air yg tiba2 ada di STB tuh.
dan dia termasuk ke dunia org kerdil.

Guilever dipanggil gergasi.
Menyelamatkan Puteri Raja dari diculik.
Juga Raja dari kebakaran.
Menjadi pujaan di Dunia org kerdil.

Si Edward yg dijatuhkan pangkat oleh Raja betray dan berpaling kepada musuh.
Buat robot dan mengalahkan si Guilver.
Cerita2 tipu Guiliever kantoi.
dia dihanyutkan ke dunia org gergasi.

Si Darcy pon hanyut ke dunia org kerdil.
Malas mau tulis lagi, ending dia Darcy dan Guilever couple dan bercinta.

cerita ini sesuai ditonton oleh kanak2.
bawa lah mereka menonton semasa cuti sekolah.
:)

sekian.

diam!

.:END:.

~malaslah!~

Sunday, December 26, 2010

~Tron Legacy~

komen tentang mOvie nh, baek kOrang jangan tengok kat cinema.
membazir.
tengok ja kat astro nanti.
haha.

intro 10min aku xtertengok.
gara2 penjual popcorn yg lembap dan org yg bodoh memotong Q aku.
dem u!
da la xensem.
cesh!

back to the story, adek aku cakap bapa Sam Flynn iaitu Kevin hilang.
dipendekkan cerita, rupa2 nya c Kevin berada di The Grid.
dia ada kembar dlm dunia digital, Clu.
dan seorang teman setia, Tron.

Clu jadi jahat dan mahu bunuh Kevin utk bina dunia dia sendiri.
C Kevin baek dan diselamatkan oleh Tron.
c Sam termasuk ke dalam The Grid dan berkenalan dgn sorg pmpuan tuh, lupa namanya.

Lepas gado2 n perang2 sket, Dunia pon selamat gara2 Kevin berkorban nyawa utk menyelamatkan anaknya dan perempuan itu.
Dan mereka berdua kembali ke Dunia Asal, Grid mungkin musnah kot.

kesimpulannya, cerita itu buhsan.

sekian.

diam!

.:END:.

~apa2 lah dunia!~

Saturday, December 25, 2010

~Aku Masih Dara~

bukan mo cerita pasal keDARAan aku.
ini tajuk filem ya kawan2.
haha.

sumpah xbest!
tapi, disebabkan ada ashraff Muslim, cerita nih tiba2 jadi beh.
dan aku berjaya jumpa twitter AM disebabkan oleh cik paan.
:)

ok, story dia pasal budak2 yg liar.
sorg anak org miskin, Hani.
sorg anak org kaya, Sophia.
sorg anak cekgu yg ibu bapa bz, Alisya.
Alisya ada kazen c Firdaus (AM).

mereka bertiga liar.
ibu bapa Alisya harap Firdaus dapat ubah tabiat dorg.
dipendekkan cerita, Sophia nih insaf.
kawan2 dia xpercaya.
Last2, Alisya terlibat dgn dadah n seks gara2 Hani dan c farid Kamil.
lupa nama watak dia.
:p

Ending dia, c Firdaus bakal kahwin dgn Sophia.
Firdaus cedera ditikam oleh FK.
dan yg plng xlogik, kena tikam kt perut tapi kena pky kain anduh?
lalala.

kesimpulan, cerita nih sesuai bagi tengok kat orang yg xberapa insaf dan mahu insaf.
:)

sekian.

diam!

.:END:.

~aku malas!~

Tuesday, December 21, 2010

~tiada mOod~

saya tiada mOod mahu update blog.

sekian.

diam!

.:END:.

~urh!~

Sunday, December 19, 2010

~181210~

ini update utk apa yg berlaku semalam.

ekceli nothing interesting happen.
haha.

erm, Malaysia masuk final Piala Suzuki.
Juara Mari Menari Razif.

Dan aku makin addicted dengan whatberry dot com dot my.
Dari ranking yg jauh ke belakang, aku try masuk ranking bawah 1k.
dan berjaya.

mission seterusnya, 50 below.
:)

sekian.

diam!

