Thursday, April 28, 2011

~Dress Cinta 1st Giveaway~

mood join giveaway datang sebab aku kena jemput untuk join.
haha!
:)

ini banner empunya giveaway.




syarat2:

----- open to anyone ----- perempuan aje ok -----

1) be follower BDC
(let me know your name please)
my name is miszirdawaty.
:)

2) click "LIKE" our fanpage
(let me know your name please)
i cant like ur page. but, ill try to like it. erm, my FB is princessa ashgar.
:)

3) masukkan link BDC dalam bloglist you all
done! :)

4) copy BDC banner, letak di sidebar dan entry beserta link to our belog
done! :)

5) buat 1 entry simple dimple mimple mengenai BDC
(sila merepek meraban yer; nak berpantun ke, short story ke, ape2 la,
you all kreatif kan..)
done! :)

6) tag kepada 5 bloggers + suggest to 5 facebook frens:)
tag kepada orang yang rajen baca entri aku.
cik merahitujambu.
cik rinah.
cik farhana.
cik zarifah.
cik nabilah.
:)

7) sila tinggalkan komen di post entry " LETS JOIN OUR 1st GIVEAWAY" beserta
emel dan link back ke entry you all :)
wait, im going to comment it. :)

Dateline:
start on 27 April last till 3 May 2011 pukul 1 pagi
pemenang diumumkan the next day 4 May 2011 !!


HADIAH:

First::

- 1 dress pilihan pemenang sendiri
- special gift from BDC!

Second::

- special gift from BDC!

so, kawan2, jangan malu2 join giveaway nih.
maybe dapat dress yg cantek2.

till then.
<3

sekian.

diam!

.:END:.

~oh, aku lapar~

~update 280411~

itu orang memang xreti dan tidak faham bahasa agaknya.
aku penat2 tulis panjang maw bagi paham, dia boleh cakap tolong maafkan saya.
ini munguk ka hapa.

aku sudah menyatakan dengan jelas, aku xsuka ko.
so, jangan mo paksa2 lah.
urh!

buat aku menjadi semakin tensen untuk hari ini.

dem!

sekian.

diam!

.:END:.

~oh crap!~

~280411~

situasi: seorang lelaki asyik call n msg seorang perempuan.
isi kandungan msg: membuatkan si perempuan menyampah yg teramat.
akibat: si perempuan xreply msg dan tidak pernah agkt call si lelaki.
kesan: si lelaki menjadi psiko.

ini yg berlaku kepada aku.
haha.

first time meluah kat blog.
sekarang aku berada dalam keadaan yg amat tertekan.
mungkin aku patut reply, we're nt meant to be and please forget abt me.

but, simple words in english pon aku xpasti dia xpaham.
abt pon xtaw?
cmon lah weyh!


so, untuk membuatkan kemurungan ini tidak berpanjangan, aku akan reply msg dia mlm ini.
ill said ive someone else in my mind, my heart n etc.
peduli lah ko ckp aku pembohong ka apa.
cause ko yg sebabkan aku xmo berkawan dgn ko.
dem u!

and someone else tu, silalah couple dgn aku.
haha!

ayat terakhir adalah penulisan merepek dari aku.
:)

oleh itu, marilah kita tgk schedule wyg.
aku maw tgk muvie release tension.

sekian.

diam!

.:END:.

~wat eva!~

Wednesday, April 27, 2011

~Limitless~

minggu movie kot dz week.
ini adalah tajuk movie yg aku tgk malam td.

movie nih interesting.
i love it.
bukan sebab ini movie english k.
tapi, mmg siuk lah.
:)

story abt Edward Morra.
seorang penulis yg loser yg tiba2 jadi hebat dalam masa 24jam.
dia boleh menulis 40muka surat novel in 1day.
semua kerana NZT48 kot.
dadah serba baru.

dipendekkan cerita, banyak scene yg menarik.
ending, Edward Morra hidup sampai abes crita.
haha!

movie ini adalah utk 18tahun ke atas.
:)

sekian.

diam!

.:END:.

~aku gumuk!~

~Belmont Marco Polo #2~

dulu aku buat entri penuh benci kat sini.
now, aku buat entri sedap sikit utk dibaca.

hotel nih sangat best.
dekat dengan semua benda.
pasar gantung kat depan.
pasar tanjung, 10min walking.
secret recipe 7min walking.
kedai kopi ah bang, 8min walking.

pekerja hotel ni, accept for that 1 coffee house worker, semuanya BAIK!
peramah lagi.

bilik selesa.
for improvement letak lah apa2 pewangi bilik.
like one dekat the legend.
they usually used serai ka apa benda tuh.
forgot oh.

conclusion, siuk tinggal sini.
:)

sekian.

diam!

