Monday, May 25, 2015

~ Spy ~

di atas adalah tajuk movie.
release di cinema on last week, thursday.

niat mau tengok movie ni sebab pyqunk cakap best.
dan ai pun pasang niat mau tengok.

dan akhirnya tertengok juga last sunday.
with rumet, kesayangan and org yg di paksa belanja makan.
haha.

movie ni quite interesting.
berkisarkan tentang ejen CIA yg dikehendaki membanteras jenayah.
dan yg paling utama ttg Susan Cooper.
ejen yang berbadan besar dan tidak pernah keluar dari basement CIA.

selepas mentor Susan ni, Bradley Fine mati di bunuh oleh penjenayah,.
Susan pasang niat mau balas dendam untuk mentor dia tu.
secretly fall in love with him.
itu sebab utama Susan semangat untuk keluar ke dunia luar dan cari pembunuh mentor nya.

to make it short, Susan berjaya dalam misi dia.
dan drag into other things yang dia x sangka.
of course movie ni happy ending.

this movie ajar kita supaya jangan pandang rendah dgn orang lain.
walaupun org tu mempunyai kekurangan eg kurang cantik dan gemuk.
mungkin orang itu lebih pandai dari kita.
dan cuba untuk express kan perasaan walaupun kita agak malu.
if simpan seja, sampai bila pihak lain tu mau tau.
plus, seni mempertahankan diri amat penting untuk seorang wanita.
kah kah kah.

movie ni untuk 18 tahun ke atas.
kalau rasa mau download or tertengok dkt astro.
jangan bawa anak kecil tengok sekali.
language dalam movei ni x sesuai.
dan some scene not appropriate for children to see.

last but not least, bintang untuk movie ni.
as ai mmg sgt enjoy movie ni and tidak putus ketawan dgn rumet dalam cinema.
plus, habis ilmu yg kena belajar sebab terlampau ketawa.
i gave this movei 4 out of 5.

kalau kamu xsetuju, itu hal kamu.
ini pendapat sendiri.

sekian.

diam!

.:END:.

~thank you kesayangan teman jalan!~ 

0 kOmentar:

 
blog template by suckmylolly.com : background image by Patrick Hennessey