Friday, February 25, 2011

~Kembar Siang~

ini bukan cerita pasal kembar2 yg ada di luar sana.
ini tajuk movie yg baru Release smlm dan aku telah berjaya menontonnya.

ekceli aku bukanlah seorang peminat tegar filem melayu sebab kebanyakkannya sangat menghampakan.
dan terbukti, Kembar Siang juga sangat menghampakan bagi aku.
mungkin orang laen ada pendapat mereka sendiri, bagi aku mmg terrible lah.
cerita nonsense boleh masuk panggung.
erh.

story nih sangat senang, bapa yg sudah jadi arwah buat amanah untuk abg kembar untuk jaga adik dia yg mempunyai kelemahan diri, terlebih bijak @ terencat.
misi utama abg kembar, Awal carikan jodoh untuk adik, Awi.
Awi suka gF awal, but dia suka bertudung.
lepas tuh, boleh pula tiba2 c Rohani ni ada kembar name Rohana.
solve problem Awal yg mo cari bini untuk Awi.

so simple.
napa pula ada watak RCW tuh?
untuk membuatkan kita sakit hati dgn org yg memperkecilkan kelemah c Awi?
dan watak Pak Din yg kedekut,
mo bagitau 1 dunia, itu sikap org melayu yg mundur?

kesimpulannya, cerita nih sangat2 tidak best.
cuma pelakon nih bnyk yg hensem n cantek kot.

ini pendapat aku.
bukan kamu.

sekian.

diam!

.:END:.

~aku sakit~

Wednesday, February 23, 2011

~230212~

aku xtahu.

macam mana mo hilangkan addict mcD.
sehari 7 hengget.
seminggu rm56.
sebulan rm224.

itu pon if aku dpt mclunch.
if set biasa, rm8 lbey kot.
haih.

makan pn mc chicken tuh juga.

malas pikir.

yg penting aku mo tekankan di sini, dengan sistem baru drive thru mcD sulaman, mereka mesti HIRE orang yg tidak SOUND TROUBLE.
sekali tuh, aku mintak set large.
3-4kali ulang aku cakap mo large.
time mo sahkan order tuh pn aku ckp large, org tuh iya2 lah,
tengok2 medium gak yg dia punch in.
duh.

menci i.

kesimpulannya, beli di kaunter lagi mudah.
:p

sekian.

diam!

.:END:.

~batuk~

Monday, February 21, 2011

~saya minta maaf~

baiklah.
aku tau, sekarang bukan hari raya mo bermaaf-maafan.
tapi, aku mo minta maaf juga.

ini adalah kerana telah mengabaikan blog tercinta untuk kesekalian kalinya.
aiseh, bm fail.
:p

aku sangat bz.
mengikut suatu program.
yg pasti bukan MLM.
untuk kebaikan diri.
bukan juga kem kerohanian.
haha.

apa2 pon, setiap minggu aku akan merantau.
menjadi kuli.
:)

kalau ada cerita best, akan aku share.

sekian.

diam!

.:END:.

~oh, aku malas!~

Tuesday, February 15, 2011

~Mr & Mrs Incredible~

ini adalah tajuk cerita Cina yang aku tertengok pada Ahad lepas.
sehari sebelum Valentine.
haha.

Macam cerita The Incredibles, but movie nih Pasangan ini tiada anak.
Mereka mempunyai bermacam2 super power.
Lelaki, Flint iaitu Pahlawan Gazer lakonan siapa aku xpasti.
xkenal sgt.
Perempuan, Hong iaitu Pahlawan Aroma, yg ini lagi aku xkenal siapa.
:p

Dipendekkan cerita, 10tahun selepas diorg bersara, ada pertandingan kung fu di kampung mereka.
then, lepas gado2, berlagak2.
rupa2nya orang lain adalah orang jahat.
Blanc yg jahat dan mengamalkan amalan kung fu yg kejam.

ending, Pasangan itu kehilangan kuasa kot.
tapi, anak yg dilahirkan selepas kejadian gado2 mempunyai superpower juga.
orang jahat kalah (standard).

cerita ini kurang sesuai untuk ditonton oleh kanak2 yg pandai membaca subtittle.
banyak unsur lucah.
haha.

oleh itu, ibu bapa jangan bawa anak2 tengok cerita nih.
tengok Yogi Bear.
:)

sekian.

diam!

.:END:.

