Monday, January 14, 2013

~Upside Down~

ini tajuk movie.
ini bukan entri maw tunjukkan hidup aku yang kucar kacir.
haha.

movie ni aku tengok gara2 tiada lagi movie yang boleh ditonton ketka membawa seorang budak kecil berumur 3tahun.
iya, aku menonton bersama Mya dan mamanya.
oh, i miss her already.
baru berapa hari tajumpa.
-_-

pada permulaan cerita ni aku rasa bosan.
memang bosan.
sangat2 bosan.
bila hampir penghujung cerita, baru aku rasa movie ni best.
semakin lama, aku semakin faham.
haha.

movie ni menceritakan tentang Adam dan Eden.
kedua2 nya berada di dunia yang berlainan, adam di dunia bawah dan Eden di dunia atas.
mereka bertemu di satu puncak di dunia masing.
dan akhirnya mereka bercinta.
tapi mustahil untuk orang dunia bawah bersama orang dunia atas.

dipendekkan cerita, Adam dan Eden terpisah.
Adam berusaha mencari jalan untuk melawan hukum graviti nya.
dan Eden hilang ingatan gara2 jatuh dulu.

ending, mereka bersama akhirnya.
haha.

maw taw sinopsis penuh, baca sini

konsep graviti amat ditekankan dalam movie ni.
sangat interesting.
apa compound yg boleh melawan hukum graviti itu.
apa kaitan lebah pink tu.

dan banyak benda yang buat kita berfikir sepanjang movie ni.
yang aku malas, cerita bercinta.
itu part yg bikin malas.
haha.

rating.
ehem, untuk permulaan cerita, aku rasa maw bagi 1 per 5.
bila sudah faham dan interprete selepas movie, aku bagi 3 from 5.
menaik dengan mendadak kan?

cerita ni kalau maw bawa kanak2 pun boleh.
untuk bagi dorang rasa fizik ni best.
tapi, kalau maw spm tahun ni, batalkan niat.
takut terpesong ingatan pasal hukum graviti fizik.
eh.

malas maw tulis panjang2 lagi.

sekian.

diam!

.:END:.

~tidur!~

0 kOmentar:

 
blog template by suckmylolly.com : background image by Patrick Hennessey