Saturday, June 9, 2012

~Masakan Ala Thai~

itu nama restoran.
ekceli aku xtaw nama restoran tu.
kat banner tulis benda tu, so aku pandai2 kasi nama lah.
haha.

kedudukan tepat restoran ni di Kingfisher Plaza.
bersebelahan Digital Photo Express dna JD Hair Team.
berhadapan dengan Multi Bake.
satu barisan dengan Nasi Ayam Juara.
kalau xjumpa juga, komen sini tanya direct.
eh.

restoran ni mempelbagaikan menu harian.
maw taw baca di bawah.

Monday : Nasi Kerabu.
Tuesday : Laksa Penang @ Laksam
Wednesday : Lontong, Nasi Impit
Thursday : Nasi Beriyani
Friday : Kari Kambing, ikan.
Saturday : Nasi Dagang.

tapi, menu di atas bukan pilihan aku pon.
semuanya kesukaan kakak aku.
so, dia yang paling happy.

for me, aku suka soto Ayam ja.
:)

2 kali ke sana kami buat assumption food nya memang murah.
less than rm5.
kali ke3 makan situ baru terserlah mahal yang amat.
kami datang time menu nasi beriyani.

sila bayangkan nasi beriyani + ayam masak merah + telur asin + terung kot = rm 9.50.
sila terkejut sebab sumpah mahal kan.
orang tu kira nasi beriyani kosong rm 4.50.
nasi semata2 pulak tu.
sangat lah tidak berpatutan.
oleh itu, kami ban kedai ni dan wajiblah mencari kedai baru.
haha.

dan, di bawah ni picca food yang sempat aku snap sebelum masuk perut.
eh.


Nasi Kerabu. [RM4.50]

 Laksa Penang. [RM4]

Soto Ayam. [RM4]

sila jangan stalk aku sampai ke kedai ni.
muahaha.
perasan famous oi!

sekian.

diam!

.:END:.

~lahpar!~

0 kOmentar:

 
blog template by suckmylolly.com : background image by Patrick Hennessey