Tuesday, July 31, 2012

~Gathering HCS ke 3~

tadi nampak kena update.
so, aku just maw share benda ni.


3rd gathering or perkumpulan Hijaber's sister kali ke 3 akan diadakan pada:
tarikh: 4 ogos 2012
Masa: 2pm hingga waktu berbuka.
tempat: Restoran Sri Nurain Catering.

restoran tu terletak berdekatan bangunan OUM.
bangunan OUM pula terletak di jalan Lintas menghala ke Airport.
kalau anda dari jalan Kolombong, bangunan ni di sebelah kiri.
dan jika anda dari jalan Putatan or airport, bangunan ni di sebelah kanan.
anda harus membuat pusingan U dahulu sebelum sampai ke destinasi.

bayaran yang dikenakan adalah:
Ahli berdaftar dan TELAH membayar yuran : RM 25.
Ahli berdaftar BELUM bayar yuran dan hijabers yang saja2 maw join : RM35.

untuk RVSP, contact Afiza 013 8979763 sebelum 3 OGOS 2012.

untuk lebih detail, boleh tengok page ini.

sekian.

diam!

.:END:.

~lahpar!~

Monday, July 30, 2012

~Restoran D'KL~

dulu aku pernah menulis tentang restoran ni di sini.
dan mungkin ada juga entri lain yang aku xdapat link kembali.

aku terpanggil untuk membuat entri tentang kedai ini lagi.
masih terletak di tempat yang sama, bersebelahan taman permainan dan rumah beratap putih.
berdekatan simpang jalan dan di corner.

setelah lama tidak datang, servis yang diberi boleh tahan.
aku pergi sudah 2 kali.
kali pertama, ok.
kali kedua, failed!

menunggu bil selama 35minit sangat membodohkan pelanggan.
kalau kami jalan ja buat xtaw dan tidak bayar, kau dapat trace?
memang time tu aku meletup sebab ada pekerja yang agak tidak sopan menyuruh aku bersabar walaupun aku telah meminta bil secara hormat nya kepada dia.
sejak awal lagi kami meminta secara berlemah lembut.
tiada perkataan kasar keluar melainkan dari mulut orang itu.
wehoo!

dipendekkan cerita, walaupun makanan kau sedap, tapi kalau pekerja hampeh, xberguna juga.
sila enjoy picca di bawah.
jangan berliur.

 rm 12.90

 rm10.90

 rm12.90

 rm13.90

rm12.90.

sekian.

diam!

.:END:.

~ngantuk oi!~

Sunday, July 29, 2012

~Majlis Berbuka Puasa bersama Ketua Menteri dan Perasmian Masjid Haji Noor~

panjang sungguh tajuk entri.
harapnya korang faham apa yang aku maw tulis.
haha.

ekceli benda di atas berlaku pada 25 Julai 2012.
majlis tu berlaku di Kg. Serusup, Tuaran.
Tuaran terletak di Sabah.
Sabah pula masih dalam Malaysia.
itu info bagi orang yang fail geografi yang masih tidak tahu Sabah dan Sarawak adalah dalam Malaysia.

tidak maw cerita banyak.
aku maw share picca kami hari itu sahaja.
bukannya picca time majlis.
hanya kami yang camwhore.
haha.

enjoy.





sekian.

diam!

.:END:.

~apa2 seja lah~

Saturday, July 28, 2012

~Hijaber's Community Sabah @ Kolej Yayasan Sabah~

kali ini aktiviti HCS berlangsung di Kolej Yayasan Sabah kampus Sembulan.
Anjuran KYS dan RTM di bawah program Muslimah Dibentuk Terdidik Generasi.

banyak aktiviti telah dijalankan.
antaranya ialah Tutorial Hijab from Ummy Aliasgar dari Hijab Pilihan.
Tutorial Make Up from Afieyza.
menjual pelbagai produk hijab, makanan dan bermacam2 lagi.
serta pendaftaran ahli baru HCS.

untuk mengetahui apa itu HCS, boleh la rujuk di sini.
semuanya boleh diketahui di sana.
atau anda boleh Like group mereka di sini.
juga anda boleh tweet terus mereka dengan mention @HC_Sabah.
tweet anda akan dilayan secepat mungkin.

Aktiviti terbaru HCS adalah seperti di bawah.
ini aku dapat dari update dari kakak Aima.

Sempena bulan Ramadhan Al- Kareem ini, Hijabers Community Sabah mengalu-alukan perkongsian dari hijabersisters tentang pengalaman menyambut ramadhan yang akan memberikan inspirasi kepada kita semua. 

