Tuesday, May 31, 2011

~happy birthday to Papa Mya~

happy birthday to my BiL, Matnan Njompa.
dia adalah papa kepada Mya n suami kepada kakak aku.

ekceli kami mahu rasa kek dari seorang ini.
klik sini >>>Alya's Homemade Cakehouse<<<
rasa ok lah.
kakak aku pesan sponge choc.

di bawah adalah picca kek itu.
yah, ignore d date.
salah tulis.
maybe mistake from my sista side or her.
:p



kami celebrate dekat upperstar Damai.
mmg kenyang sangat2.
malas mahu cakap panjang.
enjoy the pics.
:)


my sister's family.


am cute rite? :)


bersama adik saya yg lebih gojes. i noe2. jgn ckp apa2. haha!


mama tinit! :)


Mya maw potong kek jugak! :)


Mya wif her boyfee. haha!


them.


us.


mereka.


charlie's angle? :)


:)

sekian.

diam!

.:END:.

~gemuk la aku!~

Monday, May 30, 2011

~Kung Fu Panda 2~

tempat: cathay cineplex.
tarikh: 30mei 2011.
tiket: rm 8.

menonton movie pada hari kaamaatan adalah sangat looser.
orang laen pegi tengok Unduk Ngadau dkt KDCA.
kami tengok movie.
kami: aku, intan, idat, tinit's family.

ekceli maw tengok di suria.
tapi teda yg 2D.
aku xsuka 3D.
dan Mya tentunya xselesa utk tgk 3D.
haha.

dipendekkan cerita, Po bekerjasam dengan rakan2 pendekar kungfu yg laen utk membanteras org jahat, si Merak (Lord Shen).
lawan punya lawan, menang juga lah si panda nih.

banyak aksi komedi yg membuatkan kami ketawa terbahak2.
eg, Panda yg sangat2 blur dan menghiburkan.
Tigeress yg so tegas tapi sangat sensitif.
Ayah Po yg kiyut!
also sifu Po yg comel!

ok lah, sila bawak anak2 anda menonton movie ini.
lebih baik dari membuang masa bertiduran di atas katil.

aku enjoy tengok movie bersama Mya.
yay!

kesimpulannya, aku xrasa buhsan di hari Kaamatan.
:)

sekian.

diam!

.:END:.

~oh my!~

Thursday, May 26, 2011

~Windbell Seafood Restaurant~

restoran ini terletak di Tanjung Aru, Kota Kinabalu, Sabah.
cara untuk ke sini paling cepat adalah dengan menaiki kereta.
if korg jalan kaki, lambat sikit lah.
haha.
kidding.

sesiapa yg dari Kota Kinabalu, boleh terus ke sini dengan mencari arah ke Tanjung Aru.
selepas itu, straight ja lalu Perdana Park yg berada di kanan.
nanti korg akan nampak simpang ke 2nd beach Tg Aru di kiri anda.
masuk simpang itu, 1km dari situ terletaknya restoran itu.
iaitu di kanan anda.
lalu unit polis udara kot.
aku lupa.

hari aku pergi sini, iaitu malam tadi banyak sangat makanan dihidangkan.
style buffet.
all u can eat until u faint kot.
but, jangan membazir food.

ini adalah restoran seafood.
so, banyak pilihan yg korg boleh pilih, eg ketam, udang, ikan, dan etc.
semuanya fresh.
lupa, utk masak, style steamboat.

ada juga makanan bergoreng tersedia.
eg, nasi goreng, mee goreng, kaki ayam, dan macam3 lagi.

untuk menikmati hidangan ini, murah ja.
maybe RM27.50.
include tax.

bukan aku yg bayar tadi, so xsempat tgk receipt.
jz ask my aunt brp hrga td.
haha!

so, jangan buang masa.
pegi sana, makan.

nanti aku share picca k.
malas maw cari dlm bb.
:)

sekian.

diam!

.:END:.

