Sunday, July 31, 2011

~Khairul Fahmi Putus Tunang~

oh mai, terkejut aku bila ada sorg kawan retweet benda nih.
so, aku mengambil keputusan untuk mengoogle.
dan jumpa ini.

Khairul Fahmi & Elia Putus Tunang.
sumber: Rotikaya.

kesimpulannya, kesian sebab putus tunang.
ish2.

kata2 terakhir dari aku,
kadang2 hairan dengan sifat manusia. yang di depan xdihargai, yang tidak dapat dikejar2. :|

bukan dituju kepada KFCM.
kepada insan yang dekat.

sekian.

diam!

.:END:.

~merepek~

Friday, July 29, 2011

~oh please~

aku memilih follower di twitter.
haha!

itu pun maw kecoh.
kalau mahu unfollow aku, xkesah pon.
nt aku unfollow kau balik.
:)

then, aku in dilemma.
sedang berfikir kuat.
eh, ngam ka kuat?

harap aku pilih jalan yang betul

sekian.

diam!

.:end:.

Wednesday, July 27, 2011

~27072011~

sedang menenangkan jiwa raga.
€:)

doakan yang terbaik.

sekian.

diam!

.:end:.

€€

Tuesday, July 26, 2011

~Snow Walk~

nanti aku post kunjungan ke 3 ke sana.
sekarang langsung tiada mood.
bye.

sekian.

diam!

.:END:.

~ohmy~


Wednesday, July 20, 2011

~Take Me Home Tonight Premier Screening~

aku dapat tengok.
hadiah penuh ikhlas dari Nuffnang.
:)

walaupun seat kedua paling dari depan, aku enjoy movie nih.
xbley la bagi full star kan.
sebab ada benda yg aku xsuka juga.
human xpenah satisfy rite?
:)

mengisahkan tentang Matt Franklin yg amat menyukai Tori Frederking.
dipendekkan cerita, sila gugel sinopsis.
cukup kejam x?
haha!

yang penting happy ending lah.
Matt mencuba pelbagai cara untuk impress Tori.
:)

itu ja aku maw cerita.
hari nih birthday Founder Bubble Penguinz.
happy bornday bro!

sekian.

diam!

.:END:.

~ada picca, tapi nantilah share~

Tuesday, July 19, 2011

~Snow Walk I-City # 2~

aku sudah pernah cerita tentang benda Snow Walk nih kat sini.
hoho.

tentang price, xsalah aku ulang2 kan.
untuk memudahkan orang tahu.
Tiket Dewasa, RM25. Kanak2, Rm20.
Ada voucher parking, dapat reduction.
:)

berbekalkan pengalaman dari pemergian ke sana 2minggu lepas, aku bersedia memakai Glove, Kasut dan shawl untuk memanaskan badan.
:)

rupa2nya banyak perkara yg aku xdapat try hari tuh.
seperti gelongsor salji segala tuh.
ada 2 type of gelongsor, one guna shoe slider seperti gambar yg ada kat bawah2 tuh.
satu lagi, guna tiub.
guna benda serupa kasut tuh, sakit badan!
jangan try jika anda berbadan kurus.
sakit sangat badan gelongsor guna benda tuh.

other attraction tiada pon.
semuanya sama seperti pemergian yg lepas.

malas bercakap panjang, tengok picca di bawah.
aku pergi bersama adik2.
thank Sya Sya sebab belanja kakak eh.
:)












shoe slider. :)


g.i.r.l.s.

sekian.

diam!

.:END:.

~oh my!~



Monday, July 18, 2011

~Ampsquare Sunway Pyramid~

aku sudah cerita pasal Ampsquare di Suria Sabah di entri ini.

seperti yang aku sudah katakan, Ampsquare Suria better.
kenapa?
sebabnya ia BARU.
means, segala peralatan lebih terbaru dan dalam keadaan yang terbaik.

bukannya di Sunway tuh teruk sangat.
just kerusi kt bilik karok tuh rosak.
nasib baek aku xjatuh.

time nih kami datang waktu ptg.
around 3kot.
adik2 aku xterbawa kad student.
so, just aku dapat rate student which is rm9++.
adik2 aku dapat rate happy hour rm16++.
compulsory 2tidbits.

then, aku dapat 2 free drinks.
my sister can choose either 2 free drinks or 1 free drinks n 1 hi tea set.
and they choose d second one.

rasa food tuh ok lah.
xterlalu sedap.
but, the drinks SANGAT sedap.
aku suka.
:)

lagu pula, sama ja macam di KK.
tiada juga perubahan atau penambahan kot.
:)

if maw tengok2 rupa bilik or rate AmpSquare nih, browse ja website mereka.
>>>AmpSquare<<<

sangat berbaloi2 bagi aku yg suka menyanyi walaupun suara tidak semerdu mana.
:)

sekian.

diam!

