Thursday, May 31, 2012

~Picca

pengalaman naik train, kamu boleh baca di sini dan di sini.
entri ni kamu boleh tengok picca di dalam train.
haha.

di bawah pemandangan KKIA dari dalam train.


ini pula picca kerusi train.
selesa oi!



ini adalah kipas.
kipas di dalam train yang bergerak sepoi2 bahasa.
-_-


lain kali aku snap banyak2.
time ni bateri hampir habis.
kesian.

sekian.

diam!

.:END:.

~wah2!~

Wednesday, May 30, 2012

~Shadow's of Love~

tajuk entri mengada2 tu.
haha.

itu tajuk movie ah.
dan jangan silap.
itu bukan movie english.
movie cina.
aku pun xsangka boleh tengok movie cina di cinema setelah sekian lama.

cerita nya interesting.
tentang Kwon yang terpaksa menyelamatkan syarikat dgn menggunakan Qin Xin iaitu org yg menyerupai Paris untuk menyamar dan berlakon selama seminggu.
dalam tempoh itu, Qin Xin belajar macam mana untuk jadi Paris, seorang yg pandai menari, sombong dan bongkak serta bencikan bunga.
lama kelamaan dia jatuh cinta dgn Kwon.
dan ending dorg bersama.
eh.

terbagitaw ending pula.
haha.
apa2 pun cerita ni seronok.
especially cerita nenek Qin Xin tentang kisah cinta dia yg berbangsa Jepun dan hubbynya, seorang Cina.
:)

part bosan tu confirm la ada.
tapi kurang sikit dari cerita melayu.
eh, bias lagi.

dan bintang2 di angkasa untuk movie ni 3.5 from 5.
wehoo.
berbaloi untuk jadi tontonan hujung minggu.
:)

selamat aramaiti.
jangan pandu kereta laju.
jangan minum alkohol ketika memandu.
dan jangan mabuk ketika memandu dengan laju.
sekian.

diam!

.:END:.

~achum!~

Tuesday, May 29, 2012

~orang yang aku sayang~

comel.
:)

ikut susunan gambar.
alya.
acha.
mya.
dan mya lagi.
:)






sekian.

diam!
.:END:.

~anak buah aku yg comel!~

Monday, May 28, 2012

~Kedai Kopi Wan Wan~

ingat lagi entri aku pasal tom yam isi ikan.
tengok bawah ni.
dan jangan terliur.
haha.

sangat sedap oh!
ekceli kedai ni bukan kedia kopi yang kita biasa tengok tu.
nama ja kedai kopi, tapi ekceli restoran yang besar.

harga pun berpatutan.
sangat lah murah.
hanya rm5 semangkuk.
isi ikan yang banyak dan kuah tom yam yang pekat.
ok, aku yg berliur ni.
padahal baru ja makan.
haha.

hanya satu pesanan aku.
kalau maw makan sedap, kita kena sabar.
kedai famous, sedap dan ramai orang, kita tidak boleh expect dapat food in 10mins.
give them 20mins, mesti dapat punya.
:)


sekian.

diam!

.:END:.

~saya suka saya suka~

Sunday, May 27, 2012

~Men In Black 3~

movie MIB tidak pernah mengecewakan.
walaupun aku geli tengok makhluk asing dengan segala lendiran itu, aku tengok juga cerita ni.
apalah maksud tu?
deh.

sinopsis?
apa yg kamu expect from MIB? 
of course aliens!
haha.

kali ni, Ejen J mengembara ke masa silam untuk menyelamatkan Ejen K dari dibunuh oleh Boris.
kiranya dia maw membetulkan sejarah yg telah ditunggang langgangkan oleh Boris.
dan dia taw akhirnya kenapa Ejen K hire dia masuk MIB.
endingnya, semua orang happy.

maw taw lebih lanjut?
tengok sendiri di cinema.
ada orang kestaw cerita ni bosan.
but, for me siuk pon.
banyak kali juga aku ketawa dari tengok cerita Nongkrong, -ve laugh.

unsur geli part J bergaduh dgn ikan ganas yg besar tu.
part lutchu banyak lah.
ada juga part bosan sedikit2.
tapi, kira boleh ignore lah.

cerita ini sesuai untuk tontonan hujung minggu.
cuma kepada ibu2 mengandung, jangan lah tengok.
orang tua2 cakap kalau tengok benda2 pelik ni, muka anak macam tu.
sure korang xmaw anak serupa alien kan?
hihi.

bintang-bintang berkelipan untuk movie ni?
ehem.
aku sanggup bagi 4 from 5.
itu opinion aku, korang cnfrm lain.
dan korg mesti taw aku bias dgn cerita english.
:)

akhir kata dari aku, sila jangan expect lebih2 dari aku.
kalau sudah xdilayan tu, minta maaf.
bukan sebab aku ada someone else.
sumpah tiada.
tapi, aku mmg malas.
aku ni suka memfriendzone kan orang.
eh.

sekian.

diam!

