Sunday, December 30, 2012

~Selera Sejati, Umbai~

selepas berkunjung di Port Dickson, kira-kira pukul 8 malam kami bertolak ke Melaka.
ini adalah kerana Aizat mahu makan di Umbai.
makan seafood katanya.
kami layankan seja.
haha.

sampai di Medan Selera Umbai kira-kira 11 malam.
kami ikut jalan tidak bertol.
konon2 maw rasa jalan kampung.
tetapi kami disesatkan oleh Waze GPS.
kami lalu semua daerah di Negeri Sembilan dan Melaka.
kira buat pusingan U sebelum sampai Umbai.
malang.

lupakan kisah sedih.
mari aku kongsi pasal gerai pilihan kami.

sebenarnya pak cik penjaga tandas suggest makan di Parameswara.
tapi, penuh dan tutup awal gara-gara sambutan awal.
if mahu makan sana, better buat tempahan lebih awal.
then, pak cik tu cakap try Gerai No 1.
malang lagi.
kedai tu fullhouse.
mesti sedap kan?

akhirnya, kami pergi ke gerai bernombor 6.
Selera Sejati milik Mohd Hashim.
dan sesungguhnya gerai ini tidak mengecewakan.
:)


di bawah picca suasana Umbai.
kira-kira 1130pm ketika picca ini diambil.
ramai orang tidak kira masa.


sebelum makan, benda pertama yang dihidangkan adalah dadih.
bukan free.
harganya RM1.50.
adik aku cakap sedap.
eh.

di sini terdapat nasi lemak berharga 60 sen.
murah!
memang tidak sebanyak nasi lemak Rm1.50.
tapi rasanya sedap dan dihidangkan panas2.
nyummeh!


menu pilihan kami.
sotong goreng tepung.
ikan Jenak masak Sambal.
Siakap 3 rasa.

pada mulanya request siakap masak stim.
tapi disebabkan dapur penuh dan mungkin mengambil masa yang lebih lama, orang tu syorkan tukar masakan.
-_-

tapi, pilihan kami tidak salah.
food tu sedap!
mereka bertiga menikmati sambal cicah yang diberi.
aku xmakan pedas, jadi say bye2 lah.
haha.

minuman pula, kelapa muda 2 biji, teh o ais limau dan laici.
kelapa muda yang mengecewakan sedikit.
bukan muda pun.
tua.
sedih.







total cost makan dan minum malam itu adalah RM97.50.
kurang dari seratus ringgit.
boleh dikira murah.
eh.

di bawah ni picca belacan.
motif ambil picca ni?
untuk tontonan rakan Aizat dan Ummy yang xkenal belacan.
kesian.


ini pula picca perkhidmatan bot ke pulau Besar.
kami sampai malam.
jadi kecewalah Aizat keran xdapat ke Pulau Besar.
haha.


sekian.

diam!

.:END:.

~mengantuk!~

0 kOmentar:

 
blog template by suckmylolly.com : background image by Patrick Hennessey