.:END:.

~aku malas~

Sunday, July 17, 2011

~Fullhouse~

ini merupakan entri tentang tempat melahap.
haha.

kisah kali ini berkisar tentang Fullhouse yang terletak di Sunway Pyramid.
d front desk sangat peramah.
waiter yg sangat mantap.
servis yang pantas.
dan makanan serta minuman yang nyummeh!
:)

melebih2 pula aku puji kan.
sebab nya ada fight dengan Upperstar nih.
mushroom soup nya sangat lah sedap seperti yg ada kt Upperstar.


mari cerita tentang food aku, Teriyaki Chicken Burger.

sedap tapi menyesal ambil set nih sebab aku rasa macam asyik makan burger ja selama nih.
terasa macam makan mcD time tuh.
loser btol terasa.
tapi, mmg sedap lah.

Curry Laksa adikku pula, pedas.
sangat tidak sesuai untuk aku yg berlidah kucing nih.
tidaklah TERlalu pedas sehingga aku perlu minum 2tong air. :)


Chicken Chop c inza pula, memang nyummeh lah.
mashed potato yang tidak terkata sedapnya.
diz one, Upperstar should belajar buat.
supaya aku dapat makan sedap ja tiap2 hari.
:)


about the drinks, ok lah.
xbley komen banyak, sebab memang ok.
:)

apa2 pon, enjoy the picca la k.
malas maw mengomen dengan lebih panjang dan lebar.
:)










sekian.

diam!

.:END:.

~gemok!~

Saturday, July 16, 2011

~AmpSquare Suria Sabah~

mari bercerita tentang tempat karaoke.
untuk semua yang xmaw tahu, aku suka menyanyi.
haha.
percaya atau tidak, terpulang.
:)

AmpSquare adalah pusat karaoke terbaru di Kota Kinabalu.
terletak di Tingkat 8, Suria Sabah.
berdekatan dengan GSC.
bersebelahan dgn Game Centre kali.

di sini tidak mengamalkan sistem Token seperti di pusat2 karaoke laen.
:p
Harga adalah mengikut pakej.
ada student price, happy hour, lunch hour, midnight and normal hour.
harga adalah amat berpatutan.
dan semestinya, jika anda seorang pelajar, berbaloi2 utk tunjukkan kad pelajar pada isnin-jumaat dari jam 2 hingga 5, ada special price.
:)

sound system mantap.
lagu banyak yg baru, xla buruk macam di centre point.
ada suis untuk charge phone.
room yg sungguh selesa.

tapi, pembuat air di sini, perlu belajar lebih lagi.
kadang2 air TERlalu manis.
kadang2 tiada rasa gula.
haih.

but, Suria better than Sunway Pyramid lah.
nanti aku cerita pasal AmpSquare Sunway k.
:)

sekian.

diam!

.:END:.

~Omg~

Friday, July 15, 2011

~Tolong Awek Aku Pontianak~

tempat: GSC One Utama.

movie ini best.
tapi, mesti dalam masa 2minggu, boleh subscribe kat Astro First.
dan subscribe kat situ hanya mengkayakan Astro.
so, dengan itu aku galakkan korg pergi cinema tengok.
haha!
:)

mengisahkan tentang Bob (Zahiril Adzim) yang sangat2 innocent.
tidak pernah marah akan bosnya yg hampeh, gF yg queen control dan menanggung hidup kawannya yg malas kerja.
dipendekkan cerita, Bob putus dgn gF, Ina (Faezah Elai) dan pindah rumah bersama sahabat baiknya, Pian ke apartment puaka.
Hidup dengan 2orang pontianak, Maya (Sazzy Falak) dan Liyana (Liyana Jasmay).
pendek2 lagi cerita, jatuh cinta, dan happy ending.

aku xmo cerita semua, nanti hilang keseronokan menontonnya.
yang penting, cerita ini worth to watch la.
komedi romantik.
bukan bikin takut pon.

kesimpulannya, bawa lah anak bini ke panggung.
tapi, jangan bawa baby, nanti menangis xberhenti.
juga, couple2 kat luar sana, janganlah jadikan Cinema tmpt melampiaskan nafsu.
:)

sekian.

diam!

.:END:.