Kepada hijabersisters yang berminat untuk berkongsi pengalaman ramadhan dengan kami, emelkan kepada kami: hijaberscommunitysabah@gmail.com berserta nama, no kad pengenalan dan no telefon.

TARIKH TUTUP: 8hb Ogos 2012

3 PENGALAMAN MENARIK akan diterbitkan dalam belog HCS dan Surat Khabar Daily Express.

kesimpulannya, tengok la picca yang sedikit di bawah ni.




sekian.

diam!

.:END:.

~mengantuk lagi!~

Friday, July 27, 2012

~HR Steak House~

berpeluang untuk mengunjungi restoran ni pada 3 ramadhan yang lalu.
nasib baik tidak full house sebab khabarnya kedai ni menjadi tumpuan orang ramai.
mungkin orang pergi terawih, kami pergi makan.
eh.

terletak di Kg Baru, Kuala Lumpur.
senang cari.
nampak masjid Kg Baru, simpang kanan or kiri depends on keadaan korang.
jalan lurus.
kedai berada di kiri.

suasana kedai memang marvellous.
cantik.
tapi, terlalu malap sebab hanya menggunakan cahaya lilin dan bulan.
isk.
dan, lupa ambil picca.

meja bersih.
tidak melekit.
seronok meletakkan tangan di atas meja.

harga makanan yang agak murah bagi western food.
selalu yang aku jumpa sumpah mahal.
dan restoran ni affordable untuk mereka yang sudah menabung dan tidak berbelanja secara boros di bazaar ramadhan.
:)

aku memilih Chicken Grill dan Jus Epal.
adik aku memilih Chicken Chop dan Teh O Ais Limau.

bagi aku rasanya sedap.
ala2 daging dalam burger bakar.
dan chicken chop adik aku tu biasa2 ja.
gravy nya boleh diperbaiki.
rasa air yang nyummeh.

sebagai penutup entri.
tengok picca di bawah.
dan amaran, jangan baca entri di waktu pagi.
puasa.
eh.





sekian.

diam!

.:END:.

~ohmai!~

Tuesday, July 24, 2012

~MBO Cineplex~

cinema yang terletak di Space U8.

pekerja nya sumpah happening.
time tu around 915pm, semuanya masih bertenaga bah.
kalau di kk, mekong sudah tu muka2 dorang.
senyum pun malas.
haha.

banyak kaunter yang disediakan untuk membeli tiket.
dan juga ada kiosk kecil di tepi untuk membeli tix.
tiket yang diberi adalah hanya seperti resit yg didapati bila kita membeli di Jusco or 7eleven.
terpaksa aku menjadi extra careful supaya tidak terbuang tix ni.
aku prefer lagi tix GSC or TGV.
eh.


malam tu maw tengok batman, tapi full house.
so, tengok la Ice Age 4.

tiba2 time maw masuk cinema, aku berkeinginan untuk membeli popcorn.
pilih Double Combo 1.
harga RM11.50.
2 regular soft drinks and 1 Large popcorn.

sila tengok picca di bawah.


apa yang aku xpuas hati di sini, price sumpah la mahal kan.
tapi, maybe kebiasaan di sini range harga macam tu.
dan, POPCORN tu sumpah macam small popcorn di GSC dan TGV.
sikit lah.
tidak sesuai di panggil large popcorn.
suitable, extra small popcorn.
sedih.

keadaan dalam hall ok lah.
selesa juga.
aircond nya terlalu sejuk.
mengigil time masuk.

dan kesedihan yang kesekian kalinya adalah tentang Tandas.
maybe lewat malam, tandas pun berbau kurang menyenangkan.
kunci tandas pula banyak yang tidak berfungsi.
terpaksa lebih berhati2, takut orang tolak pintu time tengah menyelesaikan tugas di dalam toilet.
haha.

itu seja maw story.

sekian.

diam!

.:END:.

~alahai!~

Monday, July 23, 2012

~Space U8~

aku pun tapaham kenapa maw tulis entri pasal shopping mall ni.
tiba2 teringin pula.
haha.

shopping mall ni terletak di Bukit Jelutong.
sangat2 besar.
tahun lepas aku xberkesempatan pergi sebab kekangan masa.
kali ni merasa la juga.

konon2 nya shopping mall ni berkonsepkan mesra alam.
tiada penggunaan air conditioner, hanya ada kipas2 besar.
open space.
dan sangat2 sesuai untuk sesiapa yang mempunyai anak yang suka berlari.
:)

surau nya pun hebat.
ruang besar, tempat ambil wudhuk yang selesa.
ada tempat pengering kaki.
hiasan dalaman yang sungguh best.
eh.

malas maw cerita lagi.
sila tengok picca di bawah.
wehoo!







sekian.

diam!

