Tuesday, March 27, 2012

~The Hunger Games~

tajuk ni sudah berapa kali trending di twitter.
mula2, aku ingatkan suatu game terbaru di pasaran.
setelah ternampak trailer nya di TV, baru aku taw itu movie.
haha.

cerita nya mestilah pasal Hunger Games.
setiap tahun di negara xtaw apa namanya, setiap daerah akan menghantar seorang wakil perempuan dan seorang wakil lelaki untuk permainan ini.
sebab ada 12 daerah, semua peserta ada 24orang.
mereka akan compete dan membunuh sesama sendiri untuk keep alive.

dipendekkan cerita, Kandis telah sukarela ganti adik dia dlm game ni dan bertarung bersama Paete.
time game, semua kisah suka, duka dan mendebarkan berlaku.
ending nya, peserta district 12 menang.

sumpah bagi aku cerita ni bosan.
sepanjang berada dalam cinema, aku count every minute utk habiskan cerita ni.
maybe ada some part ok, but the world story tidak mencapai tahap best untuk aku.
:p

oleh itu, bintang yang di dapati untuk movie ini hanyalah 2.
iya, xsilap mata kamu.
dan aku heran kenapa orang cakap cerita ni best.
menyesal baca TT dan dengar cakap orang.

sekian.

diam!

.:END:.

~stalk bagus2 yah!~

3 kOmentar:

farhana said...

Ye la...kat twitter ramai gila yg akap best..
i pon xsabar2 nak tgk...
Tp..seefood pn xtgk lg ni...
Lorex pn belum...sobs!

Eka Yucika said...

errr citer apa ni? macam scary jer @_@

~miszirdawaty~ said...

paan: best jugak la, tapi itulah, bosan. hahaha!

ekayuchika: movie yg keluar kat cinema, :)

 
blog template by suckmylolly.com : background image by Patrick Hennessey