~seronok~

Thursday, July 14, 2011

~Snow Walk I-City~

confirm lah terletak di I-City Shah Alam.

aku pergi dengan anak beranak Bubble Penguinz.
haha!
:)

Harga tiket untuk seorang dewasa adalah RM25 dan kanak2 rm20 seorang.
Tapi, ada family package, consist of 2 adults n 2 childrens for RM85.
and if u got parking voucher u cant deduct rm5 from total bill.
got it or not?
:)

nasihat utk semua ibu bapa yg mahu membawa anka2 ke dalam Snow walk ini.
sila pakaikan baju yg super tebal, sOcks yg tebal and for the best result, bring your own boots!
di dalam nih super sejuk.
baby confirm xbley tahan.
Acha pon kesejukkan yg melampau ketika dalam nih.

oh lupa, u must rent boots to enter this place, so plus rm10 per person.
untuk tidak membazir, elok beli boots kuning mcm Phua Chu Kang pakai tuh.
murah lagi.

camera?
u cant bring it.
management sengaja ckp, i dont recommend u to bring those camera when i enter this place.
sebab dia maw buat duit lagi.
aku lupa price utk picca yg ntah cantik ka x tuh.
haha!

percayalah, camera korg xkan rosak pon if masuk dalam ice place mcm nih.
imagine this, org kt oversea got winter yg lagi teruk dari tpt nih rite?
camera dorg ok kan?
itu hanya andaian aku, dan camera adik aku masih selamat utk digunakan sehingga kini.
plus, they also brought their camera inside, stupid pak cik!
haha!

ok lah, malas merepek lagi.
enoice the picca.
im not in d picture.

semua keluarga Bubble Penguiz.
:)










sekian.

diam!

.:END:.

~lalala~

Wednesday, July 13, 2011

~Aquaria KLCC~

cuti2 malaysia yg berguna untuk aku dan adik2.
ini kerana kami telah melawati tempat2 yg penuh dengan education.
haha!

tiket masuk ke Aquaria aku xigt sangat.
maybe for adults rm rm35.
children rm30.
correct if im wrong.

but, disebabkan adik aku ada kenalan yg bekerja di Petronas, we got special rate.
wee~
save duit dapat beli baju!
:p

anyway, enjoy picca.
we manage to watch Shark Feeding.
:)

and Alya enjoy her visits there.


bukan boyfee mereka.


me n alya.


duta Otter.


butterflies.


<3




sekian.

diam!

.:END:.

~mix~

Tuesday, July 12, 2011

~Putrajaya with Alya~

ini adalah entri bersama2 Alya.
untuk semua, jangan muntah if asyik baca entri bersama Alya.
:)

kami berjalan2 sekitar Putajaya.
aku xigt kenapa kami boleh ke sini.
maybe selepas menghantar family kakak aku.
haha.

so, tengok lah picca nih.
malas mau komen bnyk2.
tiada lelaki hensem time nih.
semuanya foreigner tua.
haha.







sekian.

diam!

.:END:.

~OMG!~

~Transformers 3: Dark of the Moon~

tempat: Growball Cinemax.

movie ini sumpah buhsan.
aku xberapa suka sebab Megan Fox TIADA.
oh dem, missed her oredi.
dan bukan sebab dia sexy aku rindu.
plus, aku straight.
haha.

awal2 story, ada sikit aksi, then cakap2 for 1 and half hour, then action for 15mins and for the rest, cakap2 again.
oh, dem bored like that.

malas maw crita sinopsis yg aku tengok.
alya yg beria2 maw tgk pon boleh tertidur di sebelah.
haih.

kesimpulannya, baek korg donlod ja crita nih.
:)

sekian.

diam!

.:END:.

~lalala~

Monday, July 11, 2011

~I-City Shah Alam~

setiap kali ke I-City, kegilaan mengambil picca adalah suatu yg pasti.
:)

untuk sesiapa yg tidak tahu, dulu aku pernah post pasal i city di sini.
but, aku rasa benda tuh tidak update suda.
so, this new entry untuk update perkara yg lapuk di sana.

fee for enter I-City:
weekdays;
car : rm 5.
motorcycle: rm2.

weekend;
car: rm 10.
motorcycle: rm5.

ok lah, malas mahu bercerita panjang.
sila enjoy picca2 nih.
first time Mya ke kL dan ke I-city bersama kakak Alya.
:)

Mya's family with aunty.


Intan.Tinie.Mya.Ummy.Alya


Mya's Family with her uncles and aunties.


them


Mya's Family.


atlast, im in the picca.
haha!

sekian.

diam!

.:END:.

~huwargh!~

 
blog template by suckmylolly.com : background image by Patrick Hennessey