.:END:.

~sangat mahu berhenti study!~

Wednesday, December 15, 2010

~WhatBerry are You~

addicted to this site.
just google and u can find it.

its a contest ba.
:)

Harap2 dapat menang.
tapi, terpaksa online 24/7 kot.
:p


sekian.

diam!

.:END:.

~oh, dem!~

Monday, December 13, 2010

~Aku Tak Bodoh VS Hantu Kak Limah Balik Rumah~

ini adalah dari sudut pandangan aku.
itu terpulang pada kamu semua utk terima atau tidak.
:)

okeh.
quick review for this two movie.

act, aku tertengok ja ATB tuh.
ini disebabkan HKL telah full house, aku dan adek kesygn pasrah beli tiket muvie sbb da dtg lewat2 malam tanpa hasil adalah sesuatu yg tidak patut dibanggakan.
haha.

ATB mengisahkan tentang perhubungan kekeluargaan.
F.A.M.I.L.Y.
father and mother I love you.
Senang cerita, ini senario yg biasa kita lihat, ibu bapa sibuk, anak terabai.
manakala, satu pihak lagi, bapa pemarah, kunun2 nya anak jadi gangster.
anak terabai dan anak pemarah kawan dengan orang jahat.
last2, ibu bapa insaf.
bapa pemarah pon insaf dan mati.
itu cerita yg dipendekkan.

sangat banyak unsur komedi yg boleh diterima akal utk ATB.
contohnya, part polis tangkap Roy dan bapanya bergaduh.
sangat lawak ok!
sila tengok jika mahu tahu.

then, other story HKLBR.
konon2nya cerita kelakar.
for me, HKL merupakan sambungan kepada Zombie Kg. Pisang.
then, ia sangat TIDAK patut ditengok berbanding ATB.
maybe promosi melebih2 kot.
who knows.
:)

cerita pendek, Husin balik Kg. Pisang setelah 3tahun lari ke Singapura utk cari duit mahu kahwin dengan Che Nin.
Pak Jabit berdendam dgn Husin.
Konon2 nya HKL ada di kg pisang.
rupa2nya, hanya Kak Limah yg sakit mental berkeliaran di sekeliling kampung yg membuat kacau.

hantu sebenar adalah Che Nin dan Ayu yg telah aku agak awal2 merupakan hantu di dalam cerita ini, dan BUKAN Kak Limah.
watak2 sampingan yg tidak membantu membuat komedi kot.

itu adalah 2movie melayu yg aku tengok dalam 1malam.
so, bagi aku ATB worth to watch than HKL.

komedi in ATB aku boleh terima than HKL.
lawak HKL da basi or aku suka sangat tengok Amy Mastura dalam ATB.

ok, lah.
tidak baek menghentam movie2 nih.
nanti org ckp syok sendiri.

for me, better u all tgk HKL dulu before ATB.
sebab korg akan menyesal if buat sebaliknya.
:)

TADI, sempat tengok Harga tiket 3D in Growball.
Normal price= RM15.
Student price=RM13.

if that the rate, better tengok d GSC.
sebab tandas dekat.
dan persekitaran best.

sekian.

diam!

.:END:.

~apa2 tah!~

Friday, December 10, 2010

~nenek balik haji!~

im so happy!
nenek kesygn sudah balik haji.

dulu time nenek man balik haji, kami dapat teropong kecik yg bley nmpk Kaabah.
nw, budak2 mmg malang.
tiada pon mainan2 mcm kami dulu.
haha.
*ketawa riak*

nenek woman bg kami cincin yg sgt cantek.
i <3 my grandparents lah!
:)

mls mo cerita pnjg2.
sila abaikan muka aku yg bertambah gelap.
haha.

luv this pic. :)

abaikan pemakaian dua org itu. :)

guess me yg mn? haha.


sekian.

diam!

.:END:.

