Thursday, June 11, 2015

~ 11062015 ~

assalamualaikum and hi. 

harini appointment kedua after pakai braces. 
masuk dalam bilik tu, doktor terus cakap saya dah agak mmg ada gap tu. 
and ai respon, dua minggu sudah gap ni. 
doktor ckp sbb ada spring jadi mcm tu dan x perlu risau. 

sebenarnya ai x risau pun. 
atleast ai know my tooth moving and everything doing well. 
just doktor cakap ai kena banyak kan amaun tooth paste and brush evenly. 
sebab ada gigi yg mcm x cukup zat. 
and mesti rajin guna interdental brush tu. 

sometimes ai malas mau pakai brush kecil tu. 
sebab terlupa bawa p toilet. 
jadinya kena lah beringat. 
and mesti consume milk. 
kesian gigi x cukup nutrisi. 
:) 

as for now, ai mmg boleh makan apa seja yg bermain di fikiran. 
sebab less pain sudah. 
just kena hati2 time menyuap. 
kalau x, menangis lah time salah gigit tu. 

oh,  doktor puji sebab bracket ai x tercabut. 
plus, she teach me how to lock the damon. 
tapayah la nebes mau lari pg dentist lagi. 
hihi. 

appt tadi just scaling gigi and buang spring yg ada dkt gigi yg sudah berjarak itu. 
doc advice kena berus gigi properly supaya gusi kurang bengkak. 
and now, lebih senang ai mau tutup mulut. 
rasa mcm tertutup rapat tanpa gangguan besi. 

rasa mcm tiada mau tulis lagi. 
so as for now, damon braces sangat bekerjasama bekerjasama dengan iolls. 
lain kali ai tulis lagi psl braces ni. 

till then. 

sekian. 

diam! 

.:END:.

~once I've said goodbye, it'll will eventually become a routine. pray for it'll never happen. ~

1 kOmentar:

Syizah Basri said...

PLSSS... Never say goodbye~~~~

 
blog template by suckmylolly.com : background image by Patrick Hennessey