.:END:.

~wan wan oh sedap!~

Saturday, May 26, 2012

~Nongkrong~


ini tajuk movie.
lakonan shaheizy sam.
hensem.
yes.
haha.

ekceli, lama sudah ditengok.
tapi lupa maw buat review.
sebab malas.
eh.

intro cerita ni lebih kurang intro ngangkung.
bosan oi.
cerita ni still tentang 3 sekawan yg gila main nombor dan berusaha minta nombor ekor dari bomoh2 yang ada.
mula2 bomoh siam.
then, bomoh indon.
lepas tu bomoh aku xpasti, india ka mix.
next, macam biasa insaf.

cerita ni sumpah bosan.
nasib baik ada watak ensem itu.
kebanyakan waktu time movie ni aku xhayati.
lagi sekali sebab bosan.

kalau kamu maw aku rate guna bintang, 1from 5 cukup lah.
eh.

komedi di dalam ni aku xfaham part mana yg perlu diketawakan.
bukan aku tiada sense of humor, tapi mmg xpatut lah gelak time2 ramai2 gelak tu.
lawak pasal bangunan tu da bosan dgr.
then, lawak pasal gaya cakap pon aku da bosan dgr.
lawak pasal kekurangan diri lagi menyampah aku maw dengar.

ok, sebelum aku membiaskan diri, cukuplah sampai sini.

sila tunggu hari raya, tengok movie ni kat astro.

sekian.

diam!

.:END:.

~ohmai!~

Monday, May 21, 2012

~200512~

cara untuk membangunkan aku ialah telefon aku berkali2.
dan kamu akan disumpah banyak kali.
nasib tiada orang buat.
haha.

eh, tapi cara anak buah aku kasi bangun lain sikit.
dia masuk bilik, panggil aunty amoi!!!!
then, aku pun cakap, sana tab.
dia teriak lagi, tidak maw tu, bangun makan.
then, aku tutup telinga dengan bantal.
dia naik atas katil, cakap sebelah telinga.
sumpah terus bangun.
:)

itu bukan apa yg aku maw cerita.
cerita kita hari ni, aku berjaya pergi Kedai Kopi Wan Wan.
yahoo!
setelah sekian lama mengidam tom yam isi ikan, aku berjaya makan.
nyummeh oi!
macam maw tambah, tapi xboleh sebab kejar masa.

lepas tu, kami berjaya pergi ke Karnival Sains dan Inovasi di KDCA Penampang.
enjoy oh.
aku berjaya menjawab soalan di 1 booth sahaja iaitu booth Jabatan Kimia Sabah.
soalan senang dan dapat klip kertas comel.
ekceli banyak booth di situ, science related contohnya, petrosains, lembaga koko, jabatan meteorologi, biotech corp dan banyak lagi.
dan aku macam nampak senior kat Amin dulu kat booth nano something.
ah, lupa nama kompeni.
haha.
apa2 pon, enjoy karnival ni sebab aku suka.
:)

seterusnya, kami berjaya pergi ke Beaufort lagi pada kali ini dengan menaiki train.
seronok sebab cuaca mendung dan keadaan di dalam train bukanlah seperti first time naik hari tu.
angin lebih banyak menyenangkan aku.
tapi, orang yg duduk di sebelah sangat merimaskan.
aku assume dia pak cik yang kalah bertanding time pilihanraya lepas dan terus dapat parkison serta sakit mental.
penat oh layan dia merepek.
dan pengalaman baru juga, train langgar kereta.
mmg bukan salah train tu.
yg bijak sangat letak kereta tgh2 landasan apadahal.
nasib tiada kemalangan nyawa dan perjalanan kami diteruskan.

ekceli aku maw upload picca.
tapi line lembap.
nanti aku upload.
aku taw bosan baca blog yg hanya ada tulisan.
ish.

sekian.

diam!

.:END:.

