Friday, October 11, 2013

~11102013~

setelah sekian lama, akhirnya aku pun menulis entri ini.
sebenarnya banyak entri aku tulis.
tapi halfway sahaja penulisan, so masuk draft. 

dan sekarang sebenarnya aku agak konfius kenapa jari aku sangat ringan untuk menulis.
lebih setengah tahun aku meninggalkan blog ni.
tiada orang akan tertanya2 apa yang aku buat dalam waktu itu kan.

hidup aku tiada kemajuan.
masih di tempat yang sama.
mungkin ada orang akan cakap, hey loser!
okay, aku boleh terima.
sebab aku sedar hakikat itu.

tiada kerja tetap, tiada pendapatan tetap, semuanya yang berkaitan dengan perkataan tetap, masih belum melekat pada aku.
agak sedih.
tapi, aku positifkan diri.
ada orang cakap, lepas 3tahun pun belum masih ada rezeki?
aku senyum. 
tapi, kamu sedar pertanyaan itu paling menyedihkan?
balik-balik tanamkan dalam fikiran, otak, hati, rezeki itu belum ada untuk aku.

ada juga orang cakap, tidak nampak pun usaha kau mencari?
duduk-duduk relaks, senyum-senyum tengok telefon, online 24/7.
itupun selalu aku balas dengan ketawa.
sebab bagi aku, itu cara untuk sedapkan hati.
*again*

dan soal jodoh.
soalan paling malas untuk dijawab.
hey, adik-adik kau ada boyfee. kau mana?
ini sumpah aku ketawa kuat-kuat.
sebab kalau tiada, macam mana kita mahu adakan seorang?
bagi aku, hubungan yang dulu tu banyak sangat silapnya, jadi kita muhasabah diri sedikit.
sila baca twitter aku untuk ayat paling marvellous untuk jodoh ni.
:)

apa lagi?
tempoh 3 tahun hampir mahu habis, lepas ni kita dengar cakap.
kita buat apa kena suruh.
jangan menjawab.
tapi, dengar cakap dengan baik.

review movie, novel or anything, aku sangat malas.
harap ada kerajinan yang menyusul.
sekarang aku terjebak dengan online shopping, nanti aku reviewkan juga.
wehoo!

kesimpulannya di sini, terjumpa media sosial bekas boyfee adalah sangat suwey.
dia achieve banyak benda, aku still situ juga.
haha.

sekian.

diam!

.:END:.

~motif?~

Thursday, July 11, 2013

~Meatball Duak Tujuh~

lama xupdate blog.
fuh.

sila jangan ketawa baca tajuk tu.
yes, am called this meatball as Meatball Duak Tujuh.

one and only in Kota Kinabalu.
First outlet is in Food Court Servay Putatan.
kalau xtaw dimana, sila guna Waze.
sumpah xsesat.

if kamu cakap ada meatball lain di KK, mesti tasedap.
this one aku guarantee  memang sedap!
sebab aku sudah pergi berkali2.
even sanggup order minta bawakan p keel.
haha.

homemade blackpepper sauce yang boleh dipilih either maw pedas atau tidak.
for me yang lidah memang tidak boleh tolerate pedas, memang nangis dapat yang pedas.
tapi, budak umur 2 tahun tahan pula.
*fail putri*

sila tengok picca di bawah.
set ni ada 12 biji meatball + fries. 
price? affordable bah.
only RM10.
mengenyangkan.

dan ada juga menu yang lain, such as pasta, wings.
semuanya dijamin sedap.
so, mari kita serbu meatball ni.
sumpah xmenyesal.
:) 



sekian.

diam!

.:END:.

~makan saja~

Wednesday, April 17, 2013

~Pakej Komunikasi Belia~

kali ni maw cerita tentang experience redeem rebat pakej komunikasi belia.
:)

disebabkan aku pelanggan tetap kepada Digi, aku p redeem rebat phone Samsung Galaxy Y ni di sana.
Digi shop di Aeon Bukit Raja.

servis terbaik.
laju, cekap dan peramah.
process sangat cepat.
gembira berurusan dengan that woman.
lupa tanya nama dia. 

sila nikmati picca phone baru aku.
haha.



sekian.

diam!

