Saturday, November 24, 2012

~kuala lumpur aku datang~

mengada betul tajuk entri tu kan.
di sanalah destinasi aku.
harap2 keputusan kali ni tidak silap.

aku maw duduk sana lama2.
oleh itu, selamat tinggal tanah airku.
aku maw bawa diri.
eceh.

sekian.

diam!

.:END:.

~rindukan Mya~

Friday, November 23, 2012

~Twilight Breaking Dawn Part 2~

mesti kebanyakan orang sudah tengok movie ni di cinema kan.
aku pun tidak ketinggalan.
memang pg tengok pada hari pertama tayangan.
semangat oi maw tengok jacob.
iya, aku memang suka tengok Taylor Lautner.
ehem.

maw cerita sinopsis pun, mesti ramai yang sudah share.
jadi aku malas maw tulis.
aku tulis komen pasal movie ni.

bagi aku cerita ni bosan.
mungkin cerita romantik2 bukan genre yang aku patut tengok lagi.
part romatik btw bella and edward tu bikin malas di tgk.
tapi bila part jacob, senyum seja.
haha.

dan renessme sangat comel dan akan menjadi cantik bila besar.
bella still cantik, edward masih hensem dan jacob super hensem.
eh.

dan dalam movie ni, kita akan dpt tgk ramai vampire.
dari seluruh dunia.
yg aku suka tengok Benjamin yg boleh kawal elemen bumi.
also, yg ada voltage tu, lupa namanya.

apa2 pun, kalau kamu maw tengok, pg lah.
aku xhalang.
dan kalau bawa anak2 tengok, pastikan dorg senyap.
jangan menganggu orang lain dengan tangisan.
ketawa aku boleh terima.
:)

bagi aku bintang yang dapat aku beri half from 5.
kejam betul.


sekian.

diam!

.:END:.

~rindu Mya~

Tuesday, November 20, 2012

~Cold War~

sekali lagi movie yang sudah lama di cinema dan aku baru menontonnya.
boo!
boo!
boo!

niat untuk menonton cerita ni adalah kerana pelakon2 nya hensem.
ayat di atas telah di keluarkan oleh kawan adik aku.
dan aku terus berhajat untuk menontonnya sejak dari itu.
fuh, ayat punya menggatal.
haha.

disebabkan itu, malam semalam aku dan adikku telah menonton movie ini.
cerita tentang polis Hong Kong.
permulaan cerita, ada orang mabuk, polis tangkap dan tiba2 van polis kena hijack dan orang2 di dalamnya ditawan.
salah seorang polis yg diculik adalah anak (Joe Lee) kepada Timbalan Pesuruhjaya, MB Lee.
dipendekkan cerita, misi menyelamat dipanggil Cold War.
lepas kena selamatkan, ada polis mati, Vincent dan orang yg hantar wang tebusan adalah Sean Lau.
dan semuanya melibatkan wang tebusan bernilai 93.2 juta.

then, tiba2 ada pencegah rasuah muncul setelah kes itu selesai.
Billy yg mengetuai siasatan ke atas kedua2 timbalan pesuruhjaya.
ending nya, semua orang gembira dan mungkin ada sequel.
cannot wait.
:)

movie ini disarankan untuk sesiapa yg ingin memupuk rasa bertanggungjawab dan mahu menjadi polis.
semua golongan boleh menonton movie ini.
cuma ada part kurang senang dilihat pada tahap membuli memberi makan sesuatu dan kencing ke atas orang bawahan tidak patut diamalkan.
serta, part seksi di atas katil itu.
sila tutup mata anak anda ketika ini.
haha.

kesimpulannya, sebab banyak yang hensem, aku haruslah memberi 4 from 5 star kepada movie ini.
oh aarif rahman.
muka jambu.
eh.

sekian.

diam!

.:END:.

~tasabar maw tgk twilight~

Monday, November 19, 2012

~Paranormal Activity 4~

aku baru tengok movie ni.
boo for me!
boo!
sebab lambat.
haha.

aku malas maw bagi review boleh?
sebab mcm kelambatan betul suda.
eh.

tapi, aku bagi sikit jalan cerita lah.
supaya orang yang google xkecewa.

Alex suka rakam2 video n rakaman pertama adalah rakaman perlawanan bola adiknya, Wyatt.
after Robbie, budak jiran sebelah rumah dtg tinggal sekejap di rumah Alex, Wyatt mula berubah perangai.
dan akhirnya claim diri nya sebagai Hunter.
kejadian pelik di rumah berlaku bila Alex dengar bunyi yg bukan2.
pisau mum Alex, Holly hilang dan tiba2 muncul balik terpacak di depan bapanya, Doug.
dipendekkan cerita, semua orang dalam cerita ni mati.
kecuali Alex n Wyatt yang xtaw status sebab rakaman video terpadam di taman rumah Robbie.

nasihat aku, jika anda seorang perempuan mengandung atau mempunyai masalah jantung, jangan tengok movie ni sorang2.
boleh membahayakan kesihatan.
kalau tengok ramai2 mungkin kurang sedikit ketakutannya.
seperti yg aku alami semalam, tengok sorang2, terkeluar jeritan manja.
haha.

kesimpulannya, aku xsuka cerita ni.
xsuka ending nya.
bintang?
ehem, lama xtengok movie, berkarat sudah pemberian bintang.
cerita ni harus ditonton kalau tiada sudah movie lain.

sekian.

diam!

.:END:.

~kerja oh kerja~

Sunday, November 18, 2012

~kerja oh kerja~

ekceli hari tu aku ada try kerja.
kerja kedai sport n buat baju.
tapi xlama.
gara2 xtahan.

bukan aku xtahan kerja tu.
kerja ok. 
aku boleh tahan.
tapi aku xsuka surrounding tu.
i cant handle ppl yg suka mengumpat.
yg suka tgk apa aku buat.
aku bukan mcm gitu.

aku buat based on arahan.
kalau xbetul, aku buat somethg aku sedia terima teguran..
tapi bukan SINDIRAN.
itu bukan gaya aku.

dan, taraf aku dgn sorg tu sama ja. 
tp gayanya melebih mcm dia bos.
kau maw marah2 aku baca paper tu apa hal??
masa rest pun.
kesimpulannya, aku xmaw kerja sana sbb ada org mcm kau.

sekian.

diam! 

.:END:.

~tekanan~

Saturday, November 17, 2012

~Istanbul Aku Datang~

ekcelu cerita ni aku suda tgk 2nd day launch.
tapi kawan aku xsuruh buat review.
dia sgt minat beto. 
haha.

movie ni ttg sorg perempuan, Dian yg smgt p istanbul utk jmp bf dia, Azad demi dilamar jd tunang.
lepas sampai sana, dia berusaha sampaikan hajatnya.
tapi bnyk sgt halangan bila dia kena suruh cari rumah sendiri.
ditipu org dan duit habis.
berkongsi rumah dgn lelaki lain.
bf salah sangka dan akhirnya clash.

ending cerita ni, Dian bukan bersama bf nya. 
haha.

kesimpulannya, cerita ni mengajar kita memlilih seorang yang terbaik utk kita.
jgn memilih mengikut perasaan.
haha.

movie ni bukan genre yg aku suka.
romantik sangat.
tgk dua kali pn tasanggup.
eh! 

sekian.

diam! 

.:END:.

~malas~

 
blog template by suckmylolly.com : background image by Patrick Hennessey