Thursday, October 20, 2011

~What's Your Number?~

aku bukan maw tanya nombor siapa2.
ini adalah tajuk movie.
ok, lambat sedikit untuk aku tonton.


movie ni tentang Ally Darling yg asyik kecundang dalam perhubungan cinta.
time dia dlm tren setelah dibuang kerja, dia baca satu artikel fr Marie Claire mags, avg utk sorg pmpuan buat sex adalah 10.5 ppl.
dia pun kira2 org yg dia date, dan no yg dia perolehi 19.
bila baca artikel tu balik, selepas 20 orang itu akan menjadi andartu.
dia risau dan cari balik boyfee2 lama dengan bantuan Collin.

dipendekkan cerita, finally dia bersama Collin dan berhenti di no 20.
dia selamat.

spesifikasi 18sx amat sesuai untuk movie ini.
sila jangan bawa anak2 kecil.
rosak akhlak.
banyak perkataan meluncah, perbuatan meluncah, penglihatan yg meluncah.
:p

bintang @ star?
erm, sebab keluncahan melampau 3 fr 5 ja la.
cerita ni best.
jangan tengok dgn boyfee k?
tengok dgn suami.
dan aku, tengok sorg2 xpa.
haha!

sekian.

diam!

.:END:.

~blurgh!

Wednesday, October 19, 2011

~Speggi's @ Park~

lama sudah blog nih xcerita pasal food kan?
aku menjadi malas upload pic food.
banyak tempat makan best.
tapi, aku malas.
diulangi malas.
haha!

ok, ini cerita pasal tempat makan ice cream.
ekceli bnyk ja food tempat ni, but aku focus on ice cream.

time order, kakak ipar ckp bagus2 kamu service.
adik ipar aku ada blog.
nanti dia komen macam2.
ekceli, xda pon pelayan tu dengar.
:)

back to bussiness, Speggi's @ Park terletak di Perdana Park.
dulu aku pernah buat entri tentang tempat ni kan?
sila gugel.

di bawah ada picca ice cream2 yg aku makan.
iya, semua aku rasa sebab anak2 buah kesayangan lebih tertumpu pada air yg berirama itu.

rasanya sedap.
muka pelayan cantik.
meja bersih.
layanan bagus.
tapi, mereka lupa smoothies blueberry aku.
aku xkisah sbb kena makan 2 ice cream itu.

so, enjoy the picca.
:)







muka anak2 yang semangat


penat bermain. comot sudah.

sekian.

diam!

.:END:.

~aku kenyang oi!~

Tuesday, October 18, 2011

~Real Steel~

aku minat movie english.
so, movie ni best.

movie nih tentang robot2.
mula2 aku ingat cerita ni around 2010.
rupa2nya, 2020.
kunun2 nya masa depan lah.
sebab banyak robot2 diguna untuk ganti tinju btw manusia.
:p

dipendekkan cerita, Charlie kena jaga anak dia Max setelah kematian bekas gF dia aka mum Max.
tapi, dia minta payment 100k gara2 mak cik Max, Debra yg maw jaga Max sgt2 demi membeli Robot berlawan.
time konflik2 anak-bapa, Max jumpa Atom, robot G2 yg terdampar di tempat buang sampah.

Max n Charlie train robot tu sampai ia terer dan tidak dipandang remeh.
Atom kalah kepada Zeus, undefeated robot gara2 Farra Lorenza guna pengaruh.
match terakhir itu yg seronok ditonton.

walaubagaimanapun, cerita ini terlalu banyak dipotong ketika aku tonton.
awal2 pusingan p1 Zeus vs Atom, dipotong.
benci.

bintang2 kehidupan?
haha!
aku mmg suka!
so, 5 fr 5 lah.
wee~

oleh itu, sila bawa anak2 tengok.
tapi, jangan suruh mereka tiru.
:)

sekian.

diam!

.:END:.

~sakit tekak~

Sunday, October 16, 2011

~Al-Hijab~

time tengok di sebalik tabir, aku da taw aku xmaw tengok movie ni.
tapi, demi kasihku pada mak cik ku, aku pon teman dia tengok.
ok, ayat buat org menyampah kan.

sebab aku sudah tengok sebalik tabir, boleh agak apa yg terjadi.
dan ayat pierre andre yg menyamakan taraf movie nih dengan jangan pandang belakang membuatkan aku semakin tidak mahu menontonnya.
sebab utama, JPB pon aku rasa merepek, for sure AH pon sama kan.
itu adalah hipotesis aku sendiri.
dan ternyata ia BENAR!
yahoo!
nasib tiket murah.

Al-hijab mengisahkan rafael dapat tawaran berlakon.
tiada feel takut dan belajar tentang hijab dari mum gF dia.
then, ada mak cik yg tiba2 muncul bukakan hijab dia.
supaya dia dapat rasa takut.
dia minta tempoh utk buka hijab.
setelah takut untuk 1malam, dia maw jumpa mak cik tu tutup hijab.
ending, mak cik mati.
so, korg taw kan jalan cerita nya sekarang.
1jam 30minit yg sia2.

dengan ini aku menekankan, ini opinion aku.
ikut suka korg la maw minat ka apa.
ok?
:)

bintang?
for effort buat cerita melayu, aku bg 1.5 fr 5.
xkejam tapi terus terang.
:)

sekian.

diam!