.:END:.

~lama xupdate~


Sunday, March 24, 2013

~Oz The Great and Powerful~

entri review yang terlalu jauh ketinggalan.
baru tonton tadi.
boo me.
ingat maw tengok olympus fallen, tapi fullhouse.
dan waktu selepas itu tidak sesuai.

dipendekkan cerita, movie ni based on our fairytale story.
sangat teruja sebab hero hensem.
ok, sila muntah.

malas maw tulis sinopsis sebab mesti ramai sudah tengok kan.
oleh itu, sila baca kesimpulan yang aku buat.
jangan jadi manusia tamak.
kebaikan akan selalu mengatasi kejahatan.
sifat mementingkan diri tidak baik untuk manusia sejagat.
jangan memandang rendah akan kemampuan orang lain.

itulah nilai murni yang aku dapat tulis.

for me this movie should gave it a 4 from 5.
wehoo.

sekian.

diam!

.:END:.

~sleepy and hungry~

Wednesday, March 20, 2013

~Snitch~

itu tajuk movie.
terbuka juga hati aku maw review movie.
haha.

movie ini based on true story.

permulaan cerita, seorang budak Jason Collins sedang skype dengan kawannya, Craig dan tiba2 offline bila mamanya masuk.
dipendekkan cerita, Jason telah menerima satu pakej besar mengandungi ectasy dan telah diperangkap oleh Craig.
hukuman yg bakal dikenakan adalah minimum 10tahun penjara.
disebabkan bapanya, John Matthews, tasanggup sudah tengok penderitaan anaknya di penjara, dia pun offer diri untuk menangkap penjenayah berkaitan dadah bagi mengurangkan hukuman Jason.

then, John dengan bantuan Daniel dapat menemui seorang pengedar iaitu Malik dan memperoleh kepercayaan Malik.
John bekerjasama dgn narkotik dan pendakwaraya.
tetapi, bila hari serbuan, polis tidak menangkap Malik seperti yang dijanjikan kerana El Topo, penjenayah yang lebih besar berminat menggunakan khidmat lori John.

di akhir cerita, Jason bebas, John dan keluarganya selamat dan diletakkan di bawah program perlindungan saksi.
El Topo ditangkap, Malik mati.

nilai yang baik boleh diperolehi dari movie ini adalah jangan melawan cakap ibu bapa.
parents akan melakukan apa sahaja demi anak mereka.
oleh itu, always obey them. they are everything to us.

selain itu, aku belajar bahawa untuk mengurangkan hukuman penjara, kita perlu bekerjasama dengan polis.
dan pertermbungan di antara trailer dan kereta sedan, trailer/lori yang akan menang.
haha.

bintang?
ehem.
cerita ni so so ja.
2.5 from 5 kot.

oleh itu, berakhirnya entri ini.
bai.

sekian.

diam!

.:END:.

~oh my english!~

Friday, March 15, 2013

~15032013~

entri ini ditulis kerana aku malas maw sekolah ganti esok.
sebab utama, aku malas maw speaking dan tengok muka student.
bukan aku menyampah dengan dorang.
tapi sakit hati lah.
sakit hati dengan budak2.

kenapa?
sebab dorg suka lawan cakap.
dorang yakin ja paling betul, padahal sepatah haram xtaw apa.
then, dorg suka xbawa buku.
kemudian, sorg suka xsiapkan homework.
dan banyak lagi sebab lain.

aku denda dorg berdiri, ketuk ketampi atau marah bersebab.
bukan sengaja teacher maw marah.
dorg suka bising dalam kelas, dan suara teacher amatlah kuat tapi masih disaingi oleh suara dorg.
ada yang buat muka sakit hati dengan aku, tapi teacher cool ja.
nanti suatu masa dorg akan berterima kasih kenapa aku buat gitu.