~mo tgk muvie lagi!~

Monday, February 14, 2011

~140211~

siapa maw bg cuklat?
haha.

aku xsambut pon hari itu.
tapi, sepa maw bg cuklat, aku terima.
lagi2, org yg ajak couple.
:p

merepek.

aku xtaw mo update apa.
sila bagi cadangan yg bernas.

nanti aku review wayang cina yg aku tertengok tadi.
:)

dan aku berjaya menghabiskan duit time jln td.
tahniah pada diri.

sekian.

diam!

.:END:.

~sampai bila kamu mo tipu semuanya?~

Saturday, February 12, 2011

~membakut eco lake resort~

ini adalah tempat aku pergi.

untuk makluman, aku bukan berkursus di sini.
aku bersuka ria.
act, not Gembira sangat la.
suam2 kuku.

bilik suite.
aku bukan kaya mahu sewa room tuh.
but, menyibuk ikut orang kursus.
dapat la stay bilik terbaik kat situ.

bilik tuh ada kettle, ada water heater dan ada 2 SUIS sahaja di dalam bilik.
lantai berkarpet lembut.
kerusi stay yg siuk.
tandas yg ok2 lah.
but, NO TV!
arghhh!

tekanan aku stay situ.
hanya utk 1malam.
line hp pon tidak akan dapat di dalam bilik.
kena pergi keluar bilik dan berjalan kira2 2minit untuk dapat line untuk SMS sahaja.
haih.

tapi, tempat nih mmg tenang.
sesuai untuk org yg mo menenangkan jiwa.
dan juga utk org putus cinta, tunang, bercerai n etc.
:p

pictures nanti aku share.
mau pigi juga balik tuh.
dan stay bilik sama.
haha.

sekian.

diam!

.:END:.

~selamat hari lahir awak~

Friday, February 11, 2011

~Perdana Park~

Ini adalah nama sebuah taman rekreasi yg terletak di Tanjung Aru.
Kedudukannya ialah berdekatan lampu isyarat Terminal 2.

Jika mahu masuk ke sana, anda perlu membuat pusingan U di bulatan berdekatan.
Bayaran masuk tiada.
Bayaran tempat letak kereta pun belum dikuatkuasakan.
Waktu perkhidmatan adalah dari 830pagi hinggan 1000malam.

Keistimewaan tempat ini ialah ada pertunjukkan Air Pancut Berirama.
Aku xpasti sama ada waktu pagi ada atau tidak.
tapi, malam confirm ada.
haha.

Lagi, anda boleh berjoging dengan senang hati di sini.
suasana seronok untuk beriadah.
ada juga batu2 rekfleksologi tuh kot.
yang untuk dipijak2.
:p

Taman permainan juga ok.
seronok ja dengar budak2 menjerit bermain.

Gambar taman nih?
minta maaf.
tidak sempat aku ambil.
terlalu gembira tengok air beriraman tuh.
:)

sekian.

diam!

.:END:.

~habislah!~

Thursday, February 10, 2011

~Mayor Kota Kinabalu dan 1borneo~

Dapat soalan lagi.
Boleh lah update.
:)

~ As ~ has left a new comment on your post "~Ingin bertanya?~":

bah sapa mayor kk skrang? dimana dia tinggal? berapa keluasan bangunan 1b?

Mayor Kota Kinabalu yg baru untuk tahun 2011 adalah Datuk Abidin Madingkir.
Beliau tinggal di Kota Kinabalu.
Laman Facebook beliau adalah ini.
Sila add beliau jika mahu kenal dengan lebih mendalam.
haha.
:)

Bagi pertanyaan 'Keluasan 1 borneo'.
Ini jawapannya, keluasan 1.5 milion kaki persegi (233 ekar)
Ini page 1borneo kat Facebook.
Ini webpage 1borneo.

sekian.

diam!

.:END:.

~oh mengantuk!~

Wednesday, February 9, 2011

~Kereta Api Sabah~

Dapat satu pertanyaan dekat entri sebelum nih.

Sabahan Bloggers Club has left a new comment on your post "~Ingin bertanya?~":

Kaunter pertanyaan ka ni?
Berapa tambang keretapi dari KK ke Beaufort aaaaah? Lepas tu, berapa lama perjalanan dia? Kalau nak bot, boleh sampai ka sana beaufort?