~tiada line oi!~

Sunday, May 20, 2012

~190512~

aktiviti sangat banyak pada hari itu.
eh, kemarin.
:)

perkara pertama aku lakukan pergi ke Karnival Kerjaya Kebangsaan yg bertempat di DKP BPA UMS.
satu perkataan, bosan.
sepatutnya aku rasa perkataan yg perlu diguna adalah MINI karnival.
tapi, aku salute effort comitte sbb dapat buat benda tu.
lupa, ini anjuran HEP UMS.
ada temuduga terbuka, booth yg menerangkan lebih lanjut ttg organisasi mereka.

seterusnya, aku pergi ofis dengan harapan kerja dapat disiapkan iaitu buku program.
tapi, xsempat siapkan aku layan lagu Sudah cukup sudah tu.
lupa tajuknya, Nirwana band.
haha.
dan kerja tertangguh.

selepas tu, pergi teratak.
buat kerja lagi.
angkat2 barang.
makan sedap.
eceh.
:)

kemudian, kami pergi 'Jelajah Niaga' anjuran SME Bank di Suria Sabah.
terlalu banyak booth tapi tidak menarik minat sebab aku xfaham.
haha.
tapi, ada booth Poprina, designer Sabah.
cantik oh baju2 nya.
sila cari FB dia. 

seterusnya, aku suggest pergi Tg Aru.
aku maw makan jeruk.
eh, ekceli kedondong dan jambu air.
sedap. 
nyummeh.

next, kami pergi karnival KPKK.
pelancaran kompleks bersepadu KPKK di jalan Lintas.
banyak gerai tutup.
sedih oh.
xjumpa gerak kakak aima pula tu.
-_-

dan akhirnya, kami balik ke rumah.
dan buku program aku berjaya siapkan.
yehaaa.
:)

itu sahaja cerita untuk hari ni.
lain kali baca  cerita bosan lagi.
esok maw naik train lagi.
:)

sekian.

diam!

.:END:.

~sroot sroot juga!~

Saturday, May 19, 2012

~180512~

ekceli aku mmg xtaw maw tulis apa.
tapi, tiba2 idea datang mencurah2 seperti hujan yang tidak turun berapa hari ni.
eh, bida lawak mu.
eh.

tahukah anda cuaca sekarang sangat panas?
tahukah anda aku mengada2 pergi sekolah tadi?
tahukah anda aku dapatlah juga hadiah time di sekolah tadi?
tahukah anda aku tengok buat soalan tahukah?
ok, itu mmg tidak lawak.

ehem.
apa2 pun, kalau terasa dengan statement aku di entri sebelumnya minta mahap.
aku mmg suka tulis ikut suka aku.
kira macam indirect penyindiran yang aku lakukan.
aku malas ckp lepas, nt bergaduh.

dan.
ini sambungan pesanan ringkas aku.

kerja.
seriously siapa di dunia ni tidak mahu kerja?
kerja tetap, bergaji tetap dan segalanya2 yg tetap lah.
aku mmg mahu.
kemahuan seja tidak menjamin kedapatan kerja kan?
so, aku mmg sudah apply2 ni.
tapi, tidak ada yg maw hire.
dan yes.
aku mmg kurang pandai dan tidak layak untuk jawatan2 aku pilih tu.
kira macam pepatah, angan2 mat jenin seja.

sedih oi bila orang bangkitkan isu kerja ni.
pernah sudah meroyan satu malam dekat timeline.
dan kata2 positif kawan2 membantu.
rezeki aku belum sampai.
ok. tulis entri ni buat aku sedih.
dem.

sila jangan tegur jerawat di muka aku.
boleh buat bad mood satu hari.
dan pertumbuhan jerawat di muka tiada kaitan dgn masalah tidur aku.
minggu2 tertentu benda comel ni akan naik.
so, sila jangan sesekali tegur.
terima kasih.

seterusnya, aku maw cerita pasal aku berjaya kemas stor.
iya, stor yg penuh dgn bermacam2 barangan.
fuh, habis lemak aku terbakar.
tulang maw patah.
sebab aku buat sorang2.
eh, itu mmg tugas.
jangan komplen sbb nanti gaji xberkat.
:)

sekarang maw cerita apa lagi.
ehem.
sampai satu masa aku akan malas dgn social network, so you have to understand the sign.
kalau xfaham, minta mahap.
aku malas kasi faham.
haha.

apa aku merepek.
ok, esok perlu bekerja keras.
maw cari kerja.
maw kasi hapus jerawat.
maw tunggu crush balas komen.
ehem.

sekian.

diam!

.:END:.

~hidup aku, suka akulah~

Thursday, May 17, 2012

~Chow Kit~

ini memang cerita tentang chow kit.
alah, chow kit road yg mcm lagu Sudirman tu.

tempat yg dilabelkan kotor dan penuh dgn bermacam2 benda.
benda? 
ekceli sdg lost word.
haha.

sambung balik, ini tajuk movie yg aku tengok.
obviously all about chow kit.
ada dua part, I and II.

part I cerita tentang 4 sekawan yg membelasah seorang lelaki kerana dia rogol si perempuan.
dipendekkan cerita, dorg kawan baik dan balas dendam utk perempuan tu.
dorg buat macam2 kerja bersama2, main sama2, ketawa sama2, sedih sama2.