~di mana kamu~

Wednesday, May 25, 2011

~mata sangat sakit~

aku bukan sakit mata.
tiada tanda2 sakit mata yang selalu tuh.
haha!

but, mata aku rasa pedih.
gatal kadang2.
bila aku TERgaru, semua orang akan marah.
sebab aku akan garu sampai merah.
sampai mata menjadi seperti Cyclops Xmen tuh.
haha.

dan aku sudah pergi klinik.
if benda nih berlarutan, mungkin akan dipaksa jumpa Dr lagi.
sekarang aku berharap bakal suami adalah seorang Dr.
sebab senang maw cek if sakit.
ok, itu pernyataan merepek.

kesimpulannya, aku harap mata berhenti sakit.
oh, please eyes.
:)

sekian.

diam!

.:END:.

~merepek!~

Tuesday, May 24, 2011

~kingfisher laundry #2~

dulu aku pernah story pasal laundry shop nih.
kat sini.
>>>kingfisher laundry<<<

now, aku rasa laundry shop nih paling menarik hati aku untuk hantar dobi.
sebab laundry shop kat KF tuh, semua xbest.

servis semakin laju. [aku xpsti dorg baca entri aku ka]
layan customer pn dgn senyuman.
dobi pon berbau harum.
plus, ada student rate.
i like!
:)

ok lah, untuk melalui pengalaman seperti aku, sila hantar dobi ke sana.
dekat ja pon.
:)

sekian.

diam!

.:END:.

~rajen kunu!~

Monday, May 23, 2011

~Pirates of Caribbean : On the Stranger Tides~

untuk makluman semua, aku suda tengok movie nih 2kali.
dan mungkin akan menontonnya untuk kali ke 2, ke 3 or etc.
:)

movie nih xsehebat yg lepas.
its so so lah.
dan aku masih berminat dengan Jack Sparrow!
sorry tisya.
:p

story begin with Gibbs kena tangkap dan dibicarakan di mahkamah di London.
guess who rescue him?
of course Jack Sparrow!

dipendekkan cerita, Jack jumpa Barbossa.
then, kena tangkap oleh Angelica n ikut kapal Blackbeard.
cari telaga awet muda.

jumpa telaga.
Blackbeard kena tikam.
Angelica kena racun.

ending, korg pegi tengok sendiri.
yg penting, Sparrow tetap xmati.

cerita ini boleh ditonton oleh kanak2.
cuma pastikan mereka tidak terlihat adegan yg marvellous itu.
haha!

kesimpulannya, POTC better than NKTM.
sorry NKTM lovers.
:)

sekian.

diam!

.:END:.

~bila lah!~

Friday, May 20, 2011

~review filem~

aku sangat suka buat review.
tapi, mmg xlengkap lah.
KONGSI hari tuh pn malas mo tulis review.

cerita tuh beh.
tapi condition tem menonton mmg menyakitkan hati.

a few movie yg aku da tengok dan malas buat review.
nanti if aku rajen, aku tulis lah.
:p

sekian.

diam!

.:END:.

~apa aku merepek ni~

~jangan meniaga online if perangai macam ni~

aku paling menyampah if ada online shop yg xtreat customer dgn baik.
boleh angin satu badan.

iya, i noe lah itu terms n conds u.
but, cant negotiate utk better service ka.
bunguk.

one of the example is diz 1 on9 shop.
>>>klik<<<

ini terms yg aku katakan itu,

sila patuhi terma dan syarat saya jika menginginkan urusniaga yg lancar^^

1- sebelum membuat pembayaran ke atas item anda, jika terdapat keraguan dan soalan, sila PM sy di inbox terlebih dahulu.

2- barang kebiasaannya akan sampai pada tangan saya, lebih kurang 2 minggu selepas tarikh tutup jika tiada masalah dengan kastam dan pos malaysia. jika anda,pembeli,tidak dapat bersabar utk memiliki brg tersebut, SILA JANGAN ORDER BARANG MELALUI SAYA!!

3- barang2 yg dijual atau telah di bayar oleh pembeli TIDAK BOLEH DIPULANGKAN DUITNYA ATAU DITUKAR GANTI.

