Tuesday, June 19, 2012

~X~

tajuk movie.
bukan cerita Xmen tuh.
ini movie yang berada di cinema maybe since minggu lepas kot.
aku pun xpasti.

disebabkan tiada movie english keluar last week dan perasaan maw tengok movie meronta2 serta maw jalan dengan bu jah, kami tabah tengok movie melayu.
plus, babu jah peminat malay movie.
:)

movie ni mengisahkan tentang Hafiz (Pierre Andre) dan kelima-lima X-Wife nya or bekas isterinya.
aku lupa nama watak nya.
yang aku ingat ada Diana Amir.
HAfiz ni cuba untuk propose bakal isterinya yang ke-6 iaitu Arissa (Intan Ladyana).
tapi, dikacau oleh kelima-lima bekas isterinya.
masing2 membawa presepsi tentang bekas suami dorang.

dipendekkan cerita, last2 Arissa dan Hafiz kahwin.
semuanya atas jasa janda2 nya.
dan dipenghujung cerita, ada kejutan yang berlaku.

cerita ni sumpah bosan.
aku mmg lah xminat langsung.
xfaham kenapa cerita ni boleh ada di cinema.
eh.

lawak tu ada la part isteri no 2, fatihah yg sangat patuh kepada suaminya.
part bawa kambing tu agak lutchu.
dan the rest bosan.

aku kurang faham apa motif scene berlagak mabuk tu.
dan propose ala2 mat saleh tu aku boleh terima.
tapi, kenapa kunu maw buat ala2 kissing macam orang putih.
hilang sudah kemelayuan dalam cerita ni.
boleh la join sekali cerita omputih di pasaran.

lagipun, aku xfaham apa nilai murni yang maw ditonjolkan.
hormat suami?
mungkin.
jangan terlalu mementingkan kemewahan?
mungkin.
jangan jadi pengkid?
mungkin.

kesimpulannya, cerita ni membosankan.
aku sedih berada di dalam cinema selama 1jam40minit.
bintang?
ehem.
cukuplah aku bagi 1 from 5.
wehoo.

ini pandangan aku.
jangan pula maw komersialkan tulis aku condemn cerita melayu.
malas ai.
haha.
if korang ada pandangan lain, itu hal kamu.
eh.

sekian.

diam!

.:END:.

~selamat hari lahir! ~

0 kOmentar:

 
blog template by suckmylolly.com : background image by Patrick Hennessey