part II tentang 2 sekawan, Ah Kuan dan aku lupa nama yg sorg lagi. 
haha.
Ah Kuan jadi gangster balik sbb maw tolong kwn Melayunya cari duit untuk operation mamanya.
dipendekkan cerita, bunuh2, pukul2, dan akhirnya dorg kena tangkap polis.

itu seja cerita tu chow kit.
lokasi cerita ni betul2 jalan chow kit, rumah2 sana, kg baru, masjid jamek dan etc.

cerita ni aku xsarankan budak2 kecil tengok.
parents jangan la bagi anak2 tengok.
kalau dorg ambil pengajaran xpa, kalau jadikan pelajaran dan ikutan?
sendiri maw ingat.
sebab utama, adegan rogol2 tu aku xberapa suka.
dalam movie ni ada rogol2 dan rela2 buat.
rosak akhlak.

dan jangan saman aku sebab bagi komen ini.
komen ikhlas dari hati oi!
:)

bintang?
cerita ni bosan tapi aku still tengok sampai habis.
dan cerita ini cerita Melayu.
weho!
2 from 5 xkejam sangat kan?
hihi.

akhir kata, pesanan aku.
dont try to judge whatever am doing and why am doing it cause you are nobody to me.
there are reasonable reason behind my action that only am knowing it.
so, again, bear with me or leave me.
ill never ask anybody to like me or love me, cause this is me.
and nobody can change who i am.
speaking plak!
haha.

sekian.

diam!

.:END:.

~crush said rindu aku, lepas tu tulis gurau ja. pengsan. haha~

Wednesday, May 16, 2012

~Selamat Hari Guru~

selamat hari guru untuk semua yang pernah mengajar aku secara langsung dan tidak langsung.

dedicated especially for teachers, instructors, demos and lectures:
1. Tadika Perpaduan Likas.
2. SK Likas.
3. SUI Likas.
4. SMKA Slim River.
5. Kolej Matrikulasi Labuan.
6. Universiti Kebangsaan Malaysia.
7. Sekolah Memandu Kolej Dato Onn.
8. Universiti Malaysia Sabah.

jasa anda amat dihargai kerana mendidik saya menjadi manusia.
:)

sekian.

diam!

.:END:.

~malas~


~Train~

kali ni aku maw cerita pengalaman naik train dari Stesen Tanjung Aru ke Beaufort.
perjalanan mengambil masa 2jam.
dengan berhenti di 7buah stesen persinggahan selama 3minit setiap satu.
stesen yg terlibat, Putatan, Kinarut, Kawang, Kimanis, Papar, Bongawan dan Membakut.

tambang train ke Beaufort dari Tanjung Aru hanya RM4.80.
murah kan?
dan aku naik train 1.40pm.

untuk 1st timer macam aku, tiket bukannya purchase lebih awal.
140pm train bergerak, around 1pm baru kaunter buka untuk jual tix.
itu pengalaman aku hari tu la.
nasib baik security yg baik hati kestaw, if x, keras juga menunggu kaunter buka.
haha.

jadual perkhidmatan, sila tengok di bawah ni.

ini jadual Tg. Aru to Tenom.


ini jadual Tenom - Tg Aru.


dan jadual tambang, ini.


mungkin nasib malang hari tu, xmerasa train baru yg beraircond.
kami naik train berkipas yang tidak berkesan pun kipas tu.
dalam train panas oi!
macam maw menangis aku.
nasib baik boleh buka tingkap luas2 dan conquer tu tingkap sorg2 baru dpt bernafas.
haha.

overall, perjalanan mmg seronok lah.
sebab aku mmg excited sejak dari awal naik train.
tiada masalah time naik tu.
just, kepanasan global ja dirasai.

dan ada satu tunnel yg perlu dilalui yg buat jantung aku jatuh selama 3minit kot.
sumpah terkejut.
nasib xda heart attack, if x, mati sudah.
maybe dorg lupa on lampu untuk sekejap tu kan?
-_-

untuk maklumat lanjut, sila kunjungi laman web Jabatan Keretapi Negeri Sabah.

ini picca time aku di dalam train.






sekian.

diam!

.:END:.

