Sunday, March 13, 2011

~Taska Permaisuria~


Mya dihantar ke sini.

Oh, semakin rindu dengan Mya.

padahal kami tinggal 1 rumah.
haha.

Mya semakin gendut dan comel.
:)

sekian.

diam!

.:END:.

~Warung Padang Jawa and Catering~

Jika anda menggunakan Foursquare, anda akan jumpa tempat ini.
haha.

terletak di Alamesra.
berdekatan dengan Seremban seafood.
bersebelahan dgn workshop kali.
aku xberapa pasti.

food di sini sedap dan murah.
cuma agak pedas bagi aku.
bukan AGAK la, memang terlalu pedas sebab aku xtahan makanan pedas.
haha.

harga nasi ayam penyet ini adalah HANYA RM5.50.
sangat berbaloi dari D'KL yg menawarkan harga 2kali ganda.
:)

oleh itu, sila cuba makan di kedai ini.
tidak rugi.




sekian.

diam!

.:END:.

~dalam mood suka update~

~Restoran Getaran Jiwa~

aku pernah share story pasal restoran ni, kat entri nih.
semua yg aku tulis AGAK baik2 kot.

mari dgr cerita pasal restoran ini lagi.
bukan aku mo lingkupkan perniagaan mereka.
just mau mereka improve servis.

malam selepas tengok merong, aku lapar.
pergilah makan nasi berbanding makanan ruji aku, McD.
singgah restoran getaran jiwa.

pelayan dia punya sopan promote Nasi Lalapan P.Ramlee and Saloma.
Price nasi nih, RM10.
org tu cakap sedap.
aku percaya dan order.

tunggu punya tunggu, order sampai.
di bawah ini adalah pic makanan aku dan bu jah,



aku senang hati sebab food nampak menyelerakan.

aku makan.
dan makan.
dan makan.
lalu terasa benda yang kurang enak.
terasa seperti darah ayam.
not fully cooked ayam tuh.
and the worse thing, pencahayaan gelap di meja aku.

maybe mereka mahu memberikan suasana romantik.
but, dem them!
bagi makanan kurang masak kat aku,
mo komplen, banyak sangat kes2 kat luar aku dgr yang chef akan ludah makanan tuh dan serve pada pelanggan.
aku xmo amek risk.

korang xpercya?
sila tengok pic dibawah.
zoom cantek untuk korang.



kesimpulannya, aku akan BANNED restoran ini.
sila perbaiki servis anda.

harga mahal, makanan xmasak.

sekian.

diam!

.:END:.

~ini pendapat aku~

~hikayat Merong Mahawangsa~

aku tengok first day kuar kat cinema.
kagum dgn diri sebab tengok cerita Melayu dengan beria2.
:)

story nih best.
berbanding cerita2 yg aku tengok kat cinema.
yg laen membazir duit n tenaga ja duk dalam cinema.
story nih sangat mencabar mental.
sebab aku xsuka tengok blood yg banyak itu.
haha.

if mau taw story yg lengkap, tengok sendiri.
depends pada orang utk bagi star.
for me, 9 from 10 kot.
hilang 1 sebab darah itu.
:p

kesimpulannya, stephen rahman mmg hensem.

sekian.

diam!

.:END:.

~oh, rajen pulak aku~

Tuesday, March 8, 2011

~Saya malas berbelog~

sedikit masa lagi.
aku akan stop.

serius.

sekian.

diam!

.:END:.

~1more impian to go~

~Digi store, 1borneo~

the worst service ever.
sangat2 teruk.
my sist beli no postpaid kat situ.
1st num, sales person, hafiz jual num tuh after my sist tggu 24hr n keep msg him abt him to keep update.

then, 2nd num, 1woman yg take over,
again, they sell d num after my sis wait for 24hr.

then, 3rd num,hafiz call my sis n give her new num.
till now, 24hr after he called, d num didnt active.

if by today xdpt, siap la korg.
3days waiting la.
damn digi n its service.
haha.

worst service ever.
dem them.

sekian.

diam!

.:end:.

 
blog template by suckmylolly.com : background image by Patrick Hennessey