setiap hari aku kena ingatkan bawa dictionary.
tidak kah mereka tahu teacher bukan kamus bergerak?
bila teacher cakap kena tengok kamus, mengeluh dan marah.
teacher mahu kamu pandai.
pandai tengok kamus.
pandai belajar.
isk.

walaupun dorg begitu, teacher masih sayang dorg.
masih ajar dorg dengan seikhlas hati.
dan aku sakit hati bila orang ckp aku xikhlas sebab aku tweet hari tu.
hei, dont judge me if u r not in my shoe.

oleh itu, jangan lah kita kurang ajar kepada guru.
mereka adalah sebaik2 manusia yang mencurahkan ilmu kepada kita.

sekian.

diam!

.:END:.

~sleepyhead~

Tuesday, March 12, 2013

~12032013~

setelah sekian lama menyepi, akhirnya aku tulis entri ni.
eh.

sebenarnya setiap hari aku mahu tulis satu entri.
tapi, dengan internet connection yang sungguh bagus dan masa yang tidak pernah cukup untuk aku membataskan penulisan di sini.
fuh.

banyak yang aku mahu ceritakan.
movie yang sudah aku tonton dengan harga tiket yang mahal.
a good day to die hard, together, bullet to the head, jack and the giant slayer dan banyak lagi.
restoran yang aku telah jejaki dan makan disitu.
sungguh banyak, tapi semuanya mengalami kekangan.
isk.

untuk permulaan, bacalah apa yang aku merepekkan di sini.

sekarang aku sdg juggle between my mother tongue yg kena tukar dan speaking in every class.
dan aku bukan lecturer.
hanya cikgu ganti di sebuah sekolah di semenanjung malaysia.

selalunya aku akan lost word bila maw explain kepada student dalam BM.
benda nya ada dalam kepala, tapi xtaw maw terjemah.
dan budak2 pun buat muka blur.
oleh itu, langkah yang sungguh bijak aku ambil, bawa kamus pergi kelas.
iya, cikgu yg bawa kamus, bukan student.
tapi, kalau aku sakit hati, aku suruh budak2 yang cari makna sendiri.
itulah yang selalu aku buat sekarang.
budak2 ni xboleh dimanja.

dan aku harap budak2 ni xlah google nama aku dan jumpa blog ni.
risau jadi bahan dalam kelas.
sedangkan kerana status FB sesama mereka pun boleh buat bergaduh.
ish2.

aku malas sudah maw tulis.
lain kali tulis lagi.

sekian.

diam!

.:END:.

~sleeping beauty~

Monday, January 21, 2013

~Aizat Burger Bakar~

review makanan oi!
macam review burger bakar sedunia pula.
haha.

Burger Bakar yang terpilih kali ni Aizat Burger Bakar.

malam tu aku mmg niat maw pg cari burger bakar.
hujan lebat dari tuaran ke kk.
membuatkan aku lapar.
time maw balik tuaran, aku ckp dengan kakak aku, singgah mcD lah, tapi aku mcm maw cari burger bakar d kf tu.
so, kami pun memulakan pencarian dengan mencari twitter sebab maw taw lokasi dorang.

twitter dorang @aizatrecipez.
aku baca lah twitter dorg. 
dia buka di rumah sebab kedai tengah renovate.
kalau xsilap, dekat riverside kedai dorang.
tepi jalan ja tu.
:)

dipendekkan cerita, di malam hari dan hujan yang lebat, aku suruh kakak aku msg dorg tny buka ka lagi.
bila kena balas buka, tanya direction pula.
dan sesat time mencari lorong.
boohoo!

malar sesat kalau dalam kingfisher bah.
fail GPS aku dalam kf.
haha.

dan setelah sampai baru mengada2 maw order.
disebabkan malam tu hanya tinggal patty daging dan ikan yg tinggal, kami pilih beef patty with special homemade sauce.
blackpepper sauce n mushroom sauce habis.
isk.

tapi, kami xmenunggu lama.
selepas 15minit, burger siap!
hooray!

harga burger ni RM8.
bagi aku berbaloi sebab patty besar!
cheese sedap.
kesimpulannya sedap lah.