Jawapan aku:

Kaunter pertanyaan untuk waktu ini sahaja.
:)

Tambang kereta api KK ke beaufort adalah RM4.80 sehala.
Mau baca lebih lanjut, klik sini.
mau jadual penuh ke mana2 destinasi, klik sini.
info: sabah railway.

If ko mau naek bot boleh ja pon.
Bot laju kali.
haha.

itu seja soalan dia.

sekian.

diam!

.:END:.

~terupdate jua~

Monday, February 7, 2011

~Ingin bertanya?~

Dengan ini, aku mau menjadikan diri sebagai kaunter pertanyaan.
:)

Jika anda ada sebarang pertanyaan mengenai Kota Kinabalu khasnya, dan Sabah amnya, sila kemukakan di Chat box aku.
if anda mahu komen pon boleh.
Pastikan anda mempunyai ID Google.
haha.

Aku sangat buhsan.
tidak tahu mau update apa.

Act, banyak dalam otak.
tapi, xterjemah ke dalam bentuk pertanyaan.

Anyway, feel free to ask me.
:)

x.o.x.o

sekian.

diam!

.:END:.

~insomnia for 2weeks~

~070211~

My bestie birthday.

Happy birthday Intan.
Not my sist k.
They hve d same name.

Intan Nurul Hidayah.

I know her since Form 1.
Kami budak2 YS yang comel.
*perasan*

Anyway, ada sesuatu mengganggu dia.
Maybe esok dia akan story dekat aku.

Im here to lend my shoulders.
:)

Sayang Adek.
:)

sekian.

diam!

.:END:.

~u n me: definitely impossible~

Friday, February 4, 2011

~Pictures!~

kan suda janji mau letak pic time di i-city.
sila2 lah tengok.

kutuk n curi adalah amat TIDAK digalakkan.
*ada ka org mau curi pic ko? perasan*

ini adalah pic 2minggu lepas.
:)


siblings n cousin.

friend.cousin.me.aunt.sibling.

cousin.siblings.aunt.

aunt.me.

sibling.cousin.aunt.me

us

k.a.m.i

sekian.

diam!

.:END:.

~wehoo~



Thursday, February 3, 2011

~Berjaya Times Square Themepark~

perjalanan cuti2 malaysia.
:)

tiket masuk dewasa Mykad : RM32.

permainan tiada perubahan since last time aku pergi.
just ada penambahan haunted house.
and sky something tuh.
heh.

enjoy lah.
but, dat time aku fever.
so, kurang gembira ketika bermain.
*pening*

dan kami sempat bermain bowling.
kat Ampang Superbowl.
lupa berapa kena bayar.

tapi, aku sangat tidak suka org yg jaga kasut tuh.
so POYO!

enjoy d pictures k.
:)


our tangan.

zulyn.aunt as.arumi.deena.aunt ijah.alya.

alya.aunt ijah.zulyn.deena.budak demam.

aunt ijah.deena.alya.arumi.aunt as.zulyn

us.

ibu beranak dua. :)


sekian.

diam!

.:END:.

~rajen aku hapdate pic~

Wednesday, February 2, 2011

~Hi Tea mood~

cerita lama.
ekceli last 2week, kami pegi Hi Tea.
at Legend Hotel, Kuala Lumpur.

food is superb.
kenyang!
drinks nyum2!
ice cream!
tiramisu!
and banyak lagi.

aku jadi gemok time tuh.
haha.

total loss?
aku xtaw sebab mak cik aku belanja.
:)

then, sempat tengok tarian singa kat The Mall.
*kagum*

anyway, enjoy the pictures.
:)


cream brulee.cheese cake.tiramisu.fruit jelly.currypuff.

roti john.
aunt mei.aunt as.alya.


me. aunt ijah.

arumi. aunt as.

singa nakal.


sekian.

diam!

.:END:.

~oh, argh!~

Tuesday, February 1, 2011

~010211~

tadi tengok tv.
dengar pasal rusuhan kat Mesir.

sorang kawan cakap mmg teruk rusuhan itu.

tadi dengar kawan lama bercakap kat tv.
ubah slang jadi sJung.
mmg lucu.

but, aku harap semuanya selamat.

sungguh kesian mereka.

harap2 dapat dipindahkan or balik ke Malaysia dengan selamat.
:)

sekian.

diam!

.:END:.

~oh, apa~

 
blog template by suckmylolly.com : background image by Patrick Hennessey