.:END:.

~ohsem!~

Sunday, July 22, 2012

~Rawang Burger Bakar~

entri sebelum ni aku ada tulis sikit pasal burger ni.
ekceli bukan banyak pun.
sebab kemalasan time tu.
haha.

dipendekkan cerita, hari pertama puasa aku nampak berita harian tulis pasal burger bakar free.
mula2 xla excited sangat sebab time tu pagi lagi.
tapi, selepas membeli barang keperluan di Jalan TAR, aku pun bersuara tentang burger free ni dengan adik.
so, akhirnya kami menuju ke sana.

Rawang Burger Bakar, Seksyen 5, Wangsa Maju.
burger percuma dari 5 petang hingga 12 malam kot.
kami sampai around 6 pm dan Q for the number.
tapi, rupa2 nya selepas number2 yang terdahulu selesai dipanggil, we just have to Q and each person got 1 burger.
wehoo!
:)

Rawang Burger Bakar!

pekerja berdedikasi ni. tiada rehat oi! haha.

crowd hari tu.


sedapnya!
:)

disamping dapat save sebab xperlu bayar apa2, aku juga dapat merasa burger bakar ni.
kat sabah belum lagi orang buat burger ni.
sangat sedap.
but, kena berhati2 panggang daging nya, if x hangus lah.
itu yg terjadi kepada burger adik aku.
kesian.
tapi, lepas buang kulit nya, ok la juga rasanya.

apa-apa pun, Terima Kasih Rawang Burger Bakar!
kami dapat buka puasa dengan burger yg marvellous.

sekian.

diam!

.:END:.

~sedap oi!~

Saturday, July 21, 2012

~Rawang Burger Bakar~

burger bakar free.
di wangsa maju.
seksyen 5.

eh, nanti sambung tulis.
terasa malas pula.
haha.

sekian.

diam!

.:END:.

~marvellous!~

Friday, July 20, 2012

~Mini Renunion~

perjalanan ke Perak adalah untuk bertemu sahabat lama.
lama tidak berjumpa.
mungkin hampir 5tahun.
sebabnya 5tahun sebelum tu kami sudah berjumpa setelah 5 tahun tidak berjumpa.
eh, heran pula susunan ayat itu.
sila abaikan.

dipendekkan cerita.
aku, cik Nabilah, cik Pjah dan cik G-ah telah bertemu dan bergelak ketawa di My Best Western, Ipoh.
aku lupa which side of Ipoh, maybe Tambun.
aku xpasti.

dan ini hasil picca malam itu.
tiada picca food kerana kami sudah start ketawa dari awal pendudukan di atas kerusi.
haha.




sekian.

diam!

.:END:.

~tadapat stay lama di Perak~

Thursday, July 19, 2012

~Kellie's Castle~

lama tidak menulis.
confirm tiada yang maw rindu penulisan aku.
aiseh.
buat gaya merajuk.
*phui*

kali ni aku maw share tentang tempat di atas.
aku sudah pergi.
dulu pun pernah, tapi orang bawa.
kali ni aku drive sendiri oi!

konon2nya singgah sekejap di situ gara2 menunggu kawan2 habis kerja.
tempat ni terletak di Batu Gajah, Perak.

kalau drive dari kL ikut jalan lama, sekejap ja.
maybe dalam 1 jam stgh da sampai.
itupun kalau kamu berterus-terusan drive tanpa henti.
haha.

ekceli aku xmasuk ke dalam istana lama ni.
penat oi mendaki.
harga tiket adalah RM9.

faktor yang tidak memungkinkan aku mendaki ke atas ialah waktu itu adalah 2 petang.
matahari memancar2.
dan aku tiada mood.
adik aku xmaw join pula.
oleh itu, ambil picca dari jauh cukup.
:)

sila tengok di bawah.
itu gambar istana dan seseorang yang telah merosakkan kecantikan istana dengan meletakkan mukanya disitu.
haha.

bai.




sekian.

diam!

.:END:.