dan equation aku ada peningkatan.
Aizat Burger Bakar = Rawang Burger Bakar.
or lebih sedap lagi!

maka,
Aizat Burger Bakar > Rawang Burger Bakar > Burger Bakar HS > Burger Bakar Kaw Kaw > Burger Bakar Tg Aru.

fuh.

dan ayat pak cik tu yang aku xboleh lupa, kalau makanan ni, banjir pun orang sanggup datang kan.
well said uncle!
sebab kalau hujan lebat, jauh mana pun, makanan sedap tu aku sanggup cari!
wehoo!

sila enjoy tengok picca burger ni.
yums.
boleh jadi dapur no 2.
:)


sekian.

diam!

.:END:.

~lahpar!~

Sunday, January 20, 2013

~Burger Bakar Habiba Suites~

entri review makanan.
kalau kamu tidak mahu baca, sila tekan Alt Del.
:)

aku tidak galakkan kamu baca, sebab entri ini bosan.
tiada gambar yang banyak.
haha.

kali ni aku maw cerita tentang Burger Bakar.
dulu aku pernah review pasal Rawang Burger Bakar dan Burger Bakar Kaw Kaw.
eh.

gerai Burger Bakar Habiba Suites (Burger Bakar HS) ni terletak di hadapan Habiba Suites.
jalan ke Bukit Bendera tu.
ekceli, aku xnampak sangat jalan nya, sebab abg aku yg drive.
tapi mengikut pemahaman aku, memang jalan naik bukit tu.
waze ja kalau sesat oi!
haha.

eh, Habiba Suites di Sabah ya kawan2.
jangan cari di peta semenanjung Malaysia, xjumpa tu.
:)

ekceli, dorang ni ada twitter.
@BurgerBakarHS
aku xfollow dorang sebab xrasa maw follow.
*kejam*

yang seronoknya dengan mereka ni, kamu boleh order by call or sms or mention di twitter pon boleh.
tapi, pastikan jangan busuk hati xdatang ambil order pula.
xpun dorang boleh delivery.
aku xpasti berapa patty baru dorg antar.

time hari kejadian, kakak ipar aku yang order.
oh, dia peminat tegar burger bakar dorang ni.
senang dia cakap, order pakai sms seja.

harga pun murah.
single patty hanya RM5.

rasa?
Rawang Burger Bakar lebih sedap dari Burger Bakar HS tapi lebih baik dari Burger Bakar Kaw Kaw.
dan adik aku cakap, Burger Bakar HS lebih baik dari Burger Bakar Tg Aru Plaza.
eh, aku belum rasa burger bakar Tg Aru dan adik aku membangkang utk aku pergi sana.
dia cakap, mahal dan sumpah xsedap.
dan aku percaya.
haha.

so, equation yang kita dapat buat adalah seperti di bawah.
Rawang Burger Bakar > Burger Bakar HS > Burger Bakar Kaw Kaw > Burger Bakar Tg Aru

sebagai penutup kata, tengoklah picca yang hanya ada satu.
aku xsempat ambil picca banyak2 sebab kami drive thru.
:)


sekian.

diam!

.:END:.

~done!~

Saturday, January 19, 2013

~Restoran Le Lac~

restoran ni terletak di seksyen 13 shah alam.
berhadapan Restoran Orkid.
bertentangan dengan kedai Lessa formula.
berhampiran dengan Shine Shine.

restoran ini berkonsepkan kelab.
eh, bukan kelab malam.
cuma ada live band dan orang menyanyi.
ada shisha.
ada burger bakar.

mengikut senarai menu banyak yang ditawarkan.
oleh kerana before keluar aku suda makan megi, aku pun maw order light food.
minta roti bakar, tiada.
minta kerang bakar, tiada.
last2 minta mee hailam ayam.
dan bf adik aku minta tom yam campur.

di bawah adalah picca food kami.



komen.
portion sedikit dengan harga yang agak mahal.
kalau lapar mesti rasa food ni sedap, but not for me.
xsedap pun.

minuman pula, aku kecewa xda star fruit.
terpaksa order jus epal.
nasib baik sedap.

servis agak cepat.
walaupun sorang pelayan tu macam blur bila hantar order.
kami assume dia baru kerja.
haha.

meja pun berada dalam keadaan agak bersih.
cuma kerusi yang agak kotor.
lantai?
aku senyum seja.

suasana yg ada live band tu aku suka.
tapi jangan bai mak cik poyo tu menyanyi boleh?
xboleh terima gaya orang gitu.

overall restoran ni ok lah.
:)

sekian.

diam!