4- saya tidak akan bertanggungjawab atas kehilangan dan kerosakan barang semasa didalam proses penghantaran oleh POSLAJU/POS EKSPRES/COURIER kerana barang terlebih dahulu di periksa keadaannya sebelum di bungkus dan di hantar.

5- PENTING: urusan jual beli ngan saya adalah berdasarkan,BAYAR DAHULU & BARU ORDER^^

6- INGAT! kesemua barang di photo album saya adalah berdasarkan PRE-ORDER,bukan sedia ada dalam stock unless saya mention bahawa item tersebut is IN STOCK.

7- sila beri kerjasama dengan memasukkan wang secukupnye!baki wang dari pembelian anda tidak akn dipulangkan kembali!!!

thank you^^

p/s: i made this to make it clear for some of you who still didnt know what my RULES to be my buyers^^

d last one cnt b accptble oh.
imagine dz, if someone bank in 50 and her only hve to pay 41.
she cant get her rm9 back rite?
itu suda jadi riba oh.
xley harap tol on9 shop gini.

dz kind of on9 shop make ppl no trust to buy on9 lah.

anyway to d fb shop, aku bukan mo ruined bussiness ko.
if ko treat cust lebih baik, aku akan lambung ko tinggi2 dalam blog nih.
if ko buat yg xelok, mmg teruk lah ko kena.
haha!

and for dz case, bukan aku kena.
my closed friend.
dia kena sembur kt fb, then kwn2 pmpuan nih back up plak.
wee, u xpenah dgr cust always rite ka?

duh!

hope bisnes ko akan lebih maju dgn mengambil lebih banyak keuntungan.
amin.
haha.

ok lah, malas mo cakap banyak.

sekian.

diam!

.:END:.

~aku malas~

Thursday, May 19, 2011

~Nur Kasih The Movie~

tempat: GSC, 1B.
tarikh: 19mei 2011
harga tiket: RM8

baca timeline kat twitter, semua orang puji melambung NKTM.
aku dengan harapan yg tinggi go watch NKTM.
sedia tisu la kunun2 nya sebab org ckp melelh muvie nh.
haha!

as usual, cerita melayu buhsan utk aku.
LBS d best muvie ever.
haha!

sila tengok muvie nih utk tahu lebih lanjut.

yang penting ada org mati.
bukan watak sampingan mati.
haha!
:)

sowei peminat NKTM.
cerita nih damn bored.
:p

sekian.

diam!

.:END:.

~buhsan oooo!~

~190510~

hari nih aku berharap dapat tengok POC dan NKTM.
harap2 sihat.

erm, kepada individu2 di luar sana.
aku maw bagitaw dat eventho my dad title change, im d same person ok!
and dun try to take advantage on me.
i can smell it.
haha!

aku sangat sakit hati.

hari ini berharap dapat berenjoy2 tengok NKTM.

sekian.

diam!

.:END:.

~aku~

Friday, May 6, 2011

~wishlist!~

every year, when my birthday, ill come with a wishlist.
for last year wishlist, u can click here.
:)

wishlist :
no 1: never fullfil. so, update lagi dz year mau juga kunun! haha!
no 2: instead of iphone, i got my BB. feel happy for dat. bt, if my future boyfee bg kan best. haha! :)
no 3: already got my lappy. eventhough nt d most canggih gadget in d market, i love it cause it pink. haha
no 4: Mya xlahir on my birhtday. dia extend 6days after. haha!
no 5: i dnt have any comment abt it.
no 6: new car? in yr dream putri!
no 7: awal thn th smpt jmp GBS. but, sedih cz xjmp semua org. :( hope tahun nh dpt jmp lah!
no 8: biar apa org ckp, aku tetap syg family. so, i hope d best for them. :)

new updated wishlist:
no 9: cepat2 la Mya jalan. boleh pegi 1borneo.
no 10: i hope better future. :)

sekian.

diam!

.:END:.