~diam lah oi!~

Thursday, July 12, 2012

~Motorway~

entri movie.
ehem.

ini movie mandarin.
aku xsangka tengok movie ni.
sebab utama, kebosanan yang amat dan tiada movie baru di pasaran.
serta ice age yang telah ditarik balik tayangannya last week.
isk.

berbalik kepada movie ni.
movie ni mengisahkan tentang seorang anggota polis, Cheung dan kaptennya yang membanteras gelaja suka drive laju di jalan raya.
dan mereka menggunakan kereta penyamaran ketika bertugas.

dipendekkan cerita, ada seorang orang jahat, Jiang yang merupakan penjenayah yang terer lumba kereta.
kapten Cheung mati dan Cheung berjaya menguasai kemahiran untuk melencongkan kereta 90 darjah.
ending nya, Jiang tertangkap. Cheung puas hati.
haha.

cerita ni ada sedih, gembira, lutchu dan tidak kurang juga bosan.
aku suka part kejar2 kereta tu.
tiada babak tumbuk-tumbuk cuma berbunuhan menggunakan senjata api.
eh.

oleh itu, aku merasakan movie ini boleh ditonton oleh remaja.
tetapi jangan cuba untuk mencuba apa yang dilakukan oleh mereka.
bahaya untuk kesihatan mental dan fizikal.
fuh.

bintang?
ehem.
sebab aku kurang favour cerita cina, tapi cerita ni boleh tahan, aku bagi 3 from 5 lah.
ok?
:)

kesimpulannya, aku sekarang maw prepare.

sekian.

diam!

.:END:.

~uhuk!~

Wednesday, July 11, 2012

~Hijaber's Community Sabah~

ini entri terlalu terlewat.
orang lain sudah tulis, aku baru maw sibuk2 tulis.
haha.

few days ago, or exactly on 7th and 8th July, located at Suria Sabah, HCS open a booth.
eh. speaking pula.
ini atas jemputan from Hijabista KLMU.
ekceli kak aima ada buat entri pasal booth ni di sini.

aku seronok dapat join benda ni walaupun just ahli biasa.
tiada istilah kau ada jawatan, kau boleh berkuasa dan arah-arah orang ikut cakap kau.
we r friends that share the same interest.
walaupun bukan semua sama, tapi sikit-sikit sama pun ok bah.

jumpa kawan baru.
bincang hal-hal semasa.
dan dapat belajar tutorial hijab n make up.
and many more.

 with kakak aima.

sila abaikan pembentukan misai di situ.
itu gara2 pancaran LCD dari meja tepi kami.
wehoo!


with Amy.

i lost her blog link.
nanti aku linkkan kalau jumpa.
Amy seorang bussinesswoman yang bekerjaya.
plus, dia buat tutorial tudung juga.
dont hesistate to contact her if maw belajar tutorial hijab.
and again, her youtube link lost.
aku pelupa.
isk.

akhir kata dari aku.
marilah kita muhasabah diri.
niat yang baik jangan di salah anggap dan dijadikan modal untuk bergaduh.
kalau begini fikiran kita setiap hari, kita tidak akan ke mana-mana.
maju tidak.
mundur munkin.
oleh itu, pesanan penaja, "Senyum dan teruskan hidup tanpa ganggu orang lain."

dan ini aku curi dari fb adik aku.

Tidak merasa senang dgn kesenangan orang lain, Itu namanya Iri Hati. Tidak merasa susah dgn kesusahan orang lain, Itu namanya Hilang Simpati.. Hilangnya perasaan simpati menunjukkan sifat mementingkan diri sendiri.. Sedangkan salah satu tanda kesempurnaan Iman adalah mempunyai rasa berkasih sayang antara satu sama lain~

sekian.

diam!

.:END:.

~busuk hati amalan syaitan~

Tuesday, July 10, 2012

~Krishna Curry House~

ekceli aku xberapa pasti nama restoran ni.
yang aku confirm ada Krishna, Curry and House.
haha.

restoran ni terletak di Grand Millenium Plaza.
around 10mins from Donggongon, Penampang.

disebabkan aku sesat maw ke sini.
mari aku share cara ke sana.

dengan menaiki kereta, drive kereta anda sehingga ke Pekan Donggongon.
nampak Tengkolok besar di Bulatan tu, ambil no 3.
lepas tu jalan lurus sehingga anda nampak signboard KFC or CKS di sebelah kanan.
U-Turn, masuk simpang tu dan nampak bulatan kecil, ambil 3 again.
dan, jalan lurus, ikut aliran jalan dan akan jumpa kedai ni di kanan.
cari park dan berhenti makan.
haha.

