Tuesday, July 10, 2012

~Krishna Curry House~

ekceli aku xberapa pasti nama restoran ni.
yang aku confirm ada Krishna, Curry and House.
haha.

restoran ni terletak di Grand Millenium Plaza.
around 10mins from Donggongon, Penampang.

disebabkan aku sesat maw ke sini.
mari aku share cara ke sana.

dengan menaiki kereta, drive kereta anda sehingga ke Pekan Donggongon.
nampak Tengkolok besar di Bulatan tu, ambil no 3.
lepas tu jalan lurus sehingga anda nampak signboard KFC or CKS di sebelah kanan.
U-Turn, masuk simpang tu dan nampak bulatan kecil, ambil 3 again.
dan, jalan lurus, ikut aliran jalan dan akan jumpa kedai ni di kanan.
cari park dan berhenti makan.
haha.

tapi, korang boleh juga ikut jalan lain ke sini.
ikut dari traffic light area jalan lintas.
cari arah ke penampang.
dan akan jumpa signboard KFC dan semua tu dulu.
anda tidak akan jumpa tengkolok besar.

cukup detail penerangan tu?
wehoo!
rasa macam panjang entri ni.

ok.
sambung review restoran.

tentang servis.
laju, cepat dan tangkas.
tiada pelayan yang mengada-ngada maw ambil order secara hafalan.
semuanya dicatat dengan betul serta ada ulangan seperti kita ke KFC or pizza.
meja sentiasa dalam keadaan bersih.
keadaan kedai bersih dan tiada kekotoran yang aku boleh lihat.
:)

aku memilih Chicken Curry Set Meal dan Blackcurrant Lassie.
for chicken set meal, ada Nasi, Kari Ayam, Terung, Kubis dan Peria.
dan malangnya aku hanya makan Nasi, Kari Ayam dan kubis.
sayuran lain aku pass dengan babu dech.
those food and drink sungguh sedap.
ikut hati maw order cheese nan lagi.
tapi kapasiti perut tidak mengizinkan.
eh.

babu dech memilih, Fried Fish Curry Set Meal dan Cendol Special.
sumpah sedap.
kari ikan dan ayamnya berbeza.
dan cendol tu aku rasa sedap juga.
eh, nampak sangat banyak makan.
food orang lain pun dimakan.
haha.

sila enjoy tengok picca di bawah.





kesimpulannya, rasa makanan semua tu berbaloi dengan harganya.

sekian.

diam!

.:END:.

~nyums!~

0 kOmentar:

 
blog template by suckmylolly.com : background image by Patrick Hennessey