Monday, November 14, 2011

~Bukit Tinggi~

ini bukan cerita tentang Taman Botanikal tuh.
ini cerita tentang perjalanan aku ke Bukit Tinggi, Pahang.
maybe i shud change tajuk entri nih kan.
haha!
jom cerita tentang perjalanan kami.
kununnya maw bertolak seawal yang mungkin, tapi kami budak2 yg suka bangun lambat, so, jalan pukul 9am.
dan driver hari itu adalah saya.
iya, adik2 suka membuli.
aku baru sampai ke tanah sJung nih, sudah kena suruh drive.
eh, kami pergi last week pula.
:)

rasanya sampai pukul 11am hari tu.
sebab singgah makan mcD kat R&R Genting Sempah.

cuaca hari itu meyebelahi kami.
tidak hujan.
cuma agak panas sedikit.
oh maybe banyak dosa, itu rasa panas.
haha!
*lame joke*

bayaran masuk ke Colmar Tropicale adalah rm12 utk seorang dewasa.
kanak2 aku xpasti, maybe half dr dewasa kot.

sampai2 ja sana, kami terus ke Japanese Village.
dengan harapan dapat pakai kimono dan bergambar dgn perempuan Jepun yg cantik.
tapi, kekecewaan melanda.
the whole village kena renovate.
gadis cantik tiada, kolam buruk, kimono pun aku x terasa maw sewa.
view buruk kot.
membazir rm20 aku.
haha!

so, seterusnya kami ke Colmar Tropicale tu.
kunun2 nya maw bergambar.
after a few picca, aku rasa mcm maw muntah.
muntah terlampau bnyk snap picca.
:p

then, around 1230pm, kami pun beredar dari situ dan bergerak balik.
tiba2, ada seorang mencadangkan kami pergi ke Genting Highlands.
Just utk bergambar, bukan bermain di kota keriangan.
aku layankan ja.

then, around 3pm aku da lapar.
ajak adik2 makan MB, lepas tuh bertolak balik pukul 5pm.
time nih sudah berkabus dan angin sepoi2 bahasa.
nasib baik xhujan.

dan kami sampai ke sA pukul 7pm.
sebab kami mengada2 singgah banyak tempat.
haha!

route:Shah Alam- Federal highway-LDP-Karak-Bukit Tinggi-Genting Highlands-Karak-NKVE-Shah Alam.
toll: RM 17.20.
minyak: RM50 (Saga FL)
tenaga drive: redeem by sleep for 16hours.
:p

sumpah korg boring baca entri ni kan?
so, sila tengok picca yg xbanyak pon.
aku ambil dri fB adik.
:)








sekian.

diam!

.:END:.

~berani buat, berani tanggung~

0 kOmentar:

 
blog template by suckmylolly.com : background image by Patrick Hennessey