Wednesday, December 31, 2014

~ Terbaik dari Langit~

movie melayu.
boleh lah ketawa kalau x percaya ai tengok movie melayu.
tajuk seperti tajuk entri di atas.

movie ni sebenarnya mudah dalam erti yang susah.
ala,complicated for some people.

bukan cerita pasal kawan yang mencari UFO.
bukan juga cerita pasal cikgu x reti mengajar di sekolah.
atau pun pelakon yang berlakon seperti kayu.

tapi, cerita pasal Sahabat.
bukan kawan.
kawan tu yang datang dalam hidup kau macam touch n go.
tapi sahabat ni, manusia yang berada dekat kau.
ketika susah, ketika senang.
ketika kau menangis, ketika kau gembira.

banyak nilai murni yang kita boleh ambil dari movie ni.
kau kena hormat cikgu, hargai jasa mereka.
kau kena ingat jasa orang yang kau sayang.
kau kena pandai express kan apa kau rasa.
kau kena fikir sebelum bertindak.
kau kena buat apa yang kau patut buat tanpa fikir orang lain.
kesimpulannya kau kena jadi diri sendiri.
jangan kutuk orang lain sebab kau x boleh buat orang faham apa kau buat.

dan setiap watak membawa maksud masing-masing.
hayati dan fikirkan.

oh mungkin ada orang x setuju dengan apa ai tulis.
do i care?
haha.

sekian.

diam!

.:END:.

~sahabat, pitahati~

 
blog template by suckmylolly.com : background image by Patrick Hennessey