tapi, korang boleh juga ikut jalan lain ke sini.
ikut dari traffic light area jalan lintas.
cari arah ke penampang.
dan akan jumpa signboard KFC dan semua tu dulu.
anda tidak akan jumpa tengkolok besar.

cukup detail penerangan tu?
wehoo!
rasa macam panjang entri ni.

ok.
sambung review restoran.

tentang servis.
laju, cepat dan tangkas.
tiada pelayan yang mengada-ngada maw ambil order secara hafalan.
semuanya dicatat dengan betul serta ada ulangan seperti kita ke KFC or pizza.
meja sentiasa dalam keadaan bersih.
keadaan kedai bersih dan tiada kekotoran yang aku boleh lihat.
:)

aku memilih Chicken Curry Set Meal dan Blackcurrant Lassie.
for chicken set meal, ada Nasi, Kari Ayam, Terung, Kubis dan Peria.
dan malangnya aku hanya makan Nasi, Kari Ayam dan kubis.
sayuran lain aku pass dengan babu dech.
those food and drink sungguh sedap.
ikut hati maw order cheese nan lagi.
tapi kapasiti perut tidak mengizinkan.
eh.

babu dech memilih, Fried Fish Curry Set Meal dan Cendol Special.
sumpah sedap.
kari ikan dan ayamnya berbeza.
dan cendol tu aku rasa sedap juga.
eh, nampak sangat banyak makan.
food orang lain pun dimakan.
haha.

sila enjoy tengok picca di bawah.





kesimpulannya, rasa makanan semua tu berbaloi dengan harganya.

sekian.

diam!

.:END:.

~nyums!~

~Lot 10~

entri makanan tidak habis-habis.
dan ini hobi aku.
eh.

dulu aku maw buat entri pasal kedai bernama LOT 10 ni.
tapi xberkesempatan sebab lappy lama rosak.
dan picca semua di sana.
isk.

back to LOT 10.
ini bukanlah Lot 10 yang terletak di Bukit Bintang.
ini sebuah kedai makan di Anjung Senja, KK.
kedai nya berdekatan dengan jalan.
bukan yang dekat Anjung Senja Broadwalk tu.

ekceli, pergi sini pun sebab Lulu maw makan sanggar cheese.
dia fanatik sanggar tu.
haha.

aku pernah cerita tentang Sanggar Cheese di sini dan di sini.
dan ini cerita tentang sanggar di Lot 10 pula.
eh.

harga sanggar dekat sini RM3.00.
rasanya sedap.
cheese dan susunya seimbang.
tidak terlalu melebih2.
tapi, kalau cheese lebih, aku lagi suka.
dan aku prefer tiada susu tu.
:)

aku order Jus Epal dan Mee Hoon Tom Yam Ayam.
Jus nya sedap, tiada kemungkinan aku boleh kena diabetes.
manakala, MeeHoon Tom Yam tu pula, agak ok.
tidak terlalu sedap, tidak juga terlalu tidak sedap.
in between.
sebab utamanya, mee terlalu banyak menenggelamkan rasa Tom Yam tu.

meanwhile, babu dech memilih Teh C special dan Nasi Goreng Seberang Laut.
mengikut pandangan aku, nasi goreng seberang laut tu sebenarnya nasi goreng pattaya.
nothing special about it sebab sama ja rasa macam pattaya.
eh.

dipendekkan cerita, food di sini boleh tahan dan masih boleh ditelan.
kalau orang yang sudah xtaw maw makan di mana, sila lah ke Anjung Senja.
banyak kedai makan di sini.
kira macam food court lah.
:)

akhir kata, enjoy the picca.





sekian.

diam!

.:END:.

~ohoi!~

Monday, July 9, 2012

~Medan Selera Tuaran~

review makan pula.
aktiviti movie tidak diteruskan atas sebab2 tertentu.
bz oi.
tapi makan tidak mungkin terjejas lah.
haha.

restoran yang menjadi pilihan kali ni terletak di Medan Selera Tuaran.
Tuaran ni di Sabah.
40mins from KK kalau drive dengan kelajuan 70-80km/j.
nama restorannya aku lupa.
tapi, restoran ni yang tengah2 tu.
signboard besar.

food pilihan time di sana Nasi Goreng Paprik Ayam.
dan ianya berwarna oren!
bukan pucat seperti kebanyakan kedai di KK ni.
rasanya pun sedap.

manakala, babu dech pilih Nasi Goreng Thai Paprik.
kalau xsilap lah namanya gitu.
sedap lah.

ingatkan dia guna nasi goreng yang sama.
tapi, dia goreng lain.
slightly different rasanya.
tapi memang sedap oi!

harga aku food ni hanya RM6 satu.
murah.
sedap.

xtaw maw komen apa lagi.
sila tengok picca di bawah.
:)



sekian.

diam!

