Thursday, September 20, 2012

~20092012~

tiada idea maw tulis apa.

bila idea tu sampai, aku tulis lagi.
sekarang aku berada dalam kesihatan yang baik.
berat badan bertambah.
dem.

itu sahaja.
tiada review.
tiada tips.
tiada entri bikin ketawa.

sekian.

diam!

.:END:.

~mengantuk~

Wednesday, September 12, 2012

~5 peraturan dalam kelas~

ekceli sekarang aku mengajar budak-budak yang istimewa.
jadi cikgu ganti.
haha.

terima kasih kepada cikgu yang diganti sebab buatkan RPH aku.
tinggal tulis apa yang patut seja.
:)

dan lagu 5 peraturan dalam kelas telah aku hafal dan compose sendiri guna lagu anak kampung.
aku xla rekod suara.
just guna muzik lagu tu dan jadikan lirik ikut peraturan-peraturan seperti di bawah.

1 : Jangan bising.



2. Jangan buang sampah merata-rata.


3. Berbaris masuk ke kelas.


4. Susun meja dan kerusi.


5. Dengar cakap cikgu.

nasib baik murid-murid dengar cakap.
eh, picca di atas telah digugel.
:)

walaupun mereka xdapat menyanyi secara lancar, sekurang-kurangnya dorang taw apa tu peraturan dalam kelas.
dan untuk mengajar mereka memerlukan kesabaran yang tinggi.
untuk menarik minat mereka mendengar kita bercakap sepanjang 1 jam susah.
mereka senang untuk distract dgn benda lain yang lebih baik.
oleh itu, aku cuba untuk membuatkan pembelajaran lebih menarik.

lain kali tulis lagi.

sekian.

diam!

.:END:.

~tapak tangan gatal seja ni~

Tuesday, September 11, 2012

~apam comel~

aku berusaha untuk membuat apam yang berbentuk comel.
seperti picca di bawah.


kakak ipar aku order apam di atas.
dengan orang Tuaran.
nanti aku minta kan no teledon orang tu untuk di order.

rasanya sedap.
bentuk pun menarik.

setelah bertekad untuk membuat apam di atas, aku telah menuju ke Bake With Me untuk membeli bahan masakan.
resepi aku dapat dari sini.

aku tiru bulat-bulat resepi tu.
dan hasilnya seperti di bawah.


bentuknya tidak cantik.
seperti piring terbang.
haha.
empunya belog lupa memberi ajaran untuk mengukus apam ni.

sepatutnya apam ni dimasukkan ke dalam bekas cupcake supaya bentuknya terjaga.
wehoo.

lepas ni maw try buat.
bila ada masa lapang.

sekian.

diam!

.:END:.

~bosan!~

Monday, September 10, 2012

~syawal hari kedua~

ini entri bergambar.
syawal hari kedua.

beraya di rumah terbuka Ketua Menteri di Kompleks Sukan Likas.
selepas tu pergi ke Beaufort beraya di rumah mentua kakak aku.
nasib baik abang aku drive.
wehoo!
:)

daddy.mummy.auntyhajah.uncle.intan.ummy

mimie.intan.ummy.awa.as

 bersama family mentua kakak.


 kaknong.jora.nabila.tinit.mya.


sekian.

diam!

.:END:.

~semua schedule!~

Sunday, September 9, 2012

~syawal hari pertama~

sudah berjanji mahu update picca hari raya.
so, entri ini adalah untuk itu.
haha.

berhari raya di rumah nenek di Tuaran.
sangat jauh dari rumah.
gerak dari rumah pukul 8.30pagi.
dan sampai 8.35pagi.
eh.
kejap ja.
*tidaklawakpun*

hero family Hj Basri.

anak-anak Hj. Basri.

family kami.


 <3 p="p">

family Pak Cik Madaile.

family Pak Cik Musalleh.

family Aunt Masmun.

family Aunt Merwati. 

family Aunt Salwani.

family Aunt Aspawati.

 family Pak Cik Hakim.


 cucu dan cicit perempuan Hj Basri.

 cucu lelaki Hj Basri.

 anak-anak Ali Ashgar.

 bersama mak cik-mak cik.

 intan.ummy.putri.

 bersama Babu Dech. 

sempat menjerit si kecil tu.

sekian.

diam!

.:END:.

~malas~

Saturday, September 8, 2012

~Majlis Berbuka Puasa HCS~

ini adalah entri tertunda.
haha.

Majlis Berbuka Puasa ini adalah bersama anak yatim dari Rumah Putra Harapan Ranau dan Rumah Assakinah Kinarut.
tempat kejadian adalah di Koki Bandung, Alamesra.
pada 14 Ogos 2012.

terima kasih buat semua yang telah menyumbang bagi menjayakan majlis ini.

bila tengok anak2 tu, rasa sedih menerpa.
bersyukur sebab masih di limpahkan rahmat untuk bersama family dan diberikan rezeki.
:)

di bawah adalah picca sepanjang majlis berlangsung.
aku ambil dari FB HCS.
sebab tiada yang aku snap sendiri.
haha.



 anak-anak Assakinah Kinarut.

 Anak-anak Rumah Putra Harapan Ranau.

Presiden HCS, Puan Zay Basalie menyampaikan sumbangan.

Bendahari HCS, Puan Siti Zarina menyampaikan sumbangan.

Bendahari dan Biro Kebajikan HCS.

Kak Aima turut menyampaikan sumbangan.

Antara yang hadir.

bersama anak-anak Putra Harapan dan Assakinah.

sekian.

diam!

.:END:.

~air beriak tanda tak dalam~

Friday, September 7, 2012

~Runway Show from Hijabers Community Sabah~

ekceli ini adalah entri tertunda.
tertunda tu lebih dari 1 bulan.
haha.

entri ini adalah tentang Fashion show Penggayaan tudung bagi wanita muslimah.
tidak kira di mana atau apa majlis, wanita muslimah boleh menggayakan tudung atau hijab mereka dengan lebih bergaya dan cantik.

ini adalah anjuran PETRONITA yang berpusat di Bangunan Petronas, Jalan Sembulan Kota Kinabalu.
berlangsung pada 11 Ogos 2012.
bertempat di Dewan Sri Kinabalu, Bangunan Petronas.
pada 11 pagi.


ahli HCS, Petronita yang telah menjayakan program tersebut.



time ni Hijab Pilihan telah diberi peluang untuk menunjukkan style tudung menggunakan bawal 4 segi.
Wakil dari Hijab Pilihan iaitu Intan telah memberikan gaya tudung kepada model dari Petronita.
:)



 material : Bawal 4 segi Zebra.

 Gaya Rapunzel.
material : bawal 4 segi Leopard.

 Gaya Rose D'Yanna.
material: Tudung Rose D'Yanna.

Gaya X.
material : bawal 4 segi cotton.


itu sahaja untuk waktu ini.
lain kali aku update lagi.
:)

sekian.

diam!

.:END:.

~sleepy!~

Wednesday, September 5, 2012

~Order Cake~

tiba2 mood untuk mempromote datang.
haha.

ini yang adik aku khabarkan kepada aku.
tempat order cakes yang sedap.
brownies.
cupcakes.
dan yang sewaktu dengan nya.

malangnya untuk orang di Kota Kinabalu, tempat tempahan adalah di Shah Alam.
ini facebook nya.

aku tadapat tempek piccas from their fb.
so, feel free to order from them.

untuk mereka yang di Kota Kinabalu, nanti aku share tempat order cupcakes dan lain2.
:)

sekian.

diam!

.:END:.

~mengantuk!~

 
blog template by suckmylolly.com : background image by Patrick Hennessey