Tuesday, January 15, 2013

~Young and Dangerous Reloaded~

ini review filem.
perasan kah aku rajin update belog?
haha.

aku tengok movie ni ahad yang lalu.
gara2 menunggu adik aku yang bertemujanji dengan konsultan.
tabah ja menonton wayang.
eh.

movie ni based cerita komik.
dan aku xbaca komik tu pun.
tengok sebab c idat maw tengok.
dan jangan tanya aku apa permulaan movie ni.
aku terlepas xtaw berapa minit.
dan jangan tanya kenapa.
fuh.
banyak songeh kau!

diringkaskan cerita yang aku faham, ada 4 sekawan, Ho Nam, Chicken, Pau Pan dan Dei Yee bersahabat baik.
dorang ni samseng Hung Hing.
bunuh Raja Ubat sebab balas dendam atas kematian cousin antara dorg ni.
aku lupa.
then, konon Raja Ubat ni ahli kepada Kwan, kira budak Hung Hing juga.
so, xboleh kan bunuh geng sendiri. 
Kwan bengang, maw balas dendam tp xdpt sebab dorg masuk geng Ah Bee.

dipendekkan cerita, ada komplot bunuh Ketua Hung Hing, Mr Chiang.
Anna jahat.
Lorraine bercinta sekejap dengan Ho Nam.
ending dia, Kwan mati sebab karma.
what goes around, will goes around.

itu seja sinopsis yg aku dpt bagi sebab aku pun xpaham.
haha.

movie ni xsepatutnya ditonton oleh kanak2 bawah umur.
xsilap rate dia 18sx kot.
ngam.
sebab tahap keluncahan melampau.
ibu bapa yg anak dia yg ada komik ni dan berumur bawah 18tahun patut bakar komik tu kalau ada dalam simpanan.
eh.

sebenarnya movie ni senang faham kalau baca komik dia.
itu yg idat cakap.
oh.

rating?
sebab terlampau banyak darah, aksi ganas, luncah aku bagi 2 from 5.

so, pilihlah movie yang kamu maw tengok dengan sebaiknya.
tapi, sememangnya pelakon utama movie ni hensem2 belaka.
haha.

sekian.

diam!

.:END:.

~apa maw jadi oi!~

2 kOmentar:

~ As ~ said...

Aku rasalah kan, aku rasalah..dari sinopsis mu ni. sambungan cerita Young & Dangerous 1-5 bah ni. Cerita zaman remaja dulu psl kongsi gelap..hahaha..

~miszirdawaty~ said...

azmah: haha. mmg sambungan pun. aku xtaw aku pernah tengok ka movie ni dulu2. isk. apalah.

 
blog template by suckmylolly.com : background image by Patrick Hennessey