Saturday, November 5, 2011

~Hidden~

bahasa melayunya Sorok.
ini adalah movie berkonsepkan mistik.

benda yg menarik minat aku tengok movie ni ialah Erra Fazira.
hanya sebab itu.
kalu diikutkan, xhadap sudah dgn cerita melayu ni.
:)

kunun nya cerita ini based on true story.
dan aku malas maw gugel.
siapa2 taw cerita sebenar, sila share dgn aku.

Dian (Erra Fazira) mempunyai seorang anak Adam yg suka menyendiri dan main sorok2.
Dia kapel dgn Walter (Charles Atkins) yg juga ada sorg anak, Sam.
dipendekkan cerita, Dian p stay rumah Walter.
satu hari, Adam dan Sam main sorok2 tgh2 malam, exact 10pm onwards dan Adam hilang since itu.
act, dia termasuk dlm bonet kereta skandal pembantu rumah Walter dan mati dlm tu.
roh Adam membunuh semua yg pernah buat jahat dgn dia.
Sorg ustaz kot or bomoh yg tolong tenteram kan roh adam kunun nya.
ending, Dian jumpa mayat adam.

bintang?
mungkin 3 fr 5 kot.
sebab agak takut tengok dlm cinema yg hanya ada 2org. 
haha!

sekian.

diam!
 
.:END:.

~ohmai!

2 kOmentar:

farhana said...

Rasa2nya berbaloi x kalau g wayang tengok?
hee

~miszirdawaty~ said...

cik farhana: i da jwb kat tweet kan. :)

 
blog template by suckmylolly.com : background image by Patrick Hennessey