~batuk makan snickers~

Tuesday, May 15, 2012

~150512~

kepada crush time universiti, selamat hari lahir.
eh, rugi kita xbercinta.
muka kamu sumpah ensem macam FT.
haha.
maigad.
harap2 dia xpernah taw blog ni.
malu woi!
aiseh.

itu adalah permulaan entry yg teruk.
ekceli aku maw cerita pasal hari last di sekolah.
kali ni betul2 last.
:)

back 2 weeks, dapat macam2 hadiah.
from teachers, students and etc.
nasib baik mak cik cleaner xbagi apa2, kalau x, menangis ni.
eh, itu tidak lutchu.
-_-

aku dapat plak from spbt, bottle from cikgu lela, tudungs, mugs, and even a kids purse.
hazeerah said, cikgu bagi dkt anak buah la.
xkan cikgu maw pakai tu dompet pink budak2.
then, i said, boleh ba ni cikgu bawa jalan2.
dia ketawa pula.
*cikgu xbuat lawak ba*

recently or tadi i got a novel entittle 'Bercinta Ok ataupun KO?'
berdarah hati aku baca tajuk.
budak ni menyindir suruh cikgu bercinta n kahwin ka apa.
ehem. nanti cikgu baca k.

dan, di sini aku maw ucapkan terima kasih buat semua orang kat sekolah except kerani gaji yg perasan bagus tu.
ada masa aku menyibuk di sana lagi.
ekceli dorg jemput pergi sambutan hari guru diz wed n friday.
oh tengok keadaan mata dulu.
:)

cukuplah aku merepek.

sekian.

diam!

.:END:.

~eh, xtidur plak!~

Monday, May 14, 2012

~Gone~

ini tajuk movie.
betul!
bukannya aku maw menghilangkan diri ke mana2.
aku masih di sini.
aiseh.

bermula cerita ini dengan Jill Conway yg mungkin agak psiko dgn kehidupan dia.
dia pernah diculik dan disumbatkan ke dalam lubang oleh penculik dan dimasukkan ke hospital mental gara2 tiada orang percaya ceritanya.
adik dia, Molly kena culik dan tiada siapa percaya.
dipendekkan cerita, dia bawa pistol dan soal semua orang yg berkaitan dan membunuh penjahat.
oh, tercerita pula.
haha.

cerita ni ala2 thriller.
kunun maw kasi takut2 lah.
dan aku memang takut sampai luka jari.
eh, itu tipu. 
:)

cerita ni boleh tahan.
sesuai untuk hiburan hujung minggu.
tapi, siapa yg ada sakit jantung, aku xgalakkan tengok.
takut heart attack dengar perempuan2 teriak xkena masa.
haha.

tapi cerita ini induce curiousity yg mendalam.
apa jadi lepas ni.
kenapa dia buat gitu.
macam mana jadi itu.
eceh.

bintang?
malas bagi lebih2 sebab cerita ni so so ja.
3 from 5 cukup.

oleh itu, kakak2 boleh bawa anak tengok cerita ni.
supaya mereka belajar mempertahankan diri.
terutama perempuan, tapi jangan bawa pistol.
bawa pepper spray cukup.
:)

sekian.

diam!

.:END:.

~oh my tekak!~

~140512~

selamat hari lahir babu jah.

eh. itu ucapan sampingan.
ekceli aku maw cerita pasal bb.

xhabis2 cerita pasal bb kau.
haha.

sukahatilah.
belog aku.

ehem.
xsabar maw dapat gaji.
walaupun aku taw lagi 3 or paling teruk 5 bulan lagi baru dapat gara2 kerani gaji yg paling pintar ada di sana.
sebab, maw ganti bb.

kesian bb aku.
itu sebab dia suka hang.
lepas tu diampas oleh aku.
xbersyukur ni perempuan.
haih.

oleh itu, sanar lah wahai hati.
nanti dapat juga tu ganti bb.
kejam.

macam maw tengok nongkrong.
sebab ada shaheizy sam.
ensem.

sekian.

diam!

.:END:.

~malas nya ya ampun!~

Sunday, May 13, 2012

~Dark Shadows~

tahukah anda aku sudah tengok cerita ni dua kali?
dan setiap cerita aku tengok dua kali di cinema.
ish, kaya aku kan.
eh, bukan.
aku menemankan orang tertentu untuk tengok movie.
:)

walaupun tengok first day cerita ni keluar, aku xbuat review kan?
sebab tiada lappy.
oleh kerana skrg ada lappy, aku buat review setelah menonton kali kedua.
eh, berapa kali maw ulang?
-_-

cerita nya tentang keluarga Collins.
tunggak utama, Barnabas Collins (Johnny Depp yang hensem) yg telah disumpah menjadi vampire oleh ahli sihir yang disumpah juga iaitu Angelique Bouchard. 
dipendekkan cerita, dia dibebaskan dari kotak setelah 2abad dan mahu membalas dendam.
dia bercinta dgn orang yg serupa dgn gF dia d zaman dulu, Elizabeth terkejut anaknya serigala jadian, David yg mamanya mmg hantu dan lain2 lagi.
ending nya, semua gembira.
haha.

dlm movie ni ada sedih, gembira, lawak dan pelbagai lagi scene yg ada.
eceh.
cuma cerita ni ada part yg bosan.
sumpah ada!
nasib baik diselamatkan oleh accent Johnny yg awesome!
:)

cerita ini adalah untuk 18 tahun ke atas.
adik2 jangan menipu cakap umur dah lebih 18 tahun semata2 maw tengok cerita ni.
unsur keluncahan sumpah mmg ada.
tidak sesuai untuk budak bawah umur takut terjebak dengan gejala sosial.
:)

bintang?
ah, aku bagi 3 from 5.
oh kejam kah?
haha.

sekian.

diam!