.:END:.

~cerita melayu bukan genre aku~

Saturday, October 15, 2011

~Twitter oh Twitter~

adakah korg tahu, bandar kota kinabalu ada twitter?
i noe xlogik la bandar yg menulis n menjawab kan.
ada person behind that twitter acc.
nad dia xkena bayar pun untuk membuat akaun itu.

kalau korg pergi kk and sesat or maw cari tpt makan, cari hotel, ask the handler ja.
lupa mention that twitter acc.
search for @KKCity and follow it.
sangat membantu.

if mahu tahu pasal pakej travel around sabah pulaa, follow @BorneoTours.
traffic di kota kinabalu, @KKTraffic.
info tentang sabah, @SabahInfo.
dan yg sudah buat apps utk iphone, @My_sabah.

penyampai radio utk suriafm sabah, hitzkk pon ada.
just google, korg boleh jumpa lah.
:)

oleh itu, jom follow memfollow.
ok, bahasa yg hancur disitu.
kalau maw follow aku, sila search ikut suka korg.
haha!
:)

sekian.

diam!

.:END:.

~basi!~

Friday, October 14, 2011

~Klip 3GP~

wehoo!
aku maw buat klip 3GP sendiri.
haha!

ok, back into the title.
aku tengok movie yg sumpah bodoh itu.
itulah tajuknya.

sorry mimie, ur acting bida.
zahiril adzim, as usual hensem.
dan aku baru sedar, sabhi sadhi yg bawa watak boyfee sandra time tengok teaser kat tv.

cerita nih about 3gp clip yg melambak dekat internet tu.
dat sex 3gp.
then, sorg jutawan siber mengaut keuntungan dengan klip2 yg diupload to website yg dia manage.
gigolo kl black mail sorg executive.
kaki skodeng upload vid2 skodeng dan jual pada penjual dvd lucah.
abg rogol adik, bunuh adik n boyfee.
sedikit cerita hantu, 3 pompuan maw p clubbing terjumpa hantu dekat jalan.
dan aku masih fikir, siapa sebenarnya hantu itu.
tapi, ending, jutawan mati.

ayat yg masih terngiang2 dalam kepala aku,
"Kenapa aku bunuh Eddie, sebab dia yang menyebabkan ramai mangsa seperti aku (Maya)"
ayat tuh maya yg cakap.
tapi yg bengapnya, siapa suruh buat 3gp.
if tiada org rakam, tiada mangsa rite?
so, disitu aku terasa kemerepekannya.
haha!

star?
xsanggup maw bagi ok.
sorry lah condemn cerita ni.
but, aku just express apa aku rasa sepanjang muvie ni.
lepas nih maw try buat 3gp.
ok, kidding.
:)

dan,jangan bawa anak tengok movie ni.
rosak akhlak.

tadi pun, hanya 11 orang yg tengok.
kesian.
midnight movie.
+ve, org xtgk cerita melayu tengah malam.

oleh itu, buat pilihan yg bijak, real steel or 3gp.
:)

sekian.

diam!

.:END:.

~aku benci 3gp~
ini updated post. :)

~Abduction~

aku bukan maw cerita pasal rancangan penculikan aku atau orang lain.
tiada orang teringin maw culik aku pon.
aku bukan siapa2.
eceh!

hero Abduction, Taylor Lautner.
si serigala jadian Twilight.
oh dem, kau memang hensem.
menguatkan lagi perasaan time aku maw tengok movie nih.
sanggup tengok sorg2 pula tu.
ish2.

aku tertunggu2 bila penculikan berlaku.
sebab aku xbaca sinopsis, jadi aku totally blank pasal movie nih.
ingatkan c Taylor yg jadi penculik, rupa2nya dia adalah mangsa penculikan.

sangat hensem bila part gado2 itu.

Taylor sebenarnya anak angkat kepada 2org ibu bapanya itu.
ekceli, selama 16tahun kot, dorg berlakon jadi parents Taylor.
dorg adalah CIA or FBI? aku lupa. 
2minggu lepas tengok movie ni.

then, time buat asgmnt dengan jiran yg dia suka, dia terfikir parents dia culik dia.
sebab ada lah 1website tu yg mungkin menunjukkan dia mangsa penculikan.
dipendekkan cerita, sebenarnya Taylor anak seorang yg menyimpan rahsia penting kerajaan.
dia kena diperhatikan dan dijaga rapi sepanjang hidup.
orang jahat maw bunuh dia, supaya bapa dia menyerah.
dan ada org dlm agensi yg korup.

ending, dia xsempat pon jumpa bapa dia.
tapi dia dapat bercinta dgn jiran yg dia suka.

star? 
sebab taylor hensem aku bagi 3.5 fr 5.
:)

sekian.

diam!