~have a good day!~

Wednesday, May 4, 2011

~Bubble Penguinz on foursquare!~

aku adalah seorang penggila app Foursquare.

aku akan menjadi bangga bila menjadi Mayor sesuatu tempat.
bak kata diri sendiri, bila jadi Mayor rasa hebat di tempat itu.
haha!

back to d bussiness, Bubble Penguiz located at Plaza One Stop Tuaran n Kota Belud.
U can check in there by searching Bubble Penguinz Tuaran or Bubble Penguinz Igloo.
As for Tuaran, Im the Mayor!
haha!
:)

Bubble Penguinz telah memperkenalkan sistem Point untuk dikumpul.
aku kurang pasti tentang benda ni.
Nanti aku akan update ok.
Maybe dapat hadiah bertimpa2 if point banyak.
:)

Ini adalah FB Page utk Bubble Penguinz.
Klik >>>Here<<<

ok lah, malas merepek lagi.

sekian.

diam!

.:END:.

~oh lapar!~

Tuesday, May 3, 2011

~Warung Puteri~

terletak di Likas.
berdekatan dengan Servay Likas.
bangunan paling hadapan.
maybe nama building tuh, Plaza Juta Likas.

Nama restoran: Warung Puteri.

aku pergi bersama kakak n baby Mya.
pelayan tu ok lah kot.
if mata korg xtenung orang macam aku pernah buat dosa kat korg, lagi ok aku rasa layanan time tu.

choice of food n drinks, sangat bangat.
roti Tuah Baker pon boleh dapat kat sini.

but, aku rasa harga drinks kat sini mahal sangat.
Kit Chai Ping @ Air Asam Boi sejuk = RM2.30.
Carrot Juice = RM3.00.

Tapi, Pau korg memang murah, rm1.50.
haha!

As for the food taste, need to improve a lots!
aku lapar, so makanan yg rasa xsedap membuatkan aku makan dengan perasaan hampa.
:(

so, sila lah rasa makanan di sini untuk mengetahui lebih lanjut.
aku akan pergi lagi.
tapi, xtaw bila.
mahu tahu improve ka blom tpt ni.
:)




sekian.

diam!

.:END:.

~peluang menjadi obes tinggi!~

~us!~

bukan pic bersama encek boyfee.

aku akan hapdate pic bersama boyfee bila aku ada seorang.
haha!
:)

seronok bersama mereka.
sebab mereka buah hati aku.
:)


buah hati pertama: Alya.


buah hati kedua: Aysha.
buah hati ketiga: Mya.


dont want to take any picca lah aunty! :)

trying to be cute! :)

spongebob also my favourite! :p


siblings! :)

sekian.

diam!

.:END:.

~mereka buah hati aku~

Monday, May 2, 2011

~sangat emo!~

ini entri emo lagi.

aku harap si lelaki yg telah ditolak secara berhemah itu baca blog aku ni.
biar dia tahu aku telah menolak dia bulat2.
bukan bersegi.
haha!

sila jangan call aku.
sila jangan msg aku.
sila jangan mengada2 mahu bagitahu rutin harian ko dekat aku.
aku langsung xberminat!

mahu reply, sound direct, nanti ko cakap aku tangkap cinta pula kat ko.
oh please.

seriously u r not my taste.
ayat kejam aku lontarkan dalam blog.

seriously, beza umur 8tahun membuatkan aku lagi tidak berminat dengan kau.
aku cari orang yg sebaya, or berumur lebih sikit dari aku.
dan beza 8tahun itu tidak memungkinkan ko berJODOH dengan aku.

sangat menyampah!

sekian.

diam!

.:END:.

~emo xsudah!~

~010511~

aku merasa sangat tertekan.
ikut hati, aku mahu tukar phone no.
tapi, susah maw dpt phone no nih.
:(

masih berkisah tentang lelaki psiko yg suka msg2 itu.
inilah akibat sebab suka2 hati bagi phone no kat orang.
dem u putri.

dipendekkan cerita, aku malas lah.
haha.

sekian.

diam!

.:END:.

~menci i!~

 
blog template by suckmylolly.com : background image by Patrick Hennessey