.:END:.

~sakit tekak~

Friday, May 11, 2012

~110512~

ceritanya begini dad bawa lappy nya p os.
so, aku jadi mcm org tidak mengikuti arus kemodenan dunia.
haha.
ayat kena poyo.

oleh itu, marilah kita ke opis orang, xpon mentabah tgk tab besar yg semua org boleh nmp kita tulis tu.
eh, jangan kisah kesalahan tatabahasa aku.
sbb mmg fail bm pon.
ececeh.

kesimpulannya di sini, aku maw kestaw aku batuk.
makan eskrim.
minum coke berisi ais.
dan masih belum jumpa cheese cake.
lalala~

sekian.

diam!

.:END:.

~achum!~

Thursday, May 10, 2012

~100512~

lambat tidur.
sedang buat kerja.
wehoo.

oh beri hitam, sila bersabar sedikit dengan tuan ko boleh?
ikut rasa hati, aku baling ko p anjing depan rumah tu.
nasib masih rasional.
aku gunakan kudrat ko sedaya upaya walaupun suka restart sendiri dan hang lama2.
tidak baik mengeluh.
haha.

oleh itu, fikir maw saving.
eh saving kunu.
nanti bikin beli food seja duit kau tu.
angan2 kena tinggi.
baru boleh tercapai.
*phui!*

dan aku satu cerita lagi.
tadi dad ckp, macam kenal lappy aku guna ni.
yalah, lappy dad kan.
terus terasa tersindir, dan serangan balas ckp aku belum hantar lappy kesayangan p bengkel.
isk.
*terjun bangunan*

dan sekarang, aku xmaw mengeluh.
diam2 sudah.
heboh satu dunia apadahal.
haha.

sekian.

diam!

.:END:.

~exam oi exam!~

Wednesday, May 9, 2012

~penanda buku hari guru~


siapa maw order, sila PM aku.
haha.

comel kan?
comel kan?

sila puji aku.
terima kasih!
:)




sekian.

diam!

.:END:.

~period pain itu marvellous!~

Tuesday, May 8, 2012

~blackberry oh blcakberry~

tekanan.
bb bikin sakit jiwa.
tolong jangan rosak.
ok lah, aku kurangkan penggunaan ko.
xmaw on internet for 3days boleh?

eh, aku dapat hidup ka tu?
boleh ba.

oleh itu, start esok maw off internet.
eh, off bb terus.

sekian.

diam!

.:END:.

~batuk again!~

~Safe~

ini bukan cerita tentang langkah2 menyelamatkan diri dari penjenayah.
ini tajuk movie yah rakan2.
ok, lame.
boooo!

ekceli, aku tengok trailer time menunggu2 movie.
nampak best.
bila keluar pergi tengok.
ehem.

cerita pasal keselamatan.
bukan keselamatan jalan raya, eh! mungkin ada.
story begin dgn cerita Luke yg ikut some battle dan cerita pasal sorg chinese kid, Mei yg ada photogenic memory.
dipendekkan cerita, pada suatu ketika mereka bertemu dan Luke selamatkan Mei dari orang Rusia, China n polis korup.
selepas bergaduh, bertumbuk, bertembak, berbunuhan, mereka berdua selamat dari semua itu.
mematikan thrill maw tgk cerita ni kan?
haha.

part berlawan2 tu aku boleh terima lagi sebab not involve too much blood.
kalau bnyk sangat, menangis kali.

aku recommend juga cerita ni jadi hiburan di hujung minggu.
tapi, nasihat aku, jangan tiru aksi mereka.
terutama budak2 yg baru maw jadi dewasa tu.
nanti ada pula kes orang berbunuh sbb tiru cerita ni.
amik yg the good one ja.
yg buruk2 tinggalkan.
:)

eh, semenjak usia meningkat, rasa macam jadi mama2 pula buat entri.
membebel xsudah.
haha.

kesimpulannya, cerita ni boleh tahan.
tidaklah terlalu best, tapi tidak terlalu teruk.
jatuh jantung tengok hero hensem.
auch.
bintang, 3.5 from 5.
enuf.

sekian.

diam!

.:END:.