.:END:.

~blurgh!~



Saturday, October 8, 2011

~Three Musketeers~

aku tengok 3D.
sumpah pening.

aku semangat pergi tengok movie nih time 1st day keluar sebab hero hensem.
malas maw sebut, korg mesti taw kan.
:)

movie nih pasal musketeers.
tiga orang, Athos, Aramis n Porthos.
dan tambah sorg lagi, d'Artagnan.

banyak action.
bunuh2, lawan pedang, lompat sana, lompat sini.

permulaan cerita, 3 musketeers yg aku sebut di awal tuh mencuri pelan kapal udara.
lepas tuh kena betray oleh Milady yg bagi kepada Bunkingham.
then, dorg semakin meningkat tua, d'artagnan muncul.
ada skandal2, misi selepas itu mencuri berlian permaisuri perancis.
mereka berjaya.
ending, happy ever after.

aku malas maw cerita semua.
ada lagi, tapi nanti tiada apa korg maw tgk di cinema pula.
haha!

star?
aku sanggup bagi 3.5 fr 5.
:)

sekian.

diam!

.:END:.

~mengantuk~

Friday, October 7, 2011

~Troll Hunter~

ini tajuk movie.
movie yg tidak patut ditonton.
ok, itu pendapat aku.

mesti org heran, kenapa ada orang tengok muvie nih.
aku xbaca sinopsis.
pergi cinema, beli tiket, duduk dan mahu enjoy.
dan malangnya, movie nih serius xseronok.

movie kununnya berasaskan video yg dirakam.
so, mmg kelam kabut.
sekejap ke atas, sekejap camera ke bawah.
org kununnya bawa berlari.
serius buhsan.

movie nih mmg tentang tiga sekawan yg mahu buat rakaman tentang pemburu Bear.
rupa2nya dia bukan buru beruang, itu hanya lakonan.
Hans memburu raksasa.
tiga sekawan ni ambil bahagian sbb maw reveal sisi kerajaan yg jahat.

untuk memburu raksasa, tidak boleh percaya pada Tuhan.
tidak boleh mainkan lagu berasaskan ketuhanan.
so, ini yg membuatkan movie nih nampak merepek.

ending, ada sorg mati dalam krew itu.
sorg lagi kena penyakit anjing gila.

aku xsyorkan korg tengok.
lagi2 mereka yg berada di tanah semenanjung.

sekian.

diam!

.:END:.

~siapa yg maw gugel picca aku nih?~

Saturday, October 1, 2011

~Dream House~

ini adalah tajuk movie.
bukan karangan 'Rumah Impian Saya'
:)

aku tengok movie ni.
secara nekad.
tanpa baca review.
tengok poster macam cerita hantu.
kunun2 maw buktikan diri berani tengok sorg2.
haha!

dipendekkan cerita, mari aku sinopsis kan movie ni.
mengisahkan tentang sebuah rumah yg menjadi idaman si bapa.
menjadi tempat tinggal 4 beranak, ibu, bapa, 2org anak perempuan.
tiba2, 3 drpd mereka mati.
jeng2. siapa hidup?
si bapa dan pada permulaannya si bapa dituduh sebagai pembunuh.
apabila tiada bukti, si bapa dibebaskan.

ciri2 mistik timbul apabila, Will Atenton tiba2 sedar bahawa dialah si bapa yg membunuh keluarganya dan nama sebenarnya Peter Ward.
ok, saya sudah buat anda bingung.
haha.

untuk menjadi kurang bingung, sila tengok sendiri ok?
aku sudah xberapa pandai mereview.
dan movie ini mengajar aku untuk mengasah pemikiran yg semakin kusut.
:)

oleh itu, acara memberi bintang.
dari 5, aku sanggup bagi 3.
sebab aku benci cerita yg suruh aku berfikir.
haha!

sekian.

diam!

.:END:.

~screw me!~

~Bini-biniku Gengster~

cerita yang dibintangi Yana Shamsudin, Shaheizy Sam dan Intan Ladyana sebagai pelakon utama.

kalau korg maw baca sinopsis, banyak kat blog lain.
aku malas maw cerita.
sebab sama ja dorg tulis dgn apa yg aku tulis.

tapi, untuk menghilangkan saspen, last2 hero ada 3bini.
haha!
untuk full story, sila tengok sendiri.

movie nih ok.
tidak terlalu teruk, tidak terlalu baik untuk aku.
sebab nilai murni yg aku dapat tangkap dalam cerita ni, jangan biadap dengan suami.
dengar kata orang tua.
dan?
tiada lagi yg dapat difikirkan.

bukan mahu menghentam ckp movie ni xbest.
tapi, cerita dia hanya untuk ketawa begitu2 ja.
ok, im making all of u confused.
lets end this entry, the star fr me, half fr 5.
:)

sekian.

diam!

.:END:.

~a.k.u~

 
blog template by suckmylolly.com : background image by Patrick Hennessey