Saturday, June 2, 2012

~What to expect when you're expecting~

ehem.
tajuk movie lah.
setelah sekian lama memendam rasa, aku tengok cerita ni.
eh.

movie ni cerita pasal anak.
mula2, couple artis yg menang pertandingan menari dan dapat tahu perempuan tu preggy [Jules and Evan]
2nd, couple yg sudah 2tahun berusaha mendapatkan baby dan melakukan pelbagai cara untuk dptkan anak dan akhirnya bininya preggy [Wendy dan Gary Cooper]
3rd, couple yg berusaha dapat baby tapi xberjaya sebab perempuan tu mandul [Holly dan Alex]
4th, couple yg tiba2 perempuan tu preggy sebab one night stand [Rosie dan Marco]

dipendekkan cerita, Jules dan Evan dapat anak perempuan dan akhirnya mahu berkahwin.
dalam tempoh tu, banyak cabaran ditempuhi sbb dorg xsependapat.
Wendy dan Gary dapat anak juga sementara bapa Gary, Ramsey dapat anak kembar dgn bini baru, Skyler.
Holly dan Alex adopt anak from Ethopia serta Alex berjaya mendapat keberanian untuk menjadi bapa.
Rosie dan MArco tiada anak sebab gugur tetapi dorg akhirnya bersama hingga hujung cerita.
eh.

dan ada watak2 sampingan yang sangat menghiburkan hati.
wehoo.
:)

terselit juga part sumpah sedih bila Rosie gugur tu.
hancur hati dia.
haih.
dugaan nya la kan.

tapi, happy bila dapat tengok gaya kanak2 yang lutchu.
Jordan yg cemerkap.
ohmai.

kesimpulannya, cerita ini boleh perlu ditonton dengan pengawasan ibu bapa.
anak2 jangan mengada tengok sendiri2.
PG13 ok.

 bintang?
lemme see.
should i give this movie 3 from 5?
hihi.

sekian.

diam!

.:END:.

~wehoo!~

2 kOmentar:

Rinah said...

best eh!! nnti aq mau tengok la. ngam juga nie dgn keadaan aq skrg. hehehe ;)

to putri, keep me-review filem ya :)

~miszirdawaty~ said...

Rinah: bah, pg tengok! gerenti siuk. hehe.
preggy skrg ah?
:)

okok! mesti review.
kamu pembaca setia kan. hihi.

 
blog template by suckmylolly.com : background image by Patrick Hennessey