~soalan~

~090512~

apa yg perlu dilakukan ketika terserempak dengan ex boyfee.
no 1 : tegur, sembang kejap dan blah.
no 2 : senyum, lambai dan blah.
no 3 : buat2 xnampak dan terus mengelak serta blah dari lokasi.

cara di atas apa yg aku pernah buat.
eh, aku ada ex boyfee juga.
ingat xlaku ka ni?
haha.

cara p1 dan ke2 sudah dilakukan ke atas ex p1.
dia kan senior adik2, so maw xmaw terpaksa tegur.
dan aku tengok dia bahagia sudah dengan hidup dia.
well done bro!
sudah ku ckp, life must go on. dont think abt me too much. am the bad gurl rite? :)

cara ke2 dan ke3 telah diaplikasikan ke atas ex yg ke2.
dan  cara ke3 recently aku buat.
erm, last 3days kot.
ternampak dia tengah elok sembang dgn kawan depan kbox, dan aku terus jalan laju.
ke2 selalu sangat dia kena. 
siapa suruh dia suka lepak dan duduk di corner itu buat kerja.
terpaksa senyum oi! 
nanti dicakap sombong.
dan for him, hidup perlu diteruskan juga. sudahnya, aku mmg seorang yg jahat kan?
:)

oh, 2 ja ka x boyfee?
loser!
dan crush yg dulu aku suka tuh, hilang.
aiseh.
bukan jodoh. 
*phew*

aku xkisah kena label jahat.
sebab aku taw di mana silapnya.
sebab aku jahat, dorang baik.
tidak sesuai kan kita?
fuyoh! ayat ka lagi.

hidup aku pathethic.
mungkin balasan sebab jadi jahat, ok, doa my exes termakbul.
dan, aku mengharapkan yg terbaik untuk kamu.


dan, since clash dgn ke2 tu, aku tidak bercinta.
eh, geli plak ayat tu. 
seriously, i dnt believe anymore in love.
love can hurts u more if u involved deeply in it.
ah, grammatical error. dem.

minta maaf jika aku macam bersikap tarik tali.
sebab this is the new me.
aku bukan xsuka cinta, aku xboleh rasa cinta tu manis.
auch. geli weyh.

aku tidak akan memberikan harapan pada sesiapa.
bear with me or leave me.
its simple.
this is me.

dan.

sebelum aku muntah tengok entri sendiri.
marilah kita berdiam diri.
haha.

sekian.

diam!

.:END:.

~senyum!~


Monday, May 7, 2012

~Avengers~

malas review boleh?
tengok la kalau suka.
haha.

cerita sinopsis pun malas.
mesti berlambak sudah blog cerita benda ni.
sebab cerita ni 2minggu dekat cinema da.

jadi, aku maw buat kesimpulan ja.
aku suka tengok Captain Amerika sebab dia oldskool dan rambut nya nampak hensem.
meyampah dgn Iron Man yg tetap dgn sikap berlagak.
Hawk yg ensem dgn bidikan yg tepat.
Natasha Romanoff, y u so pretty ah? maw cantik macam kau? [perasan]
Thor, kamu tetap awesome dengan tukul itu!
Hulk, kamu mmg si pemarah sejati yg berwarna Hijau!
ada lagi yg aku tertinggal?
oh, Fury mmg ai xsuka tengok lah.
:p

cerita ni memang seronok ditonton sehingga 2kali.
tapi, kalau sudah kali ke3, aku rasa tidak best.
sebab itu pengalaman tgk battleship sampai 3kali.
haha.

part paling aku suka tengok, time Hulk tumbuk muka Thor dan time dia belasah Loki.
awesome! 
siuk dapat belasah org yg kita xsuka.
ah, nampak sangat kau ganas.
eh.

bintang?
bah, aku mmg bias cerita english ni.
confirm bagi 4 from 5.
:)

sekian.

diam!

.:END:.

~hei! saya review movie! dan terima kasih hadiah!~

Sunday, May 6, 2012

~wishlist!~

yay!
wishlist muncul lagi.
ehem, hei its 6th May.
birthday aku kan.
hihi.

untuk rujukan bersama, ini wishlist 2tahun lepas. 
dan ini wishlist tahun lepas.
wishlist tahun ni, sila baca yang di bawah.
:)

wishlist :

