Thursday, May 17, 2012

~Chow Kit~

ini memang cerita tentang chow kit.
alah, chow kit road yg mcm lagu Sudirman tu.

tempat yg dilabelkan kotor dan penuh dgn bermacam2 benda.
benda? 
ekceli sdg lost word.
haha.

sambung balik, ini tajuk movie yg aku tengok.
obviously all about chow kit.
ada dua part, I and II.

part I cerita tentang 4 sekawan yg membelasah seorang lelaki kerana dia rogol si perempuan.
dipendekkan cerita, dorg kawan baik dan balas dendam utk perempuan tu.
dorg buat macam2 kerja bersama2, main sama2, ketawa sama2, sedih sama2.

part II tentang 2 sekawan, Ah Kuan dan aku lupa nama yg sorg lagi. 
haha.
Ah Kuan jadi gangster balik sbb maw tolong kwn Melayunya cari duit untuk operation mamanya.
dipendekkan cerita, bunuh2, pukul2, dan akhirnya dorg kena tangkap polis.

itu seja cerita tu chow kit.
lokasi cerita ni betul2 jalan chow kit, rumah2 sana, kg baru, masjid jamek dan etc.

cerita ni aku xsarankan budak2 kecil tengok.
parents jangan la bagi anak2 tengok.
kalau dorg ambil pengajaran xpa, kalau jadikan pelajaran dan ikutan?
sendiri maw ingat.
sebab utama, adegan rogol2 tu aku xberapa suka.
dalam movie ni ada rogol2 dan rela2 buat.
rosak akhlak.

dan jangan saman aku sebab bagi komen ini.
komen ikhlas dari hati oi!
:)

bintang?
cerita ni bosan tapi aku still tengok sampai habis.
dan cerita ini cerita Melayu.
weho!
2 from 5 xkejam sangat kan?
hihi.

akhir kata, pesanan aku.
dont try to judge whatever am doing and why am doing it cause you are nobody to me.
there are reasonable reason behind my action that only am knowing it.
so, again, bear with me or leave me.
ill never ask anybody to like me or love me, cause this is me.
and nobody can change who i am.
speaking plak!
haha.

sekian.

diam!

.:END:.

~crush said rindu aku, lepas tu tulis gurau ja. pengsan. haha~

2 kOmentar:

farhana said...

Aikkk..pesanan tu mcm marah je babe! hehehe

Crush u cakap rindu? ohhh...bestnya!!! =D

~miszirdawaty~ said...

paan: haha! unsur2 marah kan.
eceh.
yerp, he said it. pengsan oi pengsan. haha!

 
blog template by suckmylolly.com : background image by Patrick Hennessey