Saturday, February 4, 2012

~Journey 2: The Mysterious Island~

review movie lagi.
haha.
dan kali ni movie English.
fuh.

ekceli, 5min terawal cerita ni aku xtertengok gara2 masuk lambat.
movie ni pasal pengalaman mengembara antara Hank dan anak tirinya, Sean.
Sean dpt signal dari sebuah pulau misteri yg diyakini di hantar oleh datuknya, Alexander Handerson.
dipendekkan cerita, selepas sedikit konflik dorg pun start mengembara dan akhirnya sampai ke Palau.
disana, dorg bertemu Gabbato dan anak perempuannya, dan meminta mereka menghantar ke pulau misteri tersebut.

selepas mengharungi taufan, dorg terdampar di sebuah pulau.
xlama lepas tu jumpa dgn Alexander.
bila dorg melawat Atlantis, Hank ckp pulau ni akan tenggelam.
so, dorg pun cari kapal Nemo dan akhirnya semuanya selamat.

untuk mengetahui pengembaraan mereka, aku syorkan korg bawa family tengok di cinema.
astro 1st xkan tayangkan movie ni kan?
haha!

nilai2 murni yg aku dpt belajar ialah dengar cakap orang tua.
cuba bersangka baik sesama manusia.
dan tidak lupa, tips2 bercinta dari Hank.
haha!

bintang pula, bagi aku 3.5 from 5 cukup.
sebab movie ni mampu buat aku terhibur tapi tidak mampu membuat aku suka.
:)

sekian.

diam!

.:END:.

~aku bosan~

0 kOmentar:

 
blog template by suckmylolly.com : background image by Patrick Hennessey