no 1 : bosan la cari boyfee. instead of a boyfee, i need a husband. haha. gila gatal perempuan ni. -_- penat oi cari boyfee xjumpa2. alang2, umur suda suku abad, tukar terus! :p
no 2 : iphone terbaru di pasaran ip4s. in your dream princessa. bersyukur ada bb. tapi, bb macam saitan. suka buat i merajuk. maw android sebijik boleh kah bakal suami? haha. gila again.
no 3 : aku sudah dapat lappy idaman kan? and sudah baca entri2 sedih sebelum ni? tidak sampai dua tahun, rosak. ok, kau ganas putri. guna la lappy zaman batu, ampas pun xjatuh. pinjam lappy orang seja la kan. harap baru, tunggu kaya. -_-
no 4 : yes! birthday Mya lagi 6 hari. dan celebration birthday aku tiada sebab itu. cucu diutamakan. *sedih oi!*
no 5 : life must go on. sorry kepada sesiapa yg terlibat. aku mmg fail. 
no 6 : agak2 minta sebijik kereta buat hantaran boleh? haha. kalau anak raja ko kawen boleh la woi. haih. biarlah, syukur seja ada kereta tu. tunggu kaya. ohmai. :|
no 7 : ehem. ini part susah. bila GBS reU, aku tiada. sedih. dan bila geng doyan jumpa kt majlis kahwin, aku tiada. latest, kahwin Yana. xdapat pergi juga. uwaaaaaaa.. dan harap2 bakal suami bawa jalan p kL jumpa kawan. ok, sila mimpi lagi. :)
no 8 : sentiasa mengharapkan yang terbaik untuk diri sendiri dan keluarga. :)
no 9 : Mya sudah pandai berjalan, berleter, mencubit dan etc. dan kami mmg berjalan bersama2 dan bergaduh bersama2. wee. i <3 Mya.
no 10 : sentiasa mengharapkan perjalanan hidup yang terbaik. wah.
no 11 : maw anak buah baru boleh kakak dan abangku? haha.

eh, panjang sudah ni list.
taun depan tambah sampai 20.
ka shortlisted lagi?
:)

sekian.

diam!

.:END:.

~sedih oi!~



Saturday, May 5, 2012

~050512~

entri sebelum ni poyo ja cakap sudah habis berkhidmat kan.
berita buruknya, kena sambung 6hari.
sebab kerani dulu salah kira.
benci ai!

nasib baik kena call awal pagi.
if kena call 11am, xka jatuh jantung?
haha.

dan gaji aku belum diurus2.
pintar kerani gaji dan pk1 tu.
perap borang aku since 1bulan lalu.
then, suruh aku urus sendiri, isi semua form2 yg ada.
paling pintar mereka.

sebab geram, msg babu tanya pasal pengurusan gaji tu.
then, dia pun macam bengang ja.
gaji boleh diurus 2kali , halfway dan setelah habis.
bukan macam ayat kerani 'pintar' tu, maybe cita-citanya jadi GB kali.
haih.

sebelum makin bertambah makian terhadap dia, dan sebelum pahala aku tertransfer sama dia, aku stop tulis.

dan tinggal satu hari.
haha.

sekian.

diam!

.:END:.

~malas~

Thursday, May 3, 2012

~030512~

sedang counting.
ohmai.

seperti kata adik aku, ko menghitung hari maw jadi tua kan.
kawen lah cepat.
dem.

adik yang kejam.
sudah taw kakaknya xda boyfee, di suruh kawen cepat.
haha.

apa2 pun, semalam hari last.
xla sedih.
boring ja.
now, aku stay up menikmat astro free.

sekian.

diam!

.:END:.

~maw tgk wayang~

Wednesday, May 2, 2012

~20512~

rajin pula maw hapdate belog.
ekceli aku xdpt tidur.
gara2 tidur melampau sebab blackout tgh hari tadi.

dan mesti lah ada yg berfikir, hebat perempuan ni panas2 pun boleh tidur.
solution senang, buka tingakp seluas2 nya.
pintu seluas2nya, dan berderu2 lah angin masuk ke dalam rumah.
eh, aku tidur di ruang tamu.
oleh itu, xla kepanasan.

ekceli, aku xtaw kenapa cerita blackout ni.
haha.

baca TL twitter, bnyk condemn SESB.
sebab utama, dua hari sudah kebanyakkan rakyat sabah 'Earth Hour'.
eh, bukannya sejam.
1st day, kt rumah aku almost 10hours.
2nd day, almost 5 hours kot.
see, penjimatan elektrik yang berbaloi2.
:)

punca utama tiada elektrik, pencawang terbakar.
2nd day, SESB perbaiki wayar pula.
ayat +ve dad tadi, dorg kasi off tu letrik.
xkan maw suruh org kerja kena on, mati la tukang kasi baik tu.
terus cool down, xjadi marah.
haha.

dengan ini, aku berharap aku jadi seorang yang penyabar.
eh!

malas maw merepek.

kinda irritated when some1 always critics the way am wrote my blog.
just Alt + Del when u find my site k?
jangan buat sakit hati plus bikin aku memaki.
*burukperangai*

tunggu masa, aku tutup blog.
baru puas hati agaknya.
:)

sekian.

diam!

.:END:.

~tengok tv~

 
blog template by suckmylolly.com : background image by Patrick Hennessey