Thursday, June 21, 2012

~Abraham Lincoln: Vampire Hunter~

serius movie terbaru di cinema.
aku berjaya menontonnya 1st day and 1st show of the day.
win!
wehoo.

siapa yang tidak kenal Abraham Lincoln?
presiden Amerika Syarikat yg entah keberapa aku pn xpasti.
tapi aku taw dia presiden yang memperjuangkan tiada hamba abdi wujud di dunia ni.

dan movie ni memang pasal perjuangan ni.
tapi diselitkan dengan kisah Vampire atau nama melayu nya Pontianak.
kisah hidup Lincoln dalam ni ditunjukkan sejak dia kecil lagi iaitu bagaimana ibunya dibunuh oleh seorang pontianak.
dia menyimpan dendam dan mahu menuntut bela atas kematian ibunya tapi dia xtaw bagaimana.
so, dengan pertolongan Henry dia pun berjaya reveal cara bunuh perak with silver.

dipendekkan cerita, Lincoln bunuh Vampire, berjumpa kawan baiknya, Speed dan Will.
akhirnya berkahwin dengan Mary Todd.
seterusnya dapat anak, dan perang dengan Vampire bermula dan mencetuskan kebimbangan lalu kematian banyak orang.
ending, ada orang gembira, ada sedih dan ada yang tertanya2.

kalau cerita Vampire, mesti melibatkan darah.
oleh itu, sila tahan mata tengok darah2 tersebut.

aksi2 pembunuhan Vampire dan cara bertarung dalam movie ni quite good.
penuh style bah.
haha.

mungkin ada scene yang agak bosan.
tapi xkurang juga scene yang mencabar kita berfikir.
eceh.

kesimpulannya, cerita ini untuk 18 tahun ke atas.
ada sedikit aksi yang tidak patut ditonton oleh kanak-kanak diselitkan.
oleh itu, parents yang teringin maw tengok movie ni aku sarankan tinggalkan anak dengan babysitter dan pergi cinema tonton berdua.
bawa anak umur bawah 18tahun mmg xlepas.
eh.

bintang untuk movie ini hanyalah 3 from 5.
aku bukan minat melampau terhadap darah, jadi kurang sikit.
haha.

sekian.

diam!

.:END:.

~senyum~

2 kOmentar:

farhana said...

Sy suka filem vampire!!!
Apasal xpenah tgk trailer cite ni??? pelik...

~miszirdawaty~ said...

paan: haha! kamu mmg! segala yg berkaitan vampire kamu suka.
erm, ada lah trailer cite ni. i tgk ada keluar kat tv3. :)

 
blog template by suckmylolly.com : background image by Patrick Hennessey