.END:.

~bising~

Friday, January 18, 2013

~sudah lama hari raya~

koleksi gambar raya.
again, dari tahun lepas belum post.
haha.

enjoice.








sekian.

diam!

.:END:.

~bila maw kurus balik ni!~

Thursday, January 17, 2013

~Open House 2012~

ini betul-betul entri tertunggak.
since last year maw post.
tapi asyik lupa.
tersimpan dalam draft setelah sekian lama.

sila tengok.
jangan komen.
:)











sekian.

diam!

.:END:.

~sudah gemuk dari gambar tu~

Wednesday, January 16, 2013

~wordless wednesday~





~15012013~

hakikat aku tertinggal jauh kebelakang tidak dapat disangkal lagi.
dari semua segi.
senaraikan apa sahaja, memang aku di belakang.

setiap kali aku mesti akan tersenyum bila orang menyoal tentang apa jua berkaitan dengan aku.
walaupun sebenarnya, hanya aku yang tahu.

mungkin teguran tu ada benarnya.
tapi, usaha yang aku lakukan xpernah diambil kira.
aku masih lagi dipandang seperti sambil lewa.
mungkin aku xbersungguh.
terlalu menikmati hidup.

aku xpernah memilih.
semuanya aku cuba, tapi tidak berjaya.
seringkali aku dengar, belum tiba masanya lagi.
mungkin aku tidak bersyukur.
ampunkan kekhilafan ku ya Allah.
aku sentiasa bersyukur dengan nikmat yang telah Kau berikan.

mungkin jalan yang aku pilih pada mulanya sudah salah.
dan aku masih memilih jalan itu.
dan aku telah berusaha untuk berpatah balik, namun gagal.
kejayaan itu masih bukan milik aku.

aku perlu lebih kekuatan dan kesabaran untuk mengharungi hari yang mendatang.
tabahkan hatiku dan berikan kesabaran kepada ku Ya Allah.
amin.

sekian.

diam!

.:END:.

~its hard to be me~

Tuesday, January 15, 2013

~Young and Dangerous Reloaded~

ini review filem.
perasan kah aku rajin update belog?
haha.

aku tengok movie ni ahad yang lalu.
gara2 menunggu adik aku yang bertemujanji dengan konsultan.
tabah ja menonton wayang.
eh.

movie ni based cerita komik.
dan aku xbaca komik tu pun.
tengok sebab c idat maw tengok.
dan jangan tanya aku apa permulaan movie ni.
aku terlepas xtaw berapa minit.
dan jangan tanya kenapa.
fuh.
banyak songeh kau!

diringkaskan cerita yang aku faham, ada 4 sekawan, Ho Nam, Chicken, Pau Pan dan Dei Yee bersahabat baik.
dorang ni samseng Hung Hing.
bunuh Raja Ubat sebab balas dendam atas kematian cousin antara dorg ni.
aku lupa.
then, konon Raja Ubat ni ahli kepada Kwan, kira budak Hung Hing juga.
so, xboleh kan bunuh geng sendiri. 
Kwan bengang, maw balas dendam tp xdpt sebab dorg masuk geng Ah Bee.

dipendekkan cerita, ada komplot bunuh Ketua Hung Hing, Mr Chiang.
Anna jahat.
Lorraine bercinta sekejap dengan Ho Nam.
ending dia, Kwan mati sebab karma.
what goes around, will goes around.

itu seja sinopsis yg aku dpt bagi sebab aku pun xpaham.
haha.