.:END:.

~batuk!~

Sunday, July 8, 2012

~8 jam~

ini cerita tentang movie baru di pasaran.
lakonan shaheizy sam.
ehem.

permulaan cerita ni ditunjukkan Alang di dalam penjara dan dijatuhkan hukuman mati kerana membunuh.
then, cerita tentang dia budak lorong dan bagaimana dia terlibat dengan mencuri.
kemudian, mama mati masuk rumah anak yatim dan jumpa Juliana.
kekasih hati sampai mati.

dipendekkan cerita, mak cik Juliana pelihara dia setelah mampu dan melupakan Alang.
kemudian, mereka terjumpa di Chow Kit dan kembali bercinta.
seterusnya ada watak mati.
endingnya, watak utama mati.

kesimpulannya, cerita ini tentang psiko yang sanggup membunuh kerana cinta.

serius cerita ini bosan, sumpah bosan.
tapi sebab ada shaheizy, cerita ni kurang bosan.
nampak sangat fanatik shaheizy.
haha.

bintang?
ehem.
aku sanggup  bagi 2 from 5 sebab ada shaheizy.
if orang lain, konpom jatuh 1 bintang ja.
eh.

oleh itu, ibu bapa memang xpatut bawa anak tengok cerita ni.
pergaduhan seperti telah menjadi trend movie skrg.
dan tambah dengan cinta2.
ini bosan.

tapi, kalau pasangan suami isteri tengok, ok la juga.
boleh ambil pengajaran jangan jadi psiko.
haha.

akhir kata, majulah filem melayu untuk ekonomi negara.

sekian.

diam!

.:END:.

~ngantuk~

Saturday, July 7, 2012

~The Amazing Spider-Man~

movie english baru!
akhirnya.

ini memang cerita pasal seorang lelaki disengat spider dan mendapat super power seterusnya menjadi mutan genetik.
seperti movie2 spider man yang lain, movie ni mengisahkan hidup Peter Parker yg menjadi manusia labah-labah.
ada sedikit perbezaan dari cerita lain sebab kononnya merungkai kematian parents Peter.

dipendekkan cerita, ada watak mati dalam movie ni.
iaitu uncle Ben.
-_-

ending nya, spider man bersama orang yang dicintai, Gwen Stacy.
eh, macam nama Stacy Angie.
:p

cerita ni tetap buat aku sedih part uncle Ben mati.
sedih oi!

dan ada juga part yang agak lutchu buat aku.
part yang lawan2 confirm ada.
part sedih2 ada.
dan sure part boring pon ada.

mungkin ada orang cakap cerita ni bosan.
but for me,its better than snow white n huntsman.
haha.

aku kurang idea maw merepek.

lain kali tulis lagi.

sekian.

diam!

.:END:.

~mengantuk!~

Friday, July 6, 2012

~Pesona Rasa~

review restoran.
ehem.

Pesona Rasa terletak di Basement Floor, 1 Borneo.
terletak di hujung bersebelahan dengan Toy R Us.
di belakang Kaison.

dipendekkan cerita, kalau maw try restoran ni fikir2 kan lah.
eh.

masuk kedai ni, order.
tiba2 dapat order sheet di bawah berserta harga sekali.
mungkin dia tiada tempat maw simpan kertas ni dikaunter.
positif.


kakak aku minta sirap limau dan aku teh o ais lemon.
cukup2 rasa dan tidak akan buat aku kencing manis.
haha.


dan kakak aku minta Nasi Ayam Goreng Berempah.
dia cakap ayam nya biasa seja.
tapi kari dan sambal tu boleh tahan.
fuh.

dan aku minta Soto Ayam.
sumpah serius xsedap.
tiada rasa.
aku fikir dia tuang air, minyak dan garam untuk buat kuah itu.
sabar seja.
malang sekali time tu aku xlapar, food tu xhabis.
isk.



tapi aku puji lah.
servis laju.
meja sentiasa bersih.
persekitaran restoran walaupun kecil tapi agak bersih.

kesimpulannya, sesal dahulu pendapatan, sesal kemudian, tidak berguna.

sekian.

diam!

.:END:.

~maigad~

 
blog template by suckmylolly.com : background image by Patrick Hennessey