~demam again!~

Tuesday, December 7, 2010

~FB tiada privacy lagi~

sangat tidak suka fB baru.
:(

tiada privacy.

sekian.

diam!

.:END:.

~oh, teruk!~

~terguris!~

sesiapa yg baca status kt FB tadi, mesti boleh faham sket2 entri ini.
tapi aku pon xberapa igt aku tulis apa tadi.
huhu.

aku xkan cerita detail kat sini.
tapi, aku mahu luah2 sket2 kat sini.
sangat2 terguris hati.

memang aku da ok tadi.
tapi, bila aku pikir2 hati aku sakit.
aku sedih sebab kawan aku begitu.
aku dituduh benda yg tidak logik.

ok, aku sedar aku orang luar.
aku ada batas.
itu aku sangat faham.

menuduh aku yg bukan2 tidak akan membantu.
ok la, aku marah lagi.

xkan membantu if aku menulis merepek di sini.

sekian.

diam!

.:END:.

~tension!~

~Program Mengubah Destini Anak Bangsa~


tadi gatal2 tangan masuk website uitm sabah.

dan ternampak program ini.

oleh itu, siapa yg berkenaan dan mahu melanjutkan pelajaran, silalah pergi ke tempat2 itu.
ataupun apply ja terus pergi pejabat uitm.
:)

Entry requirement:

  1. Entry application for ‘Mengubah Destini Anak Bangsa (MDAB)’ is open throughout the year.
  2. MDAB form is free and there is no processing fee.
  3. MDAB programme was established to provide educational opportunity for the qualified poor Malays and the Bumiputeras from rural areas as well as urban areas, whose parents’ monthly income is less than RM2,000.
  4. Qualification categories:-
  • Sijil Pelajaran Malaysia (SPM)/Equivalent to 4 credits which include Bahasa Melayu, and not qualified to apply for UiTM diploma programmes
  • Parents’ monthly income is less than RM2,000 regardless of the location (urban/suburban or rural area) and the number of dependents
  1. The offer is valid for only one (1) application. Thus, successful candidates should grab the opportunity given. Once offered, candidates are required to abide by the UiTM rules and regulations as it is a once in a lifetime offer.
  2. Students who successfully completed and passed this (MDAB) programme will be offered to continue to Diploma programmes according to the rules and qualifications set by the UiTM Student Admission Department.
  3. Only staff who are appointed by UiTM are authorized to handle the application form.
  4. The offer will be automatically nullified if candidates are NOT Bumiputeras.
  5. Application can be done by filling in the forms provided and attaching all required documents. Please submit the completed application forms to the Department of Academic Affairs, UiTM Sabah.

For Futher Enquiries, Please Contact:

The Academic Affairs Department of UiTM Sabah
Locked Bag 71
88997 Kota Kinabalu
Sabah

Telephone: 088-325183/188/238
Fax: 088-493995

Kindly Read the General and Entry Requirements

A. General requirements:

  1. Bumiputeras ONLY
  2. Students from low-income and poor families
  • Unable to continue their education due to poverty
  • Parents’ with a monthly gross income of LESS THAN RM2,000

B. Entry requirements:

  1. Bumiputeras with MALAYSIAN citizenship aged 16 and above
  2. SPM qualification with 4 credits including BM
  3. 3. Entry requirements for Pre-Diploma (Commerce) Programme
  • Passed in Mathematics
  • Passed in English
.....4. Entry requirements for Pre-Diploma (Science) Programme
  • Credit in Mathematics/Additional Mathematics
  • Passed in English
  • AND passed in any of these Science subjects (Physics, Chemistry, Biology and Additional Science)


.....5. Additional Requirements

  • Physically healthy, free from mental illnesses and capable of participating in any planned programmes.
6. Apart from these requirements, approval can only be granted by the VICE CHANCELLOR.

cukuplah iklan.

:)

sekian.

diam!

.:END:.