movie ni xsepatutnya ditonton oleh kanak2 bawah umur.
xsilap rate dia 18sx kot.
ngam.
sebab tahap keluncahan melampau.
ibu bapa yg anak dia yg ada komik ni dan berumur bawah 18tahun patut bakar komik tu kalau ada dalam simpanan.
eh.

sebenarnya movie ni senang faham kalau baca komik dia.
itu yg idat cakap.
oh.

rating?
sebab terlampau banyak darah, aksi ganas, luncah aku bagi 2 from 5.

so, pilihlah movie yang kamu maw tengok dengan sebaiknya.
tapi, sememangnya pelakon utama movie ni hensem2 belaka.
haha.

sekian.

diam!

.:END:.

~apa maw jadi oi!~

Monday, January 14, 2013

~Upside Down~

ini tajuk movie.
ini bukan entri maw tunjukkan hidup aku yang kucar kacir.
haha.

movie ni aku tengok gara2 tiada lagi movie yang boleh ditonton ketka membawa seorang budak kecil berumur 3tahun.
iya, aku menonton bersama Mya dan mamanya.
oh, i miss her already.
baru berapa hari tajumpa.
-_-

pada permulaan cerita ni aku rasa bosan.
memang bosan.
sangat2 bosan.
bila hampir penghujung cerita, baru aku rasa movie ni best.
semakin lama, aku semakin faham.
haha.

movie ni menceritakan tentang Adam dan Eden.
kedua2 nya berada di dunia yang berlainan, adam di dunia bawah dan Eden di dunia atas.
mereka bertemu di satu puncak di dunia masing.
dan akhirnya mereka bercinta.
tapi mustahil untuk orang dunia bawah bersama orang dunia atas.

dipendekkan cerita, Adam dan Eden terpisah.
Adam berusaha mencari jalan untuk melawan hukum graviti nya.
dan Eden hilang ingatan gara2 jatuh dulu.

ending, mereka bersama akhirnya.
haha.

maw taw sinopsis penuh, baca sini

konsep graviti amat ditekankan dalam movie ni.
sangat interesting.
apa compound yg boleh melawan hukum graviti itu.
apa kaitan lebah pink tu.

dan banyak benda yang buat kita berfikir sepanjang movie ni.
yang aku malas, cerita bercinta.
itu part yg bikin malas.
haha.

rating.
ehem, untuk permulaan cerita, aku rasa maw bagi 1 per 5.
bila sudah faham dan interprete selepas movie, aku bagi 3 from 5.
menaik dengan mendadak kan?

cerita ni kalau maw bawa kanak2 pun boleh.
untuk bagi dorang rasa fizik ni best.
tapi, kalau maw spm tahun ni, batalkan niat.
takut terpesong ingatan pasal hukum graviti fizik.
eh.

malas maw tulis panjang2 lagi.

sekian.

diam!

.:END:.

~tidur!~

Sunday, January 13, 2013

~Rumah P Ramlee~

setelah beredar dari Masjid Terapung, kami menuju ke Rumah P.Ramlee.
rumah ni terletak di Jalan P.Ramlee, Pulau Pinang.
hasil bantuan waze, kami jumpa rumah ni dengan mudah.
nasib baik xkena bawa pusing 1 pulau dulu.
:)

kami pergi hari Isnin.
untuk makluman semua, hari Isnin rumah ni tutup.
tapi akan dibuka jika ISNIN jatuh pada cuti umum atau cuti sekolah.
lucky us, datang time cuti sekolah.
jadi xkecewa.
haha.

sila tengok picca kami di sekitar rumah ni.
kalau bosan tengok muka kami, sila tekan Alt Del.
:)





















dalam rumah tu ada tabung yang disediakan untuk menderma bagi rumah ni.
jangan malu2 untuk menderma.
dana ni untuk preserve rumah tu.
jangan lah kasi hilang warisan bangsa.
bantulah seadanya.
macam buat iklan pula.
eh.

di sebelah rumah ni terdapat galeri P.Ramlee.
ada di pamerkan tentang susur galur hidup P.Ramlee.
xsia2 datang jika dapat lebih ilmu.

selain itu, ada juga dijual merchandise yang menarik.
key chain, fridge magnet, poskad, karaoke cd, movie dan etc.
aku sempat beli fridge magnet, rm4 dan key chain rm5.
yay!

akhir kata dari aku, silalah melancong ke tempat bersejarah.
haha.
:)


sekian.

diam!