.:END:.

~im fat~

Tuesday, April 26, 2011

~The Roomate~

last movie aku tengok.
its 12am.
haha!

story begin wif Sara Matthews got her new roomate, Rebecca.
Rebecca sgt psiko n sggp lakukan apa sahaja utk mendapat perhatian Sara.
dia belasah Tracy, kawan baik Sara.
Balas dendam kepada Prof Roberts.
and sanggup bunuh Jason supaya xkacau Sara.

ending, Sara can get rid of Rebecca.
haha!

korg boleh lah tengok muvie nih.
xla buhsan.
xla siuk juga.
but, boleh lah utk refreshment mata.
:)

sekian.

diam!

.:END:.

~dont do anything dat ull regret~

~tikam belakang~

bahasa bajau, backstabber.
kidding lah!
thats english, for bajau, idk.
:)

aku paling benci orang2 begini.
ko ditatang bagai minyak yg penuh, satu keturunan ko dibantu, tapi ko ludah keturunan aku.
itu mmg sudah lebih.
if ko xbuat gitu, aku boleh senyum lagi sama ko.

but nw, ko xkan dpt tengok senyuman aku.
keturunan aku yg ko hina nih, akan tetap bantu ko juga satu masa nanti.

ko maw taw langit tuh tinggi ka rendah, buat la hinaan lagi.

karma tuhan itu ada.

apa ko yg cakap tuh, akan berbalik sama kau.
bukan maw menyumpah.
tapi, if libatkan org2 aku sayang, aku jd emo terlebih2.

malas komen lebih2.

sekian.

diam!

.:END:.

~i hate u!~

~Penunggu Istana~

second movie for the night.
for intro its sucks!
and eventually its more interesting.
but, the ending also sucks!

i cant understand why lah mo buat crita useless macam ni.
no director?
actor n actress died?
actor missing?
if maw tipu budak2 paling ngam.
orang dewasa yg ada otak xtertipu kot.
doi!
camera trick kan bnyk.

bukan mahu condemn.
tapi, cerita nih boleh pergi jauh.
kata alim, but if ure facing situation like dat, as a Muslim, there r lots Ayat Al-Quran yg korg boleh baca kan.
dat the point dat i hate most in dz movie.
nampak mcm yg bertudung tuh bodoh sgt psl agama.

ok lah, sorry if aku menyinggung mana2 pihak dgn entri ini.
tapi, mmg enjoy juga la movie nih.
u all should try to watch it.

sekian.

diam!

.:END:.

~aku xla alim sgt pon!~

~Red Riding Hood~

malam tadi, marathon 3 movie sekaligus.
ini title first movie.
Red Riding Hood.

aku baca review2, ada orang ckp best.
buka FB, ada org ckp xbest.
bila aku tengok, its between best n bad.

story ada lah sket2 macam crita red riding hood yg kita baca dalam buku kanak2 dulu.
Valerie bercinta dgn Peter sejak dri kecil.
Tapi, kena kasi jodoh dengan Henry.
dipendekkan cerita, Kampung dorg pemes ngn serigala jadian yg bunuh org.
dia maw cari pewaris dia.
so, c Valerie nh rupa2 nya pewaris dia.
n guess who is the wolf?
go n watch d muvie.
haha!

anyway, xda lah buhsan sgt macam filem CUN.
:)

and, jgn lah bawak anak tgk movie nh.
bad influence i guess.
haha.

sekian.

diam!

.:END:.

~malas!~

Tuesday, April 19, 2011

~Pasar Gantung Tawau~

cuti-cuti Malaysia kunun2 nya.

ekceli, aku xtaw nama pasar nih.
tapi bila check kt foursquare, nama nih muncul.
and i assume btol lah.
correct me if im wrong k.
:)

terletak bersebelahan dengan Masjid dan Servay.
bertentangan dengan Belmont Marco Polo hotel.

banyak barangan yg boleh dibeli sini.
contohnya, Baju tidur, jersi, beg, kraftangan, dan macam2 lagi.

bila pergi ke pasar nih, aku mesti akan beli sekurang2nya 2pasang baju tidur.
mum akan beli kain sarung @ kain batik.

oleh itu, sila singgah ke pasar ini utk mencari pakaian yg murah.
tawar menawar boleh dilakukan di pasar ini.
:)

sekian.

diam!

.:END:.

