Sunday, June 24, 2012

~Brave~

ini cerita kartun terbaru di pasaran.
ekceli aku tengok 1st day launch.
kiranya antara org pertama tgk show pertama di kk.
eh, tengok 3D yah.
mata aku semakin boleh menerima 3D.
haha.

ehem.
berbalik kepada cerita ni.
brave mengisahkan tentang seorang princess, Merida yang mahu mengubah nasibnya.
dia xmaw kahwin dan jadi permaisuri macam mamanya.
dipendekkan cerita, dia jumpa ahli sihir, mamanya jadi beruang.
endingnya semua happy.

cerita ni mengajar kita tentang kepentingan kekeluargaan.
kasih sayang seorang ibu terhadap anaknya.
dan jangan memburu binatang yang tidak berdosa.
eh.

ada part lawak.
part adik2 nya yang tiga orang tu.
mereka penambah kelucuan dalam cerita ni.
wehoo.

bintang?
aku sanggup bagi 4 from 5.

ekceli aku malas maw review.
tapi, review juga ni.
apalah.

sekian.

diam!

.:END:.

~aku tapaham betul~

2 kOmentar:

ms.GrEEn said...

ape ending die eh? cemana mak die leh tukar ke asal balik? adik2 die jadi beruang jugak ke? xsempat tengok abis sbb dah keluar maw pray:) tlg ceritakan ye..tq

~miszirdawaty~ said...

ms.green: erm, ingat x kain yg Merida koyakkan tu?
Merida jahit kain tu.
cover badan mak dia dengan kain tu kat tanah lapang, dan mak dia jadi manusia balik.
adik2 dia pun tukar juga.

before process tukar tu, ada lah perang2 sket.
rupa2nya, cahaya yg selalu tolong Merida tu adalah orang yg terkena sihir sebab nak kuat tu.
eh.
boleh faham ke cmni?
:)

 
blog template by suckmylolly.com : background image by Patrick Hennessey