Monday, April 23, 2012

~The Cabin In The Woods~

tahukah anda itu satu tajuk movie?
movie yang berunsurkan horror dan mistik.
dan aku kagum dgn diri boleh tengok movie ni sampai habis.

cerita ni pasal 5 sekawan yang pergi bercuti hujung minggu kot di sebuah rumah berdekatan tasik.
rumah Buckner.
Curt couple dgn Jules, Holden maw dikenenkan dgn Dana, sorg lagi si mabuk Marty.

ekceli, dorg ni terikut satu rancangan jahat org2 berkenaan yang control their mind utk lakukan apa sahaja.
lepas tu, as the story go on, hantu pun keluar.
eh, bukan hantu zombie.
zombie yang disuruh membunuh mereka.
kononnya untuk ritual pengorbanan kepada dewa.
endingnya, semua mati kot.
if x pon, ada 2org hidup.
sila teka sendiri siapa.

awal2 cerita ni aku blur.
xfaham kenapa ada 2manusia berbaju kemeja putih bercerita merepek dan last2 masuk control room.
then, semuanya semakin difahami bila cerita maw habis.
dan aku memang tidak sarankan ibubapa bawa anak2 tengok cerita ni.
even remaja di sekolah menengah shouldnt masuk cinema tgk.

too much blood.
dan terlalu kejam.
dan ada juga aksi melampau yg dikhuatiri boleh ditiru oleh budak yg bijak pandai sekarang.

bintang?
ehem, 1.5 from 5?
cukup teruk kan.
sebab cerita ni mempersembahkan darah2 itu dan ketidak sukaan aku terhadap endingnya.

sekian.

diam!

.:END:.

~ngantuk oi!~



2 kOmentar:

farhana said...

1.5???? gila kejam! hahahaha

~miszirdawaty~ said...

paan: haha. sikit2 je kejamnya. :)

 
blog template by suckmylolly.com : background image by Patrick Hennessey