Wednesday, December 14, 2011

~Kelat Kelat Sayang~

tajuk novel.
bukan aku maw mengada2 letak tajuk entri begitu.
haha!

ini adalah karya Izzul Izzati.
tajuk novel ni pun boleh diubah kepada Tentang Salina.
macam drama yg tengah pemes tu, Tentang Dhia.
setiap lembaran dalam novel ni mesti berkisar pasal Salina.

novel ni simple.
mengisahkan tentang kehidupan Salina dari zaman sekolah yang selalu dipanggil 'Itik' oleh Aizam sehingga mereka menjadi dewasa.
kunun2nya Salina ni budak pandai, cantik dan bertudung dan selalu dikacau oleh Aizam tidak kira masa.
konflik berlaku bila Salina sudah menjadi pensyarah dan berjumpa crush time sekolah, Ismail.
time dia frust sebab terdengar Ismail n Ehsan mengutuk dia, Salina terus terima pinangan Aizam.
oh lupa bagitahu, Aizam cinta mati kat Salina.

dipendekkan cerita, tiba2 Ismail main2 cinta dengan Salina n dia pun minta putus tunang.
malang utk dia, bapa Aizam meninggal time dgr berita tu dan Mama Aizam terus benci Salina n bapa Salina halau dia dari rumah.
sedikit2 konflik melibatkan Aidil, adik Aizam dan akhirnya Aizam n Salina kahwin.

gaduh2 lagi, peristiwa menyelamatkan nyawa membuatkan Mama Aizam terus memaafkan Salina dan berlaku konflik pula bila Salina sakit hati dengan keluarga Aizam.

tapi, endingnya Aizam tetap berkahwin dengan Salina.
Nadia with Ehsan.
Ismail alone.

novel ni boleh dibaca untuk remaja.
kalau kanak2, kurang sesuai.
jangan jinakkan anak anda dengan novel.
suruh mereka study untuk exam.
:)

bintang pula?
aku xpandai lah bagi bintang2 sudah.
kurang bijak beri bintang untuk novel.
haha.

sekian.

diam!

.:END:.

~ohmai~

0 kOmentar:

 
blog template by suckmylolly.com : background image by Patrick Hennessey