Tuesday, January 18, 2011

~Air Asia~

ini bukan iklan tentang AirAsia.
tapi, sekarang mmg ada offer tuk penerbangan Jul to Dec 2011 kot.
sila gugel AirAsia n Search for its promo.
*oh,iklan khidmat masyarakat lagi*

aku mo cerita tentang perjalanan aku dari Kota Kinabalu ke Kuching n sebaliknya.

Flight Delay.
itu memang keISTIMEWAan AirAsia.
Flight kami delay 1hour.
urh!

Time Take off, OK.
Selama 1jam 25minit tuh, Aeroplane bergoyang2 gara2 langgar awan n ujan.
Time mendarat d Kuching International Airport, ada sorg mamat semangat bangun ketika Pramugara tuh still cakap2.
then, Pramugara tuh SHOUT ! Encik, SILA DUDUK!
suma org tengok, mmg malu lah if jadi org tuh.
haha.

Then, mau cerita pasal Penerbangan balik pula.
Kuching tuh Kota Kinabalu.
Flight tidak Delay.
Yay!

30minit before mendarat, ada sorg lelaki sakit.
I think he's not breathing dat time.
Luckily, her friend realised it and call the FA.
Aku tengok muka FA tuh nebes sungguh.
Oh, di situ tidak nampak profesionalisme.
:p

But, the Chief FA dtg n solved all d problem.
give d guy, oxygen mask, control d situation.
those 3 FA?
Stand up kt tepi n macam mo tecabut biji mata sebab nebes kot.
:)

Ok, cerita ini boring.
So, tekan Alt Del ja if buhsan k.

sekian.

diam!

.:END:.

~achum!!~

4 kOmentar:

Uchi kay-f @hmad said...

tak penah alami lagi situasi begini next day mebe..;p

*sabah tunggu i will come here...

~miszirdawaty~ said...

kf: bila mau dtg? :p

Uchi kay-f @hmad said...

insya Allah klu dah dpt title super saiya kat eBay!

doa2kan iyer..terima kasih ;p

Nurul Aima Hj Kaim said...

oh pengalaman ke kuching penuh drama!! ahahaha

 
blog template by suckmylolly.com : background image by Patrick Hennessey