~mari berbakti!~

~Harga Tiket Wayang~

erm, keyword ini paling pemes tuk blog aku.
untuk kemudahan semua orang, aku list harga tiket wayang bagi cinema kat kota kinabalu sahaja.
:)

GSC ataupun Golden Screen Cinemas yg terletak di Suria Sabah dan 1Borneo.
isnin - jumaat : student price = RM6.
sabtu, ahad dan cuti umum : student price = harga biasa tiket wayang itu.

bagi mereka2 yg telah bekerja dan yg tidak mempunyai kad pelajar, harga tiket bergantung kepada sesuatu movie itu.
kebiasaannya movie melayu, RM 8 or 9.
tapi xpenah exceed RM10.

movie english RM 9, 10 lah.

untuk movie 3D, harga tiket adalah RM15.
student price aku xberapa pasti.
nanti aku buat eksperimen eh.

Growball Cinemax yg terletak di Centre Point.
harga tiket pelajar SETIAP hari adalah RM5.
Tiket biasa beharga RM7.
TIket movie yg hOt dan baru keluar mungkin RM8.

bagi movie 3D aku xpasti.
sebab benda nih baru lagi.
nanti aku bereksperimen k.
:)

tiket utk mOvie day adalah RM6 utk semua pawagam kecuali Growball RM5.
:)

bagi cinema yg terletak di megalong dan cathay aku xberapa pasti lah.
kurang pasti.
tapi, macam sama ja rate ngan GSC.
:)
sekian.

diam!

.:END:.

~oh, rajen hapdate!~

~i sayang nuffnang lah!~

haha.
earning naek lagi.
kagum2.

:)

sekian.

diam!

.:END:.

~OMK!~

~demam~

ini gara2 main hujan.
itu tipu!

akibat dari berpanas dan berhujan dan bersejuk dan berpanas lagi.
ayat tunggang langgang.
haha.

erm, aku pergi pulau.
pulau panas.
mandi laut sejuk.
pergi masuk hutan panas.
diving sejuk.
pergi masuk hutan lagi, panas.
mandi laut sejuk.
balik pulau panas.
balik kk sejuk.
pergi karambunai panas.
mandi laut sejuk.
duduk rumah panas dan sejuk bergabung.

anda faham apa aku tulis?
:)

kesimpulannya, panas dan sejuk tidak boleh digabungkan.
aku akan demam.
till today 4hari.

sekian.

diam!

.:END:.

~aku sayang kamu tapi kamu tidak tahu. haih~

Sunday, December 5, 2010

~Formspring~

tiba2 terbuat formspring.
ini adalah akibat dari kebuhsanan yg dialami apabila FB n twitter semakin tidak menarik hati.

siapa mahu tanya aku, sila ke formspring ini.
>>>miszirdawaty<<<

aku akan cuba jawab sebaik mungkin.

kepada orang2 yg pernah dengki tuh, sila la soal dalam nih.
haha.

entri cari gado ka ini?

oh, tidak.
sila soal aku.
aku akan jawab seikhlas mungkin.
:)

sekian.

diam!

.:END:.

~if suma da xbest, apa mau buat?~

Saturday, December 4, 2010

~wau, nuffnang nih!~

da lama xupdate.
haha.

tajuk entri?
dapat earning dari nuffnang.
walaupon hanya 75sen, tapi aku kagum.
naeklah jugak sikit2.
:)

erm, nanti aku update ke mana aku pergi semasa merajuk!
tipu!
time aku sampling.
:)

sekian.

diam!

.:END:.

~sangat penat!~

Thursday, December 2, 2010

~tidak akan update blog~

untuk makluman semua, aku tidak akan update blog buat selama2 nya.
sila baca entri yg lepas2 ja la.

ok, itu tipu.

tapi, aku tidak akan update blog, fB, twitter n etc untuk tiga hari dua malam.

mahu pergi merajuk sebab teda org mo baca blog aku.
*isk2*

itu tipu juga.

aku mo pergi mengembara.

sekian.

diam!

.:END:.

~aku saket~

 
blog template by suckmylolly.com : background image by Patrick Hennessey