~rajen hapdate!~

Monday, April 18, 2011

~Belmont Marco Polo Tawau~

front desk service good.

coffee house service sucks!
half boiled egg habis?
hello! pegi beli telur n go serve d customer.
then, serve well d customer.

plus, u dnt humiliate ur cust.
they r ur bosses.
if they dnt stay in ur hotel, u cnt get ur paycheck!
dem d coffee house.

ruined my mood early in d morng and posting my post.
urh!
so, rakan2, try hotel nh if u wnt cofffee house service yg suck.

sekian.
diam!
.:END:.

~mood awal pagi ke laut~

Tuesday, April 12, 2011

~RIO~

dz story juga adorable.
:)

story about blue Macaw which is a blue bird.
ia binatang yg cuba diseludup semasa kecil.
dan box yg menempatkan Blu terjatuh di atas jalan raya dan dijumpai oleh Linda.
as time go, Linda menjadi seorang wanita yg sangat menyayangi burungnya.
dan sorg doktor veterinar, Tulio mencari Blu utk menyelamatkan spesies nya.

make it short, orang baik akan sentiasa menang.
Blu pandai terbang pada penghujung cerita.
Jewel akhirnya suka pada Blu.
Linda n Tulio bersama.
burung2 hidup aman, orang jahat mati.

filem ini sesuai utk tontotan kanak2 dan keluarga.
tidak membuhsankan.

sekian.

diam!

.:END:.

~i love those birds!~

~HOP~

movie yg sungguh lucu!

story pasal Easter Bunny.
dulu aku xpernah terfikir abt dz Bunny.
sebab?
aku simpan sendiri lah.
bukan kepercayaan aku.
:p

dipendekkan cerita, anak Easter Bunny xmo jadi pewaris bapanya gara2 ia maw menjadi terkenal di Hollywood.
Sorg lelaki, aku lupa nama dia, tiada hala tuju hidup.
selalu gagal dalam hidup kunun.

make it simple, finally lelaki itu jadi Easter Bunny bersama dengan anak bunny yg degil itu.
haha.
complicated sbb aku lupa nama mereka.

the story enjoy.
sebab boleh tgk marshmallow yg banyak.
candies.
sweets.
nyum2!

boleh bawak anak tonton movie nih.

sekian.

diam!

.:END:.

~aku suka makan~

~Suckerpunch~

movie yg aku rasa sia2 utk ditengok.
tiada keseronokan ketika menontonnya.

useless la movie nih.
kenapa boleh dapat high rating.
maybe sebab banyak perempuan cantek dan seksi.
haha.

sinopsis cerita ini sila gugel.
aku suda lupa cerita ini gara2 ketidak berkesanan terhadap aku.
tiada moral value.

setakat gaduh2 dan tarian yg kununnya mampu menawan orang dan akhirnya masuk ke dimensi laen pemikiran manusia, rubbish.

ok, orang mesti akan cakap aku pembenci filem.
tapi, itulah hakikat.

jangan tengok movie ini dipawagam.
tunggu HBO ja.

sekian.

diam!

.:END:.

~urh!~

~CUN~

aku tengok filem melayu.
haha.
percaya kah?

ok, let d sinopsis begin.
Luna ialah artis.
Atan ialah budak kampung.
Kuntum juga budak kampung tapi kerja dengan artis.
Ryan juga artis dan Candy adalah produser filem kot.
watak2 sampingan, Mak Tok, Manis, Kumbang, Bedah n friend.

dipendekkan cerita, Luna artis yg bawa diri ke kampung dan ditakdirkan berjumpa seorang pemuda kampung.
dan setelah beberapa lama mereka macam suka sama suka.
Ryan iaitu kekasih Luna yg ditinggalkan akibat curang, kembali mencari Luna dgn bantuan Candy.

Ending, Luna confirm bersam Atan.
Cerita melayu tetap sama.
tiada faedah.

ayat aku memang kejam.
tapi, itu adalah pandangan aku.
bukan kamu.

jika anda peminat filem melayu, silalah tengok.
dan jika kamu peminat filem laen, jangan cuba tengok sebab anda akan menyampah seperti aku.

aku bukan xsuka, tapi xminat.

kesimpulannya, aku ketawa juga tengok gelagat Manis.
adorable!
:)

sekian.

diam!

.:END:.

~aku~

~setelah sekian lama~

sumpah tiada orang rindu aku kan.
malam nih maw update sebanyak2 entri.
oleh itu bersabarlah wahai internet, sila bekerjasama dgn aku.
:)

sekian.

diam!

.:END:.

~aku bukan mengabaikan blog~

 
blog template by suckmylolly.com : background image by Patrick Hennessey