Thursday, June 14, 2012

~Restoran Singgah Sokmo~

tengok nama pun taw itu restoran orang pantai timur kan.
restoran ni terletak di Kepayan Commercial centre.
if aku bagitaw macam tu, mesti orang blur kan.
ekceli aku pun xtaw.
haha.
apa aku merepek.

berbalik kepada lokasi kedai tu, ia terletak berdekatan Cyber City apartment.
area kepayan.
jalan lintas.
selepas petronas jalan lintas menghala ke KKIA tu, ambil simpang kiri ke Cyber City apartment.
masuk simpang tu, korang akan nampak kedai ni di sebelah kanan.
besar2 tu nama kedai.
sure jumpa.
:)

di sini aku maw menekankan bahawa nasi goreng paprik di sabah bukan bewarna merah.
maknanya, bukan berkuah merah macam di semenanjung, di sini colour putih macam masak ladna.
eh.
tapi, exception di Prapeni Thai putatan ada paprik merah.
haha.
sebab utama, orang kelantan yang jadi chef.
so, di restoran singgah sokmo pun aku confirm kelantanese jadi chef.
wehoo!

food di sini murah.
serius murah.
sedap pula tu.
meja tidak melekit langsung.
pelayan dia friendly dan hensem!
sorang tu ja, yang terlebih peramah tu tidak hensem sebab aku taw dia sabahan.
haha.

servis memang laju lah.
maw cakap sedap orang sikit, tidak juga.
ramai lah yang datang.
eh.

tapi, disebabkan jaraknya jauh, aku berkira2 maw pergi sini.
eh, itu tipu.
food sedap akan ku kejar ke mana sahaja.
:)


rm 6

rm 7.

rm7.50

sila berkunjung ke kedai ni.
serius xrugi.
:)

sekian.

diam!

.:END:.

~aku tidak dapat apa2 benefit pun if buat review oi!~

0 kOmentar:

 
blog template by suckmylolly.com : background image by Patrick Hennessey