.:END:.

~senyum!~

Saturday, January 12, 2013

~here comes the boom~

ekceli cerita ni lama suda aku tengok.
baru tergerak hati maw tulis review.
movie ni aku tengok dengan Nina, Rahman dan Kamal.
aktiviti hujung minggu. 
eh.

cerita nya tentang seorang cikgu Biologi yang mahu menolong sekolahnya mendapatkan dana di samping memastikan pekerjaan seorang cikgu muzik secure.
Scott Voss sanggup untuk berlawan untuk melayakkan dirinya ke UFC.
dipendekkan cerita, Scott berjaya sampai ke UFC setelah banyak halangan dilalui.
dan ending nya semua orang gembira.

cerita ni komedi.
tidak terlalu ganas untuk ditonton oleh kanak2.
time ni tengok ni aku ketawa.
bukan lah ketawa terbahak2 tanpa control, tapi dengan sederhana.
haha.
*phui!*

xtaw maw tulis apa lagi.
rating.
ehem, 3 from 5.
itu seja yang mampu diberi.
haha.

sekian.

diam!

.:END:.

~malas!~

Friday, January 11, 2013

~Masjid Terapung~

setelah kami habis makan, kami meneruskan perjalanan untuk round bandar Pulau Pinang.
ekceli around batu feringgi hingga georgetown ja.
haha.

dan tiba2 ternampak masjud yang sungguh cantik.
masjid terapung tanjong bunga.
cantik.

tapi xberapa nampak terapung sebab air laut surut.

sila tengok picca.
malas tulis panjang2 nanti kamu bosan.
:)








sekian.

diam!

.:END:.

~malas oi!~

Thursday, January 10, 2013

~Slow Rock Cafe~

gerai ini benar2 wujud.
berhadapan dengan Rock Shop di Pulau Pinang.
xdapat buktikan dengan picca kerana masa tu semua phone tiada bateri.

tiap2 kali mesti tiada bateri kan.
iya, aku pengguna blackberry.
xsabar maw apply rebat dan beli phone baru.
doakan aku berjaya.
ehem.

berbalik kepada cerita gerai tadi.
gerai tu beroperasi sejak awal pagi kot.
kami sampai di gerai tu around 10am.
memang lapar dan xjumpa kedai nasi kandar di area batu feringgi.
isk.

gerai ni suasana agak menarik.
ramai org singgah sebab banner yg besar itu.
kami pun terpengaruh oleh banner itu.
sila jangan kecewa jika senarai menu yg dipamerkan di banner TIADA.
hanya ada Roti canai dan murtabak.
kecewa xdapat makan nasi lemak.
-_-

dan air minuman pula hanya ada yg berasaskan teh dan nescafe.
minta milo, tiada.
horlicks, tiada.
last sekali ckp teh o ais limau, TIADA.
yang ada nescafe ais or teh o ais.
kami pilih teh o ais.
kecewa lagi.

harga tidak lah terlalu berpatutan.
mahal sedikit, tapi masih boleh afford.
roti canai kosong rm1.50.
air rm2.
harga yg aku dpt di sabah.
xpala, biasa suda bayar mahal.
haha.
riak.

servis pada mulanya agak lembap.
tapi dengan kehadiran Pak Cik @ Mamu tu, semuanya tiba2 jadi laju.
tunggu air dalam 15min.
food xsampai.
bila mamu sampai, less then 5min semua ada depan mata.

kesimpulannya, carilah gerai yg dihadapan sedikit.
lebih banyak choice.
:)

sekian.

diam!

.:END:.

~batuk!~

Wednesday, January 9, 2013

~Wordless Wednesday~


 
blog template by suckmylolly.com : background image by Patrick Hennessey